Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Аналоги ламп E88CC - 6н23пMSiAventador: ↑ 17.12.2025 07:11FiiO WARMER R2R
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/radi ... OcJbp.html
https://www.ebay.com/itm/387803843060?_ ... R9yUhMTlZg
Такі індікатори бісять
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Аналоги в лампадах справа доволі умовна, аналог тут в тому сенсі що можна замінити і від заміни не згорить. Але графіки ВАХ у них пристойно відрізняються. Не кажучи вже про те що совкові не відповідають паспорту приблизно ніколи. Відхилення +/- кілометр.
Аналоги в лампадах справа доволі умовна, аналог тут в тому сенсі що можна замінити і від заміни не згорить. Але графіки ВАХ у них пристойно відрізняються. Не кажучи вже про те що совкові не відповідають паспорту приблизно ніколи. Відхилення +/- кілометр.
-
Hotspur
Member
ну це вже перемогаScoffer: ↑ 17.12.2025 15:47Аналоги в лампадах справа доволі умовна, аналог тут в тому сенсі що можна замінити і від заміни не згорить.
-
Radio Bay
Member
Тому їх підбираять парами або, як тут, чітвірками (quad).Scoffer: ↑ 17.12.2025 15:47Відхилення +/- кілометр
Що до аналогів. є доволі велике комьюніть лампадників і є практика.
Наприклад, на мій Lyr, де 6SN7, чудово стають радянські 6H8C, але не 6H9C
https://www.tubeampdoctor.com/en/6sn7gt ... /6n8s?c=47
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/6n8s ... d_category
Matched - підібрані https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=6H ... m570.l1313
Фотончики - my love
https://www.ebay.com/itm/187006263336?_ ... R7qshc7lZg
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Ти не зрозумів. Є лампада E88CC, у неї є свої ттх, однією з важливих частин котрих є вольт-амперна характеристика.
Є лампада 6н23п у котрої свої ттх. Так от по номінальним струмам, опорам і отому всьому ттх дуже схожі. Тобто витягнути одну і засунути іншу можна, нічо страшного не трапиться, працюватиме. Але ВАХ різні, а ВАХ відповідає за підсилення і спотворення. Тобто звук буде іншим.
Ти не зрозумів. Є лампада E88CC, у неї є свої ттх, однією з важливих частин котрих є вольт-амперна характеристика.
Є лампада 6н23п у котрої свої ттх. Так от по номінальним струмам, опорам і отому всьому ттх дуже схожі. Тобто витягнути одну і засунути іншу можна, нічо страшного не трапиться, працюватиме. Але ВАХ різні, а ВАХ відповідає за підсилення і спотворення. Тобто звук буде іншим.
-
Radio Bay
Member
Так, може помилився, треба у лампадників питати про аналоги. Піду спитаю, коли річ зашла )Scoffer: ↑ 17.12.2025 17:58Але ВАХ різні, а ВАХ відповідає за підсилення і спотворення
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Ти не переплутав. В табличці відповідності їх прирівняють. Я повідомляю про те що відповідність буде з нюансами. Таблички складені для заміни ламп в телеку чи радіолі, а не в хай-фай підсилювачах. Інших совколамп це також стосується. Я підозрюю що через те що всі ці лампади розроблені в штатах, а в совку любили переводити розміри компонентів в метричну систему. Ну типу як з мікрухами, котрі у всього світу з кроком 2.54 мм між ногами, а в совкі 2.50 рівно для більш красивого числа.
Ти не переплутав. В табличці відповідності їх прирівняють. Я повідомляю про те що відповідність буде з нюансами. Таблички складені для заміни ламп в телеку чи радіолі, а не в хай-фай підсилювачах. Інших совколамп це також стосується. Я підозрюю що через те що всі ці лампади розроблені в штатах, а в совку любили переводити розміри компонентів в метричну систему. Ну типу як з мікрухами, котрі у всього світу з кроком 2.54 мм між ногами, а в совкі 2.50 рівно для більш красивого числа.
-
Radio Bay
Member
Відповідь від лампадників що до E88CC: 6н23п-ев. Единственный аналогScoffer: ↑ 17.12.2025 20:27Я повідомляю про те що відповідність буде з нюансами
6H8C - гарна лампа для аудіо. То вже давно протестовано, але є тонкощі по заводах. Грають всі, але і, що грають поліпше
Silvaniya Bad Boys поліпше Фотонаь але ціна. За МЭЛЗ, на мою думку, забагато просять. От не такий він і вау порівняно з Фотоном.
То все із свого досвіду
-
Scoffer
Member
Radio Bay

Ось я наклав вах 6н23п синім, і E88CC чорним. Як наглядно видно аналог аналогічний, але не зовсім. Лампадники твої слабенькі якісь)
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Це я до того що точного аналога взагалі немає. 6н23п аналог приблизний. Якраз ото в дідову радіолу.

Ось я наклав вах 6н23п синім, і E88CC чорним. Як наглядно видно аналог аналогічний, але не зовсім. Лампадники твої слабенькі якісь)
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Це я до того що точного аналога взагалі немає. 6н23п аналог приблизний. Якраз ото в дідову радіолу.
-
Radio Bay
Member
Я питав, що язають, а не що красиво виглядає на графікахScoffer: ↑ 17.12.2025 21:12Лампадники твої слабенькі якісь
-
Scoffer
Member
Radio Bay
А я тобі відповів що юзати можна, тільки звук буде іншим. Він буде іншим і на слух, і за вимірами. При чому не обов'язково гірше, але обов'язково інший.
А я тобі відповів що юзати можна, тільки звук буде іншим. Він буде іншим і на слух, і за вимірами. При чому не обов'язково гірше, але обов'язково інший.
-
Radio Bay
Member
Так у всіх ламп різній звук, вау, новина.Scoffer: ↑ 17.12.2025 21:16тільки звук буде іншим
Тому одні кошнують $20 за штуку, а інші $200
-
feson
Member
Попав до рук до ремонту - iFi Zen Air Dac.
Radio Bay - колись писав про цю карту.
Що я можу сказати - повня шняга.....ця карта.
Зроблено так що звук з BB1793 - йде на підсилювач МАХ97220 - а звідти через нього на ТЮЛЬПАНИ.....та навушники паралельно.....через 100 ом резистор....
Я плакаль....
Коротше у кого є такий девайс - можна апдейтити звук на 100%%%/ То що грає с заводу - повна шняга.....
Отправлено спустя 7 минут :
Цікаво як там у старших моделях iFi.....невже...те ж саме.....
Чи може молодшу модель - звук уговнили спеціально......
Radio Bay - колись писав про цю карту.
Зроблено так що звук з BB1793 - йде на підсилювач МАХ97220 - а звідти через нього на ТЮЛЬПАНИ.....та навушники паралельно.....через 100 ом резистор....
Я плакаль....
Коротше у кого є такий девайс - можна апдейтити звук на 100%%%/ То що грає с заводу - повна шняга.....
Отправлено спустя 7 минут :
Цікаво як там у старших моделях iFi.....невже...те ж саме.....
Чи може молодшу модель - звук уговнили спеціально......
-
DEVES
Member
Шо і наліпка Hi-Res Audio не допомогла?feson: ↑ 19.12.2025 01:32 Попав до рук до ремонту - iFi Zen Air Dac.
-
Hotspur
Member
жах, який жахDEVES: ↑ 19.12.2025 02:56Шо і наліпка Hi-Res Audio не допомогла?
-
Radio Bay
Member
Так, з дешману то було непогано, але зараз багато Fiio на вторинці і, головне, вони вже себе зарекомендували, а той Ifi тоді на місчевому ринку був дуже непоганий, але скаржились на слабу вушну дірку. Він і зараз коштує 5200 новий (Портатив). За 5700 з'явився Fiiio K11, але тоді там була пустеля.feson: ↑ 19.12.2025 01:32Radio Bay - колись писав про цю карту.
Тобі на ап зайшло? Схоже, там багато паялом можна натикати
Є такий варіантfeson: ↑ 19.12.2025 01:32Чи може молодшу модель - звук уговнили спеціально......
-
feson
Member
Так паялом можна натикати - для початку хоча б кнопку вмикання девайсу.....я тепер розумію чрму у сиарших моделях ця кнопка є.....бо ця ifi не вмикається разом з ПКRadio Bay: ↑ 19.12.2025 04:49Так, з дешману то було непогано, але зараз багато Fiio на вторинці і, головне, вони вже себе зарекомендували, а той Ifi тоді на місчевому ринку був дуже непоганий, але скаржились на слабу вушну дірку. Він і зараз коштує 5200 новий (Портатив). За 5700 з'явився Fiiio K11, але тоді там була пустеля.feson: ↑ 19.12.2025 01:32Radio Bay - колись писав про цю карту.
Тобі на ап зайшло? Схоже, там багато паялом можна натикати![]()
Є такий варіантfeson: ↑ 19.12.2025 01:32Чи може молодшу модель - звук уговнили спеціально......
треба передергувать ЮСБ.....
Отправлено спустя 6 минут 43 секунды:
Йшов 2025 рік - 16 ядерний біо-супер-пупер процессор X-MOS не в змозі перезапустити цапу при вмиканні ПК......це все....фініш....
Хоча Ріалек ALC4050 4080 - ЮСБ.
Він може.....та має цифр приймач PLL частот може DSD має вбудований 10 полосний хардварний єквалайзер має вбудований цап та ацп та може видавати та отримувати на зовнішні цапи I2S.
І ще....він...він може запускатися зазом з ПК.....магія....
Х-МОS - що з вами не так.....
Отправлено спустя 6 минут 18 секунд:
Стаціонарний цап не вмикається разом з ПК.....це....просто...КЮ,,,,,,,
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Доречі у старших моделях цапа ES - вона сама перезапускаэться....там проблеми нема такої....міркую....
Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Цапа 1793 з далекого 2004року - де аудіфіл повиненн підповзати до свого обладнання та вмикати все поступово....старту з ПК тоді ще не було....
Отправлено спустя 3 минуты 34 секунды:
Ну а взагалі - якщо без стьобу - звук BB1793 це топовий (колись).
Дуже аналітичний та мікродінаміка на висоті....ifi це не змогли спортити......
Якщо з апом звичайно - X-MOS -1793 - OV2637 - тюльпани......
Отправлено спустя 1 минуту :
Ну можна ще замість кераміки поставити Wima......OV2637
-
Radio Bay
Member
Тобто, як початковий девайс може бути.feson: ↑ 19.12.2025 09:48Дуже аналітичний та мікродінаміка на висоті....ifi це не змогли спортити......
Про перезапускання Цапу я в шоці, навіть не чув такого ніколи
У більш коштовних, які більш популярні, такого не чув, спливло б.
iFi ZEN DAC слухав, нічого цікавого, в мене тоді вже Лір + АудіоГД були, там нічого рівняти, але комфортно. Я б віддав перевагу молодшим Шіітам.
Ну, вдалого твіку. Цікаво, чи можна вмикання пофіксити
Там ще iFi Uno э, 3199 грн, вже страшно
-
feson
Member
Про невмикання разом з ПК - це я погарячкував трохи. Це було лише 1 раз - X-mos заглючив. В наступні рази - вмикається добре разом з ПК...Radio Bay: ↑ 19.12.2025 17:38Тобто, як початковий девайс може бути.feson: ↑ 19.12.2025 09:48Дуже аналітичний та мікродінаміка на висоті....ifi це не змогли спортити......
Про перезапускання Цапу я в шоці, навіть не чув такого ніколи![]()
У більш коштовних, які більш популярні, такого не чув, спливло б.
iFi ZEN DAC слухав, нічого цікавого, в мене тоді вже Лір + АудіоГД були, там нічого рівняти, але комфортно. Я б віддав перевагу молодшим Шіітам.
Ну, вдалого твіку. Цікаво, чи можна вмикання пофіксити
Там ще iFi Uno э, 3199 грн, вже страшно![]()
Поки такий глюк не повторювався....спишемо це на.....космос.....
Але все одно - на win10 64 воно не працює якщо нема драйверів.
Тобто ifi у системі є...але з знаком оклику.
Тобто якщо завтра буде наприклад win13 а ifi скажуть що цапа застаріла та драйверів нема.....то усе музики не буде.....
Той же ALC4050 має на борту софт під Audio USB1.0 USB2.0 - та робить зі стандартними дровами любої вінди......
чому 16 ядерний супер проц від х-мосів так не може.....
Отправлено спустя 5 минут 9 секунд:
iFi ZEN DAC - не може бути з цакавим звучанням з коробки.
Тому що там після цапи 1793 звук йде на мультиплексори які переключають гейн та ще друга опція роблять трохи басс-буст
а потім все це входить в MAX97220 який зроблений для підсилення звуку у планшетів та..смартфонів......
Тобто вся потужність звуку втикається в MAX97220..тобто виходить не стаціонарний цап а як USB свісток..це пічалька.....
Отправлено спустя 2 минуты 55 секунд:
Зараз слухаю iFi ZEN DAC - як на мій вкус кераміка трохи виносить та висвердлює мозок.....треба ставити плівку WIMA.
-
Radio Bay
Member
Airfeson: ↑ 20.12.2025 00:09iFi ZEN DAC - не може бути з цакавим звучанням з коробки
Він може бути цікавим тим, хто при обмеженні у бюджеті переходить з встрійки, але там вже К11 не R2R поряд зараз з'явився.
Тут треба розуміти, що ми дивимося іх ішої вежі.