Ігрові підсумки: найкращі ігри 2025 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, дивна у вас глибина придирок і неприязнь до цієї гри, наче вона претендує на щось більше, ніж їй дали. Так можна рознести будь-яку гру. Мені, особисто, дуже сподобалась бойовка KCD1, саме тому, що зав'язана на мишці. Якби забіндили напрямки ударів на клавіші – це вбило б усю суть і сенс. Стало б примітивно просто. Я б у таке якщо й зіграв, то заспідранив би, без особливої насолоди.
Нили, бо лінь було вникати і вивчати, тренувати удари. Ця грає відсіює нитиків, і за це вона мені теж подобається. Так, це симулятор життя в середньовіччі, при чому з якістю сильно вище середнього. Є купа дрібних огріхів, які ви подаєте як повну катастрофу і посередність гри. Треба просто розуміти, що гра – це не окремі елементи, а їхня сума, те, як вони працюють у спайці, і які емоції дають на виході. Я грав в Dark Souls 1 – ось що таке незручно. A KCD – це ок з нюансами. Щоправда другу не знаю чи зіграю, бо з гумором там перегнули, та й бойовку оказуалили. Якщо знайду мод на складнішу бойовку, тоді може...
mertvei
Member

Повідомлення

Геральт
KCD2 вони якщо не помиляюся переробили важкість,стало грати значно важче,з останніми матчами але не впевнений.
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest
Так вона ж і так примітивна. Оті комбо не маст хев абсолютно. Якщо в Е33 хочеш чи не хочеш, а маєш вміти як мінімум ухилятись, то тут спокійно можна обійтись без комбо. Просто використовуючи один і той самий прийом: блок+удар. Після викачки майстерного, це буде ід. блок+удар, тобто майст. удар. 2гу я не пройшов повністю, а в першій ніхто це контрити так і не зміг. Там зі списниками було хіба що трохи цікавіше, але їх зустрів буквально кілька штук за всю гру, та й то можна заклікати. Тобто також абсолютно без виклику.
От вам крутий лицар. Тут вже трохи атакував, просто, щоб швидше було. Але суть та сама.
https://fex.net/uk/s/fonstkz
А половці висмикуються стрілою по 1му, та й все. Або й взагалі не чіпати, а скакати собі далі. Бо економіки в грі, до речі, також нема. І лут з тих половців не потрібний. Гроші й так нема куди подіти.

mertvei
Мені що перша, що друга бойовка проста і примітивна. Вакжий, точніше душний, сам ігролад. Коли треба 15-20хв реального часу безглуздо скакати в інший кінець карти, щоб перекинутись парою фраз, а тоді назад, щоб здати квест. Так ще й ні мінікарти нормальної, ні компасу ні маркерів. Це просто штучне затягування ігрового часу і не більше. І такого там повно. Чимось РДР нагадує. Абсолютно все затягнуто. Воно може й цікаво на перший-другий раз, але 100раз терпіти анімацію зривання квіточки...
mertvei
Member

Повідомлення

Геральт
РДР2 це взагалі ,продумана до дрібниць гра ,красиво зроблена на свій час ,сюжет все супер хоча знову ))) не всім зайшла хоча вона одна з найкращих.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Геральт
Якщо тобі рдр не зайшла,то ясно чому тобі кіндом кам,не сподобався.
Геральт
Member

Повідомлення

mertvei
О, про РДР2 також можу багато чого розказати. Як наприклад те, що в цій продуманій до дрібниць грі, ГГ помирає, як тільки вийде за межі квестового кола. І отак одразу, я навіть не можу пригадати, в яких відносно свіжих РПГ ще є такий ідіотизм. Артур також може померти від падіння з 2м висоти. Ну, буває, бородаті ковбої зі стволами вони такі, тендітні трохи. А легальний чіт у вигляді сповільнення? Це як в Max Payne (2001) тільки в продуманій до дрібниць грі 2018.
А 3(три) різні кнопки, щоб облутати письмовий стіл? Пісня ж! Але тестикули в коня є, факт. При бажанні можна роздивитись.
Ну, я ту РДР2 таки вимучив, в 3 підходи. З кількамісячними перервами між підходами :-/
Кінгдом таки за 1 підхід, здається, пройшов.
mertvei
Member

Повідомлення

Геральт
Просто твоє більш динамічні ігри мені здається ось тобі і Е33 зайшла,може я помиляюся
Геральт
Member

Повідомлення

mertvei
Не в тому справа. Е33, якщо подумати, не така вже й динамічна. Подорожі коридорами повільні. Еске плаває/літає також не супер швидко. Бій фактично покроковий. Єдина динаміка - ворожа атака, але в межах гри це якісь відсотки, якщо не долі відсотка. Ну і раз був петанка в полі зловив, не заганяючи в лузу :-/

А от штучне затягування вибішує, так. Якщо ви не можете дати швидке переміщення (обіграти можна як завгодно, не руйнуючи лор), то значить контенту в вас катма і ви ховаєте лінь за "імерсивністю" та "симуляцією". Забрали швидке збереження, але лишили можливість сейвитись через меню? В туди ж. А чого б тоді не зробити автосейв кожні 3хв без можливості ручних сейвів (в тому числі за рахунок зілля)? Напоровся на банду ворогів: або тікай зі всіх ніг, або бийся, як чорт, або перегравай весь сюжет :gigi:
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, а ви знаєте хоч одну студію, яка вміє робити відкриті світи, що повністю виправдовують себе? Раніше це вміла Bethesda... до Старфілда. А зараз?
Ostin
Member

Повідомлення

AlexWest: 31.12.2025 02:51відкриті світи, що повністю виправдовують себе
В загальному, таких ігор не може бути, бо це суб'єктивно дуже. Наприклад, мені подобаються відкриті світи як у New Vegas чи Skyrim або іграх Piranha Bytes. Причина - дослідження світу дає винагороду у вигляді цілком відчутних бонусів - зброя чи спорядження. Також, світ великий і є можливість блукати по ньому на свій розсуд. З іншої сторони, від цього страждає загальний сюжет. У Відьмаку 3, наприклад, все навпаки. Це видовищне кіно про відьмака, яке цікаво проживати саме в сюжетному плані, бо тинятись по задвіркам немає ніякого сенсу і це не винагороджується. Всі ці ігри мають відкритий світ та поціновувачів, але вони дуже різні. Тому не варто об'єктивно порівнювати різні проекти за параметром "відкритий світ". Бо реалізації бувають ну геть різні в самій своїй суті.
AlexWest
Member

Повідомлення

Ostin, це було питання до того, що критикувати гру за розтягування часу немає сенсу, бо більшість відкритих світів для того й створюються, щоб розтянути хронометраж. Він потрібен в таких іграх, як Скайрім, Death Stranding, GTA... А от в більшості інших випадків, та навіть у Відьмаку, як ви й описали, він радше псує пригоду, бо розмазує сюжет і динаміку.
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest: 31.12.2025 02:51 Геральт, а ви знаєте хоч одну студію, яка вміє робити відкриті світи, що повністю виправдовують себе? Раніше це вміла Bethesda... до Старфілда. А зараз?
Не дуже зрозумілий критерій "повністю виправдовують себе". У В3 можна було надибати якісь сети чи зустріти унікальних цікавих ворогів. В фолауті звичайний лут, але який можна використати для крафту. Інквизиція десь так само. Хорайзон - важкі боси з яких вибиваються компоненти для крафту. В потері - загадки, які дають також бонуси. І т.д. І всюди є швидкі переміщення. Тобто, якщо не хочеш - ось тобі телепорт.
Для чого досліджувати світ КСД - мені особисто не ясно. А що б гравець не сильно "рипався", телепорт не дамо. Це просто неповага до гравця. Ок, ви хочете якісь там виклики створити чи ще там щось. Зробіть на харді відстуній, на ізі присутній телепорт. Дайте ворогам унікальні фінти на харді і звичайні удари на ізі. І т.д. А "створювати виклики" через погіршення комфорту - маячня.
зі. Майнкрафт - відкритий світ, який повністю себе виправдовує.
Sanya94
Member

Повідомлення

Дуже насичений ігровий рік, мабуть найкращий за останній час. Ще не всі релізи навіть пройдені, а головне бажання пройти є, був би час. Стаття чудова. Всім миру і добра!
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, виправдовують себе – означає, що відкритий світ цій грі необхідний, і без нього вона не працюватиме.
Навіщо досліджувати світ в ККД? Ну, щоб вжитися в роль і проникнутись епохою, хоча ніхто не змушує. І взагалі-то фасттревел там є, просто з суворішимм умовами. Навіть в Скайрімах доводилось топати до кожної локації, щоб відкрити фасттревел до неї. В Сталкер 2, до речі, фасттревел іще суворіший, ніж в ККД. В цьому є свої плюси і мінуси. Та загалом я можу зробити висновок, що ККД – це просто не ваше, а ви – не її аудиторія. Ваші претензії зводяться до "хочу, щоб ККД стала типовою РПГ, схожою на всі інші, а всі самобутні штуки з неї випиляли, щоб вона по суті перестала бути ККД". Тому краще підемо грати в "свої" ігри, ніж далі мняти цю тему.
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest: 31.12.2025 12:14 Геральт, виправдовують себе – означає, що відкритий світ цій грі необхідний, і без нього вона не працюватиме.
Так це для будь-якого відкритого світу так. Коридорний сталкер? Та ну. Коридорний Хорайзон? В3? Фаркрай?
AlexWest: 31.12.2025 12:14хоча ніхто не змушує.
Як це не змушує, якщо змушує. Без фаст тревелу хочеш чи не хочеш будеш "досліджувати" і то не по одному разу.
В сталкері є норм збереження і нормальна, не накурена бойовка. А не комбінація клавіш для пострілу, щоб "самобутній виклик" був. Ще є вода, на якій карта пробігається дуже швидко. Бектрекінгу в рази менше, отже можна зачищати локи поступово, без необхідності в фаст тревелі.

KKД то фактично пісочниця, з ігроладом "розважай себе сам". З тим самим успіхом можна просити "РПГ року" для Farming Simulator. Також треба вживатись в роль, купа самобутніх механік заради механік і т.д.
AlexWest
Member

Повідомлення

Геральт, значить у вас з уявою так собі. 90% ігор з відкритим світом можна зробити в рази цікавішими в форматі лінійної пригоди.
Так, в КСД ж нема купи побічних квестів, прописаної сюжетки і т.д., тому там необхідно розважати себе самому. Це вже хейт заради хейту. Нащо було себе мучити в тому ККД? Чекали, поки розкриється як Старфілд?
Геральт
Member

Повідомлення

AlexWest
Мучив, бо 1 поціновувач розказував яка там складна бойовка і цікаві турніри. От і спробував :gigi:
Купа побічних квестів і прописана сюжетка є в, прости Господи, асасінах. Чи цусімі. Чи Хорайзон чи...практично будь-яка гра з відкритим світом.
Тут абсолютно нічого нового. Але я мав на увазі ті всі механіки, які для проходження і не потрібні. Полювання заради полювання. Риболовля заради риболовлі. Баня заради бані і т.д.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Telcontar: 30.12.2025 10:14 Plush_Dragon
Поставте мод на розширення вікна QTE і грайте в задоволення ;)
Ну стане вікно не 1 мс, а 2 мс. Як це змінить одноманітний QTE геймплей?
Геральт
Member

Повідомлення

одноманітний QTE геймплей?
QTE в Е33 тільки бої. І то, лише при атаці. Дослідження світу стандартне: WASD, пробіл. При захисті взагалі якийсь соулс.
В KСD за такою логікою одноманітний ПКМ геймплей.
Качнув таки KCD2.
1.5.2, не знаю, наскільки це свіжа версія, але ні, нічорта не змінилось. Блок/удар як рулив так і продовжує. Так той харизматичний Птачек ще й здався після свого ж удару, цирк. Блок дамажить?
https://fex.net/uk/s/poz4mma
st0k
Member

Повідомлення

А мені сподобалась Wuchang: Fallen Feathers :rotate:
Mumik
Member

Повідомлення

В цьому році особливо не грав, більшість разів заходив тільки щоб оцінити. З того що запам'яталося:

1) Clair Obscur: Expedition 33 - закинув на початку, показалась нудною. Потім прочитав сюжет в інтернеті і заходити більше не хотілось. Але мабуть колись спробую взятися за неї знову.

2) The Masquerade — Bloodlines 2 - єдине що пройшов. Середня гра, якщо не вважати за сіквел і яка немає нічого спільного з першою частиною, крім камео деяких персонажів. Симулятор ходьби від розробників симуляторів ходьби. Але з непоганим основним сюжетом, я навіть всплакнув під кінець.

3) Avowed - на перший погляд наче сподобалась візуально і геймплейно, але закинув через деякий час. Відчуття змішані, висновки робити рано.

4) Stellar Blade...
спойлер
Зображення
Відповісти