G.Skill прокоментувала зростання цін на оперативну пам’ять. У всьому винна ШІ-індустрія

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Snikard
Member

Повідомлення

пора собирать компы на ддр3 :jump:
dead_rat
Member

Повідомлення

Snikard: 18.12.2025 17:32 пора собирать компы на ддр3 :jump:
Ех, а я того року просто віддав комп на Сандалі з аж 12 гігами ддр3
Востаннє редагувалось 18.12.2025 17:43 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
StTechnik
Member

Повідомлення

dead_rat: 18.12.2025 17:34а я того року просто віддав комп на Сандалі з аж 12 гігами ддр4
Я в этом году отдал с 32 гигами ддр4 четырмя планками. Как говорил О.Бендер - Киса, с деньгами надо расставаться легко (с)
harito
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.12.2025 17:31
harito: 18.12.2025 17:24Не платить за ИИ ни копейки никому и никогда !
Так ты и не платил. :D
И что изменится? )
Так есть которые платили и платят . Нужно что бы все не платили .
И неужели все здесь думают что подорожание ограничиться только памятью ?! Под этот шум и все остальные комплектующие подорожают ,все. Компы действительно станут "золотыми ".
rizakrko
Member

Повідомлення

MqM: 18.12.2025 16:13 Якість відеогенерації за два роки чкурнула на порядок від кривих смиканих відео з купою помилок до відео з автоматичною аудіозвучкою, доброю фізикою та зі збереженням персонажів.
Гугліть типовий тест, як Вілл Сміт їсть спагетті:)
Ось набір різних конфігурацій вантажівок, які ШІ згенерував для цьогорічного різдвяного відео від Coca-Cola: https://www.reddit.com/r/Truckers/comme ... s_seen_in/
Одна хвилина відео, під десяток різних вантажівок. Революція, інакше не назвеш.
Sanьka
Member

Повідомлення

Я не бачу ніякого дефіциту навіть в Україні.
Бачу тільки зростання ціни, а планок хоч :censoured: жуй.
Graveworm
Member

Повідомлення

AndyGTR: 18.12.2025 16:18під DDR3-DDR5
Видно, що ШІ генерив картинку, ключі в усіх слотах однакові :gigi:
leif
Member

Повідомлення

Sanьka: 18.12.2025 19:01Я не бачу ніякого дефіциту навіть в Україні.
Бачу тільки зростання ціни, а планок хоч жуй.
тут тільки два варіанти: або ростуть ціни в звичайних магазах або в магазинах нічого немає в наявності, все скуповують скальпери ботами і ціни ростуть вже на іншому ринку (ібей, олх тощо) :)
AndyGTR
Member

Повідомлення

Graveworm: 18.12.2025 19:03
AndyGTR: 18.12.2025 16:18під DDR3-DDR5
Видно, що ШІ генерив картинку, ключі в усіх слотах однакові :gigi:
Він генерив і різні слоти, але ця вийшла найбільш акуратна серед його варіантів :)
Labian4ik
Junior

Повідомлення

Хрен с ней оперативой скорее всего про новые видяхи в ближайшие пару лет тоже можно забыть.
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 18.12.2025 19:03 або в магазинах нічого немає в наявності,
Я когда в конце мая по моему покупал себе память.... Кстати именно упомянутой в новости кампании. Так вот вроде бы да - полно всего на Хотлайне и прочем. Начинаешь предметно им задавать вопросы - в наличии у них нет ни че го. Все по сути на коротком плече с доставкой из ближайшей Польши и магазины преимущественно - Львов, Луцк, Винница, Ужгород и т.д. Врятли сейчас что то поменялось.
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Tetronga: 18.12.2025 15:27
Питання тепер лиш чи це надовго і чи хлинуть потім великим потоком дешеві пам'яті всіх видів, коли все це лусне або ШІ контори нарешті нажруться і їм досить буде :insane:
Відеокарти сильно подешевшали після майнінг бумів? Ні, вони стали вдвічі дорожчі зараз. Колись на виході 1080ті коштувала скільки? А рівноцінна їй 5090 зараз в доларах? Так буде і з пам'яттю - нам скажуть що процес став дорожчим в умовній ддр-6 і тому вона тепер назавжди вдвічі дорожче.
Ну а в іншому ринок порішає як завжди. Вже прямо зараз, при задратих цінах, виробляти споживчу ддр набагато вигідніше ніж для дата-центрів. Так що скінчаться поточні укладені контракти і перевзуються одразу виробники.
Востаннє редагувалось 18.12.2025 19:29 користувачем Plush_Dragon, всього редагувалось 1 раз.
MqM
Member

Повідомлення

rizakrko: 18.12.2025 18:36
MqM: 18.12.2025 16:13 Якість відеогенерації за два роки чкурнула на порядок від кривих смиканих відео з купою помилок до відео з автоматичною аудіозвучкою, доброю фізикою та зі збереженням персонажів.
Гугліть типовий тест, як Вілл Сміт їсть спагетті:)
Ось набір різних конфігурацій вантажівок, які ШІ згенерував для цьогорічного різдвяного відео від Coca-Cola: https://www.reddit.com/r/Truckers/comme ... s_seen_in/
Одна хвилина відео, під десяток різних вантажівок. Революція, інакше не назвеш.
Це проблеми самої Кока-Коли, яка обрала застарілу нейронку і не знайшла фахівців.

У прикріпленому вкладенні тільки -щоо згенероване зображення у Джеміні. Перестаньте писати хню про нейронки, якщо ви ними не користуєтесь. Зараз спокійно створюється стабільне відео де колеса не скачуть) А от аргументи навіть річної давності зараз неактуальні
Вкладення
unna1med.jpg
Востаннє редагувалось 18.12.2025 19:34 користувачем MqM, всього редагувалось 3 разів.
VovaII
Member

Повідомлення

Про дефіцит — зрозуміло, а звідки серйозні труднощі з поставками? Її що, через росію возили?
tornadox
Member

Повідомлення

AndyGTR: 18.12.2025 16:182026 - базова версія RTX відеокарт під DDR3-DDR5 :gigi:
о і я так розумію ШІ врахував китайські заводи які випаюють gpu з ноутів і роблять десктопні карти, відповідно намалював прижимну пластину
https://www.techpowerup.com/forums/thre ... us.318128/
rizakrko
Member

Повідомлення

MqM
Подайте резюме у Coca-Cola, бо їхня команда не змогла згенерувати відео, де колеса не скачуть - адже це цьогорічне відео.
Минулого року там були колеса, що не оберталися - але я про це навіть не згадував, тому мені не зрозумілий ваш аргумент:
А от аргументи навіть річної давності зараз неактуальні
Afit
Member

Повідомлення

Интересно, консоли тоже полетят вверх? :think:
Mumik
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.12.2025 17:41
dead_rat: 18.12.2025 17:34а я того року просто віддав комп на Сандалі з аж 12 гігами ддр4
Я в этом году отдал с 32 гигами ддр4 четырмя планками. Как говорил О.Бендер - Киса, с деньгами надо расставаться легко (с)
Я би тоже віддав свою ддр4 на 16гб за безплатно, скільки би воно там не коштувало. Цьому залізу вже сім років, я отримав від нього чого хотів і ніякого жалю вже не відчую. А сидіти на старому мотлоху щоб комусь впарити - таке собі.
Iskander_Wolf
Junior

Повідомлення

Комплект DDR4 32Gb 4000MHz, який не встиг продати, зараз в тему залишився B-)
waryag
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 18.12.2025 19:28Відеокарти сильно подешевшали після майнінг бумів? Ні, вони стали вдвічі дорожчі зараз. Колись на виході 1080ті коштувала скільки? А рівноцінна їй 5090 зараз в доларах?
Після бумів подешевшали. ПРоблема не в них, а в монополії нвідіа з повністю слухняною АМД.

Рівноцінна в чому? 5090 по залізу це дві 5080 і 4-5 5060.
1080ті це десь півтори 1080 і 2-3 1060.
Відповісти