Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

А ще CHERRY KC 6000, але ціна на них зараз неадекватна. Можна ще просту CHERRY KC 1000 :lol:
leif
Member

Повідомлення

беріть черрі поки ще є, бо скоро, мабуть, не буде :yes:
leif
Member

Повідомлення

стільки всього стоїть в клавіатурній черзі, що оце тільки сьогодні я вперше поставив ALEXOTOS GRANITE SWITCHES в клавіатуру:
спойлер
Зображення
купив я їх ще влітку, а змастив більше місяця назад :insane:

світч фуллтревельний, не ультра гладенький, але приємний, по звуку це така собі варіація на тему мілкі йелоу, але більш рафіновано, по-преміальному: трохи тихіше, не аж настільки лоу пітч як мілкі йелоу (але при цьому все ще досить лоу), більш консистентно від світча до світча. якість виготовлення чудова з відмінними допусками всюди в конструкції (ніяких люфтів, вобблів і т.п.) + з гарною пружиною, яку і думки не виникає міняти.

воно і в ціні відображено, звісно: нехай навіть ~ $13 за 3*35 мілкі йелоу по знижках останнім часом і $54 за 3*36 граніт + доставка з новелкейс, не скажу що граніт аж настільки краще якщо порівнювати лоб в лоб ціни, але граніт це такий собі ультимативний світч, який треба просто змастити, в той час як мілкі йелоу вимагають L+F+SS, що збільшить їхню ціну в підсумку, але все одно буде сильно дешевше гранітів.

в цілому мій вердикт -- 10/10, дуже сподобалось, хоч і дорого коштує. куплю ще, якщо встигну, а також спробую альтернативну версію від самих NK -- classic blue, яка, виглядає так, що зроблена на цих же молдах у typeplus, але трохи іншого пластику.
feniks_tm
Member

Повідомлення

:rotate:
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm
коли не хочеться відмовлятись від кольорів АБС, але звучок щось ніяк не заходить :laugh:

ну, головне щоб власнику подобалось, такі речі це суто преференс. я думаю, тут ключовий момент, що це магнітні світчі, і характер їхнього боттом ауту (та і апстроуку) вкупі з досить яскравою природою абс пластику муляв цьому хлопцю, от він і викручується як може, щоб це все діло трохи приглушити. але, чи не було б краще для такої мети взяти порон фоам? не знайшов?

за спробу і ентузіазм - відмінно :up: результат - на любителя

Відправлено через 29 хвилин 15 секунд:
зранку сьогодні було трохи часу, вирішив розміллмаксити свою "золоту" пцб для матрацу і запаяти алексотовські світчі в неї для максимальної потужності. все відкладав цей момент, бо, враховуючи у скільки пцбшка мені обійшлась грошей+зусиль, орудувати паялом на ній якось не хотілось :laugh: але врешті-решт я дійшов таки до того, що далі мілл-макси я терпіти вже не готовий на ній і треба розпаяти. сам пацієнт після операції виглядав непогано:
спойлер
Зображення
втім, через те, що я полінувався зняти стаби -- один з них трошки постраждав :gigi:
спойлер
Зображення
але, нічого, трохи надфільком пройдусь отам в кутку, де оплавлено, і ще послужить :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
після цього запаяв світчі, про які писав вчора:
спойлер
Зображення
і тепер я задоволений білдом на всі 100% :kbd:

Відправлено через 11 хвилин 43 секунди:
взагалі, була ідея запаяти граніти тут не з алю плейтом, а PC, але вирішив не ризикувати, фіг його знає, як воно буде звучати, а туди-сюди паяти зайвий раз цю пцбшку ... :shuffle:

до того ж, у мене є ще одна трошки менш "золота" пцб для 2.0адд 1.2мм завтовшки (як і ОГ стокова плата до цього борду, така товищина це дизайнерський задум), от її можна спробувати теж розмілмаксити і запаяти на неї черрі на пц плейті, щоб флексило, але при цьому і звучало добре. в ідеалі доробити таки вінтажні черрі, ух, це мав би бути найс білд. зараз почнуться різдвяні канікули-вихідні, як раз займусь :write:

Відправлено через 5 годин 18 хвилин 43 секунди:
ніхто Keygeek Little Elf в наявності часом не бачив?

маякніть плз, якщо десь на алі чи ще де трапиться випадково в наявності, буду вдячний. по опису щось цікаве таке, треба затестити. я досі ще не познайомився очно з жодним світчем від кейгік, а вже стільки про них чув і читав, що якось відчуваю, що FOMO наздоганяє :gigi:

думав Y2 або Y3 купити на пробу, але щось саме Little Elf приваблює найбільше, дочекаюсь, мабуть, коли його рестокнуть. головне, знову не прокинутись, коли вже всюди буде розпроданий :write:

Відправлено через 1 годину 8 хвилин 50 секунд:
і все ж таки я змінив свою думку щодо SA профілю :idea:

ось так тепер цей білд житиме :super:
спойлер
Зображення
Зображення
подивимось, скільки протримається :lol:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 16.12.2025 20:18подивимось, скільки протримається
Честно говоря - белый с желтым - ну не очень как то. С Черным - более интереснее смотрится. Вообще желтый такой себе цвет, который трудно с чем то комбинировать. Но с черным по любому лучше.
На счет SA профиля - я так понимаю его беда - в том что он для многих высокий. А сам по себе - считается очень эргономичным. Поэтому его за основу берут все кому не лень и первым делом - уменьшают высоту. Возьми OSA (кейроновский штатный) - это SA с высотой OEM, MDA - тоже производная от SA, кто там еще... KSA, KAT (с ним мы завтра познакомимся) - тоже производная от SA, но ниже и со своими особенностями.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 16.12.2025 20:31На счет SA профиля - я так понимаю его беда - в том что он для многих высокий.
ти звернув увагу на ступінь зашайненості цього мого SA кейкап сету? а купував я його новим ;)
StTechnik: 16.12.2025 20:31Честно говоря - белый с желтым - ну не очень как то. С Черным - более интереснее смотрится.
шо сказати, на вкус і цвєт, сам знаєш)) мені наразі однаково подобаються обидва варіанти в плані поєднання кольорів, але отакий настрій у мене зараз, що білий сет в черрі профілі за сукупністю усіх факторів краще заходить :rotate:
StTechnik: 16.12.2025 20:31Возьми OSA (кейроновский штатный) - это SA с высотой OEM, MDA - тоже производная от SA, кто там еще... KSA, KAT (с ним мы завтра познакомимся) - тоже производная от SA, но ниже и со своими особенностями.
це все мені не цікаво. за останнні роки єдиний сет не в черрі профілі, який я придбав, це мтню дольч, який стоїть на норбафорсі. але його я купив щоб потицяти і послухати довгоочікувану новинку -- пбт капи від гмк :pray: (які до цього випускали виключно абс), а не тому, що це якийсь цікавий профіль для мене (хоча профіль виявився непоганим і мені він зручний). якби цей профіль випустив хтось інший -- я б його не купив. можливо, ще куплю якусь невелику кількість мтню сетів з часом, але, знову ж таки, тому, що це гмк, тобто заради якості і звучання, а не заради профілю. якби вони випускали ці пбт капи в черрі профілі також -- я б купував в ньому, але чомусь вирішили отак
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
А мне как то наоборот черри профиль поднадоел. Для разнообразия попробую КАТ. Тем более он красивый.
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
в цьому вся краса клавіатурного хоббі: не якісь стандартні рішення one-size-fits-all, а кастомізація, в якій кожен може знайти саме те, що йому потрібно :up:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
в цьому вся краса клавіатурного хоббі
Соглашусь полностью. Прекрасная возможность что либо менять когда надоедает со временем. А потом через время вернуться на то что было. И оно уже как будто другое.
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 16.12.2025 20:18 думав Y2 або Y3 купити на пробу
Теж хотів придбати Y серію, коли ще не став дідом з однією клавіатурою для всього, але неодноразово бачив скарги, що саме ці свічі (y2 чи y3) через відносно короткий термін перестають працювати, хоча якщо суто для ознайомлення, чому ні

З приводу кольорового метчу, виглядає непогано (не фіолетовий звісно), краще ніж класичний wob, саме через цей сірий паперовий відтінок
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 16.12.2025 23:18неодноразово бачив скарги, що саме ці свічі (y2 чи y3) через відносно короткий термін перестають працювати
:spy: :eek:
отакої
а про інші кейгіки такого не траплялось?
7mindfields: 16.12.2025 23:18не фіолетовий звісно
:gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 16.12.2025 23:25 а про інші кейгіки такого не траплялось?
Не шукав, тому не підкажу :dontknow:
StTechnik
Member

Повідомлення

Добрый вечер товарищи :D
Знаю, что всем пофик, но тем не менее - переходим к важным новостям.
Встречайте - профиль КАТ от компании Keyreative.
Очередной переделанный или "адаптированный" SA. Ниже - графическое сравнение.
спойлер
ProfileComparison.jpg
На самом деле я бы сказал что это не "низкий SA", а скорее "высокий Черри". Все более менее производные от SA имеют округлую вершину. Т.е. если смотреть на кейкап строго сверху вниз - мы увидим округлый профиль. Тут же он строго прямоугольный. Что лично мне - удобнее. По округлому я промахиваюсь)
И вот вам прямое сравнение "жопка к жопке" с ОSA (штатный профиль Кейрона)
спойлер
Compare.jpg
Видим что самый верхний ряд (Ф клавиши) у КАТ конечно повыше. Но уже следующий ряд практически не отличается.
Толщины они навалили конечно будьте любезны )
спойлер
IMG_4170.JPG
В целом - выглядит и ощущается солидно и качественно. Прям такой PBT весь из себя.
Новителы сделаны тоже Даблшот, в отличии от WS, где они сделаны УФ печатью.
Эргономика. Ну пока немного не привычно, но руки не орут "дай нам подставку".
Да, стоит сказать и подчеркнуть. Символы не просвечиваются и кириллицы нет :nunu:
Звук. Да фиг знает как объяснить. Звук чуть другой, но приятный по прежнему и не раздражает все так же.
Вообщем пока нравится.
Ну и немного общего вида.
спойлер
IMG_4174.JPG
IMG_4175.JPG
Вот еще что вспомнил.. "легенды". Это конечно круто и минималистично, но во первых не всем зайдет (точно знаю кому НЕ зайдет :D, да, leif?)
Но я пока еще понял куда чо ставить, с учетом правильных высот по рядам. Профиль конечно ну прям очень скульптурный :D

На этом собственно все. Вот думаю.. Гравировать или не гравировать? Чат, напишите в коментариях. Ну с вас там лайки, подписки, все такое :D
7mindfields
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.12.2025 19:33 Гравировать или не гравировать?
Точно ні, зважаючи на центральне розташування основних літер
Geinz21
Member

Повідомлення

leif
друже, если не секрет, есть смысл из обычной доски делать hot-swap? :) Два экземпляра дома есть, один не жалко. Или овчинка выделки не стоит и проще под нужные свичи перепаять?
StTechnik
Member

Повідомлення

7mindfields: 17.12.2025 19:45
StTechnik: 17.12.2025 19:33 Гравировать или не гравировать?
Точно ні, зважаючи на центральне розташування основних літер
Я вот тоже склоняюсь к такому же решению )
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.12.2025 19:33точно знаю кому НЕ зайдет , да, leif?
Під "легендами", судячи з усього, ти мав на увазі іконки замість тексту на модах? ні, я не так щоб категорично проти такого, а чому ти вирішив, що мені не подобається? ніби я нічого такого не писав :spy:

як суб'єктивно сприймається сам пластик і якість виготовлення у порівнянні з найспбт або ws? маю на увазі не товщину, а враження про текстуру, на дотик, рівність/чіткість країв, символів тощо?

Відправлено через 4 хвилини 25 секунд:
Geinz21: 17.12.2025 19:48друже, если не секрет, есть смысл из обычной доски делать hot-swap?
можна заміллмаксити, але:
- це не дешево, навіть якщо брати найдешевші сокети (а вони досить галімі, правду кажучи)
- подивись, чи є у тебе там на пцб отвори під allignment піни, тобто дві додаткові пластикові ноги 5-пінових свічтів.

якщо є, то можна заморочитись заради цікавості, але враховуй, що це муторно, якщо пцбшка не нова, адже самі сокети входять в отвори для металевих пінів зовсім щільно і тому ці отвори треба добре зачистити від залишків припою для того щоб встановлення стало можливим. тому я б спочатку розпаяв старі світчі, спробував зачистити, подивився, чи виходить це наявним інструментом з тим припоєм який там є, а тоді вже купував мілл-макс сокети і займався цим.

а які клавіатури?
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
а чому ти вирішив, що мені не подобається?
Предположил исходя из твоей расположенности к классике и канонам. Все как делает GMK. Но если ошибся - я даже рад. Просто на мой взгляд выглядит хоть и не по канонам, но свежо.
як суб'єктивно сприймається сам пластик і якість виготовлення у порівнянні з найспбт або ws? маю на увазі не товщину, а враження про текстуру, на дотик, рівність/чіткість країв, символів тощо?
Я завтра сделаю фотосет сравнения лоб в лоб. Хотел сегодня, но не успел. Если говорить о тактильных моментах - все очень сильно прям вот близко. Качество может быть на условный миллиметр лучше у КАТ. К WS вопрос только УФ печати новителов. Завтра покажу что я имею ввиду. Заодно сравним попадания в цвета.
Но вот именно тактильно - оба сета афигенны. Если я скажу «шелковая шероховатость» - будет глупо, но максимально точно.

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Кстати Cannonkeys в подарок положил один свич Черри. Модель не скажу - черный с белым стемом, и прям оооочень тактильный. Почти «кликер».
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 17.12.2025 22:14Все как делает GMK
у ГМК чимало сетів з іконками замість написів на модах, є деякі в яких це йде окремим кітом, є такі що з коробки такі. ось скажімо, один з сетів, який би я хотів роздобути собі колись в колекцію:
https://oblotzky.industries/products/gmk-cyl-mv-hi-viz
може r2 дочекаюсь колись, може таки задушу жабу і куплю у колекціонерів-перекупів (баксів за 300 :weep: )

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
StTechnik: 17.12.2025 22:14Кстати Cannonkeys в подарок положил один свич Черри. Модель не скажу - черный с белым стемом, и прям оооочень тактильный. Почти «кликер».
це, мабуть, ergo clear)) прикольно
Відповісти