Так це все і є похідні роботи ЦНС, які пов'язані між собою. Щоб на щось швидко зреагувати, в організмі має відбутися реакція, яка запускає ланцюг біохімічних процесів, які в цілому і підпадають під визначення "стрес".leif: ↑ 14.12.2025 19:00загальновідомий факт, що їх немає, тому що фізіологія: банально швидкість реакції вже не та у організму, ось і все пояснення.
Я так і не зрозумів, що ви від мене хочете. Я вам ще на початку відповів, що якщо ігри не заважають людині розвиватися у інших сферах життя - то це ок, якщо заважають - то це не ок. Вас щось не влаштувало. Мабуть моє продовження цієї думки- що часто виходить так, що ігри все ж таки заважають.leif: ↑ 14.12.2025 19:00я з вами не погодився одразу і не погоджуюсь досі. ну, нічого страшного, це не заважає продовжувати діалог
Я не хочу особисто вам щось доводити (бо ви завжди можете сказати, що в вас не так. Та й у вас дійсно може бути не так, бо завжди є якісь крайнощі чи виключення, і я вас не знаю, щоб доводити вам, як у вас), а дивлюсь на це як на суспільний процес в цілому. І вважаю, що це не найкраща суспільна тенденція, що середній вік геймерів 30-40 років, в той час коли спостерігається катастрофічне падіння народжуваності. Тобто, замість того, щоб заводити родини та дітей люди самі як діти граються в іграшки. Звичайно, геймінг- це далеко не основна та єдина причина цього явища, але взаємозв'язок (хоч і не прямий) існує.
Це що стосується питання віку та ігор, якщо занурюватись у цю тему. Ну і тейк, з якого я починав - людина у розквіті сил може дозволити раз на 5 років собі вкласти в своє хоббі на кілька сотень доларів більше (якщо хоче красиву графіку, а якщо не хоче, то їй навіть це не треба робити). А від щоденного плачу на форумах та соцмережах на цю тему - мало що зміниться. До того ж, скоріш за все, застарівання заліза в найближчі роки ще сповільниться (бо всі сили будуть брошені у сферу ШІ, а не в споживчий сектор), а розробники зосередяться на кращій оптимізації (бо рецепт: "просто купіть потужніше залізо" - перестане діяти, бо потужніше залізо стане виходити значно рідше). Тобто це тепер витрата навіть не на 5 років, а на більший період.