Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Свегер
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.12.2025 18:59 Свегер
Ці безперебійники вміють балансувати акуми?
Якщо чесно, я в цьому не дуже розуміюсь. Ось, знайшов відео схожого джб, з перепаковкою акумуляторів:

Можливо, воно вам допоможе зрозуміти їхню внутрішню сутність і структуру.
Зараз, якщо глянути на Алі, то, в основному продаються джб без вбудованих (спаяних) акумуляторів. Акумулятори купуються окремо і можна спокійно підібрати, якої ємності акуми вам потрібні. А раніше, коли я купував, то навпаки, в основному були джб з вбудованими акумами.
...
спойлер
Під 18650, я собі, ось такий "павербанк бокс" купив: https://a.aliexpress.com/_EwwidjO
В ньому, кожен акум заряджається окремо. Як павербанк, працює норм., мені подобається. Акуми, якщо що, я також на Алі замовляв.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Dante_Salyeri
проблема всіх ціх дешман-Алі упсів що вони або заряджаються довго, або як тут пишуть - не мають балансування ... + ціна зараз сильно виросла, і в більшості ще треба купувати аккуми окремо...
люди купують, потім сами зарядний блок переробляють під швидку зарядку (і роздільно под кожен аккум )

я б радив вам поступити проще
= якщо дешево повербанк на 20-30т з підтримкою 12в та кабель триггер (щоб уникнути перегріву через преобразователи 5-12в) (якись ромос\хаомі за 1,5к)
= якщо є гроши = повербанк з сквозною зарядкою по типу ZMI No20 , або аналог (десь 2к) (я так пару днів гоняв Змі у себе на роутері з 30вт зарядкою , так при включеннях світла по 6\2 часів воно без проблем держало .
Але потім поставив Ромосс 30тіс (22Вт, брав тут на форумі в 23р) = тестував, воно дня на 3 бестприривной праці точно хвате, бо роутер ест 2вт .
Filabatya
Member

Повідомлення

Так це вайфай 4 роутер і ще онушка їсть ватт, більшість тут на 5ггц що їдять 6+ ватт з оуншкою під 8-9, що втричі більше вашого :rotate:
Avenger80
Member

Повідомлення

Filabatya
Чому wifi 4, де ви це взяли?
Filabatya
Member

Повідомлення

Двохмодульні роутери жруть 2 вати?
Тут не треба нічого рахувати, коли онушка їсть 1 ват, а роутер 2 і він на 2 модуля, то це м5 роутер від епл :lol:
Востаннє редагувалось 14.12.2025 09:15 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Avenger80
Member

Повідомлення

Filabatya
Не знаю... Мій 2,4+5Ггц жре 5Вт на 7621. Може у нього проц слабший, роутер слабше. А може не так розрахував.
Якщо вже бути точним то близько 4,2-4,8Вт десь, ну може ще 5Вт.
спойлер
Зображення
Просто зрозуміти б скільки ось така зв'язка споживає:
MediaTek MT7628AN (MIPS24Kc) @ 580MHz + MediaTek MT7603 2T2R/2.4GHz + MediaTek MT7612EN 2T2R/5GHz (300+867Mbps), Wi-Fi 5, AC1200 або MediaTek MT7603 2T2R/2.4GHz + MediaTek MT7613AEN 2T2R/5GHz (300+867Mbps), Wi-Fi 5, AC1200
Може Klon помилився.
Tesseract
Member

Повідомлення

Свегер: 13.12.2025 23:33Ось, знайшов відео схожого джб, з перепаковкою акумуляторів:
Там прямо сказано, що акум розбалансувався. А якщо з акумом пощастило, то конденсатори повистрілюють, чи ще щось таке. Тому такі дешеві упси й живуть рік-півтора.

Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
Avenger80
5 Вт для слабенького роутера на 7621 - це нормальний показник. Але у більшості людей тут набагато потужніше залізо, тому орієнтуватись треба на 8-10 Вт споживання при невеликому навантаженні. А якщо хочеться качати торенти, і підключення до інтернету по PPPoE, то варто розраховувати на усі 15 Вт.
Avenger80
Member

Повідомлення

Tesseract: 14.12.2025 13:005 Вт для слабенького роутера на 7621- це нормальний показник.
Можливо процесори MTK більш енергоефективні. Так як навіть роутери на основі MT7981B (Filogic 820) споживають близько 4-5Вт у простої. І близько 6вт під навантаженням. Із підключеним SSD піднімається до 9-10 Вт. Все ще залежить від багатьох чинників, зокрема і від типу комутатора в роутері, наприклад.
Свегер
Member

Повідомлення

Tesseract: 14.12.2025 13:00 Там прямо сказано, що акум розбалансувався. А якщо з акумом пощастило, то конденсатори повистрілюють, чи ще щось таке. Тому такі дешеві упси й живуть рік-півтора.
Згоден, що надійність таких варіантів - дуже сумнівна, але із недорогого і бюджетного, щось, більш-менш надійне зварганити непросто. (Доречі, заряджається цей упс у мене за дві - дві з половиною години спокійно, від 0-25% до 100%, тому, в цьому плані в нього відносно все норм)
Можна, ще як варіант, якщо є павербанк, то перехідником з 5v на 9v чи 12v заживлювати. Але в паверах немає функції джб, тому там свої нюанси. Чи, якщо ресурси дозволяють, то там, можна якийсь блюеті купити, під любі потреби і запити, хоча ціна десятикратна буде. Та і вони, якщо відгуки почитати, можуть вийти з ладу. Всяке буває. В літку один і той же блюеті в тричі дешевше можна було придбати, а зараз, ціну неймовірно загнули.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Да что тут обсуждать. Этот dc1018 ещё осенью в алло (версия на 18 ватт, 8800 мАч) стоил 599 грн до подорожания.
За такие деньги альтернатив никаких.
На год хватит, дальше - либо замена конденсаторов (цена вопроса - копейки), либо в мусорник и купить такой же.

Альтернатива - корпус diy на 6 аккумов 18650, но там ещё нужно докупить 18650 и блок питания, если свой от роутера не подойдёт.
Hotspur
Member

Повідомлення

Свегер: 14.12.2025 14:58Згоден, що надійність таких варіантів - дуже сумнівна, але із недорогого і бюджетного, щось, більш-менш надійне зварганити непросто.
купа модулів. просто треба паяти а це 99% робити не вміють
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

Avenger80: 14.12.2025 09:12Може Klon помилився.

зараз подивився - споживає 12в +-0,20а , скаче десь під 2-3Вт .

Це звичайний інет 100мб, 5+2,4 вай-фай (десь 6 пристроїв з офісом\ютубами\мессенджерами).
ЮЗБ карман з ссд не підключен.

Ну і на цьому кінетіку залізо і 6 років тому було не айс, так що не думаю що воно буде жрати 10вт, тк у мене Легіон 5 з оптимізаціями так в ютубе жре .

Так що звичайний адекватний роутер з 12в норм працює і надовго хватає :up: .
(як я і писав ще є дорогий Змі з сквозною зарядкою = але його жалко так використовувати)
Valdey377
Member

Повідомлення

Свегер: 14.12.2025 14:58
Tesseract: 14.12.2025 13:00 Там прямо сказано, що акум розбалансувався. А якщо з акумом пощастило, то конденсатори повистрілюють, чи ще щось таке. Тому такі дешеві упси й живуть рік-півтора.
Згоден, що надійність таких варіантів - дуже сумнівна, але із недорогого і бюджетного, щось, більш-менш надійне зварганити непросто. (Доречі, заряджається цей упс у мене за дві - дві з половиною години спокійно, від 0-25% до 100%, тому, в цьому плані в нього відносно все норм)
Можна, ще як варіант, якщо є павербанк, то перехідником з 5v на 9v чи 12v заживлювати. Але в паверах немає функції джб, тому там свої нюанси. Чи, якщо ресурси дозволяють, то там, можна якийсь блюеті купити, під любі потреби і запити, хоча ціна десятикратна буде. Та і вони, якщо відгуки почитати, можуть вийти з ладу. Всяке буває. В літку один і той же блюеті в тричі дешевше можна було придбати, а зараз, ціну неймовірно загнули.
так из строя все выходит, это неизбежно, эксплуатация зарядной станции только для роутера экономически невыгодна, хотя конечно от них роутер и ону могут работать по неделе и больше если не отключать вообще, с пауерами и повышайками морока будет для обычного юзера куча нюансов, лучше юзать кабель тайпси с тригером и dc штекером, для ону самый дешманский сойдет
Tesseract
Member

Повідомлення

У зарядних станцій завжди є вихід 12 В. Роутери і модеми до них підключаються напряму, і працюють взагалі без втрат, бо у багатьох станцій батарея на 12 В. Це найефективніший спосіб використання заряду станції.
tablestikus
Member

Повідомлення

Tesseract
А у багатьох станцій це в яких? Бо щось на всьому популярному 52В батареї
Ну і знову ж таки 12В юзати - там пассру нема і воно буде коли є світло і далі юзати батарею і станція буде постійно підзаряджатися
MSiAventador
Member

Повідомлення

Рік минув - мініУПС як новенький...
MSiAventador: 04.01.2025 21:59
MSiAventador: 04.01.2025 13:24 Якщо комусь цікаво, можу заміряти на скільки вистачає заряду у DC UPS Voltronic DC1018P 10Ah аби живити роутер ZyXEL Keenetic Giga II (12v/4W) та свіч TP-Link TL-SG1008D (9v/3W) ... :shuffle:
Зображення
Ortyomko
Member

Повідомлення

tablestikus: 15.12.2025 09:14 Tesseract
А у багатьох станцій це в яких?
Навіть у Bluetti AC2A / Ecoflow River 2 на 200втг батарея 24В :shuffle:
То треба той аккум DC House 12В 100Аг брати з юсб-портом :D
vdemeshko
Member

Повідомлення

Свегер
https://greenvision.ua/ua/istochniki-be ... s-dc20-40w
еще недавно можно было взять более интересную "разновидность" DC1036 на LiFePo 20Ач батареях на месте и с гарантией.
Ortyomko
Member

Повідомлення

vdemeshko: 15.12.2025 12:14 Свегер
https://greenvision.ua/ua/istochniki-be ... s-dc20-40w
еще недавно можно было взять более интересную "разновидность" DC1036 на LiFePo 20Ач батареях на месте и с гарантией.
а тепер тіко 10Аг за 2,2к https://enko.com.ua/shop/ustroystva-pit ... 0li3wt-10/
vdemeshko
Member

Повідомлення

Filabatya: 14.12.2025 05:08 Так це вайфай 4 роутер і ще онушка їсть ватт, більшість тут на 5ггц що їдять 6+ ватт з оуншкою під 8-9, що втричі більше вашого :rotate:
Linksys E8450 (OpenWRT 24.10) + PoE инжектор для оптики по мониторингу Marsriva KP7 Pro 6-7Вт с редкими секундными скачками до 8Вт. Это два макбука по фай фай подключены (5GHz) и еще 3 айфона и планшет + один андроид смартфон на 2.4GHz. Нагрузка типа веб серфинг и ютуюб и соцсети. Ну там не думаю что работа с гитхаб как то сильно генерирует нагрузку на сеть у меня.

Отправлено спустя 36 секунд:
Ortyomko
ага, но пару соседей по моему совету успели взять эту по той цене в 1700 грн
Востаннє редагувалось 15.12.2025 12:21 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти