SK Hynix очікує, що дефіцит оперативної пам’яті триватиме до 2028 року

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

isusik63: 14.12.2025 17:15
Tiufin: 14.12.2025 16:33
Ну вас же в моєму першому повідомленні тригернула саме строка про те, що ігри - це в основному для дітей, хоча там ще багато про що йшлося та основна думка була не про це, а про те, що здорожчання заліза - це впринципі дрібниця (а по міркам сьогоднішніх проблем - так тим паче) ;)

Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю. Якщо значну (таку, що йде у збиток іншим сферам) - то так, це не норма. До речі, тому й "ігри - це в основному для дітей" - бо в них ще не багато тих інших сфер, та й загалом ігри їх ще розвивають на навчають (а от дорослу людину вони вже нічому новому не навчать). Тобто, для дитини це не лише витрата часу на розваги, а й певна користь.
Ну, в 36 років норма - мати сім'ю, дитину або кілька, і якщо ігри цьому не заважають, то й добре, значить вони не шкодять іншим сферам життя. Але для певної частки геймерів це не так, і ігри займають занадто значну частину життя.
Це щодо віку. А щодо 5090 - ну грайте на чому хочете, але і на карті за 300 баксів можна непогано грати у сучасні ігри. То ж ці всенародні плачі про "дорого, ніпаіграть", виглядають дивно. До речі, тут на форумі прийнято сміятись із аудіофілів - що типу слухають звук, а не музику (та й впринципі я теж підтримую такий погляд), але стосовно ігор в цілому переважає якраз таке ж "аудіофільство" - типу, щоб пограти нормально, то треба лише топ графоній, топ карта і 4к 120гц. І тому так боляче сприймають здорожчання заліза. А я хочу сказати, що можна грати в простіші ігри (чи з простішими налаштуваннями) і отримувати від них задоволення, і при цьому це не буде потребувати тисяч доларів.

Відправлено через 6 хвилин 44 секунди:

:D :up: Ні, ну щодо алкоголю - тут я згоден. Хоча ігри також викликають певну залежність. Але хоча б не так руйнуючі діють на людину.
Але інші перелічені вами "хоббі" виглядають не так вже й погано :D навіть копати картоплю все ж таки - це більш корисне для здоров'я заняття, ніж сидіти перед екраном та певним чином стресувати )
Ну ваши посты в этой теме это то что прийти на форум про рыбалку и в теме про подорожание фидерных снастей , начать писать что рыбалка на фидер это для дедов (и можно ловить на бамбуковую удочку) и также можно это время потратить на другие сферы . :)
Мне кажется в жизни надо руководствоваться правилом "хто как хочет так и дро..т" . ;)
:D ок, може й так.
З іншого боку - не знаю, що таке ті фідерні снасті, але якщо їх треба купувати раз на 5+ років, то навіть їхнє подорожчання у 2-3 рази не варте того, щоб кожен день на форумі розводити "плач ярославни" про це.

Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:
MqM: 14.12.2025 17:21
Tiufin: 14.12.2025 13:57 Підвищення цін, звичайно, це завжди неприємно, але все ж дивно виглядає, що така, загалом дрібна тема, викликає такі страждання у купи народу (не лише тут на сайті). Великі дядькі 30-40 років плачуться, що тепер не пограти в якусь іграшку через дорогі відеокарти (а тепер і пам'ять) :D
Тим паче, як показує статистика стіму - для того щоб пограти- достатньо і відеокарти за 300 баксів та 16гб озу. Та й загалом, комп'ютерне залізо за останні 10 років настільки сповільнилося у своєму застаріванні, що навіть ігрові збірки залишаються актуальними протягом приблизно 5 років (а діти - як би, основна аудиторія, щоб гратися - взагалі граються у всілякі піксельні іграшки, типа майнкрафту, роблоксу та інші невибагливі ігри) . Але страждальці із дня у день страждають, що тепер не зможуть купити собі 64-128гб озу (наче воно впринципі необхідне для чогось, окрім власного его) :D
Особливо смішно це виглядає у нас в країні, де є проблеми поважливіше, але люди концентруються на якійсь дрібниці. Хоча, можливо це такий механізм психіки- відволікатись на щось неважливе.
Якби ви буди дійсно дорослою людиною то дізналися, що пк потрібні не лише для ігор.
Від підвищення постраждає безліч талановитих початківців з різних сфер.
В мене знайома від майнінгу постраждала, їй купували пк для архітектурного проектування - в результаті вона з відяхою на 6 гіг була.
Якраз геймери можуть пережити граючи стаоі ігри, а от люди в яких дохід залежить від сучасного пк який гарантує конкурентну спроможність на ринку можуть мати дуже великі збитки.
А те що деякі тішать своє его тут на форумі з топовим залізом ганяючи суто ігри окоема тема
Ну, кому залізо потрібне для професійної діяльності - зазвичай це відображується на вартості роботи для замовника. Тобто, це як і інше обладнання в інших сферах - їхня вартість закладається у собівартість продукції (товарів чи послуг) та й все.
SergN
Member

Повідомлення

dead_rat: 14.12.2025 16:25У попереднього(чи позаминулого?) покоління основним хоббі в 30-40 років був алкоголізм, потім сауна і баби, якщо без грошей то копати картоплю.

А зараз люди ведуть здоровіший образ життя і мають радість від ігр. Це ж ДОБРЕ
Ну в цій картині світу сидіти тривалий час на _опі перед екраном - це ж не є елементом здорового образу життя. А от коли сауна, баби - це все ще рух, ну і якщо після алко відбувається мордобій, то теж фізкультура ;), а вона є елементом здорового образу життя. :rotate:
Короче, є шанси, що дефіцит гаджетів трохи змусить народ більше рухатися.
MqM
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 15:27
leif: 14.12.2025 15:07це не той випадок. я не маю наміру вам щось доводити, просто цікаво, яким спектром аргументації ви керуєтесь в цьому питанні. я цей набір аргументів, скоріше за все, сто разів вже чув. але, тим не менш, розказуйте
Я просто наведу пару фактів, які і є основним доказом того, що основна цільова аудиторія ігор - це діти (не кажучі вже про те, що саме слово "гра" якби натякає на це):
Факт 1: У вашому дитинстві вам подобались майже будь-які відеоігри (із піксельною графікою, благами, 15фпс та ще бозна чим), а зараз вам не подобається більшість ігор, навіть серед топових. Це не ігри стали гірше, це так працює дорослішання.
Факт 2: навіть зараз діти у більшості бавляться у всілякі піксельні або в цілому досить примітивні ігри, і їх це влаштовує. А от щоб затягнути дорослих, треба вже вигадувати всіляку фотореалістичну графіку, закручений сюжет, якісь механіки та ще купу всього. І все одно буде купа критики у бік гри.
Якби ви глибше копнули тему, то би знали, що в природі гра є важливою навчальною програмою для передачі знань від батьків до дітей) Саме так вчаться полювати хижаки чи інакше здобувати їжу, будувати житло і тд

Отправлено спустя 2 минуты 25 секунд:
Tiufin: 14.12.2025 17:14
leif: 14.12.2025 16:52 Tiufin
обоснуйте
Ну, головне, що ви там перекрутили- ніби я писав, що ігри - лише для дітей.

Далі- що я стверджую, що вони мають обов'язково чомусь навчати. Про це я згадав лише в якості аргументу - чому ігри для дітей більш виправдане проведення часу, ніж для дорослих.

Далі- ви перекрутили, ніби я стверджую, що ігри - це якесь геть неправильне хоббі.

Далі заперечуєте моє речення, що грати в ігри - це сидіти перед екраном та певним чином стресувати. Як на мене- це очевидні речі. Чи ви не сидите перед екраном коли граєте? Чи не відчуваєте певну напругу, вбиваючі якогось монстра по таймінгам, чи просто намагаючись попасти в нього? Про онлайн шутани взагалі мовчу.
А фільми багато навчають? чим це мистецтво краще ігор?
Нагадати скільки людей передпенсійного віку дивляться тупі серіали "жуйки" ні про що?

Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
Tiufin: 14.12.2025 17:30
isusik63: 14.12.2025 17:15

Ну ваши посты в этой теме это то что прийти на форум про рыбалку и в теме про подорожание фидерных снастей , начать писать что рыбалка на фидер это для дедов (и можно ловить на бамбуковую удочку) и также можно это время потратить на другие сферы . :)
Мне кажется в жизни надо руководствоваться правилом "хто как хочет так и дро..т" . ;)
:D ок, може й так.
З іншого боку - не знаю, що таке ті фідерні снасті, але якщо їх треба купувати раз на 5+ років, то навіть їхнє подорожчання у 2-3 рази не варте того, щоб кожен день на форумі розводити "плач ярославни" про це.

Відправлено через 6 хвилин 30 секунд:
MqM: 14.12.2025 17:21
Якби ви буди дійсно дорослою людиною то дізналися, що пк потрібні не лише для ігор.
Від підвищення постраждає безліч талановитих початківців з різних сфер.
В мене знайома від майнінгу постраждала, їй купували пк для архітектурного проектування - в результаті вона з відяхою на 6 гіг була.
Якраз геймери можуть пережити граючи стаоі ігри, а от люди в яких дохід залежить від сучасного пк який гарантує конкурентну спроможність на ринку можуть мати дуже великі збитки.
А те що деякі тішать своє его тут на форумі з топовим залізом ганяючи суто ігри окоема тема
Ну, кому залізо потрібне для професійної діяльності - зазвичай це відображується на вартості роботи для замовника. Тобто, це як і інше обладнання в інших сферах - їхня вартість закладається у собівартість продукції (товарів чи послуг) та й все.
Ну за перше замовлення купить пк?) типу буде в знайомих працювати на пк, щоб купити свій?)))
Чи на якому уявному пк вона зробить замовлення?)
Це все первинні інвестиції, які зі здорожчанням обладнання зростають
Vlaad13
Member

Повідомлення

пішли виправдання від ждунів яки писали що куплять потім коли все подешевіє - а тепер типу пишуть ігри це погано і можно і на старому залізі пограти :lol:
переобувочна як вона є :laugh:
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2025 17:58 пішли виправдання від ждунів яки писали що куплять потім коли все подешевіє - а тепер типу пишуть ігри це погано і можно і на старому залізі пограти :lol:
Купляти завжди краще ВЧОРА - бо ВЧОРА завжди дешевше :gigi:
Tiufin
Member

Повідомлення

Олег Мандріаник: 14.12.2025 17:17Современные геймеры — не только подростки за мониторами. По новым данным, средний возраст геймеров составляет 41 год, а мужчин и женщин среди них почти одинаковое количество
Я в курсі (десь і раніше неодноразово попадалась подібна статистика). Але мені здається, що це не дуже гарна тенденція. В підтвердження цих своїх думок - пропоную подивитись на те, як структурно змінюється суспільство останні 5-20 років - наскільки зменшується кількість та тривалість шлюбів, народжуваність, а разом з цим і суспільна стабільність. Мені здається, це має певний взаємозв'язок (причому двосторонній). Та в цілому є наслідком підходу, що "все є нормою, а називати щось не нормою - совок та втручання у чийсь простір, а тому фуфуфу".

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Vlaad13: 14.12.2025 17:58 пішли виправдання від ждунів яки писали що куплять потім коли все подешевіє - а тепер типу пишуть ігри це погано і можно і на старому залізі пограти :lol:
:D якщо це натяк на мене - то взагалі мимо. Я ще з початку року (коли вийшли нові відеокарти спочатку зелених, в потім червоних) писав, що дешевше не буде, бо ШІ бум. Але мене тоді мінусовали, як і зараз, та розказували - що це все змова монополістів, бариг, марсіан, і що скоро вони всі за це поплатяться :D

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
MqM: 14.12.2025 17:43Ну за перше замовлення купить пк?) типу буде в знайомих працювати на пк, щоб купити свій?)))
Чи на якому уявному пк вона зробить замовлення?)
Це все первинні інвестиції, які зі здорожчанням обладнання зростають
Ну, майже в будь-якій справі, щоб почати, треба витратитися на якесь обладнання чи сировину, чи ще щось.
Востаннє редагувалось 14.12.2025 18:16 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin
Навіщо узагальнювати? Називати нормою ожиріння — погано бо є об'єктивні причини. Називати гамінг в дорослому віці нормою — добре, бо це чудове хоббі, якому, як і будь якому іншому хоббі (наприклад читанню чи моделюванню) просто треба знаходити відповідне місце в житті і тоді все буде добре.

Душніть на тему правильних і неправильних хоббі (таких що не шкодять здоров'ю і суспільству, офк) — погано і не має бути нормою, бо це як раз той самий совок.

Десь так :yes:
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 17:20звичано. я відпочиваю+розслабляюсь. навіть в компетітів онлайн шутанах, в які я з задоволенням граю)
Ну я й кажу - ви заперечуєте очевидні речі. Стрес він різний, і якщо вам здається, що ви його не помічаєте (бо дофамін від гри перебиває це) - це не означає, що для організму онлайн-шутер - це не стрес.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 18:13Я ще з початку року (коли вийшли нові відеокарти спочатку зелених, в потім червоних) писав, що дешевше не буде, бо ШІ бум.
так було дешевше. я не купив карту на релізі, почекав до липня -- купив значно дешевше

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
Tiufin: 14.12.2025 18:15Ну я й кажу - ви заперечуєте очевидні речі. Стрес він різний, і якщо вам здається, що ви його не помічаєте (бо дофамін від гри перебиває це) - це не означає, що для організму онлайн-шутер - це не стрес.
ооо, ну це вже зовсім зашквар, зараз ви мені будете розповідати коли я відчуваю стрес а коли ні :lol:

на рибалці теж стрес? коли дрібні деталі збираєш в моделюванні і не виходить одразу поставити на місце, теж стрес?

коли довго не можеш на музичному інструменті щось зіграти, і тут стрес?
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 18:14 Tiufin
Навіщо узагальнювати? Називати нормою ожиріння — погано бо є об'єктивні причини. Називати гамінг в дорослому віці нормою — добре, бо це чудове хоббі, якому, як і будь якому іншому хоббі (наприклад читанню чи моделюванню) просто треба знаходити відповідне місце в житті і тоді все буде добре.

Душніть на тему правильних і неправильних хоббі (таких що не шкодять здоров'ю і суспільству, офк) — погано і не має бути нормою, бо це як раз той самий совок.

Десь так :yes:
Емм, так я ж на попередній сторінці вам те саме і писав:
Щодо вашого питання - ну я ж не знаю, яку частину свого життя ви присвячуєте цьому заняттю. Якщо значну (таку, що йде у збиток іншим сферам) - то так, це не норма.
Але вам та моя відповідь не сподобалась.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
leif: 14.12.2025 18:17на рибалці теж стрес? коли дрібні деталі збираєш в моделюванні і не виходить одразу поставити на місце, теж стрес?

коли довго не можеш на музичному інструменті щось зіграти, і тут стрес?
Якщо це має вигляд змагання - то так.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 14:57
leif: 14.12.2025 14:53в той же час це виглядає трошечки отак:
спойлер
Ну взагалі-то та тьотя, як би вона дивно не виглядала, як виявилась по ітогу- мала рацію :D
Тим більше що вона виявилася людиною честі і до останнього свого дня підтримувала Україну і Українців. Все життя протистояла тому лайну яке прийшло нас вбивати.

До речі - оригінал:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 18:19Якщо це має вигляд змагання - то так.
не треба сприймати це "змагання" так серйозно і не буде ніякого стресу) якщо у вас не виходить -- співчуваю
Tiufin: 14.12.2025 18:19Емм, так я ж на попередній сторінці вам те саме і писав:
одна справа розмова про норму і стереотипи, інша -- про місце гамінгу в житті. знову вілять починаєте

якби ви були згодні, що гамінг в віці 30-40 це норма ви б не писали ото всьо від початку топіку про ігри, дітей і так далі. облиште, ця манера вести дискусію це крінж лютєший
Karl Radl
Junior

Повідомлення

Купував ssd 2,5 роки тому за 3к, зараз міняв по гарантії, дивлюся, а він 9200 коштує вже
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 18:24не треба сприймати це "змагання" так серйозно і не буде ніякого стресу) якщо у вас не виходить -- співчуваю
Та ну я вже зрозумів, що ви унікум, якому непідвладні жодні стереотипи.
Але чомусь у кіберспорті гравців за 30 вже немає. Бо не вивозить організм такий стрес. Звісно, звичайна партія у кс вдома - це не публічні змагання, але на крайнощах просто краще видно причинно-наслідкові зв'язки.
Cirax
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2025 14:40
Rosberg: 14.12.2025 14:30 Тиждень тому купив m2 на 500гб за 2200, согодні 3800...
Купив собі пам'ять за 4к зараз така 12, думаю через декілька місяців її взагалі не буде. Ссд теж прикупив, з ними ситуація наче не така критична. Також можна привітати всіх ждунів.
Например на сайте corsair 64ГБ DDR5 уже по 850 баксов продают.
zalizo_org
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.12.2025 15:30Без 1440p життя не існує?
мабуть чувак не в курсі, що Баттлфілд чудово йде навіть на 5700ХТ, а для монстрів достатньо 3070/5060.
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 14.12.2025 18:24 одна справа розмова про норму і стереотипи, інша -- про місце гамінгу в житті. знову вілять починаєте

якби ви були згодні, що гамінг в віці 30-40 це норма ви б не писали ото всьо від початку топіку про ігри, дітей і так далі. облиште, ця манера вести дискусію це крінж лютєший
Та я впринципі одразу вам написав, що якщо розпочати цей діалог, це може призвести до конфлікту. А потім ще написав, що ви все перекручуєте та заперечуєте очевидне. Це і був натяк на те, що один одного ми не зрозуміємо. То ж, на все добре.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 18:28Але чомусь у кіберспорті гравців за 30 вже немає.
загальновідомий факт, що їх немає, тому що фізіологія: банально швидкість реакції вже не та у організму, ось і все пояснення.
Tiufin: 14.12.2025 18:28Бо не вивозить організм такий стрес
це вже ви вигадуєте.

я співчуваю вам, що ви так стресуєте граючи вдома в змагальні шутани, але знову ж таки, не накладайте свій досвід на всіх. я вам поклавши руку на серце кажу, що я граю в спокої і гармонії і таких емоцій на злиту катку як в 15 років у мене вже давно немає (як і швидкості реакції, лол). ніяким кіберспортом я ніколи не займався і не займаюсь зараз. це взагалі про інше, ми зараз про людей, для яких гамінг це хоббі говоримо, а не про тих хто цим гроші заробляє.
Tiufin: 14.12.2025 18:28але на крайнощах просто краще видно причинно-наслідкові зв'язки.
ні, не видно. порівняння абсолютно недоречне, і знову ж таки тейки про якийсь потужний стрес це ваші вигадки. точно так же стресують футболісти і всі інші спорстсмени.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Tiufin: 14.12.2025 18:31може призвести до конфлікту
ви бачите якийсь конфлікт? бо я не бачу ніякого конфлікту, говорять люди в інтернеті, все як завжди.
Tiufin: 14.12.2025 18:31А потім ще написав, що ви все перекручуєте та заперечуєте очевидне.
я з вами не погодився одразу і не погоджуюсь досі. ну, нічого страшного, це не заважає продовжувати діалог
Megaclite
Member

Повідомлення

Ждуни як завжди в прольоті
AssayMAS
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 15:27щоб затягнути дорослих, треба вже вигадувати всіляку фотореалістичну графіку, закручений сюжет, якісь механіки та ще купу всього.
взрослые голосуют своей денюжкой за инры - у взрослых есть денюжки, они работают... а детишки не платеже способны... они будут играть на том ПК\приставке\ИГРЕ который им купят родители.
Вот надо например новую видеокарту\пк\консоль взрослому - несколько месяцев работы... а ребёнок будет годами собирать...
Відповісти