ШІ в Google Antigravity видалив користувацькі дані з диска, але вибачився

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Tiufin
Member

Повідомлення

Alexsandr: 09.12.2025 09:47
Tiufin: 05.12.2025 11:09 Ну, напевно ми з вами по-різному розуміємо цей інструмент. Це не диво-софт, який вміє читати думки, одразу виділить інформацію, яка вас цікавить та одразу дасть точні відповіді на всі запитання. Та й впринципі його інформація- це не пряма інструкція до дії (хоча іноді він може це подавати так), а лише інформація до розмірковування, яка може допомогти копати у правильному напрямку щоб знайти вірну відповідь самому.
На примере часов мы видим что на запрос характеристики он даже не понял какие данные входят в характеристики. Если вы не разбираетесь в теме, то часть нужных данных просто пропустите. Скоро будут люди умеющие грамотно составить запрос к ИИ, но для запроса надо понимать в теме, и ценность ИИ тогда уменьшается.
Ну уявіть, що перед вами людина - консультант у магазині електроніки. Ви ж не одне питання йому задаєте. Ну або якщо вас особливо цікавить якась конкретна характеристика - то треба це уточнити. Якщо ви хочете, щоб він по декільком сайтам пройшовся та порівняв характеристики (щоб зібрати більш повні та точні дані) - це теж треба вказувати. Наче логічно все.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Tiufin: 09.12.2025 20:14 Ну уявіть, що перед вами людина - консультант у магазині електроніки. Ви ж не одне питання йому задаєте. Ну або якщо вас особливо цікавить якась конкретна характеристика - то треба це уточнити. Якщо ви хочете, щоб він по декільком сайтам пройшовся та порівняв характеристики (щоб зібрати більш повні та точні дані) - це теж треба вказувати. Наче логічно все.
Я обжигался на людях консультантах. Обещали одно, получили другое. ИИ как раз должен выдать четкие данные. Запрос был по характеристикам, а она запутывается в сравнении не все выдает. Что бы выдал все нужно спросить про это, а это уж е в теме нужно хоть чуток разбираться. Т.е. я не знаю гипотетически вот ту характеристику что бы спросить её. А если знаю, мне незачем спрашивать. Часть заданий ИИ вообще может не понять. Приходится переформулировать и так и этак.
Tiufin
Member

Повідомлення

Alexsandr: 14.12.2025 00:53
Tiufin: 09.12.2025 20:14 Ну уявіть, що перед вами людина - консультант у магазині електроніки. Ви ж не одне питання йому задаєте. Ну або якщо вас особливо цікавить якась конкретна характеристика - то треба це уточнити. Якщо ви хочете, щоб він по декільком сайтам пройшовся та порівняв характеристики (щоб зібрати більш повні та точні дані) - це теж треба вказувати. Наче логічно все.
Я обжигался на людях консультантах. Обещали одно, получили другое. ИИ как раз должен выдать четкие данные. Запрос был по характеристикам, а она запутывается в сравнении не все выдает. Что бы выдал все нужно спросить про это, а это уж е в теме нужно хоть чуток разбираться. Т.е. я не знаю гипотетически вот ту характеристику что бы спросить её. А если знаю, мне незачем спрашивать. Часть заданий ИИ вообще может не понять. Приходится переформулировать и так и этак.
Ну я й кажу - ми з вами (і з тими іншими, хто критикує чатботи) по-різному розуміємо цей інструмент. Ви вважаєте, що це диво-річ, яка має розуміти з полуслова та видавати одразу 100% істині відповіді на запитання. Я вважаю, що це такий собі консультант, який дозволяє швидше розібратись у якісь темі, але вникати та робити висновки все одно доведеться самому.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Tiufin: 14.12.2025 13:35 Ну я й кажу - ми з вами (і з тими іншими, хто критикує чатботи) по-різному розуміємо цей інструмент. Ви вважаєте, що це диво-річ, яка має розуміти з полуслова та видавати одразу 100% істині відповіді на запитання. Я вважаю, що це такий собі консультант, який дозволяє швидше розібратись у якісь темі, але вникати та робити висновки все одно доведеться самому.
Я говорю, что это инструмент, но он все еще "сырой" это молоток для стальных гвоздей из дерева мягких пород. лучше чем ничего, но далеко не совершенство. В ИИ загружаются поистине все знания по сути, а в итоге на уровне ниже среднего консультанта в лучшем случае. Может путаться, часть данных не упоминает. Это как сказать консультанту при продаже машины, что у этой колеса 4 штуки что бы ездить, а у этой колеса крутятся и толкают машину. Т.е. он не понимает что означают его слова. Это пустышка. Он не может адекватно нормализировать входные данные. Он не даст разобраться в теме если вы сами в ней не разбираетесь на каком-то уровне минимальном. А вот человек консультант может помочь разобраться даже если вы не в курсе темы. Да с ИИ быстрее, но он входной порог не снижает.
Відповісти