Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 19:20 Щиро маю надію, що ви до мене ніколи не потрапите, бо інакше здеру з вас у 2-5 разів, принципово
dext: 14.12.2025 20:37
тож від вас також - макро-фото скріну не горілого 12pin або балабол
:lol:

Друзі, здається, у нас прогар)

Але на цей раз всі роз'єми цілі, а задимілось щось інше

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
dext: 14.12.2025 20:39 скористаюсь ChatGPT, в США вже використовується таргетовате ціноутворення якщо ви не знали :rotate:
По перше, ви не вмієте користуватись ШІ, ви це довели на прикладі інтерпретації даних опитування GN.

По друге, виходячи з першого, ви, звісно, не розумієте що він може, а що ні.

Так і все ж таки, якщо вже сказали А, кажіть і Б, "до вас"це куди?
dext
Member

Повідомлення

Але на цей раз всі роз'єми цілі, а задимілось щось інше
тож де макро-фото?
По перше, ви не вмієте користуватись ШІ
Як я вже казав: в моїх задачах воно стабільно дає похибку у 10-15-20 разів, тож думайте, де особисто ви будете завтра на ринку праці B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 20:39
oversteve: 14.12.2025 19:22 корсар випускає добротні бж з гарантією 10 років
1) гарантія на заміну != гарантія на якість, ну і у випадку деяких брендів (сrucial) т.з. "пожиттєва гарантія" це відвертий скам
2) саме ви навели відповідні дані опору (9мОм та 4мОм), які я зафіксував і не сперечаюсь - чому ж ви тепер сперечаєтесь з базовою фізикою, яка нобелівськашнобелівська премія надає вам таку впевненість?
тому що через 2х 8-пін з більшим опором термінала-мами пускають ті самі 600Вт, що і через 12вхпвр з меншим опором термінала-мами, ось купа прикладів
https://www.corsair.com/ww/ru/p/pc-comp ... cp-8920284
https://seasonic.com/12vhpwr-cable/
https://www.silverstonetek.com/en/produ ... pp14-pcie/
https://www.super-flower.com.tw/en/prod ... e-50-cable
https://nzxt.com/products/12vhpwr-adapt ... ZDZUp4WupJ

напевно всі ці контори ідіоти і випускають хлам :laugh:

dext: 14.12.2025 20:39 за вашими ж даними 12pin буде грітись у 2.24 рази більше за 8pin - про що взагалі мова, чи я далі повинен доводити, що 2+2=4 людині, яка не вміє рахувати до 4-x?
мої дані це опір термінала-мами і все, ви чомусь знову викидаєте опір піна-папи, а також опір комутації між ними і ваші "2+2" перетворюються на "2+undefined" :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 20:58Як я вже казав: в моїх задачах воно стабільно дає похибку у 10-15-20 разів
а от з інтерпретацією результатів опитування GN могло б допомогти дуже добре. інфа - 100%
dext: 14.12.2025 20:58думайте, де особисто ви будете завтра на ринку праці
шо? до чого тут це? що саме ви хочете цим сказати? який це має стосунок до розмови, якщо я говорив про ШІ виключно як про помічника вам, щоб ви нарешті розібрались зі статою GN?

так багато питань, так мало відповідей
StTechnik
Member

Повідомлення

Про что тут вообще 400+ сообщений? В двух словах если можно :D
oversteve
Member

Повідомлення

StTechnik: 14.12.2025 21:15 Про что тут вообще 400+ сообщений? В двух словах если можно :D
ось тут коротко :gigi:

viewtopic.php?p=4070416#p4070416
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 21:09 тому що через 2х 8-пін з більшим опором термінала-мами пускають ті самі 600Вт, що і через 12вхпвр з меншим опором термінала-мами, ось купа прикладів
- номінал одного 8pin - 150W, на відміну від одного 12pin 600W
- неофіційно, за якісного виконання і через значний запас tolerance 8pin може тримати 300W+, на один роз'єм, яких може бути 3+
- чого 12pin не має by design

Тож що ви, принципово, намагаєтесь довести, що єдний 12pін не гірший за 3x 8pin?

Це логічго, фізично, електрично - маячня, тож далі єдина відома вам статистика (GN) буде лише погіршуватись, виключно погірвушатись :learn:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
так багато питань, так мало відповідей
Боюсь показаться нескромным, но я так и не понял где ты должен оказаться? Шо вообще за кипишь? :spy:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 14.12.2025 21:34
oversteve: 14.12.2025 21:09 тому що через 2х 8-пін з більшим опором термінала-мами пускають ті самі 600Вт, що і через 12вхпвр з меншим опором термінала-мами, ось купа прикладів
- номінал одного 8pin - 150W, на відміну від одного 12pin 600W
це номінал розрахований на те, що ВК будуть підключати до рандомного мусорного бж з проводами авг18-20
dext: 14.12.2025 21:34 - неофіційно, за якісного виконання і через значний запас tolerance 8pin може тримати 300W+, на один роз'єм, яких може бути 3+
- чого 12pin не має by design
епс12в з аналогічним до 8-пін комутацією і 384 Вт по його 4 жилах цілком собі офіційний стандарт, і як бачите за посиланнями на кабелі 12вхпвр всюди 2х 8пін роз'єми, а не 3+
dext: 14.12.2025 21:34 Тож що ви, принципово, намагаєтесь довести, що єдний 12pін не гірший за 3x 8pin?
не гірший за 2 добротних 8пін, по яких цілком пристойні виробникі дозволяють ганяти ту саму потужність і юзери про них не верещать, що все погорить :dontknow:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 14.12.2025 21:45Боюсь показаться нескромным, но я так и не понял где ты должен оказаться?
головне, щоб не у dext

він образився :gigi:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 14.12.2025 21:50 це номінал розрахований на те, що ВК будуть підключати до рандомного мусорного бж з проводами авг18-20
горять не "мусорні" БЖ і не дроти "мусорних" БЖ, а виключно мусорні конектори :teacher:
епс12в з аналогічним до 8-пін комутацією і 384 Вт по його 4 жилах цілком собі офіційний стандарт, і як бачите за посиланнями на кабелі 12вхпвр всюди 2х 8пін роз'єми, а не 3+
до чого тут eps12v, якщо мова про 8pin/12pin? неофіційно на 8pin (3+pins) можна подати більше 300w, це не є темою розмови
у 8pin є запас міцності, у 12pin фактично немає через 0-tolerance специфікації, через що воно і горить за найменшого відхилення від лабораторних умов - що і відображається в статистиці
не гірший за 2 добротних 8пін, по яких цілком пристойні виробникі дозволяють ганяти ту саму потужність і юзери про них не верещать, що все погорить :dontknow:
гірший, фізично гірший через менші розміри / більший струм на 1 пін -> відсутній tolerance -> більший нагрів -> більшу деградацію з часом
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 15.12.2025 17:57
oversteve: 14.12.2025 21:50 це номінал розрахований на те, що ВК будуть підключати до рандомного мусорного бж з проводами авг18-20
горять не "мусорні" БЖ і не дроти "мусорних" БЖ, а виключно мусорні конектори :teacher:
наша пісня гарна й нова... вам тут в темі вже бозна скільки разів накидували посилання на згорівші 8-пін, якщо у вас пам'ять куца - я тут на жаль нічим не допоможу, пийте вітаміни
до чого тут eps12v, якщо мова про 8pin/12pin? неофіційно на 8pin (3+pins) можна подати більше 300w, це не є темою розмови
у 8pin є запас міцності, у 12pin фактично немає через 0-tolerance специфікації, через що воно і горить за найменшого відхилення від лабораторних умов - що і відображається в статистиці
до того, що епс12в це той самий 8пін з 4 жилами замість 3
виробники добротних бж цілком офіційно дозволяють подавати по 8пін 300вт, і карти також можуть ті 300Вт зжерти через от такий шнурок, який зазвичай іде з подібними бж,
спойлер
Зображення
тобто ті самі 8.3А на жилу і це при тому, що як ми вже вияснили троха вище, опір у термінала мами 8-пін в 2+ рази більше за опір мами 12вхпвр і по ваших недорозрахунках в цьому випадку на ньому має виділятися в 2+ рази більше тепла :dontknow:
я сподівався, що питання по статистиці ми вже закрили, але бачу що шось з цим дуже туго :facepalm:
гірший, фізично гірший через менші розміри / більший струм на 1 пін -> відсутній tolerance -> більший нагрів -> більшу деградацію з часом
viewtopic.php?p=4070344#p4070344
ви самі "формулу" тут намалювали, от порахуйте скільки тепла буде виділятися на 8 пін-мамі, якщо по ньому пустити 8.3А, і скільки на 12вхпвр при тих самих 8.3А :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 15.12.2025 19:25 наша пісня гарна й нова... вам тут в темі вже бозна скільки разів накидували посилання на згорівші 8-пін, якщо у вас пам'ять куца - я тут на жаль нічим не допоможу, пийте вітаміни
рефлексія на стабільні горілі 12pin кожні кілька днів :teacher:
виробники добротних бж цілком офіційно дозволяють подавати по 8пін 300вт
Ще раз: до чого тут eps12v, якщо мова про 8pin/12pin pcie? Номінал 8pin - 4A, номінал 12pin - 9.5A, тож на номіналі 12pin гірший.
Ну і я ніколи не бачив горілого eps12v на відміну від 12vhfr, поділіться якщо знайдете :rotate:
я сподівався, що питання по статистиці ми вже закрили, але бачу що шось з цим дуже туго :facepalm:
Бо кожні кілька днів ця статистика оновлюється/підтверджується, не на вашу користь чомусь, дякуємо свідомим користувачам за це B-)
ви самі "формулу" тут намалювали, от порахуйте скільки тепла буде виділятися на 8 пін-мамі, якщо по ньому пустити 8.3А, і скільки на 12вхпвр при тих самих 8.3А :dontknow:
По-перше, це загальновідома формула. По-друге - перетин пінів вдвічі більший тож і термічний опір вдвічи менший, далі самостійно B-)
Все це за умови, що ви коректно та без упередження заміряли опір
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 15.12.2025 21:49
oversteve: 15.12.2025 19:25 наша пісня гарна й нова... вам тут в темі вже бозна скільки разів накидували посилання на згорівші 8-пін, якщо у вас пам'ять куца - я тут на жаль нічим не допоможу, пийте вітаміни
рефлексія на стабільні горілі 12pin кожні кілька днів :teacher:
тобто знову ніякої конкретики, аби ляпнути....
виробники добротних бж цілком офіційно дозволяють подавати по 8пін 300вт
Ще раз: до чого тут eps12v, якщо мова про 8pin/12pin pcie? Номінал 8pin - 4A, номінал 12pin - 9.5A, тож на номіналі 12pin гірший.
Ну і я ніколи не бачив горілого eps12v на відміну від 12vhfr, поділіться якщо знайдете :rotate:
я вам привів приклад як по тих же 8 пін виробники дозволють пускати 300вт, перевищуючи номінал в 2 рази і від цього ніхто не вмер і в інтернетах немає масових закидонів про ушатані роз'єми
це як в мемі з ДіКапріо, ви їх не бачили, а вони є :dontknow:
https://forums.tomshardware.com/threads ... t.3832001/
https://smallformfactor.net/forum/threa ... lty.20044/
https://forums.overclockers.co.uk/threa ... .18759757/

Бо кожні кілька днів ця статистика оновлюється/підтверджується, не на вашу користь чомусь, дякуємо свідомим користувачам за це B-)
як раз сьогодні на реддіті попався прогар 2-денної давності, вгадайте який там роз'єм :gigi:
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... _into_psu/
ну і власне давайте конкретну статистику, яка за вашими словами погіршується, чи знову аби ляпнути?
По-перше, це загальновідома формула. По-друге - перетин пінів вдвічі більший тож і термічний опір вдвічи менший, далі самостійно B-)
Все це за умови, що ви коректно та без упередження заміряли опір
по-перше - які дані ви в неї підставляєте? я шось не бачив від вас конкретних даних про опір усієї частини, що комутується - мами, папи і власне опір після комутації, тому і виходить "недоформула" вашими потугами :dontknow:
по-друге - ви знову причепилися до перетину піна-папи, відкинувши їх довжину і дані про матеріали, а також забувши про піни-мами (як бачите у 12вхпвр опір в 2+ рази менше), і про опір комутації
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 15.12.2025 23:02 тобто знову ніякої конкретики, аби ляпнути....
шукайте посилання на останні прогари, я тут все викладав
я вам привів приклад як по тих же 8 пін виробники дозволють пускати 300вт, перевищуючи номінал в 2 рази і від цього ніхто не вмер і в інтернетах немає масових закидонів про ушатані роз'єми
це як в мемі з ДіКапріо, ви їх не бачили, а вони є :dontknow:
що значить "дозволяють"? я вам теж дозволяю переходити дорогу на червоне світло :gigi:
за даташитом номіналом є 4А на пін PCIE-8pin, 9A на 12pin, тож не будемо відхилятись від теми
- на першому видно, що піни не суцільні, відверта халтура
- на двох останніх видно продавлені сусідні контакти

"бачили очі, що купували" :dontknow:
як раз сьогодні на реддіті попався прогар 2-денної давності, вгадайте який там роз'єм :gigi:
роз'єми зі сторони БЖ не стандартизовані, їх якість та модульність взагалі - на відкуп виробника
ну і власне давайте конкретну статистику, яка за вашими словами погіршується, чи знову аби ляпнути?
відому вам з GN
"недоформула"
нагадайте, яка у вас профільна освіта? бо якщо людина сперечається із базовою фізикою - може вам спочатку треба здати екзамен з предмету, не мені?
опір усієї частини, що комутується
залежніть втрат від струму квадратична, тож навіть за умови ваших наміряних даних (чим і як міряли, до речі?) отримуємо більше ніж 2x втрат на 12vhfr на номінальних струмах, детальна фізика цього процесу мені не цікава, горять виключно конектори - чого достатньо для оновлення статистики B-)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Хлопці, так скоро ваша тема прогрес арм проців захмарить :D
Відповісти