Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
ОМГ… цвет фееричен. На черный борд - будет агинь.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.12.2025 22:26цвет фееричен
:yes:
хотілось би вживу побачити
StTechnik: 17.12.2025 22:26На черный борд - будет агинь.
там на рендерах мені в цілому всі варіанти до вподоби: і чорний і сріблястий і на полікарбонатному борді :super:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.12.2025 22:14Cannonkeys в подарок положил один свич Черри
Мені поклали гатерон, щось схоже на milky yellow pro. І наклейку на хелловінську тематику) Рік тому нічого не клали, мабуть вчаться у продавців з алі, молодці.
Geinz21
Member

Повідомлення

leif: 17.12.2025 22:05 а які клавіатури?
Первая Ducky Shine 7, вторая Thermaltake Meka G1. Вторую как раз не жалко, потому что европейка с коротким левым шифтом и толстым, неудобным кабелем :laugh: На ней и думал эксперименты провести.
leif
Member

Повідомлення

Geinz21: 17.12.2025 22:41На ней и думал эксперименты провести.
чисто в якості експерименту/повчитись паяти, то можна, звісно, але, якщо чесно, навіть якщо уявити, що все вдасться добре з забиранням залишків припою/встановленням сокетів і тд, в такій клавіатурі щось мілл-максити це більше про розважитись і "щось покрутити". без практичного сенсу і користі) особилво при наявності іншої більш сучасної і якісної клавіатури. імхо найкраще, що можна зробити з такими дошками це знайти кому їх продати, якщо вони робочі і тобі пощастить) аби вдома не займали місце
Strilets
Junior

Повідомлення

Вітаю спільното. Кілька сторінок назад питав поради щодо вибору TKL клавіатури. Покуривши тему зрозумів, що моя забаганка щодо підсвічуваної кирилиці була мабуть лишньою:). Отже, хочу себе порадувати на новий рік дійсно якісною TKL клавіатурою. Хотілки: бажано 3х режимна, алюміній, чорна. Онлайн шутерами не захоплююсь, магнітка не потрібна, основному офісна робота. Головне щоб відчувалася якісною, без люфтів, сторонніх звуків і т.п. Бюджет ~ 150$. Дякую.
StTechnik
Member

Повідомлення

Strilets
Покуривши тему зрозумів, що моя забаганка щодо підсвічуваної кирилиці була мабуть лишньою:)
Уточни, только кирилица не подсвечиваться может или в принципе ты готов на непросвечивающиеся колпачки? Включая латиницу.
leif
Member

Повідомлення

Strilets
Crush 80 (lite версію, якщо вона влаштує) або Evo80. в цьому сегменті це беззаперечні лідери.
Strilets
Junior

Повідомлення

StTechnik: 18.12.2025 12:27 Strilets
Покуривши тему зрозумів, що моя забаганка щодо підсвічуваної кирилиці була мабуть лишньою:)
Уточни, только кирилица не подсвечиваться может или в принципе ты готов на непросвечивающиеся колпачки? Включая латиницу.
В принципі
StTechnik
Member

Повідомлення

Strilets: 18.12.2025 12:31В принципі
Та тут тогда вариантов ))))
Кроме того что выше порекомендовал уважаемый leif (действительно класные варианты, докину туда еще Neo80) - для не сильно искушенного пользователя есть еще всякие Varmilo (модель не помню - на Zone51 можно глянуть - хотя по моему там нет 3way connect) и Keychron Q3 Max можно поискать.

Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
leif: 17.12.2025 22:05як суб'єктивно сприймається сам пластик і якість виготовлення у порівнянні з найспбт або ws? маю на увазі не товщину, а враження про текстуру, на дотик, рівність/чіткість країв, символів тощо?
Добрался я до этого момента.
Вот фото "жопка к жопке" - оцени сам насколько это можно.
Общий вид
спойлер
IMG_4176.JPG
Немного макро
спойлер
IMG_4177.JPG
И вот та самая проблема с УФ печатью новителов в WS за что они получают минус бал. Данная кнопка была на клавише Win. Пользуюсь я ей не часто. Руки у меня не потеют. Есть подозрение что теранул влажной салфеткой, но на 100% не уверен что причина в этом.
спойлер
IMG_4178.JPG
Айфон как то странно выставляет баланс белого или у меня руки кривые. По факту - цвета на 99,999% идентичные.

Відправлено через 4 хвилини 2 секунди:
Второй день пользования КАТ - ну... мне нравится. Вполне комфортно уже. Даже набор в слепую. Есть подозрение что этот набор станет максимально постоянным и редкой сменой на керамику или что то другое. Смотрится прям "любо дорого". Насчет дорого - по той скидке что на него была и с учетом что это последние экземпляры и рестока не будет - прям грех было его не взять.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.12.2025 12:52докину туда еще Neo80
людина ж обирає пребілд, а не бербоун.
StTechnik: 18.12.2025 12:52ля не сильно искушенного пользователя есть еще всякие Varmilo (модель не помню - на Zone51 можно глянуть - хотя по моему там нет 3way connect) и Keychron Q3 Max можно поискать.
краще не треба, ево та краш будуть помітно краще.
StTechnik: 18.12.2025 12:52 Есть подозрение что теранул влажной салфеткой, но на 100% не уверен что причина в этом.
там би і без серветки таке було, вони просто так погано зроблені. у мене теж є WS сет і там така ж фігня на клавішах з УФ-прінтом. це халтура :tomat: тим паче за ті гроші, які вони просять за свої сети без знижок. так не має бути, можна робити нормально за цією технологією.
StTechnik: 18.12.2025 12:52По факту - цвета на 99,999% идентичные.
принаймні на моєму моніторі, так воно і виглядає. і, судячи по твоїм фото, це спавді приблизно однаковий рівень якості виготовлення/пластику.

у мене WS сет на гамінг контролері, до речі, почав трохи набувати шайну на тих клавішах які використовуються в іграшках офк. не такого шайну як АБС, але все таки текстура полірується. це не діло, це ознака фіговєнького пластику, з якісним пбт пластиком такого не буває, на інших моїх сетах такого немає, та навіть натяку на таке.

пам'ятаю, я колись artko писав, що ПБТ не шайниться, за виключенням зовсім поганеньких сетів, в яких склад ПБТ якийсь спрощений, так от досить неочікувано для мене, що до цієї когорти підпадає WS, який коштує далеко не $10
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 18.12.2025 13:18пам'ятаю, я колись artko писав, що ПБТ не шайниться, за виключенням зовсім поганеньких сетів, в яких склад ПБТ якийсь спрощений, так от досить неочікувано для мене, що до цієї когорти підпадає WS, який коштує далеко не $10
Keyreative у себя на сайте пишет открытым текстом -
PBT content 85%
Made from PBT raw materials.
. Что бы это не значило. :D
Кстати в контексте сравнения - nicePBT который у меня - тактильно одинаковые, но у nicePBT звук немного более глухой что ли. Тут в клавише больше объема - за счет этого наверно он чуть более звонче. На самом деле трудно оценить, т.к. я печатаю мягко (магнитка распологает), а не лупашу по кнопкам. Поэтому и звука оно не так много издает. Но подводя итог - сет мне нравится. И по профилю как таковому и по качеству. Со временем на качество конечно посмотрим более пристально, т.к. время покажет. Но вот это с УФ печатью на WS конечно лажа.
StTechnik
Member

Повідомлення

Плотно держу в курсе, т.к. уверен вам безумно интересно. :gigi:
Так получилось что сегодня много печатал. И словил себя на мысли что КАТ профиль прям ну очень комфортно себя ведет в этом смысле. Прям вот удобно удобно. Промахов даже меньше чем на черри. Высота никакого дискомфорта не вызывает. На OSA промахи были намного чаще. И подставка не нужна.
leif
Можно тебя попросить сделать некий микро обзор (или хотя бы перечень) производителей бербоунов уровня «средний плюс». Хотя бы штук 3-5 на кого стоит обратить внимание. Это я для себя на будущее т.к. я почти уверен что мне скоро захочется собрать что то такое уже руками. :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.12.2025 22:35 «средний плюс»
цей рівень (принаймні в моєму його розумінні) виготовляється невеликими партіями, такого щоб якась конкретна модель була постійно в наявності -- такого немає, це про дешевші клавіатури, і то не завжди. графік виходу нових клавіатур рівнем повище доволі непередбачуваний і групбаї від заплати грошей до отримай продукт можуть розтягуватись на тривалий час. до того ж в середньому плюсі клавіатури бувають різні по своїй суті, сильно відрізняючись і маючи по різному акценти в тому що стосується звуку, тайпінгу і тд. щось може зовсім не сподобатись, незважаючи на ціну, щось навапаки. тому я б не радив орієнтуватися на якихось виробників, це не має сенсу, на мою думку. а скоріше під свій запит підшуковував якусь конкретну модель, враховучи бюджет і терміни покупки, які тебе влаштують.

але найголовніше, перед тим як занурюватись в вищі сегменти, все ж таки взяв для початку умовний нео80ку, що теж буде далеко не миттєво, але все ж значно швидше ніж повноцінний ГБ і вкрай надійно в плані задоволення від покупки. спочатку погрався б цим нео і вирішував, куди після того рухатись далі. з цим розумінням можна вже дивитись: які моделі у якого виробника виходять, в який ГБ можна застрибнути, і так далі.

Відправлено через 4 хвилини 6 секунд:
StTechnik
чи ти маєш на увазі на магнітних світчах? там дещо попростіше буде, бо мало що взагалі існує за межами бюджетного бюджетно-мідлового сегментів
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
нео80ку
Ну я заглядываюсь на нее давно в принципе.
А как она в сравнении с QC 80 mk2? Что бы ты выбрал между ними?

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
чи ти маєш на увазі на магнітних світчах?
Ну магнитная у меня ж пока есть 🙄
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.12.2025 23:28я заглядываюсь на нее давно в принципе.
:up:
StTechnik: 19.12.2025 23:28А как она в сравнении с QC 80 mk2? Что бы ты выбрал между ними?
в цих клавіатурах різна розстановка акцентів, що логічно, враховуючи, що їх виготвляє одна компанія, яка розносить свої продукти між собою достатньо, щоб вони не конкурувати один з одним.

QK 80mk2 це про:
- дизайн і різні прикольчики натхненні легендарною матрікслаб (сучасною її дизайн мовою, "нового" періоду)
- м'який, комфортний тайпінг
- збірки з використанням фоамів
- більше казуальна орієнтація, цілком можливо на клавіатурних ентузіастів, але, тих, які підшукають якийсь гарний білд і будуть так користуватись тривалий час

neo 80cu це натомість про:
- акуратний диз, без надлишків і плюшек в вигляді дисплею і т.п.
- акцент на фоамлесс збірки в першу чергу, хоча можна зібрати і з фоамами, офк, ніхто не забороняє :gigi:
- більш жорсткий тайпінг навіть при використанні гаскет маунту, не кажучи вже про топ маунт
- намагання створити клавіатуру для тих, хто буде її крутити, регулярно экспериментувати з різними плейтами, маунтами, світчами, і при цьому, що вкрай важливо, клавіатуру не за всі гроші світу

особисто я б обрав нео, але, це не означає що нео краще для всіх. якщо хочеться спробувати м'якший тайпінг, або більше подобається creamy-marbly фоамні тональності, або хочеться візуально більш цікаву дошку -- кукей порадує більше. я навіть так скажу: на мій погляд, це настільки різні клавіатури, що я цілком бачу сенс купити обидві в умовах, коли не було досвіду з дошками кукей/нео, а потім залишити одну з них, а іншу продати, якщо бачиш для себе сценарій користування однією клавіатурою, а не збирання парку/колекції, з яких береш під настрій щось. ну або залишити обидві, тут вже який варіант більше до вподоби :)
StTechnik
Member

Повідомлення

Да, она выглядит построже. То что я и люблю в принципе.
leif: 19.12.2025 23:45а потім залишити одну з них, а іншу продати, якщо бачиш для себе сценарій користування однією клавіатурою,
Да я скорее подарю ее потом кому то из друзей/хороших знакомых. Спасибо! Направление понятно. Может в новом году займусь.)
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
А что если…..(прости, понадоедаю тебе еще)
Взять в перспективе… Geon тот что ты рекомендовал выше… и две платы Веном. Под механику и под магниты…. Т.е когда надоела механика - сменил плату - корпус тот же? Относительно Нео80 подобный вариант по качеству как?
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 20.12.2025 11:39 Относительно Нео80 подобный вариант по качеству как?
Нео80 це бюджетний варіант серед більш менш серйозних бордів
StTechnik
Member

Повідомлення

7mindfields: 20.12.2025 12:08
StTechnik: 20.12.2025 11:39 Относительно Нео80 подобный вариант по качеству как?
Нео80 це бюджетний варіант серед більш менш серйозних бордів
Это я понимаю. Кстати у тебя ж он был насколько я помню. Что тебе в нем НЕ понравилось? Или просто надоел?

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
И вот если в лоб - Нео80 вс ФрогЛегера? Кто условно «победит»?

Відправлено через 24 хвилини 2 секунди:
А. У Геона по моему нет 3way
Відповісти