умер 9800x3d

Обсуждение всего, что связано с CPU
Автор
Повідомлення
mult
Member

Повідомлення

unique-neon
Моя третя в списку по небеспеці, x870 steel legend wifi :)
Мені асроки завжди подобались, була парочка з процами від інтел.
Оновлював систему, захотілось взяти асрок і для амд, взяв на свою голову :)
Хоч у мене проблем поки немає, але це не гарантія беспеки з такими приколами.
unique-neon
Member

Повідомлення

mult
Ну в мене асрок, в списку нема тієї на якій мій 9800x3d стоїть, ну він ще живий поки))

Також в наявності в мене топовий кілер проців по статистиці, b850i, але там APU-шка стоїть, то не релевантно))

Трохи апдейтнув попередній пост.
daesz
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 07.11.2025 21:18
daesz: 07.11.2025 20:38
Знайдете хоч з 3-4 випадки дохлих 7800х3д на дошках азрок в 2025 році?
а що 1-2 вже було? :)
До чого тоді про експерименти писати?
Востаннє редагувалось 07.11.2025 22:42 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Org
Member

Повідомлення

unique-neon: 07.11.2025 22:17
Org: 07.11.2025 10:59Любопытно дохли ли у кого еще здесь x3d процы
Ваша плата по середньому відсмалює проци згідно статистики. 9700 різени теж добре мруть, менше ніж 9800x3d, але чимало. Також там фіксують зменшення скарг цього місяця, виглядає що свіжі біоси можливо вже діють.
https://www.reddit.com/r/ASRock/comment ... athread_3/
Я за день до этого зашил последний биос 3.50 и оно отрыгнуло на следующий день :(
Отправлю плату с процом по гарантии, посмотрим до чего договоримся. До этого юзал 650pg lighning, пару лет. вобще всё отлично работало...
mult
Member

Повідомлення

unique-neon
Я біос оновив до останнього.
Ще надіюсь на пресет в якому -30 по напрузі.
Вольтажі на память вручну зафіксовані не високі.
Плюс ніяких expo і частот вище 6000.
Надіюсь це все допоможе :)
unique-neon
Member

Повідомлення

Org
Я так розумію, що там поступовно накопичується дефект, тож апдейт в останній день вже нічого не виправив.

Отправлено спустя 4 минуты :
mult: 07.11.2025 22:46Ще надіюсь на пресет в якому -30 по напрузі
-30 не так працює, як ви думаєте. Він зменшує вимоги до напруги на кожній окремій частоті, але за рахунок цього бустить вище, і далі працює на тих же напругах що і без -30, просто на вищих частотах.
mult: 07.11.2025 22:46Плюс ніяких expo і частот вище 6000.
Я до слова з півроку 7600 юзав, просто по приколу. Але зробив таки потім 6200 - дещо ефективніше працює.
Org
Member

Повідомлення

unique-neon
Типа какие-то части проца деградируют ? да он у меня 99% времени был в энергосберегайках, я без вк был, оно месяц 2д крутило в браузерах на встройке. Прогнанные тесты в аиде и цпу-з, температуры ваще были прекрасные. вряд ли оно так очевидно деградирует, где-то в коде косяк скорее всего ) хотя какая мне уже разинца :lol:
unique-neon
Member

Повідомлення

Nutbar: 07.11.2025 12:25
Org: 07.11.2025 11:50 как ее еще поменять по гарантии вопрос ?
Ніяк. Бо з нею все гаразд. Принаймні мені не міняли і я не чув, щоб в Україні комусь міняли в таких випадках. Що зламалось то і міняють, в даному випадку це проц.
Org: 07.11.2025 11:50на какую мать махнуть асрок
Майже на будь-яку іншого виробника. Звісно, варто відкинути всякі шестишарові та з поганим живленням. Ось є допоміжна табличка.
Ще можливо скоро в нас з'являться цікаві msi b850mpower та asus b850 ayw gaming oc (от саме "oc"). Але то десь місяць чекати плюс мінус. Плати цікаві тим що не дорогі, і непогано все женуть.

Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Org: 07.11.2025 22:57unique-neon
Типа какие-то части проца деградируют ? да он у меня 99% времени был в энергосберегайках, я без вк был, оно месяц 2д крутило в браузерах на встройке. Прогнанные тесты в аиде и цпу-з, температуры ваще были прекрасные. вряд ли оно так очевидно деградирует, где-то в коде косяк скорее всего ) хотя какая мне уже разинца
Якраз на реддіті там все добре до часів поки раптом не помре. У інших не одразу відлітає, але починає з 2-го разу загружатись, і вже після того мруть.
Nutbar
Member

Повідомлення

mult: 07.11.2025 22:46 Я біос оновив до останнього.
Ще надіюсь на пресет в якому -30 по напрузі.
Вольтажі на память вручну зафіксовані не високі.
Плюс ніяких expo і частот вище 6000.
Надіюсь це все допоможе :)
Перше можливо допоможе. Все інше точно ні :) В багатьох саме з десь такими налаштуваннями проци відлітали, без них також, наче нема зв'язку.
Evgen555
Junior

Повідомлення

У мене ASRock B850M RS Pro WiFi.
На Reddit є тема — купа “мертвих” материнок і процесорів.
Моя теж не запускалася з G.Skill X5 6000 CL30 і Ryzen 5 7500F. Так само — жовтий і червоний діод, і все.

У сервісі сказали, що все перевірили — все ок. Там пам’ять стояла якийсь бюджетний варіант на 4800–5200.

Після цього в мене все працює нормально.
Під час старту діоди червоний і жовтий горять пів секунди — і далі завантаження. Материнка — вогонь.
А от чому спочатку не запускалася — не знаю, BIOS оновлював.
Думаю, єдине, що могло бути: за замовчуванням у BIOS для пам’яті виставлено 1,1 вольта, тому моя пам’ять і не стартувала.
Високочастотні модулі працюють на 1,35–1,4. Це як припущення.
SergN
Member

Повідомлення

niccotin: 07.11.2025 21:56 Org
Маючи аналогічну материнку в купі з 7700 вже викинув з голови ідею про можливий апргпейд до х3d процесора.

Воно-то магія х3d-процесора діє на багатьох, але при відправній точці 7700 точно не проц має бути в пріоритетах апгрейду серед решти компонент.
niccotin
Member

Повідомлення

SergN: 12.11.2025 13:42
niccotin: 07.11.2025 21:56 Org
Маючи аналогічну материнку в купі з 7700 вже викинув з голови ідею про можливий апргпейд до х3d процесора.

Воно-то магія х3d-процесора діє на багатьох, але при відправній точці 7700 точно не проц має бути в пріоритетах апгрейду серед решти компонент.
Ні, магії не було-просто не хотілося купувати умовний 7500F. Скоріше була магія Asrock :), який всі нахвалювали та рекомендували. Я весь час на Asus з 462 сокету з невеликими вкрапленнями, а тут вирішив спробувати іншого виробника.
Сподіваюсь, що ситуація розрулиться для вас з мінімальними втратами та нервами.
SergN
Member

Повідомлення

niccotin: 12.11.2025 20:15Скоріше була магія Asrock , який всі нахвалювали та рекомендували.
Так в епоху 7000ї серії рекомендації були обґрунтованими. Були претензії до інших виробників. З приходом 9000ї серії все змінилося. Хто зна, хто там відповідатиме за прожарку Зен6.
niccotin
Member

Повідомлення

SergN: 12.11.2025 20:44
niccotin: 12.11.2025 20:15Скоріше була магія Asrock , який всі нахвалювали та рекомендували.
Так в епоху 7000ї серії рекомендації були обґрунтованими. Були претензії до інших виробників. З приходом 9000ї серії все змінилося. Хто зна, хто там відповідатиме за прожарку Зен6.
Можливо якоюсь версією біосу і пофіксять вигорання проців. Хоча скоріше за все, що всі звикнуться з даним косяком і будуть потихеньку оминати дані комплекти. А там можуть полізти нові проблеми з іншими материнками-процами і буде не до цього :)
proos
Member

Повідомлення

waryag: 07.11.2025 12:30или слить на ОЛХ.
спойлер
Если я тебя правильно понял, то желаю тебе только такие процы всегда покупать
oversteve
Member

Повідомлення

https://wccftech.com/cafe-owner-reports ... very-week/
якийсь клюб, 15 зі 150 9800х3д вмерли, мами Асус
Patruletz
Member

Повідомлення

oversteve
якісь вони максимально ніжні вийшли, на реддіт попадавсь пост що ось 7800 пропрацював рік+ на платі і вирішив оновитись на 9800, а через місяць той кінчивсь, біос один і то й же був :-/
VovaII
Member

Повідомлення

Чув що нацих процесорах, *Х3Д, мікросхема кешу припаяна прямо другим поверхом. Тобто вона капітально так екранує нижню мікросхему від охолодження. Аналог: Ви влітку наділи шубу. — Поки ви рухаєтеся мінімально, — якось жити можна. А якщо захочете побігати, то до теплового удару, Вам декілька хвилин. — Нехай розробники краще тестують ці бутерброди, бо у них недостатньо досвіду щоб робити їх достан захищеними від проблем із перегрівами (коротко- і довго-строковими). — Я так думаю. Ще я думаю, що чим більше вони економитимуть на інженерах, тим довше будуть ці проблеми.
Artem_K
Member

Повідомлення

VovaII
Це у 7000X3D, у 9000X3D кеш знизу.
Cirax
Member

Повідомлення

Artem_K: 02.01.2026 10:46 VovaII
Це у 7000X3D, у 9000X3D кеш знизу.
Судя по фоткам с реддит, именно эта точка страдает от перегрева.
Даже пятаки меняют свой цвет.
Відповісти