Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
alumem
Member

Повідомлення

Filabatya
14 дней для кого придумали?
три года гарантии по сути нужно если вы через 2 будете карту продавать, а так каков шанс что карта сдохнет пработав 2 года?
oversteve
Member

Повідомлення

alumem: 25.12.2025 18:10
oversteve: 25.12.2025 17:40у паліт зазвичай кончені вентилятори
держали 50 линейку или шизика на man наслушались или как всегда?
обычные вентуляторые, да не самые тихие но я не думаю что у типа там ноктуа стоят
тут десь в темі неодноразово кидали відос французів, які декілька різних 5070 порівнювали, і там як раз був прикол з палітом - вони також думали, що він покаже себе найкраще, а по факту вентилятори відчутно шуміли на найнижчих обертах порівняно з іншими виробниками, та й по минулих поколіннях у паліта та сама фігня з вентиляторами була
alumem
Member

Повідомлення

oversteve
там дросели шумят а не вентиляторы, вроде ж обсуждали это
oversteve
Member

Повідомлення

alumem
саме в тому відосі у французів? бо я коли дивився, то шось не пригадую, щоб вони за дроселі говорили взагалі
alumem
Member

Повідомлення

oversteve
если память не подводит, то да.
А вообще люди так парятся про шум, а потом ставят пк под стол где любую версию не слышно будет.
У самого 5070ти геймпро + стоит на столе пк и сложно сказать что видюха выделяется на фоне арктиков.
я правда свою брал когда она 3-4к дешевле остальных была
FirstTDM
Member

Повідомлення

alumem: 25.12.2025 18:35А вообще люди так парятся про шум, а потом ставят пк под стол где любую версию не слышно будет.
Ага... так и есть... все рассказы про "звук" требуют уточнений - у кого-то открытый стенд, кто-то аквариум ставит рядом с клавой... в общем - всё индивидуально... B-)
Filabatya
Member

Повідомлення

чим більше дивлюсь на 5070 і 30К за неї тим більше 4070ті супер чи 5070ті здаються кращим варіантом і виправданою переплатою з 16гігами, а починав з 8гіг 4060 б у :gigi:
про існування 9070 пам ятаю)
5080 то вже олед монік треба мати :gigi:
Востаннє редагувалось 25.12.2025 20:22 користувачем Filabatya, всього редагувалось 2 разів.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Filabatya: 25.12.2025 20:015070ті здаються кращим варіантом
ще трішки і буде 5080 :laugh:
Crazy_8
Junior

Повідомлення

Hells Angels: 25.12.2025 20:19
Filabatya: 25.12.2025 20:015070ті здаються кращим варіантом
ще трішки і буде 5080 :laugh:
так як в мене сталось :D
Rhizone
Member

Повідомлення

oversteve: 25.12.2025 18:25саме в тому відосі у французів? бо я коли дивився, то шось не пригадую, щоб вони за дроселі говорили взагалі
Якщо знайдете зазначене відео, то я точно скажу, що там видає шум (дроселі чи вентилятори). Я на своїй карті саме тому і робив кастом, і добре пам'ятаю цей звук. Взагалі, проблема саме в моторчиках вентиляторів і крім шуму вони геренують ще досить відчутну вібрацію. От чесно скажу, був здивований, що і в 5000-й серії це продовжується.
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 25.12.2025 18:18
alumem: 25.12.2025 18:10
держали 50 линейку или шизика на man наслушались или как всегда?
обычные вентуляторые, да не самые тихие но я не думаю что у типа там ноктуа стоят
тут десь в темі неодноразово кидали відос французів, які декілька різних 5070 порівнювали, і там як раз був прикол з палітом - вони також думали, що він покаже себе найкраще, а по факту вентилятори відчутно шуміли на найнижчих обертах порівняно з іншими виробниками, та й по минулих поколіннях у паліта та сама фігня з вентиляторами була
У паліта вентелятори шумлять то факт на усіх моделях, будь який вендор буде краще у цьому випадку, тому французи праві.

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Rhizone: 25.12.2025 21:13
oversteve: 25.12.2025 18:25саме в тому відосі у французів? бо я коли дивився, то шось не пригадую, щоб вони за дроселі говорили взагалі
Якщо знайдете зазначене відео, то я точно скажу, що там видає шум (дроселі чи вентилятори). Я на своїй карті саме тому і робив кастом, і добре пам'ятаю цей звук. Взагалі, проблема саме в моторчиках вентиляторів і крім шуму вони геренують ще досить відчутну вібрацію. От чесно скажу, був здивований, що і в 5000-й серії це продовжується.
Так само, це має відношення також до pny, zotac, inno3d та інших малих брендів, наче в них навіть кулера однакові стоять :D Бувало на редіту також така сама проблема у msi та асуса, але дуже рідко і звісно відмова у гарантійному обслуговуванні :D В моєму випадку скрегіт кулерів чутно при зміні pwm від 1550 до 1900
Jiaji
Member

Повідомлення

Вітаю
Одразу перепрошую за "дабл-пост" (кілька сторінок тому вже запитував), але дуже прошу підказати чи оптимально зараз брати XFX 9070 Swift за 29к грн (з гарантією 3 роки) для 1440р. з запасом на майбутнє, чи є кращі варіант за таку ціну (або ж можна простіше)
Проблема в тому що я вже передивився купу відео та все одно вагаюсь, психологічно складно витратити 30к на відяху, а завтра вже планую її забирати.

Нижче під спойлером міркування чому саме таку - і показати що дійсно аналізував, і можливо у мене є помилки у висновках.
спойлер
почну з того що з 2017 сиджу на "тимчасових" відяхах, тому що спочатку потрапив на зростання майнінгу, не встиг взяти 1070ti та не було грошей, потім різкий скачок та захмарні 3000 серія, зі своєї тупизни втратив майже 20к грн в ніщо, та до цього часу сиджу на б.у. 1660с з форуму.
хоча монітор вже рік як 1440р. 27 дюймів

оригінально хотів купити у Бульдозера 6800, але потім вийшла 9000 серія, та і 5000 з новими технологіями, а зараз ми на порозі скачка через оперативку

власне чому 9070. Спочатку думав про 9060xt, навіть є в броні xfx swift 9060xt, але потім подумав що можу витратити до 30к якщо буде доцільно, а враховуючи ситуацію, думаю, краще брати по максимуму щоб потім не кусати лікті. Тому ще маю в броні 9070 xfx swift.
наразі сетап 5600+б450+32гб, упустив момент з переходом на АМ5, якщо колись перейду, то хотілось би відяху все ж зьерегти.

Також вагаюсь щодо 5060ti через розхвалені промені (5070 пас через 12гб пам'яті), хоча ніколи їх не бачив, на 5070ti вже не вистачить нервів та фінансів.

Та все ще сумніваюсь - в нове майже не граю, максимум хочу Дум останній зацінити наприклад, а так СК2, ТФ2, загалом в цьому я бумер (тому без майбутнього подорожчання взяв би 9060xt без вагань).
Та чи не перетвориться продукція АМД на гарбуз через 1-2роки, враховуючи як вони активно втрачають ринок, зате Нвідія розвиває ШІ.

саме xfx тому що він входить у святу трійцю АМД, та хоча Свіфт вважається бюджетною моделлю, температури та розмір радіатора ледь не кращі порівняно з Нітро+.

брати бомж-версію будь якої моделі не хочеться взагі, завжди брав більш "кращі" (6930 як обрізана 6950 але з гарних охолодженням, 477 нітро+, навіть 1660С з 3 вертушками)
перепрошую за багато букоф, дякую заздалегідь
YumaX
Member

Повідомлення

Jiaji
Бери 6800 і не парся, карти топчик, це рівень 9060хт/5060ті за не дорого, по 1% навіть краща, я б сказав!
Yurius
Member

Повідомлення

Jiaji: 25.12.2025 22:26Вітаю
Одразу перепрошую за "дабл-пост" (кілька сторінок тому вже запитував), але дуже прошу підказати чи оптимально зараз брати XFX 9070 Swift за 29к грн (з гарантією 3 роки) для 1440р. з запасом на майбутнє, чи є кращі варіант за таку ціну (або ж можна простіше)
Проблема в тому що я вже передивився купу відео та все одно вагаюсь, психологічно складно витратити 30к на відяху, а завтра вже планую її забирати.

Нижче під спойлером міркування чому саме таку - і показати що дійсно аналізував, і можливо у мене є помилки у висновках.
З такими митарствами краще беріть 6800 тис за 11-12 і забудьте,бо все закінчиться продажем 9070 через місяць.

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
YumaX: 25.12.2025 22:40Бери 6800 і не парся, карти топчик, це рівень 9060хт/5060ті за не дорого, по 1% навіть краща, я б сказав!
в даному "кейсі" плюсую
Parmigiano
Junior

Повідомлення

Artem_K: 25.12.2025 11:24Плюс ТС-у треба буде ще БЖ міняти, бо в нього 1 кабель PCIe, а 5070 йдуть з 12VHPWR.
Секундочку... Тобто MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G GAMING OC (https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... ?tab=about) я також не зможу заживить до мого бж? Там 16pin доп живлення. Чи це різні речі? Там в комплекті йде адаптер 1x16pin to 2x8pin.
До речі, мій бж (https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 50g-bkceu/) має два 8pin, але вони йдуть з одного роздвоєного кабелю. Щось я натикався на інфу, ніби такі адаптери краще підключать до окремих кабелів. Це має значення у випадку з MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G GAMING OC ?
vsx
Member

Повідомлення

Jiaji
Насчет оптимально или нет не знаю, дешевле можно взять только за бугром (по крайней мере до недавнего времени). У нас она дешевле уже не будет.
Swift хорошее исполнение.
Artem_K
Member

Повідомлення

Parmigiano: 26.12.2025 00:02Секундочку... Тобто MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G GAMING OC (https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... ?tab=about) я також не зможу заживить до мого бж? Там 16pin доп живлення. Чи це різні речі? Там в комплекті йде адаптер 1x16pin to 2x8pin.
До речі, мій бж (https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 50g-bkceu/) має два 8pin, але вони йдуть з одного роздвоєного кабелю. Щось я натикався на інфу, ніби такі адаптери краще підключать до окремих кабелів. Це має значення у випадку з MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G GAMING OC ?
Цю карту зможете. В мене саме MSI GeForce RTX 5060 Ti 16G GAMING OC й заживлена перехідником з обох роз'ємів одного кабелю. В межах її споживання це допустимо. Перед цим, як таке зробити я почитав Реддіт, чи робили таке й де межа розумного. В цілому вийшло, що 5060Ті без проблем, а 5070 вже бажано до двох окремих кабелів.
PS. Ця карта добре андервольтиться. В мене вийшло 0,9В, 2865МГц. За таких параметрів у Сталкер2 до 105Вт, температура карти 48 чип та 54 пам'ять. З коробки у карти 1,045В.
Барбарис
Member

Повідомлення

Jiaji, якщо стоїть вибір між 6800 та 9070, то звісно краще нову. Але якщо для 2к, то з бв варто брати 6900/3080ті. Бачу по своїй 6900, що в 2к деякі проекти вже нелегко. І це не буде на декілька років. На декілька років це можливо 9070, а краще 5070ті і вище. Судячи з останніх тенденцій оптимізації графіки лише зелені топи типу 4090/5090 дадуть впевненість.
Jiaji
Member

Повідомлення

Дякую величезне всім за поради!
serg450453
Member

Повідомлення

Доброго дня. Треба недорога відеокарта на заміну 1060 6гб.

Зараз по акції є ртх 5050 на 8 гб коштує 260 дол. За таку ціну в нас можна купити б.в хіба 3060 з 8 гб та якщо повезе на 12 гб. Але це б.в. в 5050 нова.

Що порадите. Син грає в різні ігри, починаючи з роблакса та фортнайт закінчуючи Бог війни та сталкер 2
Відповісти