Щось мені підказує, що на це питання він вам не відповість))Vpupkin: ↑ 26.12.2025 21:27У мене 5090, нахіба мені М непотріб....yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 20:49а ви знаєте х86 проц що має інтегровану графіку швидшу ніж у М проців?
Новини
Останні статті і огляди
AMD Ryzen 9 9950X3D2 — майбутній флагман платформи AM5 зі 192 мегабайтами L3-кешу
-
IronWithin
Member
-
ronemun
Advanced Member
Інтел зробила ж кеш для кешу L1, L1.5 як його звуть, на 192к і це дало неймовірний результат - в LAMMPS Core 285k на 25% переганяє Ryzen 9950, а в Core Ultra 258v з 4p+4LPe ядра дали 7,0 ns/day - на рівні з core 155h чи Ryzen 370 (той що 4 Zen5+8 Zen5c)Scoffer: ↑ 26.12.2025 17:50У інших це кого? Аплє? Сучасні процесори використовують кеші L1 типу VIPT як самі швидкі. Недолік VIPT-кешу в тому що він обмежений розміром сторінки на одну штуку асоціативності. Відповідно для 8 і 12-асоціативних кешів при розмірі сторінки 4КБ максимальний розмір L1 складає 32 і 48КБ відповідно. Нарощувати асоціативність далі вже нікуди, змінювати розмір сторінки призведе до несумісності з багато яким софтом. Це тільки аплє може викинути увесь софт і заставити наробити нового. У інтел з амд немає таких варіантів. Так що 32-48КБ кеші це навічно. Ну може до 64 догоняться, але і то навряд бо збільшення асоціативності зменшує швидкість і тоді який з того понт.ronemun: ↑ 26.12.2025 14:56хоча давати на супер ядро з 2 потоками всього 48кбайт коли в інших вже 192 виглядає дивно
Тобто хто захоче знайде спосіб, це ж всього навсього память, поняття віртуальне.
В любому випадку щось мусять роботи тому що в CB24 apple має вже 200 очок на потік при 4,6 ГГц, 43.5 очок/ГГц, у Intel і Zen5-всього 26
А вже застарілий Snapdragon x1 elite на 12 ядер@3.8 перегнав 12 ядер AMD zen5 в суто паралельній задачі з важким кодом типу LAMMPS де x86 був королем.
-
yuriy_dd
Member
ну ми ж тут ніби проци обговорюємо? чи ви не розумієте різниці між задачами для проца і для ВК?Vpupkin: ↑ 26.12.2025 21:27 У мене 5090, нахіба мені М непотріб....
Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
відкривати фанатам х86 очі, що їх проци давно в жопі програють по всім фронтам?ronemun: ↑ 26.12.2025 22:34В любому випадку щось мусять роботи тому що в CB24 apple має вже 200 очок на потік при 4,6 ГГц, 43.5 очок/ГГц, у Intel і Zen5-всього 26
А вже застарілий Snapdragon x1 elite на 12 ядер@3.8 перегнав 12 ядер AMD zen5 в суто паралельній задачі з важким кодом типу LAMMPS де x86 був королем.
вони таку правду - не люблять
-
Vpupkin
Member
Проц в мене теж є і навряд Мка якось здатна його замінити, от тому М і непотрібна, бо шо мені з нею робити?yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 22:41ну ми ж тут ніби проци обговорюємо? чи ви не розумієте різниці між задачами для проца і для ВК?
Відправлено через 57 секунд:
Та ок, де купити не х86, шоб було краще за х86?yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 22:43відкривати фанатам х86 очі, що їх проци давно в жопі програють по всім фронтам?
-
Scoffer
Member
Це маркетингові підвиперди. Для даних це фактично маленький L2, а той L2 що називається L2 - для даних є L3 де-факто. Ну і L3 - L4 відповідно. Тобто у інтеля зараз 4-ступінчастий кеш. Але сами верхній його рівень все ще маленький і з цим нічо не вдієш без переписування мегатон софту. От вже не знаю чому маркетологи вирішили кеші почати рахувати з нуля, але маємо шо маємо.ronemun: ↑ 26.12.2025 22:34Інтел зробила ж кеш для кешу L1, L1.5 як його звуть
Та ну ніфіга собі. Пам'ять зараз є основним ступором продуктивності майже всюди.ronemun: ↑ 26.12.2025 22:34це ж всього навсього память, поняття віртуальне.
-
yuriy_dd
Member
теж може бути. Наразі М - це або як легкий швидкий автономний, або якщо ваші задачі на ньому можуть працюватиVpupkin: ↑ 26.12.2025 22:49 Проц в мене теж є і навряд Мка якось здатна його замінити, от тому М і непотрібна, бо шо мені з нею робити?
прогрес він такий - не все відразу, головне знати що є
ну він вже кращий у всіх сферах де представленийVpupkin: ↑ 26.12.2025 22:49 Та ок, де купити не х86, шоб було краще за х86?
а чому х86 лише 2 канали в десктопі? невже користувачам не потрібна швидкість?Scoffer: ↑ 26.12.2025 22:51 Та ну ніфіга собі. Пам'ять зараз є основним ступором продуктивності майже всюди.
-
Vpupkin
Member
Я зверну увагу коли воно зможе щось з того що мені треба.yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 23:09ну він вже кращий у всіх сферах де представлений
-
yuriy_dd
Member
насправді я теж на х86, але АРМ - вже впроваджую, весь новий код чи інструменти - обовязково щоб працювало на АРМVpupkin: ↑ 26.12.2025 23:24 Я зверну увагу коли воно зможе щось з того що мені треба.
-
AssayMAS
Member
так вся система вырастит в цене? При чем за удвоение каналов цена вырастить более чем в три раза... всё надо переделывать и проц и мать и озу.yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 15:17аби лише не піднімати к-ть каналів в десктопі
Вот четыре плашки ОЗУ у ам4 ГАРАНТИРОВАННО работают у кучи процессоров медленнее чем две. Причем кой где на лоу енд процах на 30%+- медленее. Я не спорю что можно дорогую память купить по цене двух не именитых и будет всё ОК - но цена.
И чем тебе ддр5 не угодила - там считай что удвоили частоты и каналы от ддр4 - но скоростя то не Х2 от ддр4...
+5% и обмажут новыми "уникальными" технологиями - нарисуют графики где +20% попугаев будут как +200% выглядеть...xIIImaL: ↑ 26.12.2025 21:34Будут стандартные +15-20%
Расти в глубь уже никак - будут расти в ширь: ядер накинут разных, сотни МБ медленного кэша, технологий типо MMX, SEE, AVX, ... для нейронок FP4 FP8 FP16 в процах...
Вообщем придумают новый вид мошенничества что бы денежки им принесли... я вот разблокирование половины кэша у серверного проца по коду с карточки от Интел помню...
-
Vpupkin
Member
Та дай боже, але поки.......yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 23:45насправді я теж на х86, але АРМ - вже впроваджую, весь новий код чи інструменти - обовязково щоб працювало на АРМ
-
vsx
Member
у меня когда-то ram был 192мб
-
AntonyKandaurov
Member
Правда в тому що ти галіме брехлоyuriy_dd: ↑ 26.12.2025 22:43відкривати фанатам х86 очі, що їх проци давно в жопі програють по всім фронтам?
-
waryag
Member
yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 23:45насправді я теж на х86, але АРМ - вже впроваджую, весь новий код чи інструменти - обовязково щоб працювало на АРМVpupkin: ↑ 26.12.2025 23:24 Я зверну увагу коли воно зможе щось з того що мені треба.
Тобто головний критерій - не ефективне виконання завдань, а їх виконання на платформі, за яку рвеш сраку на британський прапор?
-
Shandor1982
Member
І шо? Це ж не щось революційне. Максимально витиснутий камінь у даній лінійці на даному етапі. А кешу малу не буває.
-
daesz
Member
Головний критерій - це принести інтеграшку М5 в темуwaryag: ↑ 27.12.2025 02:40Тобто головний критерій - не ефективне виконання завдань, а їх виконання на платформі, за яку рвеш сраку на британський прапор?
а потім написатиа ви знаєте х86 проц що має інтегровану графіку швидшу ніж у М проців?
Скажу відверто, я таких клоунів давненько не бачив, ні в інтернеті, ні в реаліну ми ж тут ніби проци обговорюємо? чи ви не розумієте різниці між задачами для проца і для ВК?
-
item2
Member
Раніше я нейтрально ставився до продукції Епл. Але після такої антиреклами від Юрія я ніколи собі не куплю їх продукцію. Схоже на секту фанатиків з диктаторськими замашками.
-
Nehrk
Member
Не ну такой до 6гигагерц на ЕАТХ «установить» и можно до 2030 не рыпаться 
И 192 ОЗУ ценой в Ланос не забыть еще
И 192 ОЗУ ценой в Ланос не забыть еще
-
Nehrk
Member
item2 это то шо ecoflow из екранами потребления с людьми делает
-
Slewin77
Junior
Nehrk
ланос - сильно дешевле:
ланос - сильно дешевле:
- спойлер
-
yuriy_dd
Member
у ваших критеріях - АРМ значно більш ефективніше просто не всюди ще представлена. Всі великі гравці вже переходять на армwaryag: ↑ 27.12.2025 02:40Тобто головний критерій - не ефективне виконання завдань, а їх виконання на платформі
а до чого тут Епл? я лише за прогрес. просто так сталося що зараз найкращий АРМ процесор саме від appleitem2: ↑ 27.12.2025 07:11Раніше я нейтрально ставився до продукції Епл
може від АРМ хочете відмовитись?
пс: а щоб побачити що таке прогрес подивіться який ріст демонструють проци від квалком зараз останній еліт 2