Новости
Последние статьи и обзоры
Огляд та тестування 16″ ігрового ноутбука ASUS TUF Gaming A16 (2025) на базі процесора AMD Ryzen 7 260 та відеокарти NVIDIA GeForce RTX 5050
-
Ex1ge
Junior
Взяв собі таку саму конфігурацію на 5050, тільки А18 (18" дісплей) за 49,5к. Для роботи + ігрулєк від зарядної станції під час блекауту. Дуже задоволений.
Конструктивно той самий девайс, тільки корпус "розтягнули" в пейнті. Всередені тепер можна схованку робити.
Виконав "антікризісний біч апгрейд", додавши до 16gb планочки таку саму від micron, тільки на 8gb з olx за 500грн та ssd на 512гб. 16+8 працює добре на заводській частоті 5600. FPS трохи додало + таке наче як інпут лаг зменшився. Другий слот ssd працює у режимі pcie 4.0 x2. Думаю із старими дисками pcie 3.0 буде відчутно.
BF6 REDSEC, котрий більш важкий та гірше оптимізований, тягне на середніх, DLSS Q без FG, 120+ FPS (встановив ліміт на 120).
Конструктивно той самий девайс, тільки корпус "розтягнули" в пейнті. Всередені тепер можна схованку робити.
Виконав "антікризісний біч апгрейд", додавши до 16gb планочки таку саму від micron, тільки на 8gb з olx за 500грн та ssd на 512гб. 16+8 працює добре на заводській частоті 5600. FPS трохи додало + таке наче як інпут лаг зменшився. Другий слот ssd працює у режимі pcie 4.0 x2. Думаю із старими дисками pcie 3.0 буде відчутно.
BF6 REDSEC, котрий більш важкий та гірше оптимізований, тягне на середніх, DLSS Q без FG, 120+ FPS (встановив ліміт на 120).
-
yuriy_dd
Member
макбук ейр видає більшеfalameezaar: ↑ 24.12.2025 16:07реве кулерами так, що вже задумуєшся про навушники. Видає в такому режимі 990-1000 "папуг" в мультикорі
при чому при роботі від батареї
і без охолодження
абсолютно без охолодження
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
чудово що є прогрес і що є люди які здатні його протестуватиdr-kart: ↑ 24.12.2025 21:26R7 6800H (2022) до сабжа R7 260 (2025)
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/15748007
+ 28% в однопотоке
-
GeorgePak
Junior
Подскажите понимающие люди! В этом ноуте блок питания 240 Вт не значит ли это что это для гпу ?
-
falameezaar
Member
yuriy_dd: ↑ 25.12.2025 11:58 макбук ейр видає більше
і без охолодження
"абсолютно без охолодження", тобто в пасиві під радіатором він це робить в кращому випадку один раз, поки не почне тротлити. М5 має бути трошки кращим за М4 в цьому питанні, але декілька підряд прогонів R24 чи годин рендерингу/компіляції великого проекта М4 не вивозить без суттєвого скидання частот, на відміну від сабжа, і провалюється нижче М1, який в мене в мак міні видає половину від того результату без тротлінга, батареї та ретіна-дисплею, хоч і з крутілятором
Процесор + відеокарта + екран + весь решта ноут + все що ви в нього в юсб напхаєте + батарейку заряджати якщо потрібно. Він не буде завжди їсти 240Вт якщо ви про це.GeorgePak: ↑ 25.12.2025 15:30 Подскажите понимающие люди! В этом ноуте блок питания 240 Вт не значит ли это что это для гпу ?
-
GeorgePak
Junior
falameezaar
Я просто где то читал что типа для ГПУ чтоб раскрывался лучше в турбо режиме и в некоторых случаях обходит карты старше себя на ноутбуках за счёт такой возможности.
Я просто где то читал что типа для ГПУ чтоб раскрывался лучше в турбо режиме и в некоторых случаях обходит карты старше себя на ноутбуках за счёт такой возможности.
-
Ex1ge
Junior
GeorgePak, коротко: ні, не так.
Максимальне споживання 5050 ГПУ тут 100 Вт + "маркетингові" 15 Вт. В середньому вище 80 Вт я не бачив під час гри в BF6.
~ до 45 Вт на проц, хоча як і з ГПУ рідко більше 35 під навантаженням
~ до 25 Вт на ОЗП, накопичувач та інші контроллери (грубо кажучи на МП), дісплей та може щось забув.
решта ~70 Вт залишається на запас, тобто на можливість заряджання під час повного навантаження на ноут.
Або так: граючи в БФ6, на зарядженній батарейці, з підключенним 240 Вт БП до зарядної, остання показує 135-150 Вт споживання. Але це на середніх налаштуванняї з локом фпс на 120. Якщо поставити вищі налаштування + зняти лок, може бути трохи більше.
Максимальне споживання 5050 ГПУ тут 100 Вт + "маркетингові" 15 Вт. В середньому вище 80 Вт я не бачив під час гри в BF6.
~ до 45 Вт на проц, хоча як і з ГПУ рідко більше 35 під навантаженням
~ до 25 Вт на ОЗП, накопичувач та інші контроллери (грубо кажучи на МП), дісплей та може щось забув.
решта ~70 Вт залишається на запас, тобто на можливість заряджання під час повного навантаження на ноут.
Або так: граючи в БФ6, на зарядженній батарейці, з підключенним 240 Вт БП до зарядної, остання показує 135-150 Вт споживання. Але це на середніх налаштуванняї з локом фпс на 120. Якщо поставити вищі налаштування + зняти лок, може бути трохи більше.
-
isusik63
Member
Вам ответили выше , прогнать 1 раз (и получить возбуждение от циферок) . Или нагрузить много часовым рендерингом (работой) где уже не все так классно (можно и не возбудиться от циферок Юрий)yuriy_dd: ↑ 25.12.2025 11:58макбук ейр видає більшеfalameezaar: ↑ 24.12.2025 16:07реве кулерами так, що вже задумуєшся про навушники. Видає в такому режимі 990-1000 "папуг" в мультикорі
і без охолодження
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:чудово що є прогрес і що є люди які здатні його протестуватиdr-kart: ↑ 24.12.2025 21:26R7 6800H (2022) до сабжа R7 260 (2025)
https://browser.geekbench.com/v6/cpu/15748007
+ 28% в однопотоке
Вы , Юрий в каждую тему пытаетесь втулить свой макбук
-
GeorgePak
Junior
Ex1ge
Не подскажите какой ноут взять игровой ато совсем запутался? Смотрю на это
Не подскажите какой ноут взять игровой ато совсем запутался? Смотрю на это
-
Ex1ge
Junior
Залежить від вшого бюджету і потреб. Мені важко щось радити, бо як на мене брати ноут за такий прайс нерозумно(
Але я би не дивився в бік MSI, бо в них репутація не дуже.
Перегляньте це відео та оберить щось собі з верху тір-листа автора.
Але я би не дивився в бік MSI, бо в них репутація не дуже.
Перегляньте це відео та оберить щось собі з верху тір-листа автора.
- спойлер
-
GeorgePak
Junior
Ex1ge
Спасибо за обратную связь
Спасибо за обратную связь
-
apachx
Junior
Ігровий ноутбук ASUS?
Don't.
P.S.: Поміняю свій майже новий ігровий ноутбук ASUS TUF Gaming A16 зі згорівшим CPU (ОС завантажується, деякий час працює, потім синій екран/kernel panic) на будь-який старенький Dell Precission чи Lenovo Thinkpad.
Don't.
P.S.: Поміняю свій майже новий ігровий ноутбук ASUS TUF Gaming A16 зі згорівшим CPU (ОС завантажується, деякий час працює, потім синій екран/kernel panic) на будь-який старенький Dell Precission чи Lenovo Thinkpad.
-
yupi90
Member
На цій відясі і у 2к можна пограть на середньо-низьких, на фуллшд вона ізі в любій грі буде видавать стабільні 60 фпс, а є ше ДЛСС та фреймген.bigmonstr666: ↑ 24.12.2025 16:40ну це добре що вам вистачає, але давайте серйозно, назавати цей ноут ігровим це просто нае******, зараз це називається маркетингом. Словом ʼігровийʼ це вводить в оману людей, котрі не розбираються у залізі. Наприклад, сімʼя купує дитині ноутбук, так як вони не особливо роззбираються, але знають що дитина любить грати, вони можуть цілком купити цей ʼігровий апаратʼ бо побачили слово ʼігровийʼ. умовно кажучи і на ʼкалькуляторі' можна запустити якусь ігру, наприклад, на якомусь інженерному, змогли запустити дум, але чи можемо ми це назвати ʼігровимʼ калькулятором?AndyGTR: ↑ 24.12.2025 16:09
По собі не судіть) Я можу купити і 5080 без проблем, але мені вистачає 1660)
Отправлено спустя 1 минуту 16 секунд:
Так вона с ДЛСС і фреймгеном і на ультрах тягне його.
-
waylander
Junior
рекомендую поставити g-helper і покрутити налаштування повер лімітів і обдув. Купив новий ігровий асус ноут, час від часу, інколи 10 разів на день інколи раз на 2-3 дні теж саме було. Поставив г-хелпер, погрався з налаштуваннями і вже 2 місяці без жодного інцеденту. Але так, асус рукодупи, з коробки не працює нормальноapachx: ↑ 26.12.2025 10:35 Ігровий ноутбук ASUS?
Don't.
-
apachx
Junior
Хоча в офіційному сервісному центрі сказали, що треба міняти проц, все-одно дякую за пораду, сьогодні спробуюwaylander: ↑ 26.12.2025 11:03 рекомендую поставити g-helper і покрутити налаштування повер лімітів і обдув.
-
yuriy_dd
Member
ну я і 10 хв Cinebench 2024 запускав - рівень тротлингу в межах 10%falameezaar: ↑ 25.12.2025 16:00"абсолютно без охолодження", тобто в пасиві під радіатором він це робить в кращому випадку один раз, поки не почне тротлити
по моїм тестам так не провалювавсяfalameezaar: ↑ 25.12.2025 16:00 і провалюється нижче М1, який в мене в мак міні видає половину від того результату без тротлінга, батареї та ретіна-дисплею, хоч і з крутілятором
ви реально на тонкому ультрабуці з х86 запускаєте те що ви написали?isusik63: ↑ 25.12.2025 18:09Или нагрузить много часовым рендерингом (работой) где уже не все так классно
є що сказатиisusik63: ↑ 25.12.2025 18:09Вы , Юрий в каждую тему пытаетесь втулить свой макбук.Тема про игровой ноут на rtx5050 , при чем тут МакБук ,?
-
waryag
Member
Так і на кор дуо (особливо якщо поміняти на квад чи ксеон) з 1060 теж можна грати. Хай в не нові, але класні ігри.bigmonstr666: ↑ 24.12.2025 14:45прочитав "ігровий ноут" і побачив 5050, нагадало як на олх у обʼявах пишуть - продаую ігровий пк, і там карти 1060, пентіум кор 2 дуо і подібне)) класика)
але це капець, що дефолтний ноут вже коштує 50к... хоча мабуть тисяч 20-25 йде переплата за слово - ігровий
А цей ноут дасть цілком адекватний ігровий досвід і в нових.
-
isusik63
Member
А ноутбуки для чего нужны ?yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 14:52ну я і 10 хв Cinebench 2024 запускав - рівень тротлингу в межах 10%falameezaar: ↑ 25.12.2025 16:00"абсолютно без охолодження", тобто в пасиві під радіатором він це робить в кращому випадку один раз, поки не почне тротлити
по моїм тестам так не провалювавсяfalameezaar: ↑ 25.12.2025 16:00 і провалюється нижче М1, який в мене в мак міні видає половину від того результату без тротлінга, батареї та ретіна-дисплею, хоч і з крутілятором
ви реально на тонкому ультрабуці з х86 запускаєте те що ви написали?isusik63: ↑ 25.12.2025 18:09Или нагрузить много часовым рендерингом (работой) где уже не все так классно
є що сказатиisusik63: ↑ 25.12.2025 18:09Вы , Юрий в каждую тему пытаетесь втулить свой макбук.Тема про игровой ноут на rtx5050 , при чем тут МакБук ,?
Не для того чтобы тесты по 10мин запускать и радоватса .
А для роботы,игр . Ноутбук создали как мобильную замену ПК .
Нечего не имею против яблока (мне всегда в них нравились экраны) , но в реальных задачах как написали выше и на данный момент он уступит ноуту на винде по критериям цена/производительность. Что там будет в будущем мы пока не знаем
-
yuriy_dd
Member
ноутбук потрібен в першу чергу для мобільності. Для всього іншого - є десктоп, в першу чергу - з великим монітором, щоб не горбитись за ноутомisusik63: ↑ 26.12.2025 18:24 А ноутбуки для чего нужны ?
дайте модель ноута на х86 - щоб був у всьому кращим за макбук ейр М4 і дешевший?isusik63: ↑ 26.12.2025 18:24на данный момент он уступит ноуту на винде по критериям цена/производительность
я не раджу купувати дорогі макбук про, і я взагалі не розумію людей що їх купують. Краще макбук ейр + мак студіо - за ту саму ціну вийде
-
_VM_
Member
Дуже цікавий ноут.
Асус знову великі молодці.
Батарея на 90 Вт - це просто подарунок для тих, кто на ноуті не тільки грає, а ще й працює.
Асус знову великі молодці.
Батарея на 90 Вт - це просто подарунок для тих, кто на ноуті не тільки грає, а ще й працює.
-
isusik63
Member
Так я об этом и написал что ноутбук мобильная замена ПК , и нет проблемы подключить монитор.yuriy_dd: ↑ 26.12.2025 20:47ноутбук потрібен в першу чергу для мобільності. Для всього іншого - є десктоп, в першу чергу - з великим монітором, щоб не горбитись за ноутомisusik63: ↑ 26.12.2025 18:24 А ноутбуки для чего нужны ?
дайте модель ноута на х86 - щоб був у всьому кращим за макбук ейр М4 і дешевший?isusik63: ↑ 26.12.2025 18:24на данный момент он уступит ноуту на винде по критериям цена/производительность
я не раджу купувати дорогі макбук про, і я взагалі не розумію людей що їх купують. Краще макбук ейр + мак студіо - за ту саму ціну вийде
Выше уже обсудили , вас попросили пример не тестов в сентетике а реальной задачей , вы проигнорировали .
Ноутбук на винде более универсален в плане програм и игр , цены и производительности .
Все об этом знают , сравнений производительности в нете уйма.