AMD та NVIDIA можуть почати поетапне підвищення цін на відеокарти із січня 2026 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.12.2025 14:09Я почекаю
До 2030 терпіння стане
Аби до того часу нова дичина не почалась. Вторгнення на Тайвань ідт :yes:
bes
Member

Повідомлення

Ну если правда что нвидич сократила производство rtx50 на 40-50% то дефицит будет неплохой. Опять возвращаемся во времена майнинга.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
QFlash: 28.12.2025 17:07 Зашибісь, я планував з нового року нічого не їсти і не пити, відкладати на нову rx9070XT або 9090XT :laugh:, скорше всього шо треба 2 роки..., а там вже х/з чи то добро буде потрібно.
Так возьми в кредит на низа и продашь на верхах :laugh:
Mozdev
Member

Повідомлення

Здається мені ці злобні буратини самі себе знищать.
Tiufin
Member

Повідомлення

QFlash: 28.12.2025 17:07Зашибісь, я планував з нового року нічого не їсти і не пити, відкладати на нову rx9070XT або 9090XT , скорше всього шо треба 2 роки..., а там вже х/з чи то добро буде потрібно.
Якщо дорослій людині потрібно відкладати на відеокарту, обмежуючи себе в звичних тратах - то такій людині слід добряче задуматись над пріоритетами.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.12.2025 18:17
QFlash: 28.12.2025 17:07Зашибісь, я планував з нового року нічого не їсти і не пити, відкладати на нову rx9070XT або 9090XT , скорше всього шо треба 2 роки..., а там вже х/з чи то добро буде потрібно.
Якщо дорослій людині потрібно відкладати на відеокарту, обмежуючи себе в звичних тратах - то такій людині слід добряче задуматись над пріоритетами.
доросла людина не рахує чужі гроші і не дає оцінку чужим пріоритетам.
AlexWest
Member

Повідомлення

До виходу Play Station 6 і Xbox оновляти ПК особливо немає сенсу, хіба-що у когось система древня і ледь дише. Зараз такий аномальний період, що системні вимоги нових ігор можуть піти не вгору, а вниз, якщо розробники врахують реалії. Тобто, до 27-28 року можна не рипатися, а спокійно збирати гроші. З новими консолями системні вимоги ігор вже перейдуть на новий рівень, але це й так всім зрозуміло.
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.12.2025 18:25
І тим не менше, купа дорослих людей на цьому форумі рахують чужі гроші і дають оцінку чужим пріоритетам, так ніби ''куртка'' чи Ліза їм щось винні 😁
Tiufin
Member

Повідомлення

Де я рахував чиїсь гроші? Пан Qflash сам на це вказав. До того ж, його повідомлення написано в певній іронічній формі, то ж я відповідав скоріше не йому персонально, а загалом.

А щодо другого - що не можна робити оцінку чужим діям - тут я не згоден. Останні роки, чи навіть десятиріччя в суспільствах по всьому світу поширюється така думка. Але ми бачимо, до чого це призводить. То ж, виходить- як би це (ідея, що ніхто немає права "мені" ні на що вказувати) спокусливо та комфортно не було- але врешті решт це згубливо для суспільства.
Vlaad13
Member

Повідомлення

dead_rat: 28.12.2025 14:09
Kullerok: 28.12.2025 13:58 Лучшее время для покупки на ближайший год для тех кто давно хотел обновиться. Потом опять будете говорить не успел дорого и ТД. Ну стандартная мантра ждуна вообщем.
Я почекаю ;)

До 2030 терпіння стане
а що станеться у 2030?
5080 подешевшає? :lol:
dead_rat
Member

Повідомлення

Vlaad13: 28.12.2025 18:56
dead_rat: 28.12.2025 14:09

Я почекаю ;)

До 2030 терпіння стане
а що станеться у 2030?
5080 подешевшає? :lol:
Та навіть якщо не подешевшає
:D
MqM
Member

Повідомлення

тим часом кожен другий пенсіонер розповість як вам треба жити)))

То в Україні мало дорослих, чи критерії дорослих інші?)
QFlash
Member

Повідомлення

Мені чомусь здається, що проблема в іншому. Так дійсно мені потрібно нічого не їсти і не пити 1 рік щоб купити цю драну карточку за 30к, пенсія по min. А податки? Так було постійно, ще до війни. При нормальному оплачуванні, таких питань не виникало б. Я навіть не знаю як тепер можна вирішити цю проблему. Це все занадто далеко зайшло.
Але дозвольте привітати Всіх з прийдешнім Новим роком! Хоч трішки позитиву! :rotate:
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Потужне рішення!
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.12.2025 18:45А щодо другого - що не можна робити оцінку чужим діям - тут я не згоден. Останні роки, чи навіть десятиріччя в суспільствах по всьому світу поширюється така думка.
розвели тут, панімаєш лі, якийсь людиноцентризм, гуманізм і лібералізм, скотиняки!

людина діло каже, давайте карще всі один одного вчити, як правильно жити, і перетворимо спілкування на безкінчний срач, а то і по морді можна дати IRL, якщо хтось не слухається, що треба робити, а що ні. чого зупинятись на словах?! треба щоб результат був!

от як почнемо так робити, от тоді зовсім інша карта, набагато краще стане усім. побудуємо суспільство тотального добробуту і процвітання, не те що зараз
NUN4AG
Member

Повідомлення

Геймери проковтнуть це стійко. Вони такі.
Karlayl
Junior

Повідомлення

Devijack: 28.12.2025 14:16 Нейронки вбили геймінг.
ААА геймінг, окрім ААА є ще дуже багато класних ігор
QFlash
Member

Повідомлення

Я от до речі пробував запустити нову Black Mesa на r7 250 (OlandXT, Samoa, від 350-ї ядро, 4Gb памяті) без шансів. Відак хоч і підтримує Vulkan але променів немає у ній. Тож запуск іде тільки з відключеним vulkan, про те half-life 2 на vulkan норм.
Промені ідуть з 6000 серій. Тому дивився по 6000 та 7000 серіях відяхи, і то Б/У.
yurius_r
Member

Повідомлення

Якась дивна новина. Nvidia перестала продавати виробникам карт чіпи в комплекті із пам'яттю. Тож якого дідька? АМД все ще продає комплектом, тож там все зрозуміло.

Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
QFlash
Старі карти треба тестити на Linux вже. Там багато цікавинок в останніх Mesa під старі AMD карти додають.
як варіант 5700x, хоч він і новіший
QFlash
Member

Повідомлення

По старих відяхах ще можна щось в BIOS понапихати, але то всьо, вони морально застаріли. По нових ще BIOS не потрошив, оскільки немає заліза.
yariksom
Member

Повідомлення

Devijack: 28.12.2025 14:16 Нейронки вбили геймінг.
Геймінг не вб'єш, принаймні поки я живий! :super:
Відповісти