Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
vdemeshko
Member

Повідомлення

Lorichic
да какие нахрен инженерные образцы.. шо ты несешь - пускай пузыри в другом месте - я привел пруфы что все указанные фичи были в 23 году уже когда он был на рынке..
инженерный образец 23 года который продавался у нас :lol:
Screenshot 2025-12-19 at 22.25.32.png
Но вообще даже не в этом дело - основная претензия что больше не будут деливерить фичи в роутер с 16мб флеша кроме секьюрити фиксов? ну так в целом у много производителей происходит когда упирается в ограничения памяти - последующие модификации с индексами имеют 128мб. Посмотрим что там будет с ними :) у меня лично 0 претензий если есть возможность простого перехода на OpenWRT :gigi:

Отправлено спустя 46 минут 12 секунд:
1) мне лично вообще на столько пофиг на Cudy, TP Link и прочее на девайсе напечатано что аж не удобно.. 2) я покупаю железки которые мне лично интересны поковыряться и которые имеют более менее адекватную поддержку open source.. так что , как уже заметил, какой там {{brand_name}} напечатали на корпусе в пункте 1) естественно есть железки которые не попадают в это правило - те же Микротики которые вещь в себе и интересны за счет своей ОС-ки
Lorichic
Member

Повідомлення

vdemeshko: 19.12.2025 22:20у меня лично 0 претензий если есть возможность простого перехода на OpenWRT
Получается все косяки прощаются, так как шьётся OpenWRT, с тп линк так нельзя?
Насчёт поддержки, напомню ты ставил в упрёк короткий жизненый цикл обновлений у тп линк, свой ax23 v1.20 в 22 купил, и до сих пор обновы выходят, ax23 v1 ещё раньше появилась, в 21, и поддерживается до сих пор, и при этом оправдываешь Eol от Cudy с одим годом поддержки
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Lorichic
Якщо поглянути на інші роутери виробника tp-link і на політику компанії стосовно підтримки виробів в цілому, то виходить що замість випуску оновлень випускається по декілька ревізій однієї моделі роутера. Що це за фігня? Як це може вкладатись в парадигму нормальної підтримки мені от геть не ясно.
Як на мене максимально безглузде заняття про це все писати. Нащо колотити воду в ступі?
Lorichic
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 19.12.2025 23:38Якщо поглянути на інші роутери виробника tp-link і на політику компанії стосовно підтримки
Смотри, ax23 v1 и v 1.20 прошивки стявятся между собой, где то читал что увеличили память с 128 до 256, остальное одинаково, v2 на другом процессоре и OpenWRT не поставить, но чуть больше функционала по мониторингу, остальное одинаково, другие производители делают иначе, выпускают новинку, хотя по функцианалу очень похожую на предыдущую модель, у каждого свой путь в маркетинге
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Lorichic
Скажу так, взагалі байдуже, що там із TP-Link, бо купувати їх продукцію не бачу сенсу в принципі, так як немає взагалі чогось такого щоб спонукало до цього.
Що цей вендор пропонує такого що його вирізняє з інших? Технічні специфікації? ні., Програмна частина? знову ні., Цінова політика? і тут теж ні. Про що взагалі йде розмова? Дитячий садок якийсь.
mult
Member

Повідомлення

Хтось може знає людей чи магазини, щоб купити якісний дбж для роутера?
Бачу на олх є декілька пропозицій із саморобними дбж, не розуміюсь воно буде якісне чи ні.
Я так розумію краще брати трохи більше ніж 18 вт повної вихідної потужності?
Зараз у мене тп лінк арчер, не памятаю моделі.
Але думаю скоро мінять, то мабуть треба запас потужності дбж на всякий випадок.
Lorichic
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 20.12.2025 17:56Скажу так, взагалі байдуже, що там із TP-Link, бо купувати їх продукцію не бачу сенсу в принципі, так як немає взагалі чогось такого щоб спонукало до цього.
Зачем ты это написал? Пересмотрел последние страницы и не увидел советов покупать TP-Link, предлагать данного производителя моветон на данном форуме, был спор Cudy vs tp-link, якобы одно и то же, каждый остался при своём мнении, первый раз что ли
Bender911
Member

Повідомлення

mult: 20.12.2025 18:48 Хтось може знає людей чи магазини, щоб купити якісний дбж для роутера?
Бачу на олх є декілька пропозицій із саморобними дбж, не розуміюсь воно буде якісне чи ні.
Враховуючі що в пору блекаутів пізно шукати ідеальний варіант, то краще брав би який небудь самозбір на залізофосфаті зі швидкою зарядкою.
Типу такого: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/do-5 ... derIndex=6
mult
Member

Повідомлення

Bender911
Я їх теж бачив.
У цього магазину є декілька варіантів.
Мені здається що типу такого самозбору може бути в рази якісніше дешевого заводського китаю, який продають в магазинах.
Як гадаєте сам дбж там нормальної якості?
Bender911
Member

Повідомлення

mult
Гадки не маю. Якщо сплануєте у них купити, то можете попросити фото як воно всередені виглядає. Наче гарантію якусь дають. Дешеві китайці точно краще не будуть.
mult
Member

Повідомлення

Bender911
У них вони є окремо на їх сайті я так зрозумів
https://smart-home.com.ua/pitanie/bloki ... rpuse.html
NST1983
Member

Повідомлення

Bender911: 20.12.2025 20:35
mult: 20.12.2025 18:48 Хтось може знає людей чи магазини, щоб купити якісний дбж для роутера?
Враховуючі що в пору блекаутів пізно шукати ідеальний варіант, то краще брав би який небудь самозбір на залізофосфаті зі швидкою зарядкою.
Типу такого: https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/do-5 ... derIndex=6
А не стрьомно такі конструктори купувати? Прийдеш додому, а воно там палає.. Без шуток
mult
Member

Повідомлення

NST1983
Там в наборі

АКБ 8 А·год LiFePo4 (102Вт/32000мАг)
12 + 12В вихід
(версія UPS-SM55WL, плата на АКБ)
Виглядає вроді беспечно :)
Акб вроді надійні, плата правда не знаю, по описам не дешман наче, хоча я не спец в цих ділах :)

Відправлено через 28 хвилин :
Bender911
Посилання вище яке я скинув на їх дбж, то не те.
То під гелеві акб, а в наборі під літійзалізофосфатні.
Свегер
Member

Повідомлення

Хороший/якісний UPS, це безперебійник від APC. Але, для роутерів, як я пам'ятаю, в них UPS не було.
Все інше, що зараз виготовляють для роутерів - це китай з якістю "як пощастить". Із більш кращого по якості варіанту - це зарядна станція. Звісно, це також буде китайська штукенція, яка коштуватиме в 5-10 разів більше, ніж варіант з ДЖБ спеціально для роутера, але якість і надійність в станції, загалом, набагато краща, від всіх цих ДЖБ. Та й гарантія на станцію буде роки 3-4 і сам роутер працюватиме довше, в разі тривалих відключень.
Як варіант, гадаю, щось на зразок такого можете розглянути:
BLUETTI Elite 10
mult
Member

Повідомлення

Свегер
Apc у мене для ПК стоїть з чистою синусоїдою.
Мені потрібно суто для роутера.
І по моєму зарядна станція не вміє працювати як дбж, а саме перемикати роутер на акб і мережу без вимкнення.
Зарядна станція це великий повербанк.
У мене є аж три повербанки :)
Я їх раніше підключав до роутера через спеціальні шнури.
Але дбж для роутера це більш зручніша штука ніж повербанк.
Я все ж замовив той сендвіч :)
Вони мають не тільки олх сторінку а ще й сайт.
Свегер
Member

Повідомлення

mult: 20.12.2025 23:33 Apc у мене для ПК стоїть з чистою синусоїдою.
Мені потрібно суто для роутера.
І по моєму зарядна станція не вміє працювати як дбж, а саме перемикати роутер на акб і мережу без вимкнення.
Зарядна станція це великий повербанк.
У мене є аж три повербанки :)
Я їх раніше підключав до роутера через спеціальні шнури.
Але дбж для роутера це більш зручніша штука ніж повербанк.
Я все ж замовив той сендвіч :)
Вони мають не тільки олх сторінку а ще й сайт.
Зрозуміло!
Якщо вже замовили, то хай вже буде і такий варіант. Він також буде працювати, як вам потрібно.
Це з приводу більш надійнішого варіанту, то станція, як на мене, виглядає краще, тому й запропонував її. І, якщо що, в цій зарядній станції, присутня функція ДЖБ, то, її також спокійно можна розглядати, як безперебійник і навіть про чисту синусоїду вказують. Можливо, комусь знадобиться і такий варіант. Така міні-станція, якраз для підзарядки гаджетів та роутера і розрахована...
Filabatya
Member

Повідомлення

а нафіга пк чиста синусоїда?
DEVES
Member

Повідомлення

Filabatya: 21.12.2025 01:27 а нафіга пк чиста синусоїда?
Шоб сібілянти не натирали при прослуховуванні 32bits/384khz lossless :teacher:
Shpoker
Member

Повідомлення

mult: 20.12.2025 22:37(версія UPS-SM55WL, плата на АКБ)
шото интернет пишет шо там зарядка аккума - 0,7А. как получишь - расскажешь что в реале написано на наклейке? (для lifepo4 это плевок в лицо, а не ток заряда, а вешать акб на выход втупую - ну как-то не канонично, хотя и не фатально)
mult
Member

Повідомлення

Shpoker
Добре, спробую її розібрати взагалі.
Відповісти