Новини
Останні статті і огляди
Sapphire просить у AMD більше свободи для створення власних модифікацій відеокарт
-
gregory_amd
Member
Предлагаю обсудить Sapphire просить у AMD більше свободи для створення власних модифікацій відеокарт
Мужик дело говорит
Мужик дело говорит
-
Geinz21
Member
Да ладно? Мало свободы? А кто ж тогда впихнул пресловутый 12-пиновый огнеопасный разъем в Нитро-серию на 9000-х радиках? 
-
Denvys5
Member
Загалом базаНа його думку, оптимальним стане підхід, коли AMD просто постачає GPU і пам’ять, встановлюючи вимоги для правильної роботи відеокарти, а потім дає змогу AIB-партнерам займатися всім іншим. Це дозволить домогтися реальної диференціації між моделями, а не створювати карти, які занадто схожі одна на одну.
Але, контроль все ж має певний бути. Раніше, контроль з'явився щоб встановити нижню планку якості, як зараз це референси. Бо були ж карти ще гірше за референс по якості виконання
Відправлено через 44 секунди:
А от це дозволилиGeinz21: ↑ 15.12.2025 16:31А кто ж тогда впихнул пресловутый 12-пиновый огнеопасный разъем в Нитро-серию на 9000-х радиках?
бо асрок теж таку тайчі випустив
-
kak_tak
Member
Драйвера они тоже сами писать будут под своих франкенштейнов?
-
erkins007
Member
Ну может у поделий АМД и 1-2% разгон это максимум, но у той же 5090 разница между фандерсом и рог астрал 5-7%
-
Liam
Member
Ось прямо зараз ставлю пану Sapphire HD6770 1Gb DDR5 у компьютер. 11 рік, 38 неділя. Люди стільки не живуть. Карта досі працює.Geinz21: ↑ 15.12.2025 16:31 Да ладно? Мало свободы? А кто ж тогда впихнул пресловутый 12-пиновый огнеопасный разъем в Нитро-серию на 9000-х радиках?![]()
Вдома прогріта Sapphire R9 280X, на одному з двох вентиляторів - працює. Рік тому навіть ігри мені грала, все добре.
Sapphire роблять дійсно кльові продукти. В мене були: X800, 3850, 3870, 4850, 4870, 5830, 5850, 6850, 6870, 7950, 7970 та моя найулюбленіша - R9 280X. Усі Sapphire. Нехай буде їм свобода, я тільки за.
-
KimRomik
Member
Ні, світ в 21 столітті це умовна свобода, а подекуди навіть без свободи. Якщо раніше інженери могли винаходити все що завгодно, то зараз твій потенціал можуть задушити закони, патенти, конкуренція тощо. Тому позиція Сапфірів мені не зрозуміла, хоч це гарний виробник.
-
Геральт
Member
1-2% не між реф/ос, а між ос/ос різних лінійок.erkins007: ↑ 15.12.2025 16:53 Ну может у поделий АМД и 1-2% разгон это максимум, но у той же 5090 разница между фандерсом и рог астрал 5-7%
-
MqM
Member
Так патенти і захищають винаходи інженерів, ви розумієте про що пишете?KimRomik: ↑ 15.12.2025 16:55 Ні, світ в 21 столітті це умовна свобода, а подекуди навіть без свободи. Якщо раніше інженери могли винаходити все що завгодно, то зараз твій потенціал можуть задушити закони, патенти, конкуренція тощо. Тому позиція Сапфірів мені не зрозуміла, хоч це гарний виробник.
Якщо це дійсно своя розробка, то ймовірність в точності з патентом мізерно мала.
А конкуренція завжди була від початку промислової революції ( до речі тоді почали з'являтися і перші патенти)
-
erkins007
Member
Это да, тут согласенГеральт: ↑ 15.12.2025 17:181-2% не між реф/ос, а між ос/ос різних лінійок
-
aaleksandrenko
Member
Сапфір також хоче продавати карти по 4к доларів?
Вся суть модифікацій чисто в збільшенні лімітів щоб вижати декілька відсоків ціною 1.5 кратного збільшення споживання. Це шлях в нікуди. А виробник, звичайно, трохи покращивши систему живлення може суттєво підняти ціну таких ультра геймінг рішень.
Вся суть модифікацій чисто в збільшенні лімітів щоб вижати декілька відсоків ціною 1.5 кратного збільшення споживання. Це шлях в нікуди. А виробник, звичайно, трохи покращивши систему живлення може суттєво підняти ціну таких ультра геймінг рішень.
-
Conqistador
Member
Выставят ползунок частоты за меня и тем самым разнообразят линейку или в чем вопрос разнообразия? 
-
Geinz21
Member
Я против Сапфира ничего не имею против, но все же в случае гипотетической покупки 9070/9070ХТ что-то желания испытать на себе этот чудо-разъем нетLiam: ↑ 15.12.2025 16:53 Ось прямо зараз ставлю пану Sapphire HD6770 1Gb DDR5 у компьютер. 11 рік, 38 неділя. Люди стільки не живуть. Карта досі працює.
Вдома прогріта Sapphire R9 280X, на одному з двох вентиляторів - працює. Рік тому навіть ігри мені грала, все добре.
Sapphire роблять дійсно кльові продукти. В мене були: X800, 3850, 3870, 4850, 4870, 5830, 5850, 6850, 6870, 7950, 7970 та моя найулюбленіша - R9 280X. Усі Sapphire. Нехай буде їм свобода, я тільки за.
-
KimRomik
Member
Патенти це просто приклад. Насправді щоб ваш винахід вийшов на ринок треба пройти купу бюрократичних процедур, і не факт що дійде до масового виробництва. В новині ми просто бачимо один з прикладів коли ваш творчий потенціал обмежується кимось іншим і ви залежні від їх рішення. Просто як одна з сотень обмежень, яке не дає вам можливості рухатися далі.MqM: ↑ 15.12.2025 17:19Так патенти і захищають винаходи інженерів, ви розумієте про що пишете?KimRomik: ↑ 15.12.2025 16:55 Ні, світ в 21 столітті це умовна свобода, а подекуди навіть без свободи. Якщо раніше інженери могли винаходити все що завгодно, то зараз твій потенціал можуть задушити закони, патенти, конкуренція тощо. Тому позиція Сапфірів мені не зрозуміла, хоч це гарний виробник.
Якщо це дійсно своя розробка, то ймовірність в точності з патентом мізерно мала.
А конкуренція завжди була від початку промислової революції ( до речі тоді почали з'являтися і перші патенти)
-
Liam
Member
Не можу не погодитися, перевірений шлях - надійний шлях.Geinz21: ↑ 15.12.2025 17:29 Я против Сапфира ничего не имею против, но все же в случае гипотетической покупки 9070/9070ХТ что-то желания испытать на себе этот чудо-разъем нетИли же остановить выбор на Pure/Pulse, там еще классические 8-пиновые.
-
dext
Member
Певний час тому була історія з "творчими потенціалами" виробників мат. плат, які деградували процесори - хочете повторення?KimRomik: ↑ 15.12.2025 17:33 В новині ми просто бачимо один з прикладів коли ваш творчий потенціал обмежується кимось іншим і ви залежні від їх рішення. Просто як одна з сотень обмежень, яке не дає вам можливості рухатися далі.
-
marvin1111
Member
9070xt от сапфир, с отборными gpu, улучшить питальник и охлад, добавить необычный дизайн, выпустить ограниченным тиражом. Вполне неплохо для репутации бренда.aaleksandrenko: ↑ 15.12.2025 17:25 Сапфір також хоче продавати карти по 4к доларів?
-
Guest003
Member
Якби я купував відяху від AMD то тількі Sapphire або Power Color. У них реально дуже якісні продукти.
-
MqM
Member
Бо є правила безпеки, захист прав споживачів і тдKimRomik: ↑ 15.12.2025 17:33Патенти це просто приклад. Насправді щоб ваш винахід вийшов на ринок треба пройти купу бюрократичних процедур, і не факт що дійде до масового виробництва. В новині ми просто бачимо один з прикладів коли ваш творчий потенціал обмежується кимось іншим і ви залежні від їх рішення. Просто як одна з сотень обмежень, яке не дає вам можливості рухатися далі.MqM: ↑ 15.12.2025 17:19
Так патенти і захищають винаходи інженерів, ви розумієте про що пишете?
А то відносно недавній приклад з Боїнгом показав куди може привести інженерна творчість під управлінням ради директорів, і то вони обманом перевірки проходили, а якби таких перевірок і сертифікацій взагалі не існувало?
-
Geinz21
Member
XFX вроде тоже не отстают. Впрочем, они эксклюзивные партнеры красных как были, так и остались.Guest003: ↑ 15.12.2025 18:18 Якби я купував відяху від AMD то тількі Sapphire або Power Color. У них реально дуже якісні продукти.
Да и многие ремонтники отмечают, что у них у всех более качественная разводка и компонентная база на платах в отличие от Нвидии.