Clair Obscur: Expedition 33 стала головним тріумфатором The Game Awards 2025

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 18:56-Зрада: При цьому гра про скелелазання Peak з укр. локалізацією не перемогла, поступившись місцем замість достойного конкурента Elden Ring Nightreign шутеру ARC Raiders.
Швидше перемога - нарешті фроми пролетіли мимо премій з черговою порцією лінивої копіпасти. Також, арк райдерс - прямий конкурент рашистського таркова. Тож нехай буде.
Kassatka: 12.12.2025 18:56 -Перемога: У "найкращій адаптації" кіно перемогла The Last of Us а не попсовий Майнкрафт.
Обидва попсові. Але ТЛОУ я пройшов, навіщо мені повторювати те ж саме? А в майнкрафті більше креативу та Емма Маєрс :D
Kassatka: 12.12.2025 18:56 -Зрада: На превеликий жаль лайняна попсова GTA 6 витіснила Вільмака 4 з п'єдисталу найочікуванішої гри. Але це було дуже очікувано.
Очікуваний результат.
Kassatka: 12.12.2025 18:56-Зрада: Найпопсовіша і найлайняніша гра всіх часів і народів - Контра - зайняла дві номінації у найкращій кіберспортивній грі й найкращій кіберспортивній команді.
Те ж саме. Ну був би замість неї лол чи якийсь мобільний смітник - не все одно?
Kassatka
Member

Повідомлення

waryag: 12.12.2025 21:02
Kassatka: 12.12.2025 18:56-Зрада: ..., поступившись місцем замість достойного конкурента Elden Ring Nightreign шутеру ARC Raiders.
Швидше перемога - нарешті фроми пролетіли мимо премій з черговою порцією лінивої копіпасти.
Думаєте, я знаю, хто такі Фроми і яка з цих ігор є порцією копіпасти, якщо я власне ігри не запускав, стрімів не дивився, статтей не читав. Щойно нагуглив, що це у Elden Ring Nightreign розробник FromSoftware, а не у Battlefield 6 чи ще у якоїсь. Але власне Elden Ring Nightreign не шутер, в той же час Elden Ring досить популярна ігрова серія, ще й ігровий всесвіт мабуть орігінальний і цікавий (сам то я не знаю), а Arc і <fnkf 6 шутери, тому я й уболівав за перемогу Elden Ring, як співставного по силі конкурента.
waryag: 12.12.2025 21:02Також, арк райдерс - прямий конкурент рашистського таркова. Тож нехай буде.
Ну таких нюансів мені нізвідки знати. Для мене всі шутери поділяються лише на мультиплеєрні/синглові, від першої/третьої особи та популярні й не дуже, а далі вже всі на одне лице. Ну хіба що Кіберпанк та Сталкер є винятками й виділяються цікавим ігровим всесвітом та сюжетом. Ну що ж. Йой най буде.
waryag: 12.12.2025 21:02 Обидва попсові. Але ТЛОУ я пройшов, навіщо мені повторювати те ж саме? А в майнкрафті більше креативу та Емма Маєрс :D
А для мене все незнайоме і власне хто там актори і акторки теж не в курсі. Мене поки цікавить лише екранізація Варкрафт, але й її подивитися поки руки не дійшли.
waryag: 12.12.2025 21:02 Те ж саме. Ну був би замість неї лол чи якийсь мобільний смітник - не все одно?
Ні не все одно. MOBA пішли родом з користувацької карти до Warcraft 3, є продуктом стратегій RTS, і навіть зараз їх дехто відносить до піджанру стратегій, хоча я не надто уявляю з якого такого дива. А ще не знаю як у DotA 2 та LoL, але в оригінальній DotA 1 герой рухається мишею (як і все в Варкрафт 3), а не через WASD. Це все ж значно краще, ніж мультиплеєрний шутер, тим більше від першої особи, чи мультиплеєрний мобільний смітник. Ну і завдяки пану Scoffer я тепер знаю, що LoL повільніша за DotA 2 і тому більш дружня для гравців з поганим мікроконтролем. Тому я особисто більше підтримаю LoL, якщо вже нема можливості підтримати кіберспорт Warcraft 3 чи Age of Empires 2.
Kassatka: 12.12.2025 20:29 Найбільш очікувана гра - Game of Thrones: War for Westeros. На другомі місці Warhammer 40000: Dawn of War 4. На третьому місці The Witcher 4 чисто для Твіча та Ютубу. Ще є Total War: Medieval 3, Total War: Warhammer 40000, але вони нещодавно додалися.
Хоча якщо відкинути потужні проєкти, які розробляють великі компанії. То власне я не надто сподіваюся, що Game of Thrones: War for Westeros виявиться класичною RTS в дусі Command & Conqueror, Warcraft чи Warhammer 40000: Dawn of War 1. Може виявитися якась 4X типу Dune: Spice Wars, що теж норм, але все ж не максимальний кайф. А я тут буквально два-три дні назад переглядав пошук у Steam новинок по міткам "Стратегія в реальному часі" + "Будівництво бази" і віднайшов демку гри Last Front Demo, повна версія якої має вийти в 2026 році. Це сучасний російський клон Генералів, тобто якраз мій найнайулюбленіший напрям C&C-клонів, і при цьому навіть відсутній ліміт юнітів, що є моїм найулюбленішим атрибутом C&C-клону, що на жаль в сучасних RTS майже не зустрічається, навіть та ж цьогорішня Tempest Rising має ліміт юнітів, хай навіть і великий, хоча це й C&C-клон. Я НЕ ПЛАНУЮ КУПУВАТИ ЦЮ ГРУ. У цій грі мають бути три фракції - США, Росія та якісь близькосхідні мобільні стелс радикали. Зараз у демці є тільки фракція Росія, і стоять плашки на майбутні три кампанії за кожну з фракцій. Очевидно автор є др04ером сучасної російської армії й саме Росії надає пріоритет, тож таку гру точно не варто підтримувати. Проте навряд у дешевого інді буде складний DRM чи онлайн-прив'язка, тому можна буде пошукати гру й у "зеленому" магазині. Але зате який кайф буде, якщо можна буде в найулюбленішому піджанрі ігор воювати за США чи близькосхідних моджахедів проти сучасної Росії, а не скажімо проти колишнього СРСР. Я ще жодної подібної гри не знаю в жанрі класичних RTS, а не скажімо глобальних стратегій, де купа фракції. Можна буде взагалі не запускати це небезпечне створіння від прихильника російської армії взяте з "зеленого" магазу на головному компі з важливою інформацією, бо трохи стрьомно, а спробувати на ретро-компі Core i7 3770+GTX 960 4 Гб, системні вимоги низькі, тож зі скрипом має потягнути. На тому компі все рівно ніякої корисної інформації не зберігається, а лише використовується для старих ігор чи щоб трохи по інтернету полазити від зарядної станції.
Тому мабуть з усіх ігор найбільше буду чекати "ознайомлювальну" версію Last Front.
daesz
Member

Повідомлення

Ніби очевидний результат у всіх категоріях крім файтингу (дивно що 2ХКО від райота не оцінили) та стратегія/симулятор (не цікавлюсь жанрами, але про цю ФФ вперше чую). Вува (якій уже два роки) - це якась хохма рофлмао.
kairo
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 18:56-Зрада: стратегії і симулятори об'єднали в одну номінацію.
-Зрада: Найголовнішим моїм уболіванням була Tempes Rising на найкращу стратегію/симулятор, як нарешті знову C&C-клон, як у старі добрі часи. (Я C&C клони люблю більше, ніж Warcraft клони, але більшу популярність з часом здобула саме гілка Warcraft-клонів, а C&C-клони практично вмерли.) На жаль вона пролетіла, як і два інших доволі непоганих конкурента - Jurassic World Evolution 3 та Цива 7. Перемогла якась Final Fantasy Tactics, про яку нагуглив, що це покрокова стратегія й покрокові тактичні бої, та ще й з денувою та без хоча б російської локалізацію. Ну максимально не мій варіант, це не мій піджанр, не мій фасончик, я таких не ношу.
-Перемога: Але те, що Tempes Rising вже був в списку шести ігор, що змагалися за номінацію - це вже доробальне досягнення, враховуючи, що це номінація не тільки серед RTS, а серед всіх-всіх піджанрів стратегій, та ще й з симуляторами на додачу.
В цьому році з стратегій нічого особливого і не виходило. Цива 7 вийшла в альфа версії. Переможець Final Fantasy Tactics, не знаю що це таке. В цілому, дивне рішення, типу найкраща інді гра, та найкращий інді дебют, дві категорії з одним переможцем, а стратегії та симулятори в одній категорії. Так само, найкращий пригодницький екшен та найкращий екшен. Найкращі саундтрек і музика та найкращий аудіодизайн...
Востаннє редагувалось 12.12.2025 23:53 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 18:56-Перемога: Мобільна др04ильня Genshin Impact та ще й від китайців пролетіла у "Голос гравців"
Замість неї там перемогла... інша "мобільна др04ильня та ще й від китайців"(умовно) :lol:
Дженніфер Інгілш в вище згаданій др04ильні
спойлер
Kassatka
Member

Повідомлення

kairo: 12.12.2025 23:25 В цьому році з стратегій нічого особливого і не виходило.
Europa Universalis 5 ще вийшла. Враховуючи, що ігри Парадоксів мають своє надійне коло прихильників, це досить важлива подія. При цьому зазвичай традиційно нова гра Парадоксів виходить пустушкою, гравці зазвичай скаржаться на малу кількість контенту на старті, а лише потім з виходом нових DLC гра обростає контентом і стає значно цікавішою. Але на цей раз згідно думки ком'юніті Парадоксам вдалося подолати цю проблему, й вони досить вдало наповнили гру великою кількістю механік вже на старті, гра була сприйнята досить тепло. Хоча я особисто прихильник серії Crusader Kings і взагалі глобальні стратегії Парадоксів для мене дуже складні в опануванні, щоб грати, я більше не грав, а використовував Crusader Kings 2 як майданчик для експериментів з моддингом, у цьому плані Парадокси в усіх своїх глобальних стратегіях дають багато чудових можливостей для моддингу, документують їх, прислухаються до побажань спільноти при розробці ннових патчей.
kairo
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 23:42Europa Universalis 5 ще вийшла.
Дійсно, вилетіла з голови. Вона точно заслуговує на стратегію року, а не якийсь Final Fantasy Tactics з онлайном в 600 чоловік.
Kassatka
Member

Повідомлення

lewerlin: 12.12.2025 23:37 Дженніфер Інгілш в вище згаданій др04ильні
спойлер
Що, ця сама Дженіфер Інгліш, за яку як за жінку з норм гри я вболівав на номінації за найкращого актора, і де вона та ще два чоловіки були незалежно один від одного трьома конкурсантами від однієї і тої ж гри Clair Obscur: Expedition 33, але перемогла саме вона? :eek: Вона ще й у китайських мобільних др0чильнях встигає? :eek: Я нагуглював, що ця Wuthering Waves китайська, і що вона окрім вінди та приставок є ще на Андроїд та Іос, але останньому якось не надав особливого значення, бо назва на відміну від Genshin Impact незнайома, а мені відразу запропонувало сторінку в Стім, як і має бути для власне комп'ютерної гри. Ну тоді це прикольне комбо ви підмітили, що замість одної китайської мобільної др0;ильні перемогла натомість інша.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 23:57 Ну тоді це прикольне комбо ви підмітили, що замість одної китайської мобільної др0;ильні перемогла натомість інша.
І це логічно, бо за перемогу там сиплять місцеві жетони для гачі. От гравці(а їх достобіса) і мобілізуються. Вважайте, ця номінація, на найближчі роки "куплена" китайськими гачами.

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
Kassatka: 12.12.2025 23:57китайських мобільних др0чильнях встигає?
Там багато хто встигає. Ці ігри можуть собі дозволити, враховуючи, скільки вони заробляють.
NUN4AG
Member

Повідомлення

За старою доброю традицією ще не грав у GOTY. Мабуть в 26-27-му дійдуть руки, але особисто мені ця TGA зовсім не сподобалася:
1. Зрозуміло, що анонсу HL3 не варто було чекати (навіщо Габену піарити Кілі, якщо в нього є Steam і можливість заробити сотні млн. за пару днів просто додавши анонс з посиланням на покупку на головній сторінці магазину 18 грудня?), або навіть геймплею TES 6 чи нового трейлеру GTA 6, але ставити в якості фінального анонсу таке... :lol:
2. Я радий за авторів Clair Obscur, але хоча б пару номінацій треба було віддавати іншим достойним конкурентам (KCD 2, Death Stranding 2 і т.д.). А вибір року від геймерів - це просто no comments :lol:
3. Як же багато соулслайків (Control 2 також :puzzle: ) та азіатщини... :facepalm:
Kassatka
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 12.12.2025 20:03
Kassatka: 12.12.2025 18:56 ..Я провів дуже велику роботу при голосуванні, нагугливши всі ці ігри..
:lol: Де ви такі беретеся :lol:
Ну бо я з 2018 року вийшов на стежку війни - відколи купив у Стімі цікаву, але надзвичайно низькобюджетну інді-гру Warparty, у якій все показувало, що розробники старалися, але ресурсів у них було дуже обмаль. І я зрозумів, що мій найулюбленіший жанр RTS здувся. Тому відтоді я вважаю своїм обов'язком робити якомога більше, щоб просунути мій улюблений жанр та інші достойні жанри, а також робити капості тим жанрам, що на мою думку недостойні.
А от із недавнього мені було дуже гірко бачити, як майже здох кіберспорт у Age of Mythology: Retold (при тому, що це найвидовищніший кіберспорт з усіх мною бачених), а також повністю здох у Stormgate, як і досить цікавий і грабельний для мене режим кооперативу у цьому самому Stormgate. Мій улюблений стрімер після найчудовішнішої осені стрімів тепер дуже рідко стрімить гру Age of Mythology: Retold, незважаючи на те, що AoM - це його найулюбленіша гра дитинства - через низьку активність глядачів. А більше й нема кого дивитися по цій грі. Найбільш цікавий для мене мультиплеєрний режим 4 на 4 гравця в AoM: Retold здувся відразу після його впровадження, бо тупо недостатньо гравців онлайн, щоб формувати команди, тому кидало разом досить високорангових гравців з напівнубами. А мені було цікаво чисто в ролі спостерігача дивитися за такими матчами.
І можете закидати мене капцями та смердючими ганчірками, але раз уже я виконав таку складну роботу - на кілька годин, то я проголосував аж з восьми гугл-акаунтів :shuffle: , які адмініструю (мене, батьків та сусідів), використовуючи три різні пристрої, з різних браузерів, та часом голосуючи за різні варіанти, якщо є кілька достойних. Правда з двох акаунтів встиг не до кінця, бо я відкладав всю цю тягомотину до останнього вечора й ночі, а потім надовго відключили світло, а включили на півгодини пізніше графіка, зарядна станція розрядилася, а на моєму смартфоні якраз закінчився пакет послуг, а новий ще не підключився незважаючи на мою оплату, та й взагалі мобільний зв'язок, особливо інтернет у нашому селі саме з тієї ночі ніякий. Але ставив будильник серед ночі і останні 10 хвилин перед закінченням голосування о 4 ранку таки більшість на швидку руку устиг, з того що ще лишалося. Але це війна, й на війні як на війні, треба боротися максимумом доступних засобів проти засилля шутерів, низькосортної попси, мобільного й консольного геймінгу (за винятком мобільного консольного), денуви, за ігри орієнтовані на синглплеєр та ін.
kairo
Member

Повідомлення

Kassatka: 13.12.2025 01:05І я зрозумів, що мій найулюбленіший жанр RTS здувся.
Чистий RTS так. Якщо говорити про гібриди, то серія Total War, ігри Парадоксів.
Kassatka
Member

Повідомлення

NUN4AG: 13.12.2025 00:45 1. Зрозуміло, що анонсу HL3 не варто було чекати
Хтось вічно чекає Half Life 3 (мене відвернуло від усього жанру шутерів саме після знайомства з Half Life 1 після купівлі першого компа).
А я вічно чекатиму Warcraft 4 (Незважаючи на те, що очевидно таку гру випустять лайном і суцільним розчаруванням, навіть якби сучасні криворуки й надумали випустити).

Відправлено через 33 хвилини 13 секунд:
kairo: 13.12.2025 01:12 Чистий RTS так. Якщо говорити про гібриди, то серія Total War, ігри Парадоксів.
Мені саме чистий класичний RTS. Який дуже грубо зазвичай поділяють на дві великі гілки C&C-клони та Warcraft-клони. C&C-клони моя улюблена гілка й вона здулася ще раніше, ніж всі класичні RTS. А Warcraft-клони гілка після виходу Warcraft 3 стала часто містити RPG-складову - героїв, які прокачують свій рівень. Але це вже так увійшло в повсякденне життя, що стало звичною практикою серед RTS і частиною класики. При цьому найбільш популярна станом на зараз франшиза RTS - Age of (Empires/Mythology) хоч і родом з Warcraft-клонів половини, але прокачки героїв аля RPG не містить. Ще є такий феномен, як Warhammer 40000: Dawn of War 1 - це найвидатніша RTS-гра зовсім іншого напрямку. Не з механіками C&C та Warcraft клонів, а гібрид з тактикою у реальному часі. Де менше упору на будівництво бази, а багато нюансів щодо використання особливостей ландшафту для більш ефективного бою. Такі ігри зрідка теж виходять, наприклад Iron Harvest (2020), а більше власне і не знаю. Але по моїй найулюбленішій механіці - поповнення загонів піхоти новими солдатами прямо під час бою, справжня знахідка для слабкого мікроконтроля - поки не знаю жодного аналога до Dawn of War 1.
Ну оце власне й все, що я відношу до власне самих RTS.
Ігри Парадоксів я відношу до глобальних стратегій у реальному часі. Total War - суміш покрокової глобальної стратегії з боями у реальному часі. Dune: Spice Wars - це суміш стратегії у реальному часі з 4X-стратегією. Якесь Cultures, Tropico, Anno чи Nortgard - це в першу чергу градобудівельні стратегії, вони можуть містити гібридну складову боїв, як у стратегіях реального часу, а можуть і не містити зовсім. Тут є доволі цікаві для мене ігри, а Knights of Honor, Crusader Kings 2, Rome: Total War та Tropico 3/4 взагалі входять у п'ятірку моїх найулюбленіших ігор, але тим не менш це не мій найулюбленіший піджанр.
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.12.2025 18:56 Гра укидає достатньо викликів, просто ви, як завжди, понаставили модів, які половину з них прибрали, ще й граєте не на хардмоді :laugh:
Як там з викликами в експедиці, коли Сімон відлітає з одної тички від Маель? :lol:
Без проблем.
1) Докази, що я грав з модами, які "виклики прибирають". Бо я щось не дуже уявляю, як рішейд на бойовку впливає.
2) Відео де ви Сімона "одною тичкою" перемагаєте.

Хардмоду тоді в 2 частині не було. А першу пройшов на харді і він нічого, крім погіршеного QoL, не дає. Там не з'являються унікальні абілки, зброя, патерни поведінки ворогів. Воно просто забирає комфорт.
Аж загагулив, що з цього всього кидало особисто Вам виклик: :popcorn:
спойлер
The chests of the non DLC treasure maps will be missing the high end gear like St. George's sword or Augsburg plate chausses. You will still have access to the remaining contents of the chests though (St. George's sword can still be found in the chest of Treasure map VII).
Auto-saves from quests are disabled; saving only occurs if you drink Saviour Schnapps, sleep, go to a Bathhouse to heal, or save and quit.
Combat is much deadlier for both you and enemies.
Health potions take much more time to take effect.
Items purchased from traders are much more expensive.
Repair kits and repairing at vendors will cost significantly more.
Eating from communal pots of food only provides 5 Nourishment.
You cannot fast travel.
You cannot see where you are from the world map, you must deduce your location from what you see around you.
The top bar loses its compass indicators, though the background texture is unique to each cardinal direction which allows for navigation with enough practice.
Points of interest such as vendors or quest markers will only appear once you get close enough. The sole exception is Mutt's icon, if he is following Henry, and will be visible at any distance.
Some perks now have different functionalities:
The Thickblooded perk now reduces the chance of bleeding from a foe's strike as opposed to reducing bleeding rate.
The Revenant perk no longer regenerates health slowly at any given time, but only speeds up health gain during sleep.
The Contemplative perk is not available.
The bar in the bottom screen is removed, as such, you can never tell how high or how low are the following:
HP (Can still be seen in the Inventory tab)
Stamina
Enemy HP
Horse Stamina
When engaging in combat, the combat "star" that displays where your attacks are directed will never be visible, therefore you must be able to tell according to visual cues of your arms when holding weapons.
Additionally, the green shield for Perfect Blocks are no longer shown during combat.
Runt is equipped with an Italian Bascinet, Mail Coif, Padded Coif, and Short Noble Hauberk on top of his normal armour during his and Henry's duel in Baptism of Fire.

А от в Експедиції з викликом все ок. Навіть від рядових мобів можна відлетіти, не те, що сюжетних босів чи черепів на глобальній карті. Ну і подумати є над чим.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 13.12.2025 11:13 1) Докази, що я грав з модами, які "виклики прибирають". Бо я щось не дуже уявляю, як рішейд на бойовку впливає.
Достатньо мода на безкінечні халявні сейви, який в принципі прибирає будь-який виклик. Бо в принципі завжди є шанс невдало вв'язатись в бій і всрати останні хвилин 40 гри просто так. Що повністю нівелюється сейвом перед будь-яким чихом. Забули стріли поповнти, забули перевдягти виряд з армором і так далі.
Моди на підвищення носимоїх ваги - туди ж (особливо хардмодний дісадвантедж "хвора спина" іде лісом), коли навіть повну пліту надіти не вистачає сил.
Ну і так далі.
Геральт: 13.12.2025 11:13 2) Відео де ви Сімона "одною тичкою" перемагаєте.
Ось. В першій фазі відлітає з одної тички, в другій з двох, бо трошечки не вистачило дамага з одної. Ставити знов ігру, щоб відос писати не буду, я думаю, скрін все покаже не гірше.
спойлер
simon.jpg
Геральт: 13.12.2025 11:13Хардмоду тоді в 2 частині не було.
А зараз є і шо? Гра не тільки для задротів.
Геральт: 13.12.2025 11:13А от в Експедиції з викликом все ок. Навіть від рядових мобів можна відлетіти, не те, що сюжетних босів чи черепів на глобальній карті. Ну і подумати є над чим.
Взагалі жодного відльоту від рядових мобів, гра через паррі вирішує абсолютно все на контратаках.
Все, над чим там є подумати - це як ще сильніше настакати Маель :lol:
Навіть в Ендлесс тавер, перші 10 рівнів ні про що, єдине де тре було трошечки напрягтись це 11 там де дуаліст :rotate:
спойлер
tier11.jpg
Відправлено через 11 хвилин 59 секунд:
Єдиний цікавий перс - Моноко, там треба трохи подумати над комбами і скілами, але в цілому все зводиться до одного білда, який тащить весь мідгейм.
waryag
Member

Повідомлення

Kassatka: 12.12.2025 22:30Думаєте, я знаю, хто такі Фроми і яка з цих ігор є порцією копіпасти, якщо я власне ігри не запускав, стрімів не дивився, статтей не читав. Щойно нагуглив, що це у Elden Ring Nightreign розробник FromSoftware, а не у Battlefield 6 чи ще у якоїсь. Але власне Elden Ring Nightreign не шутер, в той же час Elden Ring досить популярна ігрова серія, ще й ігровий всесвіт мабуть орігінальний і цікавий (сам то я не знаю), а Arc і <fnkf 6 шутери, тому я й уболівав за перемогу Elden Ring, як співставного по силі конкурента.
Соулси мають величезний вплив на ігрову індустрію, навіть породили окремий піджанр з купою . Цікавитися іграми і нічого не чути про цю серію і їх розробників - фром софтваре на чолі з Міядзакі - складно на межі неможливості.

Відправлено через 1 годину 44 хвилини 30 секунд:
Kassatka: 12.12.2025 22:30Ну таких нюансів мені нізвідки знати. Для мене всі шутери поділяються лише на мультиплеєрні/синглові, від першої/третьої особи та популярні й не дуже, а далі вже всі на одне лице. Ну хіба що Кіберпанк та Сталкер є винятками й виділяються цікавим ігровим всесвітом та сюжетом. Ну що ж. Йой най буде.
Батла з колдою одночасто сингл і мультиплеєр, з акцентом на останній.
Кіберпанк взагалі не шутер, сталкер - шутер з елементами інших жанрів.
Kassatka: 12.12.2025 22:30А для мене все незнайоме і власне хто там актори і акторки теж не в курсі. Мене поки цікавить лише екранізація Варкрафт, але й її подивитися поки руки не дійшли.
Краще і не дивитися, є багато значно кращого контенту.
Kassatka: 12.12.2025 22:30Ні не все одно. MOBA пішли родом з користувацької карти до Warcraft 3, є продуктом стратегій RTS, і навіть зараз їх дехто відносить до піджанру стратегій, хоча я не надто уявляю з якого такого дива. А ще не знаю як у DotA 2 та LoL, але в оригінальній DotA 1 герой рухається мишею (як і все в Варкрафт 3), а не через WASD. Це все ж значно краще, ніж мультиплеєрний шутер, тим більше від першої особи, чи мультиплеєрний мобільний смітник. Ну і завдяки пану Scoffer я тепер знаю, що LoL повільніша за DotA 2 і тому більш дружня для гравців з поганим мікроконтролем. Тому я особисто більше підтримаю LoL, якщо вже нема можливості підтримати кіберспорт Warcraft 3 чи Age of Empires 2.
Фанати РТС часто не люблять МОБА, бо це один з факторів, що спричинили зубожіння жанру.
До піджанру стратегій МОБА відносять в основному маркетологи, яким треба обдурити гравців і збільшити аудиторію, та продажні контентмейкери.
В цілому ні, не краще, вони просто інші і приблизно однаково далекі від "шляхетного" жанру РТС.
Це все ж значно краще, ніж мультиплеєрний шутер, тим більше від першої особи, чи мультиплеєрний мобільний смітник
Мобайл леджендс - МОВА, у ЛОЛ те ж є мобільна версія. Основний спосіб керування - пальцетик по екрану :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.12.2025 11:45 Достатньо мода на безкінечні халявні сейви, який в принципі прибирає будь-який виклик. Бо в принципі завжди є шанс невдало вв'язатись в бій і всрати останні хвилин 40 гри просто так. Що повністю нівелюється сейвом перед будь-яким чихом. Забули стріли поповнти, забули перевдягти виряд з армором і так далі.
Моди на підвищення носимоїх ваги - туди ж (особливо хардмодний дісадвантедж "хвора спина" іде лісом), коли навіть повну пліту надіти не вистачає сил.
Ну і так далі.
Лол, сейв і без мода можна абюзити. Перед боєм: меню->"вийти і зберегти", в бою: "esc, alt+tab-> "закрити задачу". Профіт. А робити "платні" сейви в грі "не для задротів" з відкритим світом - маразм і штучне затягування ігрового часу.
Вагу не ставив, там перків достатньо. Та й що там і заради чого тягати,...економіки нема, гроші й так нема куди подіти.
GreenMile: 13.12.2025 11:45 Ось. В першій фазі відлітає з одної тички, в другій з двох, бо трошечки не вистачило дамага з одної. Ставити знов ігру, щоб відос писати не буду, я думаю, скрін все покаже не гірше.
Ов-ва, виявляється там не одна фаза. Отже, брехун detected
А зараз є і шо?
Та от власне, що нічого. Бо він нічого не додає цікавого )
Все, над чим там є подумати - це як ще сильніше настакати Маель
В мене Сіель дамажила. В будь-якому випадку, бойовка не однокнопочна, а білди різномантіні (це до питання RPG-ності, до речі)
99LVL :lol: , я на 56му, здається, гру пройшов. Відлітає в нього з 1ї тички...
waryag
Member

Повідомлення

GreenMile: 13.12.2025 11:45Ось. В першій фазі відлітає з одної тички, в другій з двох, бо трошечки не вистачило дамага з одної. Ставити знов ігру, щоб відос писати не буду, я думаю, скрін все покаже не гірше.
А якщо без перекача? (все не видно, але тут герої уперлися в левелкап)
Sanya94
Member

Повідомлення

Clair Obscure Awards. Чудова гра, хай і гра року, чому б і ні. Але втулити її в таку кількість номінацій і практично в кожній зробити переможцем це вже якось занадто на мою думку. Не важко здогадатися які тепер будуть очікування від студії і їх наступного проєкту.
GreenMile
Member

Повідомлення

Геральт: 13.12.2025 15:13 Ов-ва, виявляється там не одна фаза. Отже, брехун detected
Шо значить "виявляється"? На скріні 42 ляма дамагу за один хід із 47 ляма ХП у Сімона, і це СОЛО Маель )))
У другій фазі його так само можна заваншотити, але для цього треба Сіель в паті + піктос на автосмерть, авторесурект і дебаф. Сіель бафає Маель і дебафае Сімолна, який потім відлітає з 1 тички від Маель :)
Геральт: 13.12.2025 15:13 99LVL :lol: , я на 56му, здається, гру пройшов. Відлітає в нього з 1ї тички...
Пупсік, всі основний квест проходять на 50+, але на 56 ви від Сімона хіба за за комірець отримали б, бо він десь 90+. Я вам відкрию таємницю, на фіналі основного квеста гра не закінчується, там ще є купа хайлевельних босів, яких ви на 56 не потягнете, а Сімон - це самий сильний бос гри. На відміну від вас, я пройшов всю гру всі доп квести і зачистив весь континент, а ви як завжди пустобріх, який навіть до Сімона не дограв, але шось тут роказуж про "пройшлов гру :lol: У фантазіях своїх ви її прошли.

Відправлено через 12 хвилин 19 секунд:
waryag: 13.12.2025 18:36
GreenMile: 13.12.2025 11:45Ось. В першій фазі відлітає з одної тички, в другій з двох, бо трошечки не вистачило дамага з одної. Ставити знов ігру, щоб відос писати не буду, я думаю, скрін все покаже не гірше.
А якщо без перекача? (все не видно, але тут герої уперлися в левелкап)
Без перекача - це десь 83-85 лвл після того як пройдеш всі побічки на континенті, в соло Маель не пройти другу фазу, мабуть. В першій фазі він відлітає з одного стендаля, а в другій, там, коли йому зносиш чи то 50% чи то 75% хп - він ваншотить без можливості це пережити, тобто при недостатньому дамагу, соло проходження на цьому завершується. Тому без перекача - це через комбу з бафами Сіель.

Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
Геральт: 13.12.2025 15:13 В мене Сіель дамажила. В будь-якому випадку, бойовка не однокнопочна, а білди різномантіні (це до питання RPG-ності, до речі)
Однокнопочна, крім паррі там нічого не потрібно, жодних білдів, власне, як оцей товариш вбивається, виключно контратаками :)
спойлер
chroma.jpg
Відповісти