waryag: ↑
12.12.2025 21:02
Kassatka: ↑
12.12.2025 18:56-Зрада: ..., поступившись місцем замість достойного конкурента Elden Ring Nightreign шутеру ARC Raiders.
Швидше перемога - нарешті фроми пролетіли мимо премій з черговою порцією лінивої копіпасти.
Думаєте, я знаю, хто такі Фроми і яка з цих ігор є порцією копіпасти, якщо я власне ігри не запускав, стрімів не дивився, статтей не читав. Щойно нагуглив, що це у Elden Ring Nightreign розробник FromSoftware, а не у Battlefield 6 чи ще у якоїсь. Але власне Elden Ring Nightreign не шутер, в той же час Elden Ring досить популярна ігрова серія, ще й ігровий всесвіт мабуть орігінальний і цікавий (сам то я не знаю), а Arc і <fnkf 6 шутери, тому я й уболівав за перемогу Elden Ring, як співставного по силі конкурента.
Ну таких нюансів мені нізвідки знати. Для мене всі шутери поділяються лише на мультиплеєрні/синглові, від першої/третьої особи та популярні й не дуже, а далі вже всі на одне лице. Ну хіба що Кіберпанк та Сталкер є винятками й виділяються цікавим ігровим всесвітом та сюжетом. Ну що ж. Йой най буде.
waryag: ↑
12.12.2025 21:02
Обидва попсові. Але ТЛОУ я пройшов, навіщо мені повторювати те ж саме? А в майнкрафті більше креативу та Емма Маєрс
А для мене все незнайоме і власне хто там актори і акторки теж не в курсі. Мене поки цікавить лише екранізація Варкрафт, але й її подивитися поки руки не дійшли.
Ні не все одно. MOBA пішли родом з користувацької карти до Warcraft 3, є продуктом стратегій RTS, і навіть зараз їх дехто відносить до піджанру стратегій, хоча я не надто уявляю з якого такого дива. А ще не знаю як у DotA 2 та LoL, але в оригінальній DotA 1 герой рухається мишею (як і все в Варкрафт 3), а не через WASD. Це все ж значно краще, ніж мультиплеєрний шутер, тим більше від першої особи, чи мультиплеєрний мобільний смітник. Ну і завдяки пану
Scoffer я тепер знаю, що LoL повільніша за DotA 2 і тому більш дружня для гравців з поганим мікроконтролем. Тому я особисто більше підтримаю LoL, якщо вже нема можливості підтримати кіберспорт Warcraft 3 чи Age of Empires 2.
Kassatka: ↑
12.12.2025 20:29
Найбільш очікувана гра -
Game of Thrones: War for Westeros. На другомі місці Warhammer 40000: Dawn of War 4. На третьому місці The Witcher 4 чисто для Твіча та Ютубу. Ще є Total War: Medieval 3, Total War: Warhammer 40000, але вони нещодавно додалися.
Хоча якщо відкинути потужні проєкти, які розробляють великі компанії. То власне я не надто сподіваюся, що
Game of Thrones: War for Westeros виявиться класичною RTS в дусі Command & Conqueror, Warcraft чи Warhammer 40000: Dawn of War 1. Може виявитися якась 4X типу Dune: Spice Wars, що теж норм, але все ж не максимальний кайф. А я тут буквально два-три дні назад переглядав пошук у Steam новинок по міткам "Стратегія в реальному часі" + "Будівництво бази" і віднайшов демку гри
Last Front Demo, повна версія якої має вийти в 2026 році. Це сучасний російський
клон Генералів, тобто якраз мій найнайулюбленіший напрям C&C-клонів, і при цьому навіть відсутній ліміт юнітів, що є моїм найулюбленішим атрибутом C&C-клону, що на жаль в сучасних RTS майже не зустрічається, навіть та ж цьогорішня Tempest Rising має ліміт юнітів, хай навіть і великий, хоча це й C&C-клон. Я НЕ ПЛАНУЮ КУПУВАТИ ЦЮ ГРУ. У цій грі мають бути три фракції - США, Росія та якісь близькосхідні мобільні стелс радикали. Зараз у демці є тільки фракція Росія, і стоять плашки на майбутні три кампанії за кожну з фракцій. Очевидно автор є др04ером сучасної російської армії й саме Росії надає пріоритет, тож таку гру точно не варто підтримувати. Проте навряд у дешевого інді буде складний DRM чи онлайн-прив'язка, тому можна буде пошукати гру й у "зеленому" магазині. Але зате який кайф буде, якщо можна буде в найулюбленішому піджанрі ігор воювати за США чи близькосхідних моджахедів проти сучасної Росії, а не скажімо проти колишнього СРСР. Я ще жодної подібної гри не знаю в жанрі класичних RTS, а не скажімо глобальних стратегій, де купа фракції. Можна буде взагалі не запускати це небезпечне створіння від прихильника російської армії взяте з "зеленого" магазу на головному компі з важливою інформацією, бо трохи стрьомно, а спробувати на ретро-компі Core i7 3770+GTX 960 4 Гб, системні вимоги низькі, тож зі скрипом має потягнути. На тому компі все рівно ніякої корисної інформації не зберігається, а лише використовується для старих ігор чи щоб трохи по інтернету полазити від зарядної станції.
Тому мабуть
з усіх ігор найбільше буду чекати "ознайомлювальну" версію Last Front.