Значить, її писав або повний ламер, або вона взагалі стосується акумів формфактора 18650, 33140 і так далі, які дійсно можна орієнтувати в будь-який спосіб. Ми ж тут говоримо про збірки на призматикахDDt: ↑ 11.12.2025 11:30нет, не добреGreenMile: ↑ 11.12.2025 11:21Давайте без статей від чатуГПТ, добре?
это не статья от чатГПТ
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
GreenMile
Member
-
Hotspur
Member
DDt є там рідина
Відправлено через 47 секунд:
Весь опір моєї збірки 6 мОм
Відправлено через 47 секунд:
Весь опір моєї збірки 6 мОм
-
Cirax
Member
DDt
Там есть жидкость. При вращении её даже слышно, как переливается.
Там есть жидкость. При вращении её даже слышно, как переливается.
-
S0N1C
Member
якщо я правильно розумію, то є тільки два положення які можуть нашкодити:
- до низу контактами - тому що у разі надмірного тиску і спрацюванні "клапану", буде текти електроліт
- горизонтально широкою стороною до низу - у випадку якщо батарея складається з двох ролів(фактично дві батареї всередені в паралель), один буде сухим
- до низу контактами - тому що у разі надмірного тиску і спрацюванні "клапану", буде текти електроліт
- горизонтально широкою стороною до низу - у випадку якщо батарея складається з двох ролів(фактично дві батареї всередені в паралель), один буде сухим
-
DDt
Member
GreenMile
Hotspur
Cirax
я не исключаю что эти мануалы написаны как-попало или с неточностями, или действительно просто не указали что это для формфактора 18650/33140
Hotspur
Cirax
я не исключаю что эти мануалы написаны как-попало или с неточностями, или действительно просто не указали что это для формфактора 18650/33140
-
Hotspur
Member
я абсолютно офіційно кажу там є рідина. в мене дома пару ящиків цього стоїть не зібраногоDDt: ↑ 11.12.2025 21:42я не исключаю что эти мануалы написаны как-попало или с неточностями, или действительно просто не указали что это для формфактора
-
_VlaD_
Member
Ну є рідина, і що? У свинцевих теж є рідина. Але встановлюють їх навіть вниз клемами. 7-амперні CSB наприклад.Hotspur: ↑ 11.12.2025 23:27я абсолютно офіційно кажу там є рідина. в мене дома пару ящиків цього стоїть не зібраного
-
Shpoker
Member
_VlaD_
Нельзя, там клапан который газ стравливает, а если батарея вверх ногами то вместо газа польется кислота (да-да, там маты внутри с пропиткой, я знаю, и тем не менее)
Нельзя, там клапан который газ стравливает, а если батарея вверх ногами то вместо газа польется кислота (да-да, там маты внутри с пропиткой, я знаю, и тем не менее)
-
_VlaD_
Member
Существует бесперебойник старый и распрастраненный APC, в котором два аккума 7А*ч. Один вверх клеммами, второй сверху вниз клеммами.Shpoker: ↑ 12.12.2025 00:04 _VlaD_
APC 800VA белого цвета.
Вот такой:
- спойлер

Когда аккум переворачиваешь, то трубки оказываются выше уровня электролита.
Вот даже видос есть с установкой:
P.S. Но, аккум там возможно гелевый.
-
Shpoker
Member
_VlaD_
видос не смотрел, но если в аккуме трубки на клапанах в отдельные камеры - то это технологии которые уже не вернуть.
все аккумы что я видел - срываешь клапана и вот они, пластины перед носом, с матами между ними. Гель, агм - не важно, шо там шо сям кислота, которой вниз стекать некуда, пластины всегда уперты в пол, а вверх - да пожалуйста
видос не смотрел, но если в аккуме трубки на клапанах в отдельные камеры - то это технологии которые уже не вернуть.
все аккумы что я видел - срываешь клапана и вот они, пластины перед носом, с матами между ними. Гель, агм - не важно, шо там шо сям кислота, которой вниз стекать некуда, пластины всегда уперты в пол, а вверх - да пожалуйста
-
GreenMile
Member
Не плутайте АГМ акуми і ліфепо4, у АГМ між пластинами є мати, які утримують рідину в собі і яка не витікає, навіть якщо їх перевернути. Крім того, у них така конструкція верхньої кришки, яка не дасть нормально вилитись рідині навіть якщо її буде трохи забагато (хто пробував їх відновлювати і переливав рідини - той знає), а також герметичний клапан. У ліфепо4 призматиків матів як таких немає, у них лише електроди і сепаратор, рідина там булькає у вільному стані, приблизно як в стартерних свинцевих акумах, і клапан одноразовий, після спрацювання розгерметизовується. Зовсім різна конструкція._VlaD_: ↑ 12.12.2025 00:17 Существует бесперебойник старый и распрастраненный APC, в котором два аккума 7А*ч. Один вверх клеммами, второй сверху вниз клеммами.
APC 800VA белого цвета.
-
_VlaD_
Member
Клапан той дуже умовно герметичний. Бо ті гумові ковпачки навряд витримають хоч якийсь тиск при нагріві та розширенні повітря і жижі всередині.GreenMile: ↑ 12.12.2025 09:32а також герметичний клапан.
А через якийсь час гума та розтріскується і взагалі нічого не тримає.
Ну, клапан там хоч і одноразовий, але повністю герметичний та його не так просто змусити спрацювати. Що підтверджує оце відоме відео, на якому клапан не спрацював при тому що призматики стали майже циліндрами:GreenMile: ↑ 12.12.2025 09:32У ліфепо4 призматиків матів як таких немає, у них лише електроди і сепаратор, рідина там булькає у вільному стані, приблизно як в стартерних свинцевих акумах, і клапан одноразовий, після спрацювання розгерметизовується. Зовсім різна конструкція.
-
vmsolver
Member
Он фактически не клапан, а прослабление в корпусе ячейки, чтобы в случае поднятия давления он разгерметизировался в первую очередь в этом конкретном месте._VlaD_: ↑ 12.12.2025 11:16Ну, клапан там хоч і одноразовий, але повністю герметичний та його не так просто змусити спрацювати
Клапан, это что-то многоразовое что ли..
-
GreenMile
Member
Вони стали циліндрами і не стрельнули, бо не були скріплені разом, тому тиском їх роздуло, а не прорвало клапан. Ще раз, у ліфепо4 це АВАРІЙНИЙ клапан, він спрацьовує один раз і назавжди, щоб не розірвало комірку, а у АГМ акумів там резиновий клапан котрий постійно стравлює гази при заряді - це його нормальна робота, він не призначений тримати тиск. Тому ті резинки знімаються зі звуком "чпок"_VlaD_: ↑ 12.12.2025 11:16Клапан той дуже умовно герметичний. Бо ті гумові ковпачки навряд витримають хоч якийсь тиск при нагріві та розширенні повітря і жижі всередині.GreenMile: ↑ 12.12.2025 09:32а також герметичний клапан.
А через якийсь час гума та розтріскується і взагалі нічого не тримає.
Ну, клапан там хоч і одноразовий, але повністю герметичний та його не так просто змусити спрацювати. Що підтверджує оце відоме відео, на якому клапан не спрацював при тому що призматики стали майже циліндрами:GreenMile: ↑ 12.12.2025 09:32У ліфепо4 призматиків матів як таких немає, у них лише електроди і сепаратор, рідина там булькає у вільному стані, приблизно як в стартерних свинцевих акумах, і клапан одноразовий, після спрацювання розгерметизовується. Зовсім різна конструкція.
Ще раз підкреслюю, у АГМ і ліфепо4 зовсім різна конструкція і зовсім різне призначення клапанів, це до того, що не можна один ставити в приклад іншому.
-
1985god
Member
можно порадоваться за автора он отбил свои акумуляторьі 300к просмотров єто около 1 долара США за 1000 просмотров итого 300 доларов
-
Hotspur
Member
упс для роутера
-
Wiking007
Member
Подскажите можно ли заряжать акб в бесперебойнике внешней зарядкой параллельно со встроенной? У меня вместо свинца подключен самодельный lifepo4 аккумулятор на белой БМС, у неt 2 выхода один P- нагрузка и С- зарядка, Р- подключен к бесперебойнику. Можно ли подключить внешнее зарядное к С- и заряжать при наличии сети или нет?
-
Shpoker
Member
Wiking007
Не знаю шо у тебя там как, но если упс тупо накинут на заводскую батарею (юзеру доступны лишь + и -, он не знает ни про какие бмс внутри) и ее заряжает, то ты можешь смело прямиком на эту же батарею, на эти же контакты, накинуть еще кучу упсов либо зарядок и все будет норм, не переменка ж
Не знаю шо у тебя там как, но если упс тупо накинут на заводскую батарею (юзеру доступны лишь + и -, он не знает ни про какие бмс внутри) и ее заряжает, то ты можешь смело прямиком на эту же батарею, на эти же контакты, накинуть еще кучу упсов либо зарядок и все будет норм, не переменка ж
-
dimus8210
Member
у неї не два виходи, він один мінусовий просто на бмс позначений як С- і Р-, просто робіть як Shpoker написав, + на +, - на - (грубо кажучи на Р-) і заряджай без заморокWiking007: ↑ 12.12.2025 20:56 Подскажите можно ли заряжать акб в бесперебойнике внешней зарядкой параллельно со встроенной? У меня вместо свинца подключен самодельный lifepo4 аккумулятор на белой БМС, у неt 2 выхода один P- нагрузка и С- зарядка, Р- подключен к бесперебойнику. Можно ли подключить внешнее зарядное к С- и заряжать при наличии сети или нет?
-
Hotspur
Member
можна. на всі кабелі + став плавкі запобіжникиWiking007: ↑ 12.12.2025 20:56Подскажите можно ли заряжать акб в бесперебойнике внешней зарядкой параллельно со встроенной?