Dell запропонує ігровий комп’ютер Alienware Area-51 на базі процесора AMD Ryzen 7 9850X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Dell запропонує ігровий комп’ютер Alienware Area-51 на базі процесора AMD Ryzen 7 9850X3D

Страшно представити ціну подібних готових збірок :insane:

Пропрієтарні МП по дизайну схожа на ПроАрт :up:
Востаннє редагувалось 29.12.2025 13:39 користувачем Sanьka, всього редагувалось 1 раз.
Евгений King
Member

Повідомлення

Після їх термопасти з домішками ЖМ, що випалила дві серії ноутів, Alienware в моїх очах гірше ніж третій ешелон китайських поробок :rotate:
Коли маркетинг зміг перемогти інженерів - девайс втрачає весь свій сенс і цінність
Jarme
Junior

Повідомлення

Евгений King: 29.12.2025 13:39 Після їх термопасти з домішками ЖМ, що випалила дві серії ноутів, Alienware в моїх очах гірше ніж третій ешелон китайських поробок :rotate:
Коли маркетинг зміг перемогти інженерів - девайс втрачає весь свій сенс і цінність
Alienware завжди мали досить погану репутацію.
Це ж дочірня компанія Dell :rolleyes:
MqM
Member

Повідомлення

Jarme: 29.12.2025 14:03
Евгений King: 29.12.2025 13:39 Після їх термопасти з домішками ЖМ, що випалила дві серії ноутів, Alienware в моїх очах гірше ніж третій ешелон китайських поробок :rotate:
Alienware завжди мали досить погану репутацію.
Це ж дочірня компанія Dell :rolleyes:
А сама Делл яку має? І чим заслужила?)
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

MqM: 29.12.2025 14:34 А сама Делл яку має? І чим заслужила?)
в мене був(на той момент новий) воркстейшен від делла який тротлив від базових задач,наприклад архівування. З тим скільки воно коштувало і яку продуктивність давало - дякую, воно мені не треба. Збагрив іншому колезі як тільки зміг і змінив на 3700х рузен самосбір.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Дизайн у Alienware бомба, але по якості так, бувають нюанси або дивні рішення.
alexeygalas
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 29.12.2025 15:34в мене був(на той момент новий) воркстейшен від делла який тротлив від базових задач,наприклад архівування.
Хех. А у мене навпаки дуже позитивне враження від робочого лептопу Dell Precision 5540 на i7-9850h 32GB + T1000 4GB, який компанія закупила в 2019. Вивозив все, що на нього давав і не фрізив навіть при макс навантаженні. Чекати доводилось але при цьому фрізів не було

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Jarme: 29.12.2025 14:03Це ж дочірня компанія Dell
Так Lenovo/Dell/HP це топ ешелон. Щось плутаєте. Ну і оцінювати компанію по ігровим моделям лептопів - таке
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

alexeygalas: 29.12.2025 16:41 Хех. А у мене навпаки дуже позитивне враження від робочого лептопу Dell Precision 5540 на i7-9850h 32GB + T1000 4GB, який компанія закупила в 2019. Вивозив все, що на нього давав і не фрізив навіть при макс навантаженні. Чекати доводилось але при цьому фрізів не було
ну там можливо була проблема з охолодженням - на кожний зеон був радіатор розміром десь з невеликий кубік рубіка та вони були складені бутербродом один над одним.
alexeygalas
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 29.12.2025 17:08на кожний зеон
Аа мова про системник з двоголовою платою. Ну якщо це оті малолітрові - то так там ситуація може відрізнятись.
Я так бачу по тонких 1U літрових міні пк Lenovo Thinkcentre. Можуть поставити Ultra 5 235T або 265T. А можуть в те ж саме охолодження поставити 265. І думаєш - де логіка. Там 2 грами радіатору. Він же мало того що idle буде мати 80С так ще й буде нижче бустових частот працювати. І що тоді вони виграють від цього?

https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkCe ... 13AC0006UI
Ось варіант, в який встановили 285. В оце тоненьке.
Як на мене тут Т і тільки Т версії мають бути і не більше.

І ось такий варіант, який вони в конфігураторі пропонують із 285Т так і з 285К :eek:
https://psref.lenovo.com/Product/ThinkS ... _SFF_Gen_2

Але підсумовуючи - це не робить вендора поганим. Всеодно збірка і компоновка на висоті, є можливість розширення і головне - є підтримка оновленнями.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

alexeygalas: 29.12.2025 18:55 Аа мова про системник з двоголовою платою. Ну якщо це оті малолітрові - то так там ситуація може відрізнятись.
Я так бачу по тонких 1U літрових міні пк Lenovo Thinkcentre. Можуть поставити Ultra 5 235T або 265T. А можуть в те ж саме охолодження поставити 265. І думаєш - де логіка. Там 2 грами радіатору. Він же мало того що idle буде мати 80С так ще й буде нижче бустових частот працювати. І що тоді вони виграють від цього?

https://psref.lenovo.com/Detail/ThinkCe ... 13AC0006UI
Ось варіант, в який встановили 285. В оце тоненьке.
Як на мене тут Т і тільки Т версії мають бути і не більше.

І ось такий варіант, який вони в конфігураторі пропонують із 285Т так і з 285К :eek:
https://psref.lenovo.com/Product/ThinkS ... _SFF_Gen_2

Але підсумовуючи - це не робить вендора поганим. Всеодно збірка і компоновка на висоті, є можливість розширення і головне - є підтримка оновленнями.
у Делла був стандартний тауер, але через плотне компанування охолодження якесь маленьке було.

щодо ThinkCentre вони дуже різні. В мене 720q tiny(один літр) зараз замість ноуту і в 720q tiny є обмеження на 35вт процесори(с заводу тільки T процесори).
Якщо поставлений 65вт процесор: секунд 10 воно шарашить 65вт, а після здуваєтся до 35вт. При тому в 920X tiny скоріше за все буде шарашити 65вт постійно, бо там були встановлені 65вт процесори с заводу та інший охлад - не просто алюмінька, а мідянка з теплотрубками. В цілому штука нормальна і мені заміняє ігровий ноут - поставив туди 3050 на 6гб.
ThinkCentre M90q Gen 6 - це літр і скоріше за все воно буде працювати якийсь час на всі гроші, а після проц стане в режим 65вт бо 285 по інтелу це стандартний 65вт процесор :gigi: https://www.intel.com/content/www/us/en ... tions.html
ThinkStation P3 Ultra SFF Gen 2 - це булка на 4 літри і там охолодження сильно краще ніж в літрових, тому і шарашити буде краще.
В цілому якби не ціна ThinkStation P3 Ultra SFF та проблеми з установкою нестандартних ВК то це б було краще за потужний ігровий ноут. А ще є такий варіант:
спойлер
чи можна зібрати більш стандартний SFF і не морочатися зовсім
kyon
Member

Повідомлення

И 8 гиг оперативы плюс 512 гиг ссд. Икра заморская, кабачковая, по царски :eek:
longaro
Member

Повідомлення

А внезу звездочка и написано
* Без RAM & SSD :shuffle:
Jay228
Member

Повідомлення

alexeygalas
+
на роботі теж перейшли з HP на Dell . закупили їх багато видно по контракту. з багатьох ноутів
тільки у одного була проблема з матрицею . приїхав сервіс-інженер та замінив на нову прямо на місці.швидко і не потрібно везти чи відправляти в сервіс
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

longaro: 30.12.2025 07:26 А внезу звездочка и написано
Потужные времена требуют потужных решений))) :gigi:
BoKl
Member

Повідомлення

Але ж так це не працює, люди хочуть придбати готовий пристрій, увімкнув у розетку. Якщо нема рам і ссд, то це сміття, на що надіються виробники такого?
yurius_r
Member

Повідомлення

Sanьka: 29.12.2025 13:39Пропрієтарні МП по дизайну схожа на ПроАрт
Там звичайна ATX, але із 12VO БЖ.
спойлер
Scoffer
Member

Повідомлення

BoKl: 02.01.2026 10:30Але ж так це не працює, люди хочуть придбати готовий пристрій, увімкнув у розетку.
2GB DDR і HDD з фрідосом, як в старі-добрі часи :D
Ektalion
Member

Повідомлення

Жарт?
Відповісти