Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

Два рівні за ціною ноути
спойлер
https://www.3dmark.com/compare/sn/10895123/snmac/15039
Чомусь Apple трошки програв, на 250% :rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 28.12.2025 20:43Коли такий же мак, але з 40 блоками відео, показує гірший результат, тест - лайно
головне таке не зауважувати серед x86

Відправлено через 33 хвилини 48 секунд:
AntonyKandaurov: 28.12.2025 17:20 альо, м4 макс який стоїть в мак студіо, який в сраку мобільний варіант?
тому що є ноути з цим процем. Знаєте ноут з 9800X3D?
dext: 28.12.2025 20:36запустив профілювання Cinebench24 на 13900K @ DDR5 5600 (2/4 64/32 бітних контролери):
як можна бачити, в реальній задачі 24 ядра ледь використовують третину з наявного
Тож навіть теоретично 128 КП не дадуть "50% швидкості", ще один "емейзінг факт" виявився "емейзінг факом"
продовжуєете наярювати чому така тупа Епл зробила мін 8 каналів? Чи може маєте пояснення чому М4 в одно-потоці на 50% скоріший в цьому тесті ніж AMD Ryzen AI Max+ 395 ?

може в цьому тесті активна область памяті влазить в кеш. В мене структури по 50+ Гб - думаєте влізе в кеш?
waryag: 28.12.2025 20:43 Коли такий же мак, але з 40 блоками відео, показує гірший результат, тест - лайно.
маєте тест? може заодно скажете чому 8 ядерний Райзен краще для ігор ніж 16 ядерний? Чи вас вчили лише до Епл мати притензії?

Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Евгений King: 28.12.2025 21:18Два рівні за ціною ноути
Чомусь Apple трошки програв, на 250%
ну ОК - в цьому бенчі інеграшка М5 програла 5070 - ви дуже раді. Може знаєте х86 проц в якому інтегроване відео буде скоріше за 5070? напевне не знаєте - а чому про це не пишете?

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
Епл пробили чергове дно - мак міні М4 новий за $399:
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:17 Може знаєте х86 проц в якому інтегроване відео буде скоріше за 5070?
А нащо йому таке інтегроване відео, коли є безліч варіантів дискретних відеокарт. Навіть для ноутів.
Може є відеокарти для макбука чи мак студіо? :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 28.12.2025 22:34А нащо йому таке інтегроване відео, коли є безліч варіантів дискретних відеокарт
ну може Інтел чи АМД хочуть трохи грошей заробити
Z440_User: 28.12.2025 22:34 Може є відеокарти для макбука чи мак студіо? :laugh:
а навіщо причіп спорткару?
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:17 продовжуєете наярювати чому така тупа Епл зробила мін 8 каналів?
Тому що більшість з цієї ПЗ потрібна виключно iGPU, тому що яблуко фізично не може випускати свої поробки без iGPU тому, що і не підтримує dGPU? :rotate:
Чи може маєте пояснення чому М4 в одно-потоці на 50% скоріший в цьому тесті ніж AMD Ryzen AI Max+ 395 ?
В якому тесті? Синтетичні тести не відображають реальної продуктивності. Якщо взяти синтетичний тест AES, де zen5 може використовувати avx512 - ваш "емейзінг" буде в повній та недосяжній дупі
Yaroslav308
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:45а навіщо причіп спорткару?
З нього такий ж спорткар як і з BMW i8 :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 28.12.2025 23:02Тому що більшість з цієї ПЗ потрібна виключно iGPU
ви цю маячню самі придумали чи маєте докази?

на вашу думку яка максимально швидкість роботи з памятю у М4 Макс на одне ядро, і на всі?
(я знаю результати в тесті STREAM)
нагадаю - заявлена макс - 546GB/s
dext: 28.12.2025 23:02В якому тесті?
так в тому ж - Cinebench 2024

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
Yaroslav308: 28.12.2025 23:09 З нього такий ж спорткар як і з BMW i8 :lol:
легкий, швидкий, автономний, якісний, цільнометалевий корпус - купа аналогій
хоча вам звичайно видніше :lol: :lol:
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 23:19 ви цю маячню самі придумали чи маєте докази?
вам повилазило чи результатів VTunе не бачите?
на вашу думку яка максимально швидкість роботи з памятю у М4 Макс на одне ядро, і на всі?
(я знаю результати в тесті STREAM)
нагадаю - заявлена макс - 546GB/s
по-перше, не заявлена, а виміряна.
по-друге, в синтетичному коді, який робить виключно read/write без жодної корисної роботи
по-третє, в реальному коді (як от CB24), який робить корисну роботу - ця швидкість є на порядок нижчою, в C23 це значення ще в рази нижче і т.д.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 28.12.2025 23:28 ви цю маячню самі придумали чи маєте докази?
вам повилазило чи результатів VTunе не бачите?
мене цікавить М4 - у вас є результати для М4 які доводять що більшість з цієї ПЗ потрібна виключно iGPU і що проц не може працювати на такій швидкості?
dext: 28.12.2025 23:28 по-друге, в синтетичному коді, який робить виключно read/write без жодної корисної роботи
а якщо всі ядра доступаютья до памяті, і кожне щось там робить собі корисне?
dext: 28.12.2025 23:28 по-третє, в реальному коді (як от CB24), який робить корисну роботу
так я вам дав реальний код з реальною роботою, в якому показники менші. Вам ж не подобається
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 23:35 мене цікавить М4 - у вас є результати для М4 які доводять що більшість з цієї ПЗ потрібна виключно iGPU і що проц не може працювати на такій швидкості?
яблуко не має інструментів профілювання CPU/GPU? це питання не до мене
а якщо всі ядра доступаютья до памяті, і кожне щось там робить собі корисне?
вам наведений результат доступу 24 ядер до 2/4 КП в реальному, корисному додатку (CB24), де лише третина з 5600MT/s використовується
так я вам дав реальний код з реальною роботою, в якому показники менші. Вам ж не подобається
той ваш код - г*вняна синтетика, яка робить незрозуміло що, та вимірює незрозуміло що, якщо ви його використовуєте в реальних проектах - мені шкода ваших замовників (якщо це не русня з ixbt, ви розумієте про що я) :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:17тому що є ноути з цим процем. Знаєте ноут з 9800X3D?
https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... %20Cores)/
На нотбучний х3д :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Ryzen 9 9955HX3D має базовий TDP 55 Вт, але його конфігурований TDP (cTDP) та максимальна потужність в boost-режимі може сягати 75 Вт (або до 101 Вт піково), що дозволяє ноутбукам адаптувати його потужність для балансу продуктивності та охолодження. Це мобільний процесор для ноутбуків, що базується на архітектурі Zen 5, і призначений для високої ігрової продуктивності.
M4 max в макбуці зі своїми 60-70вт недалеко втік

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Сам скидає тести де все є, де "неперевершений апєль силікон" всасує і зливає відсталому х86 в приблизно тих же споживаннях. :D
Евгений King
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:17
Евгений King: 28.12.2025 21:18Два рівні за ціною ноути
Чомусь Apple трошки програв, на 250%
ну ОК - в цьому бенчі інеграшка М5 програла 5070 - ви дуже раді. Може знаєте х86 проц в якому інтегроване відео буде скоріше за 5070? напевне не знаєте - а чому про це не пишете?
Я вам чітко описав кейс, ДВА девайси однієї цінової категорії
Хто в здоровому глузді буде брати за 85+к ноут з інтеграшкою? Щоб що? Щоб нащо? У вас там зовсім MAC головного мозку?

PS: AMD 8060S - нова топова інтеграшка AMD так само в цьому тесті дьоргає ваш MAC:
спойлер
https://www.3dmark.com/compare/snmac/15710/sn/9020047
Але вже не так еффектно, лише на 94%
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Евгений King
питання - чому тоді існує цей сайт, цей бенч, чому люди заходять і порівнюють? ну чому ви такі розумні а всі інші такі тупі?
:laugh: :laugh:
Евгений King
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 29.12.2025 00:15 Евгений King
питання - чому тоді існує цей сайт, цей бенч, чому люди заходять і порівнюють? ну чому ви такі розумні а всі інші такі тупі?
:laugh: :laugh:
Там в тій фразі замінити люди на MACоводи і все стане на свої місця
Є нормальні бенчмарки, а є бенчмарки для людей з технікою Apple, котрі відображають що завгодно, але не реальну продуктивність CPU
А от коли доходить до питання графічної продуктивності, Apple вже пук-среньк і обкакались, бо тут бенч так зручно не підкрутиш :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.12.2025 22:17 маєте тест? може заодно скажете чому 8 ядерний Райзен краще для ігор ніж 16 ядерний? Чи вас вчили лише до Епл мати притензії?
Може колись почнеш намагатися знімати штанці перед тим, як обісратися?
Бо:
- знайшов це у твоєму ж посиланні, просто змінив 5090 на м4макс 40.
- відеоархітектура масштабується краще і легше за процесорну.
- м4макс це моночип, тож не отримує потенційну проблему з додатковими затримками на відміну від двочиплетних райзен.
- потенційна проблема в іграх, а не синтетиці.
- і, на остачу - вже доволі давно 9950х3д в іграх швидше за молодше рішення.
:rotate:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 28.12.2025 23:46яблуко не має інструментів профілювання CPU/GPU?
але ж це не допомагає Інтелу бути швидшим
там внизу є поділ по підтестам - дивились?
Евгений King: 29.12.2025 00:23Є нормальні бенчмарки, а є бенчмарки для людей з технікою Apple
але нормальних бенчів стає все менше, так ж?
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 26.12.2025 16:15
може тому що існує прогрес?
Только он не отменяет физику. Да ставят лучше материалы, но физика все равно в действии и прогресс её не отменяет.
yuriy_dd: 26.12.2025 16:15
мені все одно. Як зроблять так і буде. Швидкий АРМ може працювати від пасивного - х86 - не може, це головне, але про це ви чомусь не хочете говорити
а мне нет. Не хотелось бы через пару лет выкидывать бо проц сдох. ну или гонять с лимитированной нагрузкой, что бы не грелся больше стольки то часов. Но вы все поищите время расчетное для старых микросхем и новых. На сколько часов рассчитываются при проектировании. Может повезет и найдете данные.
yuriy_dd: 26.12.2025 16:15 ясно, не готові
Странный вывод. Вам про физические константы и законы, а вы про фантазии и обещания без цифр.
yuriy_dd: 26.12.2025 16:15 важливе щоб мати побільше контролерів - щоб вони змогли обслужити потреби ядер, і щоб проц не простоював
Так и я о чем, одна планка памяти и десять контроллеров или двадцать и будет двадцатиканальный доступ к 1 планке, быстро же будет работать :) Или это не так работает?
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.12.2025 08:34 але ж це не допомагає Інтелу бути швидшим
з кожним поколінням швидше, яблуко та АМД скористались багаторічними проблемами 10нм, такої шари більше не буде, ну і в ентерпрайзі, де потрібні дискретні GPU, RAID, Infiniband, терабайти ECC DRAM - яблука не було і не буде, бо його призначення - іміджевий одноразовий девайс без можливості апгрейду, який викидують за 1-2 роки B-)
Востаннє редагувалось 29.12.2025 09:59 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 29.12.2025 08:34там внизу є поділ по підтестам - дивились?
А що його дивитись якщо по сумі результатів апєль силікон пасе задніх. Те що він в деяких тестах показує себе краще не говорить про те що він краще в цілому. Так що твоя спроба знайти перемогу там де її немає - зазнала краху.
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 26.12.2025 22:20 а на відео ви не зауважили ось цей фрагмент - там перевага вже дуже суттєва. Як так? Аж просто шкода стає х86 :weep: :weep:

Screenshot_20251226-220925_YouTube-EDIT.jpg
а там есть настройки приложения? В этих клиповых роликах сплошная реклама.
Відповісти