Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Местоположение при работе Bluetooth просит не JK, а Android ОС. Мне кажется это уже давно разжевали даже на отзывах в Алике :apes:
1985god
Member

Повідомлення

Епл яблуко працює з жикон бмс ?
Hotspur
Member

Повідомлення

acm_fan: 31.12.2025 19:29Местоположение при работе Bluetooth просит не JK, а Android ОС. Мне кажется это уже давно разжевали даже на отзывах в Алике
не бачив, почитаю
Timedemo
Member

Повідомлення

Cirax: 30.12.2025 14:07 Timedemo
При 57.6В было до 0.018
это супер. можно сказать идеально все.

Відправлено через 58 секунд:
Danilo: 30.12.2025 17:36
acm_fan: 29.12.2025 20:19 Каво? Seplos знает что у них тут есть оф. представитель? :lol:
Кто-то шлёпнул свою лейбу на корпус и стал внезапно оф. представителем?
На Алибабе хоть розового пони сделают на заказ от 500-1000 единиц :gigi:
Мені взагалі байдуже, чи знає про це Seplos чи ні, мені важливо що гарантія на батареї 10 років, чого у інших виробників немає, а як там вже українці розбираються з китайцями, то їхня справа. Тим більше, що збірки у Сеплоса доволі пристойні по виконанню і ціні, думав замовити собі одну 51.2В 314Аг на Алібабі в серпні 24-го, приблизно 2000$ тоді виходило з доставкою в Київ.
за ці гроші можна купити дейе 16квт. без головняків тут. я їх закупаю по 1800. по 2к думаю можна знайти.

Відправлено через 32 секунди:
oversteve: 30.12.2025 17:43 питання, може хтось шось подібне робив і знає чи воно буде ок працювати - є 8х280Аг збірка і на неї зараз планую повісити інверторну бмс ЖК і зкомутувати з інвертором, якщо ще в паралель повісити 8х105Аг збірку на звичайній бмс, то чи не буде інверторна бмс тупити, наприклад інвертор тащить 100А, а бмс бачить, що з батареї вигрібає 75А? чи їй на такі речі пофіг і вона суто передає заряд акума і значення напруг для спрацювання захистів/заряджання?
можна, все буде добре.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Cirax: 30.12.2025 18:03 oversteve
Пофиг, будет работать.
Главное, зарядите на 100% обе, прежде чем обьединять.
небольшое уточнение. лучше соеденять когда у батарей заряд 30-80 процентов и неважно какая 30 какая 80. главное потом спокойно обе зарядить до 100 процентов и пускать в путь.

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
oversteve: 30.12.2025 18:17 в паралель різні можна без проблем вішати, воно само собі норм балансує і тягне +- пропорційно до ємності
в теорії я це все розумію, власне і питання про те чи хтось таке на практиці робив і чи комутована бмс не тупить
12квт батарея з бмс без комутаціі, 2 дейе про бі 5квт з комутацією, 1 дайнес 5квт без комутаціі. і все працювало супер.
1985god
Member

Повідомлення

почитав я про Seplos на форумі https://greenpowertalk.tech/threads/lif ... jini.1776/ я так до кінця і не зрозумів вони розкритикували 5 кВт Seplos NILE-100 51.2V 100Ah 5.12kWh LiFePO4 48 5 кВт ч, ще щось критикували 24 В модель акб . Виходить в Seplos тільки модель на 314 комірках з огляду хороша але її нема в наявності і трошки забагато , не всім треба 16+ кВт , а все інше з пасивним балансуванням ((( так що питання іделаьного заводського АКБ з активним балансування 5 кВт 48 (51,2) вольт не вирішено
Timedemo
Member

Повідомлення

1985god: 01.01.2026 13:27 почитав я про Seplos на форумі https://greenpowertalk.tech/threads/lif ... jini.1776/ я так до кінця і не зрозумів вони розкритикували 5 кВт Seplos NILE-100 51.2V 100Ah 5.12kWh LiFePO4 48 5 кВт ч, ще щось критикували 24 В модель акб . Виходить в Seplos тільки модель на 314 комірках з огляду хороша але її нема в наявності і трошки забагато , не всім треба 16+ кВт , а все інше з пасивним балансуванням ((( так що питання іделаьного заводського АКБ з активним балансування 5 кВт 48 (51,2) вольт не вирішено
навіщо тобі те активне балансування. різниці особо немає. всеодно щоб мати правильно зарядженну батарею відбалансовану, то більше впливає як ти її використовуєш та заряджаєш.

активний балансир це не панацея .
просто задай собі питання, чому всі світові бренди, пілонтеч, дея, дайнес, пайтес і т.д. не мають активних балансирів. а все побудовано на пасивних балансирах.
Dubass
Member

Повідомлення

2 суток гонял разные показатели балк и флоат, и сегодня наконец-то поставил 27.6- 26.7 и качели прекратились... Кину скрин может кому-то пригодится
IMG_20260101_155408.jpg
Timedemo
Member

Повідомлення

Dubass: 01.01.2026 15:56 2 суток гонял разные показатели балк и флоат, и сегодня наконец-то поставил 27.6- 26.7 и качели прекратились... Кину скрин может кому-то пригодится

IMG_20260101_155408.jpg
а до этого какие были качели?
Dubass
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.01.2026 16:04
Dubass: 01.01.2026 15:56 2 суток гонял разные показатели балк и флоат, и сегодня наконец-то поставил 27.6- 26.7 и качели прекратились... Кину скрин может кому-то пригодится

IMG_20260101_155408.jpg
Каждый час подзаряд батареи, на графике видно, соответственно заряд батареи прыгал от балк к флоат..
geka3250
Member

Повідомлення

Dubass: 01.01.2026 15:562 суток гонял разные показатели балк и флоат, и сегодня наконец-то поставил 27.6- 26.7 и качели прекратились
а что за инвертор? Не victor eco 4.2kw случаем(где 5+5 транзисторов по низу)? Тоже бред с этими значениями происходит. От сети постоянно дёргает bulk-float, а от панелей снижение генерации воспринимает как окончание заряда и тупо сидит во float не заряжая акб. Пока стоят значения 27.5/27.6В.
Dubass
Member

Повідомлення

geka3250: 01.01.2026 16:16
Dubass: 01.01.2026 15:562 суток гонял разные показатели балк и флоат, и сегодня наконец-то поставил 27.6- 26.7 и качели прекратились
а что за инвертор? Не victor eco 4.2kw случаем(где 5+5 транзисторов по низу)? Тоже бред с этими значениями происходит. От сети постоянно дёргает bulk-float, а от панелей снижение генерации воспринимает как окончание заряда и тупо сидит во float не заряжая акб. Пока стоят значения 27.5/27.6В.
Anenji 4.2 kw
geka3250
Member

Повідомлення

Хм, совсем другая платформа. А панели имеются?
Timedemo
Member

Повідомлення

Dubass: 01.01.2026 16:07
Timedemo: 01.01.2026 16:04

Каждый час подзаряд батареи, на графике видно, соответственно заряд батареи прыгал от балк к флоат..
так судя по всему, батарейка внутри не отбалансирована, вот и отлетал заряд, а потом восстанавливался. а когда ты балк уменьшил, то уже не выходят ячейки до напряжения отвала.
Dubass
Member

Повідомлення

geka3250: 01.01.2026 16:18 Хм, совсем другая платформа. А панели имеются?
Нет пока, работает как ups...

Отправлено спустя 1 минуту 57 секунд:
Timedemo: 01.01.2026 16:18
так судя по всему, батарейка внутри не отбалансирована, вот и отлетал заряд, а потом восстанавливался. а когда ты балк уменьшил, то уже не выходят ячейки до напряжения отвала.
Может и так, я же говорю перепробовал все значения от 28.4 до 27.6 балк от 27.2 до 26.7 флоат...
geka3250
Member

Повідомлення

Мда, какое же кривое ПО в этих инверторах. Помимо сломанных параметров bulk/float у эко версии ещё сломаны настройки заряда 02 и 11 - если напряжение с панелей имеется, но генерации нет, то инвертор будет от сети заряжать акб максимальным током из настройки 02, а не 11 для сети.
А если подключены панели, инвертор выключен кнопкой, но генерации нет, включить кнопкой - будет долго думать и выпадет в ошибку 15 PV energy is low.
dimus8210
Member

Повідомлення

акум повинен був бути відбалансований до продажу комраду Dubass заряджався тупим зарядним на 29.2В, зарядка не відключалась одразу після закінчення :-/ ,

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Dubass: 01.01.2026 16:21
geka3250: 01.01.2026 16:18 Хм, совсем другая платформа. А панели имеются?

Может и так, я же говорю перепробовал все значения от 28.4 до 27.6 балк от 27.2 до 26.7 флоат...
погарайся 2-3 дні може повернеш, зробиш самозбір щобпростіше було налштовувати все в ручному режимі
Dubass
Member

Повідомлення

dimus8210: 01.01.2026 16:31
акум повинен був бути відбалансований до продажу комраду Dubass заряджався тупим зарядним на 29.2В, зарядка не відключалась одразу після закінчення :-/ ,

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Dubass: 01.01.2026 16:21

погарайся 2-3 дні може повернеш, зробиш самозбір щобпростіше було налштовувати все в ручному режимі
Та вже награвся, і знайшов як його налаштувати, а самозбір вже буде потім в паралель, якщо не перейду на 48в. Я так зрозумів, що просто треба буде його раз хоча б в 2-3 місяця заряджати до 29.2 для балансування і все..
Cirax
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.01.2026 10:59 небольшое уточнение. лучше соеденять когда у батарей заряд 30-80 процентов и неважно какая 30 какая 80. главное потом спокойно обе зарядить до 100 процентов и пускать в путь.
И какой ток будет между батареями в момент обьединения?
shatun
Member

Повідомлення

acm_fan: 31.12.2025 18:43
shatun: 31.12.2025 17:04Виявилось, що додаток JK BMS версії 5хх не працює без конекта до інтернета.
...Интернет вообще при чём, если Bluetooth нужен и всё? :think:
А нащо інтернет додатку з запису розмов на смартфоні? Ставиш, змушено погоджуєшся зі всім - все пише. Відрубаєш інет - замість розмови шипіння.
Мабуть розраби хочуть мати доступ якщо не твоїх фото/відео файлів і геолокації, то, як мінімум, до твоїх розмов? Ну ти ж погодився встановлюючи додаток, а запис розмови - це саме файл - і ти дав дозвіл. :dontknow:
Можливо я нагнічую/перегибаю, але з додатком jk bms 5.8.0 на Xiaomi Mi 9, з андроїдом оновленим до 12 - все саме так, як я написав. Байдуже, що воно для блютузу - стоїть воно на оперційній системі андроїд і робе, що ти йому дозволив. А особисто я змушено дозволив відслідковувати геолокацію. Вимикаєш інет - геолокації немає - додаток не хоче бачити АКБ. Тому і писав раніше - схоже була спроба слідкувати за своїми виробами, але це не точно. :gigi:
phpkiev
Member

Повідомлення

Поделюсь опытом. Перешёл в частном доме в ноябре на 48В систему, ибо 24В 4.2кВт явно было маловато. Инвертор - народный Аненджи, к нему вопросов ноль, работал отлично и свеи паспортные 4кВт тянул честно. На этом впечатлении заказал с Китая его старшего брата, на 6кВт. Батарею колхозить уже не стал, ибо на нконе закончились ячейки, из которых была собрана 24В система + т.к. система стоит в неотапливаемом помещении нужно было что-то думать за подогрев батарей. И тут весьма удачно подвернулись батареи Dyness DL5.0C со встроенным подогревом. Не буду затягивать - батареи топ. Сейчас на улице -9, в батарее внутри +3.5 градуса при 100% заряде и режиме ожидания. Выставил максимальную мощность заряда 1кВт, пока не прогреется берёт примерно 500Вт. Поддерживает несколько протоколов коммуникации с инвертором (для Anenji подошёл протокол Growatt), есть wifi донгл и родное Dyness приложение для мониторинга.
А вот инвертор Anenji 6.2кВт разочаровывает своим качеством. Всего 2 месяца как в работе, а уже проявилась проблема с нестабильностью выходной частоты, когда идёт зарядка батареи от сети и одновременно включается bypass режим. Вместо стабильных 50Гц на выходе частота плавает от 48 до 51Гц, при этом из инвертора доносятся очень неприятные звуки, похожие на "свист дросселя". Когда батарея зарядится - всё приходит в норму. Когда работает от батарей - тоже всё чудесно. Проблема строго при зарядке батарей и bypass режиме. Из-за плавающей частоты некоторые светодиодные лампы начинают неприятно ощутимо мерцать. Совершенно случайно ютюб подкинул в рекомендациях ролик про ремонт именно такой проблемы в именно таком инверторе, то вполне вероятно, это проблема массовая, что печально.
спойлер
Відповісти