Це називається ATTESA знайшла зчеплення лише на одному колесі з чотирьохwaryag: ↑ 22.12.2025 19:31Одне колесо швидке, а інші як пощастить?
Новини
Останні статті і огляди
Прогрес ARM процесорів
-
AntonyKandaurov
Member
-
yuriy_dd
Member
ви так і не можете дати відповіді на просте питанняAntonyKandaurov: ↑ 22.12.2025 16:57 Я вже побачив який ти автомобіліст і додумувач статей журналістів легкої поведінки.
тоді я не користуюсь ніяким софтом від Майкрософт (можливо крім Офіса), чи ЕплZ440_User: ↑ 22.12.2025 16:59Я мав на увазі поставити в систему ПЗ суто від майкрософту і нічого стороннього. Або від Apple
очевидно - одна архітектура проца, яка може виконувати такі різнопланові задачіZ440_User: ↑ 22.12.2025 16:59 Яким чином багатозадачний, в межах пісочниці Apple, ноутбук відноситься до спеціалізованих серверів Амазон/Нвідіа?
я не знаю, але може й є така проблемаZ440_User: ↑ 22.12.2025 16:59 Як приклад, апаратний блок h.265 в M4, спробуйте відтворити 2К h.265 Profile 12 або 12bit кольори. Це приклад сценарію виходу за межі пісочниці Apple;)
бо іншого не було, зараз є енергоефективні рішення на АРМZ440_User: ↑ 22.12.2025 16:59 і правильно - не потрібно тягнути не енерго-ефективне лайно якими є сучасні ВК
А чого ж тоді, умовно кажучі, їх чіпи сують в консолі? от дурні...
ось спробуйте свої знання перенести в обговорення архітектурних переваг АРМ чи х86waryag: ↑ 22.12.2025 19:31Керованість з максимальною швидкістю вимагають різних параметрів і конструктивних рішень в боліді
-
AntonyKandaurov
Member
Вони просто тебе не влаштовують, ти ж не вмієш поважати іншу думку. Звісно якщо ця думка не тотальний абсурд як вся ця твоя тема - музей твоїх висловівyuriy_dd: ↑ 22.12.2025 19:55ви так і не можете дати відповіді на просте питання
Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
Напиши лист в соні, відкрий їм очіyuriy_dd: ↑ 22.12.2025 19:55іншого не було, зараз є енергоефективні рішення на АРМ
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
Ти плутаєш прутень із пальцем, автоспорт і процесори це різні речі і порівнянню зовсім ніяк ну зовсім не підлягають. Але ти зумів. Трактор, коні, бульдозери були якось більш близькі.yuriy_dd: ↑ 22.12.2025 19:55ось спробуйте свої знання перенести в обговорення архітектурних переваг АРМ чи х86
Востаннє редагувалось 22.12.2025 20:27 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 1 раз.
-
waryag
Member
Нагадайте, коли вийшла перша консоль нінтендо на АРМyuriy_dd: ↑ 22.12.2025 19:55 бо іншого не було, зараз є енергоефективні рішення на АРМ
Навіщо? Я в цю тему приходжу морально розкладатися!yuriy_dd: ↑ 22.12.2025 19:55 ось спробуйте свої знання перенести в обговорення архітектурних переваг АРМ чи х86
-
Z440_User
Member
Згадаймо часи SB Live! з легендарним DSP EMU10K1? А як чудодійно він впливав на тих дохлих ПК забираючи на себе апаратну обробку звуку?
Так от, Юрій, до чого це я:
Безліч разів згадані вами ARM у гугла, амазона, нєвідії, мікрософта з Apple Silicon мають спільного хіба що набір інструкцій.
Серверні ARM то купа вычислительных ядер на мм.кв з підтримкою безмежної кількості ОЗУ єдина задача яких гоняти величезний об'єм даних. Все, більше нічого вони не роблять.
Ваш святий святий ARM від Apple то щось 10 чи 16 вычислительных ядер з ARM інструкціями, обвішаних з усіх сторін ASIC'ами для всього що придумала apple.
Ці asic'и з мінімальним енергоспоживанням дуже швидко виконують свою дію, але тільки одну й ту саму і в строгій відповідності закладених інструкцій. Шаг ліворуч і рахуємо arm ядрами з відповідним енергоспоживанням.
Приклад як вибити asic для h.265 я вам наводив.
Ось ще вам приклад як можна вибити asic який відповідає за Metal чи asic відповідальний за media engine: візьміть інший монтажний стіл замість final cut, навішайте сторонніх планів обробки та відправте рендерити відео в mkv контейнер в інший любий кодек окрім h.264 чи h.265.
Все, asic про таке не знає і відправить виконувати роботу тим самим 10 чи 16 arm ядрам з відповідним жором енергії, нагрівом, тупняками і тротлінгом.
Ось якось так воно відбувається простими словами.
EMU10K1 я не просто так згадав в цьому розрізі. Як тільки оновилося все оточуюче ПЗ, той DSP втратив свої козирі. А з EMU20K2 взагалі пічаль вийшла, зміна архітектури звуку у вінди і креативу довелося ліпити костилі щоб їх новий DSP хоч якось працював в новому оточенні.
Тож побажаємо не залишится за бортом asic'ам проців Apple silicon при зміні чи прогресі програмного забезпечення від сторонніх виробників)))
Тож поки що х86 це універсальний інструмент для всього, да з мінусами, але він може майже все.
ARM поки що вузько направлений, спеціалізований пристрій.
Коротше, я як не айтишник, але як інженер, намагався пояснити своє бачення
Так от, Юрій, до чого це я:
Безліч разів згадані вами ARM у гугла, амазона, нєвідії, мікрософта з Apple Silicon мають спільного хіба що набір інструкцій.
Серверні ARM то купа вычислительных ядер на мм.кв з підтримкою безмежної кількості ОЗУ єдина задача яких гоняти величезний об'єм даних. Все, більше нічого вони не роблять.
Ваш святий святий ARM від Apple то щось 10 чи 16 вычислительных ядер з ARM інструкціями, обвішаних з усіх сторін ASIC'ами для всього що придумала apple.
Ці asic'и з мінімальним енергоспоживанням дуже швидко виконують свою дію, але тільки одну й ту саму і в строгій відповідності закладених інструкцій. Шаг ліворуч і рахуємо arm ядрами з відповідним енергоспоживанням.
Приклад як вибити asic для h.265 я вам наводив.
Ось ще вам приклад як можна вибити asic який відповідає за Metal чи asic відповідальний за media engine: візьміть інший монтажний стіл замість final cut, навішайте сторонніх планів обробки та відправте рендерити відео в mkv контейнер в інший любий кодек окрім h.264 чи h.265.
Все, asic про таке не знає і відправить виконувати роботу тим самим 10 чи 16 arm ядрам з відповідним жором енергії, нагрівом, тупняками і тротлінгом.
Ось якось так воно відбувається простими словами.
EMU10K1 я не просто так згадав в цьому розрізі. Як тільки оновилося все оточуюче ПЗ, той DSP втратив свої козирі. А з EMU20K2 взагалі пічаль вийшла, зміна архітектури звуку у вінди і креативу довелося ліпити костилі щоб їх новий DSP хоч якось працював в новому оточенні.
Тож побажаємо не залишится за бортом asic'ам проців Apple silicon при зміні чи прогресі програмного забезпечення від сторонніх виробників)))
Тож поки що х86 це універсальний інструмент для всього, да з мінусами, але він може майже все.
ARM поки що вузько направлений, спеціалізований пристрій.
Коротше, я як не айтишник, але як інженер, намагався пояснити своє бачення
-
waryag
Member
Тут у яблука все добре - несумісне ПЗ просто не допустять до кормушки, так що строки виходу на пенсію визначить сама епл.Z440_User: ↑ 22.12.2025 21:44Тож побажаємо не залишится за бортом asic'ам проців Apple silicon при зміні чи прогресі програмного забезпечення від сторонніх виробників)))
А ось на вінді костильний зоопарк АРМ буде більш сумісний з х86, ніж між собою.
-
Alexsandr
Member
Подключение сетевая - сетевая. там же можно поставить дополнительные сетевые? Что бы без свича?yuriy_dd: ↑ 21.12.2025 00:45 не дуже зрозумів
т.е. не получится занять серверный сегмент. а для бытового возникает много вопросов. Опять же почему после объединения изменил нейросети задачу?yuriy_dd: ↑ 21.12.2025 00:45 ніби на даному етапі 4 макс
Может и дороже, но в видео нам не показали почему-то разницу. Типа и дешевле и быстрее.yuriy_dd: ↑ 21.12.2025 00:45 ви пробуєте порівняти з дорогими рішеннями - до одна карточка від Нвідіа буде коштувати дорожче ніж 4 мак студії
В общем возможности работы яблока в серверах отпадают, а локально, даже в этом тесте, ушли от неудобного fp16. Про ехо на х86 забыли.
Нюанс, если нужна действительно большая нейросеть, то квантовать её не стоит.yuriy_dd: ↑ 21.12.2025 00:45 ну якщо завдання запустити дійсно велику LLM за мінімум ціни - то ви будете купувати професійний сервер за дуже дорого?
Отправлено спустя 7 минут 20 секунд:
Т.е. прогресс будет стоять пока не решат и только на сколько решат на этой платформе яблочная компания?waryag: ↑ 22.12.2025 22:04
Тут у яблука все добре - несумісне ПЗ просто не допустять до кормушки, так що строки виходу на пенсію визначить сама епл.
-
yuriy_dd
Member
ви особисто перевіряли оту свою маячню?Z440_User: ↑ 22.12.2025 21:44Ваш святий святий ARM від Apple то щось 10 чи 16 вычислительных ядер з ARM інструкціями, обвішаних з усіх сторін ASIC'ами для всього що придумала apple.
Ці asic'и з мінімальним енергоспоживанням дуже швидко виконують свою дію, але тільки одну й ту саму і в строгій відповідності закладених інструкцій. Шаг ліворуч і рахуємо arm ядрами з відповідним енергоспоживанням
якщо що - я перевіряв, компілював свій код і порівнював час виконання, я точно ніяких апаратних ASIC не використовував - і так воно працює дуже сильно швидше ніж на х86, споживаючи значно менше
пс: цікаво а те що Хром який на свому двіжку (не на двіжку від Safari) - то Епл для нього теж ASIC додала, щоб він так швидко працював - швидше навіть за Safari?
-
0F
Member
Давай сюди "свій код" (і так, мається на увазі вся кодова база, параметри рантайма і таке інше), я передам спеціалістам для перевірки. Коли спеціалісти з M3 Pro і M4 поржуть - доповім, включно з результатами.yuriy_dd: ↑ 23.12.2025 00:27 я перевіряв, компілював свій код і порівнював час виконання, я точно ніяких апаратних ASIC не використовував
-
AssayMAS
Member
Для многих специалистов по программированию ноут пусть и от яблока это просто терминал что контачит с мощным сервером и на нём компилирует. Вот я на 3770 чето компилировал 60+-секунд, а на современном сервере это заняло с проверками антивирусами, пересылкой туда сюда менее 10 секунд... и так у многих - домашний ПК за терминал.0F: ↑ 23.12.2025 02:21Коли спеціалісти з M3 Pro і M4 поржуть - доповім, включно з результатами.
Или возьмём ОС - так в ней могут быть программные улучшатели для ПО - что могут накидывать быстродействия - типо рисуем не точно, а быстро... или ты просто читаешь\пишешь файл - а в одной системе 20КБ буфер, а в другой 20МБ - и оно как-то само так, нет единого рубильника "по настраивать".
Или некоторые линуксы если проц не имеет аппаратных инструкций или их не та версия - то начинает их эмулировать... есть куча лузлов с портированным ПО - на винде 50+ФПС, на никсах 3 ФПС - в компиляторы под никс чето недодали, и он датирован 10+годами, а на современный компилятор надо весь код переписывать...
Так что Arm и X86 сейчас в ПК я сравниваю в виде конечной цены на устройство и преимуществ у Arm особенных не вижу. Да количество ПО на ARM за последние пяток лет выросло как и экосистема... но мне не доплачивают за "Arm" и при выборе беру готовые решения, а они как обычно "x86" - экосистему почти пол века создавали. А на арм только недавно все стали перелазить и 10 лет нету экосистеме... то что на х86 лежит бесплатно на арме или нету или за много денег.
А сравнивать быстродействие кода бессмысленно - ибо есть программист за 1000$ в мес, а есть за 10 000$. В x86 просто в ОС больше всякого разного улучшателей - пол века над этим работают, а в арм и 10 лет нету - да есть какие то узкие фичи но пол века коммерческих "опытов" за десятилетие не превозмочь. Да у арм потенциал есть - в 80-е были сотни архитектур, но до сегодня дожили десяток и они друг у друга фичи воруют ради денег. Но эти фичи реализуют в конечном ПО лишь через года.
там минимальные требования были типо 166МГц 16-32МБ но без MMX и XP с directХ 8 что в него умела отродясь оно работало плохо. Да запускалось на вин95 98 NT но нормально звучать по Далее -> далее -> готово стало только когда в ОС XP пол ГБ всякого разного стороннего ПО установить надо... в XP sp3 оно интегрировано уже было.Z440_User: ↑ 22.12.2025 21:44Згадаймо часи SB Live!
А у мена на пне2 с 233МГц только прослушивание MP3 с норм битрейдом на серии этих карт выжирало все ресурсы системы.
Так что без 0,5+ГБ доп стороннего ПО SB Live! плохо работает... вот её портировали на вин7\10 энтузиасты - так звучит хуже чем в ОС XP с родными дровами... тоесть без ПО железо мертво.
Так и с армами ПО мало ибо 10- лет как отроду - вот и в многое не умеет "за бесплатно", а за платно нинада ибо есть проверенный и бесплатный ПО на х86.
-
dext
Member
це справедливо для будь-якої cучасної SoC (всі сучасні ЦП де-факто є SoC), претензії до ARM тут не за адресоюZ440_User: ↑ 22.12.2025 21:44 Ваш святий святий ARM від Apple то щось 10 чи 16 вычислительных ядер з ARM інструкціями, обвішаних з усіх сторін ASIC'ами для всього що придумала apple.
Ці asic'и з мінімальним енергоспоживанням дуже швидко виконують свою дію, але тільки одну й ту саму і в строгій відповідності закладених інструкцій. Шаг ліворуч і рахуємо arm ядрами з відповідним енергоспоживанням
ASIC відповідальний за 3D графіку називають GPU, не потрібно вставляти цей термін всюдиОсь ще вам приклад як можна вибити asic який відповідає за Metal
жоден ASIC нічого не вирішує, принципово, бо диспетчерізацією займається ЦП загального призначення та софт, як і на x86Все, asic про таке не знає і відправить виконувати роботу тим самим 10 чи 16 arm ядрам з відповідним жором енергії, нагрівом, тупняками і тротлінгом.
нерелевантне, ви б ще win-модеми згадали, які для свого часу були топ, як і EMU10K1EMU10K1 я не просто так згадав в цьому розрізі. Як тільки оновилося все оточуюче ПЗ, той DSP втратив свої козирі. А з EMU20K2 взагалі пічаль вийшла, зміна архітектури звуку у вінди і креативу довелося ліпити костилі щоб їх новий DSP хоч якось працював в новому оточенні.
Об'єктивні недоліки яблука - пропрієтарні API (Metal), закритість платформи, ігнорування стандартів (OpenGL), недоступність даташитів та абсолютне anti-consumer відношення до ремонту/апгрейду, все інше відносне, і не завжди на користь x86, як от різні/несумісні технології віртуалізаціїТож побажаємо не залишится за бортом asic'ам проців Apple silicon при зміні чи прогресі програмного забезпечення від сторонніх виробників)))
-
Z440_User
Member
Ок, некоректно висловив свою думку.
Приведу іншу аналогію того що я мав на увазі.
Коли тільки з'явилося FullHD 1080p, на одноядерному пентіум 4 його можна було подивитися лише за допомогою vdpau блоку на відеокарті, бо проц не вивозив, а відюха апаратно декодувала і все чудово йшло.
Потім в x264 / h264 додали нові профілі кодування і все, знову слайд-шоу замість фільму, бо vdpau блок карти не знає таких параметрів і тому не працює, все навантаження лягає на дохлий ЦПУ. Міняємо відеокарту на свіжіше і знову дивимося fullhd 1080p на древньому ЦПУ поки не придумають h265, а потім не розширять профілі...
Ось щось таке я мав на увазі. Apple обвішала arm ядра такими спеціалізованими прискорювачами які за мало енергії роблять дуже швидко щось одне з чітко визначеними умовами. Як тільки попадає задача невідповідна параметрам прискорювача - все лягає на ядра arm.
Приведу іншу аналогію того що я мав на увазі.
Коли тільки з'явилося FullHD 1080p, на одноядерному пентіум 4 його можна було подивитися лише за допомогою vdpau блоку на відеокарті, бо проц не вивозив, а відюха апаратно декодувала і все чудово йшло.
Потім в x264 / h264 додали нові профілі кодування і все, знову слайд-шоу замість фільму, бо vdpau блок карти не знає таких параметрів і тому не працює, все навантаження лягає на дохлий ЦПУ. Міняємо відеокарту на свіжіше і знову дивимося fullhd 1080p на древньому ЦПУ поки не придумають h265, а потім не розширять профілі...
Ось щось таке я мав на увазі. Apple обвішала arm ядра такими спеціалізованими прискорювачами які за мало енергії роблять дуже швидко щось одне з чітко визначеними умовами. Як тільки попадає задача невідповідна параметрам прискорювача - все лягає на ядра arm.
-
waryag
Member
В целом да. Хотя стоять ему не обязательно, могут делать как нвидиа с выборочной обратной совместимостью.Alexsandr: ↑ 22.12.2025 23:50 Т.е. прогресс будет стоять пока не решат и только на сколько решат на этой платформе яблочная компания?
-
dext
Member
Аналогічно і на x86: без GPU не пограєте, без блоків AES ваш гігабітний SSL/інтернет буде гальмувати і т.д., ця ситуація не є специфічною для яблука/arm/whateverZ440_User: ↑ 23.12.2025 08:31 Ось щось таке я мав на увазі. Apple обвішала arm ядра такими спеціалізованими прискорювачами які за мало енергії роблять дуже швидко щось одне з чітко визначеними умовами. Як тільки попадає задача невідповідна параметрам прискорювача - все лягає на ядра arm.
-
yuriy_dd
Member
я бачу що ви дуже серйозна людина з дуже серйозним підходом0F: ↑ 23.12.2025 02:21Давай сюди "свій код" (і так, мається на увазі вся кодова база, параметри рантайма і таке інше), я передам спеціалістам для перевірки
Ось вам інструкція:
берете будь-який браузер на хроміум
компілюєте
запускаєте на ньому тести спідометр октан чи будь-які інші
доповісти включно з результатами
Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
це маячняZ440_User: ↑ 23.12.2025 08:31Ось щось таке я мав на увазі. Apple обвішала arm ядра такими спеціалізованими прискорювачами які за мало енергії роблять дуже швидко щось одне з чітко визначеними умовами
ще раз питаю - які специфічні прискорювачі є в хромі? чому хром від гугла працює скоріше ніж сафарі від apple?
-
AntonyKandaurov
Member
А що тест спідометер 3.1 і октан це особисто твій код? Людина попросила тебе твою шпальтуyuriy_dd: ↑ 23.12.2025 10:55запускаєте на ньому тести спідометр октан чи будь-які інші
-
Z440_User
Member
dext, так.
Але Apple свого ARM по максимуму закрила від не штатних сценаріїв і рекламує його який він супер-пупер замовчуючи що це стерильні лабораторні умови. А якщо йому дати нештатне навантаження, то не все стає так райдужно.
Також Юра порівнює спеціалізовані ARM Graviton чи Grace (дата-центри, ШІ) з спеціалізованим Apple Silicon (мультимедіа) та з всеядним х86.
Умовно кажучи, гравітон вам швидко і чорта прорахує, але виявиться неспроможним в low-latency desktop та іншу мультимедію, бо в нього цього не закладали.
Так само і Apple Silicon не виконає вам швидко якісь гігантські наукові розрахунки, бо в ньому немає відповідного прискорювача і рахувати вин буде наявними звичайними ARM ядрами.
Всеядний х86 буде пихтіти, грітися, жерти багато електрики, але виявиться швидшим за Apple Silicon. Але постав його в умови обмеженої електрики - він подохне на фоні ARM від Apple за умови наявності "лабораторних умов" для використання "прискорювачів".
Але Apple свого ARM по максимуму закрила від не штатних сценаріїв і рекламує його який він супер-пупер замовчуючи що це стерильні лабораторні умови. А якщо йому дати нештатне навантаження, то не все стає так райдужно.
Також Юра порівнює спеціалізовані ARM Graviton чи Grace (дата-центри, ШІ) з спеціалізованим Apple Silicon (мультимедіа) та з всеядним х86.
Умовно кажучи, гравітон вам швидко і чорта прорахує, але виявиться неспроможним в low-latency desktop та іншу мультимедію, бо в нього цього не закладали.
Так само і Apple Silicon не виконає вам швидко якісь гігантські наукові розрахунки, бо в ньому немає відповідного прискорювача і рахувати вин буде наявними звичайними ARM ядрами.
Всеядний х86 буде пихтіти, грітися, жерти багато електрики, але виявиться швидшим за Apple Silicon. Але постав його в умови обмеженої електрики - він подохне на фоні ARM від Apple за умови наявності "лабораторних умов" для використання "прискорювачів".
-
yuriy_dd
Member
те що він попросив він сам в курсі що ніхто йому комерційний код не дастьAntonyKandaurov: ↑ 23.12.2025 11:09А що тест спідометер 3.1 і октан це особисто твій код? Людина попросила тебе твою шпальту
але я йому дав такий код який він може запустити і порівняти з x86 сам
а можете підказати модель x86 проца який одночасно може все що ви перелічили?Z440_User: ↑ 23.12.2025 11:10Всеядний х86 буде пихтіти, грітися, жерти багато електрики, але виявиться швидшим
я впевнений що ви такого не дасте бо його такого не існує але чомусь від АРМ ви це вимагаєте
ви часто застосовуєте подвійні стандарти? чому?
Z440_User
ви збираєтесь відповідати про які прискорювачі chrome на макбуці використовує?
чи може ви вже усвідомили що все що ви писали це маячня і вам стало соромно?
-
Z440_User
Member
yuriy_dd, при чому тут хром? Ви в букви вмієте?
Процесор Apple Silicon M4 має arm 10 ядер
Також він має:
Рулить цим Media Engine і той самий Final Cut написаний з повною підтримкою двигуна Media Engine і наувесь використовує апаратні блоки при створені відеоконтенту. Але тільки до того моменту, поки користувач не вибере параметри несумісні з апаратними блоками. Хоча Final Cut наврядчи це дасть, а ось сторонній софт може.
Ну і звісно що Metal юзає всю апаратну начинку чіпа, але виникає питання що буде відбуватися коли софт не дуже товаришує з Metal?
Також він має
Якщо софт використовує оті всі "прискорювачі" закладені в М4, воно енергоефективно та швидко все працює. Але якщо щось іде не по сценарію, рахує своїми 10 ARM ядрами із значною просадкою в енергоефективності та швидкодії.
А що закладено в той самий AWS Graviton? Я якщо що не гуглив...
Відправлено через 18 хвилин 24 секунди:
Процесор Apple Silicon M4 має arm 10 ядер
Які загнали в високі частоти непритаманні ARM.M4 features an up to 10-core CPU, with four performance cores and up to six efficiency cores.
Також він має:
в якому навішано апаратних блоків для прискорення відео H.264 / HEVC / ProRes / ProRes RAW / AV1 / ще деякі кодеки. Аналогічно VDPAU / VAAPI відеокарт NVIDIA / AMD.A 10-core GPU provides incredible graphics performance
Рулить цим Media Engine і той самий Final Cut написаний з повною підтримкою двигуна Media Engine і наувесь використовує апаратні блоки при створені відеоконтенту. Але тільки до того моменту, поки користувач не вибере параметри несумісні з апаратними блоками. Хоча Final Cut наврядчи це дасть, а ось сторонній софт може.
Ну і звісно що Metal юзає всю апаратну начинку чіпа, але виникає питання що буде відбуватися коли софт не дуже товаришує з Metal?
Також він має
Собсно "прискорювач" для ШІ...the faster 16-core Neural Engine is great for Apple Intelligence features like Writing Tools and other AI workloads
Якщо софт використовує оті всі "прискорювачі" закладені в М4, воно енергоефективно та швидко все працює. Але якщо щось іде не по сценарію, рахує своїми 10 ARM ядрами із значною просадкою в енергоефективності та швидкодії.
А що закладено в той самий AWS Graviton? Я якщо що не гуглив...
Відправлено через 18 хвилин 24 секунди:
Великий рендер фотореалістичного дизайну інтер'єру або генерація анімаційного відеоролика на 10-12годин рендерінгу дофігаядерним Threadripper проти аналогічного завдання на М4 Мах з використанням ПЗ не заточенного під Media Engine, Metal API та інші закриті фішки Apple. Наприклад в Blender.yuriy_dd: ↑ 23.12.2025 11:23а можете підказати модель x86 проца який одночасно може все що ви перелічили?Z440_User: ↑ 23.12.2025 11:10Всеядний х86 буде пихтіти, грітися, жерти багато електрики, але виявиться швидшим
я впевнений що ви такого не дасте бо його такого не існує але чомусь від АРМ ви це вимагаєте
ви часто застосовуєте подвійні стандарти? чому?
-
yuriy_dd
Member
а код хрома хто виконує?Z440_User: ↑ 23.12.2025 12:01при чому тут хром? Ви в букви вмієте?
тобто якщо раніше частоти були менші то вище їх робити не можна?Z440_User: ↑ 23.12.2025 12:01Які загнали в високі частоти непритаманні ARM
а якщо x86 раніше споживав більше то менше йому також не можна споживати?
така ваша логіка? чи скоріше її відсутність
який з цих блоків дозволяє хромові так швидко виконувати JavaScript?Z440_User: ↑ 23.12.2025 12:01A 10-core GPU provides incredible graphics performance
в якому навішано апаратних блоків для прискорення відео
по якому сценарію працює браузер chrome і чому тести на ньому працюють настільки швидко?Z440_User: ↑ 23.12.2025 12:01Але якщо щось іде не по сценарію, рахує своїми 10 ARM ядрами із значною просадкою в енергоефективності та швидкодії
я вже давав відео як великі студії переводять рендеринг з тредріперів на рішення від appleZ440_User: ↑ 23.12.2025 12:01або генерація анімаційного відеоролика на 10-12годин рендерінгу
вам особисто повторити?