Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7
-
Sashr
Member
Пропоную обговорити NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7
Так ось куди пішла вся память зі споживого ринку.
Так ось куди пішла вся память зі споживого ринку.
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити NVIDIA випустила професійну відеокарту RTX Pro 5000 із 72 гігабайтами GDDR7
За 4300$ баксів ще й нормально на фоні 5090
За 4300$ баксів ще й нормально на фоні 5090
-
leif
Member
дивлячись для чого купувати, досить різні продукти для різних сценаріїв застосування. для усіляких ЛЛМ сабж мабуть сильно вигідніше, адже там обсяг пам'яті рулить в першу чергу, наскільки я розумію. а у 5090 GPU помітно потужніше, що дає свої перевагиdead_rat: ↑ 19.12.2025 11:54За 4300$ баксів ще й нормально на фоні 5090
-
alexeygalas
Member
leif
У PRO відеокарт головний козир це ECC пам*ять та стабільні таймінги і драйвери. Reliability.
Таким відеокартам місце на W материнських платах. Ну і в усіляких Dell PRO, Lenovo Thinkpad
У PRO відеокарт головний козир це ECC пам*ять та стабільні таймінги і драйвери. Reliability.
Таким відеокартам місце на W материнських платах. Ну і в усіляких Dell PRO, Lenovo Thinkpad
-
Artem_K
Member
Дивився тести, якщо не вистачає пам'яті, то ніяка потужність чипу вже не допомагає. 5090 (32) в рази пролетіла мутанту 4090 (48), коли модель запросила 40+ Гб пам'яті. Якщо вистачає, то 5090 швидше відсотків на 25-30 десь.leif: ↑ 19.12.2025 12:02 для усіляких ЛЛМ сабж мабуть сильно вигідніше, адже там обсяг пам'яті рулить в першу чергу, наскільки я розумію. а у 5090 GPU помітно потужніше, що дає свої переваги
-
leif
Member
alexeygalas
все так, все так
я думав собі отаку взяти, ну, щоб і пограти і попрацювати, якщо буде треба, з запасом, так би мовити:
https://telemart.ua/products/pny-nvidia ... ro6000-pb/
але хотспур та інші форумні фахівці кажуть, що гарантовано згорить роз'єм живлення (катастрофічно), інфа 100%, тож довелось відмовитись від покупки
все так, все так
я думав собі отаку взяти, ну, щоб і пограти і попрацювати, якщо буде треба, з запасом, так би мовити:
https://telemart.ua/products/pny-nvidia ... ro6000-pb/
але хотспур та інші форумні фахівці кажуть, що гарантовано згорить роз'єм живлення (катастрофічно), інфа 100%, тож довелось відмовитись від покупки
-
alexeygalas
Member
Так і є. Під час гри навантаження кратно вищі в графонистих іграх ніж в робочих задачахleif: ↑ 19.12.2025 12:16але хотспур та інші форумні фахівці кажуть, що гарантовано згорить роз'єм живлення (катастрофічно), інфа 100%
-
Барбарис
Member
leif, не треба виправдовуватись, що відговорили. Потратив на залишки чері виготовлені в Німеччині, чесно?
-
daesz
Member
У Хуанга явно якісь проблеми із рахунками, попереднє покоління (Ада) було 6к, а нове покоління (Блеквел) - це 5к 
-
leif
Member
клятий хуанг! зовсім не піклується про юзерів, які керуються принципом я заплатив за весь спідометр за всю потужність -- я буду використовувати всю потужнітьalexeygalas: ↑ 19.12.2025 12:19Так і є. Під час гри навантаження кратно вищі в графонистих іграх ніж в робочих задачах
йой, я забув, що тут люди з клавіатурної теми теж є. спаливсяБарбарис: ↑ 19.12.2025 12:19leif, не треба виправдовуватись, що відговорили. Потратив на залишки чері виготовлені в Німеччині, чесно?
нічо нічо, ваші rtx 6000 через 5-7 років на ібеї будуть на вагу продавати, а от німецькі черрі тільки дорожчатимуть і через 30 років. як вино
-
Bukakanga
Member
красивое...
-
Volodymyr1985
Member
Шкода такі гроші віддавати заради домашніх експериментів з локальними моделями, але не так шкода, як купляти оверпрайс оперативку. Цікаво, скільки такий звір коштуватиме на наших прилавках 
-
cspp
Member
Карта пойдет под обучение AI как пить дать, однако налог на покупку за бугром ещё 30 процентов от цены
-
firestarter256
Member
dead_rat
Могу тебе сотню выписать по 4к, налоги и перевозка из СШП на тебе. Я и так 2 ляма перечислил не гривнами чтоб понятно было
Могу тебе сотню выписать по 4к, налоги и перевозка из СШП на тебе. Я и так 2 ляма перечислил не гривнами чтоб понятно было
-
Melofon
Member
У неё (5000) 384 бит шина а в спецификациях указано 512бит, но 512 может быть только у старшей 6000 и при 3-х гигабитных чипах у неё 96GB, https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... %20PRO%20W
Отправлено спустя 13 минут 38 секунд:
Отправлено спустя 13 минут 38 секунд:
5000-е это не поколение а предтоп, 6000 это топ, на поколения у них видеокарты для рабочих станций по цифрам сейчас не различаются, в конце только добавляют имя архитектуры (ну и приставку PRO добавили в блэквэл), Это поколение называется Invidia Blackwell PRO W https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... %20PRO%20W и старшая модель называется RTX PRO 6000 Blackwell, Прошлая линейка называлась Nvidia Workstation Ada и старшая модель называлась RTX 6000 Ada Generation https://www.techpowerup.com/gpu-specs/? ... tion%20Ada, а в позапрошлом поколении примерно то же самое что и в прошлом но с одним отличием, общее название линейки Nvidia Workstation Ampere и топ назывался RTX A6000 (соответственно без окончания с названием архитектуры).daesz: ↑ 19.12.2025 12:28 У Хуанга явно якісь проблеми із рахунками, попереднє покоління (Ада) було 6к, а нове покоління (Блеквел) - це 5к![]()