Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 10.12.2025 15:13Так само як 16 годин перегляду ютубу без підзарядки
в силу вашою обмеженості - вам не потрібно

але всі виробники ноутів - прагнуть покращити автономність, і є хто заявляє що мають більше
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

0F
Ну типу на ніч поставив і воно зарядилось, плюс зарядка низькою напругою не так зношує акумулятор а у яблучних девайсів на вторинному ринку ціна формується від зношенності акума одразу після зовнішнього вигляду тож деякий профіт в цьому є, але якщо ти завзятий яблучник-перекуп. для звичайного користування без думок скільки через рік дадуть грошей на б\в ринку то звісно добре коли 60-80% акума набиває за менше ніж годинку.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.12.2025 14:57Але який в цьому сенс, якщо можна набрати 80% за годину - питання відкрите
я прихильник заряджати низькою потужністю, можливо саме тому у мене батареї у пристроях живуть і по 10 років

а недавно в силу обмежень по часу довелось заряджати один пристрій зарядкою 20+ Вт - і буквально за місяць в ньому батарея суттєво деградувала - якщо раніше тримала 3 доби, то стала тримати пів доби

Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:16але якщо ти завзятий яблучник-перекуп
ваша проблема - що будь хто хто щось каже за Епл - відразу приписується до Епл
я лише визнаю прогрес у їх процах. Решта - мені не подобається

я теж не фанат смартів на Андроїд - я лише за кастомні прошивки на основі чистого Андроїду - до прикладу https://crdroid.net/
і їх максимальну кастомізацію - а до дійшли до того що навіть в статусі зверху годину не можна перемістити направо :weep:

я не фанат Віндовс - і версія 11 - це повне лайно. Я фанат Він 7
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 15:22ваша проблема - що будь хто хто щось каже за Епл - відразу приписується до Епл
я лише визнаю прогрес у їх процах. Решта - мені не подобається
це не моя проблема - це таке суспільство. бо всі нєтакусі це 146% яблучник\консольщик\вайбокодєр, за свій життєвий досвід я в цьому не один раз пересвідчився і жодного разу не помилився ;)
0F
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:16 0F
зарядка низькою напругою не так зношує акумулятор
Знос АКБ через швидку зарядку перестав бути реальністю вже декілька років як.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

0F: 11.12.2025 15:24
AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:16 0F
зарядка низькою напругою не так зношує акумулятор
Знос АКБ через швидку зарядку перестав бути реальністю вже декілька років як.
спробуйте це пояснити топікстартеру ;)
0F
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:26 спробуйте це пояснити топікстартеру ;)
Неможливо пояснити сліпому як виглядає райдуга.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 15:22а недавно в силу обмежень по часу довелось заряджати один пристрій зарядкою 20+ Вт - і буквально за місяць в ньому батарея суттєво деградувала - якщо раніше тримала 3 доби, то стала тримати пів доби
:laugh: невигадані історії про які неможливо мовчати part 2. Юра, ну досить вже блазнювати і натягувати сову на глобус. чи ти заряджав свій айфон під подушкою і він пшакнув від 20вт зарядки? не сміши :rotate:

Відправлено через 42 секунди:
0F: 11.12.2025 15:28
AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:26 спробуйте це пояснити топікстартеру ;)
Неможливо пояснити сліпому як виглядає райдуга.
краще і не скажеш :up:
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 14:50 ну ви ж не знаєте сучасних ноутів які можна заряджати звичайними повербанками на 20 Вт або менше?
Цікаво, а ти думав що тут люди на форумі тільки в магазині техніку бачили? :)
Щойно заміряв свій MacBook - 6 Вт без PD, 16 Вт з PD.
Мій старий HP тягне 11 Вт без PD і 17.5 Вт з PD (9В),
Steam Deck - 17.7 Вт (12В).
Так що твоє "ви ж не знаєте" промахнулось повз аудиторію.
Те що твій Ryzen не вміє - зовсім немає відношення до х86, а просто виробник не захотів додавати більш гнучкий контролер заряду.
Економія копійок.

Перевіряв на різних ПБ з QC2/3, PD 18 Вт (12В 1.5А). ПБ на 22 Вт зараз не під рукою, але думаю всі 3 пристрої будуть споживати 22 Вт. Але що дек що HP як мінімум в декілька разів дешевші за емейзінг.

Відправлено через 12 хвилин 49 секунд:
0F: 11.12.2025 14:57Я знаю, бо в мене якраз такий. Але який в цьому сенс, якщо можна набрати 80% за годину - питання відкрите.
Ну це зручно, наприклад, якщо ти в лісі за 200 км від цивілізації.
AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:16Ну типу на ніч поставив і воно зарядилось, плюс зарядка низькою напругою не так зношує акумулятор
це актуально для смартфонів де конфігурація батареї 1S. В маку батарея 3S, потрібно підняти напругу до 12В, ефективність буст конвертера оцінюється від 75 до 90%. Тобто це буде зарядка Tricke Charge. По останнім дослідженням Trickle Charge повільно вбиває літієві бітареї. https://www.pknergy.com/news/why-is-a-t ... batteries/
AntonyKandaurov: 11.12.2025 15:16завзятий яблучник-перекуп
має спуфер батареї

Відправлено через 32 секунди:
0F: 11.12.2025 15:24Знос АКБ через швидку зарядку перестав бути реальністю вже декілька років як.
якраз шукав це відео! Дякую.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.12.2025 15:24Знос АКБ через швидку зарядку перестав бути реальністю вже декілька років як
практика доводить інакше
хоча виробникам звичайно що вигідно щоб ви поскоріше вбили свої батареї та купили нові пристрої

як доказ - в мене є пристрої яким 10+ років і батарея досить жива. А у вас?
tornadox: 11.12.2025 16:23Мій старий HP тягне 11 Вт без PD і 17.5 Вт з PD (9В),
Steam Deck - 17.7 Вт (12В).
Так що твоє "ви ж не знаєте" промахнулось повз аудиторію.
Те що твій Ryzen не вміє - зовсім немає відношення до х86, а просто виробник не захотів додавати більш гнучкий контролер заряду
у мене саме HP - але не старий HP як у вас, а відносно свіжий. І не один, і навіть не два. І всі хочуть потужну зарядку 45+ Вт
0F
Member

Повідомлення

tornadox: 11.12.2025 16:23 Ну це зручно, наприклад, якщо ти в лісі за 200 км від цивілізації.
Це зрозуміло і я цим постійно користуюсь, бо в дещо схожих умовах. Я про те, що нахіба користуватись повільною зарядкою на всю ніч, якщо є швидка.

yuriy_dd: 11.12.2025 16:33 практика доводить інакше
Повільна зарядка якось впливає на зір? Інакше я не можу пояснити ігнорування посилання на порівняльний тест швидкої і повільної зарядки на 40 девайсах.
yuriy_dd: 11.12.2025 16:33 як доказ - в мене є пристрої яким 10+ років і батарея досить жива. А у вас?
Не схильний втручатись в еволюцію і оберігати динозаврів. Серед тих девайсів, якими користуюсь особисто і по роботі, жоден не страждає якоюсь надлишковою деградацією АКБ через швидку зарядку.
yuriy_dd: 11.12.2025 16:33 у мене саме HP - але не старий HP як у вас, а відносно свіжий. І не один, і навіть не два. І всі хочуть потужну зарядку 45+ Вт
Ну тобто не розбираємось в залізі ми, але користуєшся HP, які славляться вендорлокнутими зарядками, що ігнорують стандарти, ти. Я тебе почув.
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 15:16в силу вашою обмеженості - вам не потрібно
от тільки мою "обмеженість" бачиш тільки ти, але сміються всі з тебе :rotate:
yuriy_dd: 11.12.2025 16:33практика доводить інакше
Практика вказує на ефект Даннінга-Крюгера та повне нерозуміння причин деградації літієвих батарей.
yuriy_dd: 11.12.2025 16:33 як доказ - в мене є пристрої яким 10+ років і батарея досить жива. А у вас?
Ну я не любитель носити петарду в кишені. LiPo після 5-7 років - це лотерея з деградацією сепаратора і дендритами. Фінансовий стан дозволяє не ризикувати пожежею заради економії 30 баксів.
Рекомендую відвідати https://www.reddit.com/r/spicypillows/ щоб трішки протверезіти.

Відправлено через 15 хвилин 41 секунду:
0F: 11.12.2025 16:59 Це зрозуміло і я цим постійно користуюсь, бо в дещо схожих умовах. Я про те, що нахіба користуватись повільною зарядкою на всю ніч, якщо є швидка.
то був сарказм :) в плані того що 16 годин безперервного перегляду ютубу на макбуку потрібен людям з дуже особливими потребами

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Писав тут пару сторінок раніше про те що показник % батареї в епл заскриптований і не прогадав. В Coconut battery є перемикач і він називається "Apple Style" :lol:
реальний показник по вольтажу
Зображення
епл стайл для фанатів
Зображення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

0F: 11.12.2025 16:59 Повільна зарядка якось впливає на зір? Інакше я не можу пояснити ігнорування посилання на порівняльний тест швидкої і повільної зарядки на 40 девайсах.
не дивно що є люди, які довіряють тестам на 6 місяців
батареї в моїх пристроях ходять сильно довше
також можна почитати в темах про смарти з швидкими зарядками відгуки людей які пишуть про деградацію батарей
0F: 11.12.2025 16:59 як доказ - в мене є пристрої яким 10+ років і батарея досить жива. А у вас?
Не схильний втручатись в еволюцію і оберігати динозаврів. Серед тих девайсів, якими користуюсь особисто і по роботі, жоден не страждає якоюсь надлишковою деградацією АКБ через швидку зарядку
тобто нема, можна було сказати і коротше
коли буде - тоді будете мати право щось казати
tornadox: 11.12.2025 17:18Ну я не любитель носити петарду в кишені. LiPo після 5-7 років - це лотерея з деградацією сепаратора і дендритами. Фінансовий стан дозволяє не ризикувати пожежею заради економії 30 баксів
пристрої про які я кажу - це в основному продукція Сяомі - всі перепрошиті, всі заряджаю мало-потужними зарядками. У мене не було проблем з жодною батареєю від них
tornadox: 11.12.2025 17:18 то був сарказм :) в плані того що 16 годин безперервного перегляду ютубу на макбуку потрібен людям з дуже особливими потребами
16 год - це лише на скріні. Реальний результат був 28 год
і я би хотів мати ще довше - зараз ще більше по роботі доводиться бути далеко від розетки, і дуже би вітав можливість не брати і не задумуватись про повербанки
надіюсь що в новому маку на А18 проці буде ще краща автономність

Відправлено через 1 годину 29 хвилин 11 секунд:
AntonyKandaurov: 04.12.2025 20:21Але 55 папуг в спідометрі з графіком частоти все ще чекаємо
тести з мого мак міні - але в мене ОС - 15.6.1, а на макбук ейр що я раніше постив - там вже остання оновлена
Screenshot 2025-12-11 at 21.03.14.png
Screenshot 2025-12-11 at 21.00.05.png
Відправлено через 6 хвилин 52 секунди:
для розігріву задів фанатів х86 :lol: :lol:

а хто не фанат - той дійсно може подивитись і порівняти цифри прогресу макбуків на Інтел та на нових М4 5 років по тому, які ще й сильно дешевші
Заодно і подумати як вплинув на індустрію перехід Епл на АРМ, і чи були би нові проци від х86 без цього поштовху

відео що згадується про тестування MacBook Air для Music Production:

pelia
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 10.12.2025 18:10 Нє, ну може якщо вимкнути макбучєк і поставити на зарядку 5в 1а то воно і зарядиться. Але працює і заряджається - це вже невігластво заради лулзів чи чогось іншого :gigi:
Сміх сміхом, а я так придбав сінкпад а485, але продавець забув покласти зарядне в комплект, мені все одно потрібно було його зарядити, а PD зарядного у мене не було, зате був hp probook 645 g4, який вмів віддавати PD, сінккпад від нього чудово жив (а ось НР не може заряджатись від слабеньких PD) і я міг користуватись ним. Декілька днів так користувався, поки продавець не відправив зарядне, тому це таки плюс
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 11.12.2025 21:32а я так придбав сінкпад а485, але продавець забув покласти зарядне в комплект, мені все одно потрібно було його зарядити, а PD зарядного у мене не було
то виходить не лише HP хочуть потужну зарядку, але й Lenovo - в чому я не здивований.

ще один доказ - що х86 покусані фанати мають дуже обмежені знання
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Один ти лише в пальто білому стоїш B-)
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 21:1716 год - це лише на скріні. Реальний результат був 28 год
Емейзінг м4 про сів за 2.5 години, з 100 до 0%.
Зображення

Це робота за яку платять кеш, за який купується зарядна станція, від якої працює монітор і роутер.
Дешева станція на LFP має 5-10 тисяч циклів заряду, а LiPo в лептопі 300-500.

За 3.5 роки користування, 49 циклів, успішно проданий за 85% вартості.
Зображення

А то так, якщо залипати в ютуб по 28 годин безперервно, то і справді єдиний варіант це вбивати батарею на преміальному ноуті заради сумнівної розваги.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 11.12.2025 23:04 Емейзінг м4 про сів за 2.5 години, з 100 до 0%.
він і скоріше може сісти, якщо завантажити по повній
вся розмова про час роботи коли навантаження мале
tornadox: 11.12.2025 23:04купується зарядна станція, від якої працює монітор і роутер
але навіщо тоді ноут? чи ви пропонуєте носити з собою зарядну станцію?
tornadox: 11.12.2025 23:04Дешева станція на LFP має 5-10 тисяч циклів заряду
я дуже чекаю від вас посилання на дешеву станцію з 5-10 тисяч циклів заряду?
tornadox: 11.12.2025 23:04 За 3.5 роки користування, 49 циклів, успішно проданий за 85% вартості.
зовсім не зрозуміло
то він сів і ви його прямо сьогодні продали? але як ви можете 3.5 роки користуватись м4 про, якщо він вийшов явно не так давно?
tornadox: 11.12.2025 23:04 А то так, якщо залипати в ютуб по 28 годин безперервно, то і справді єдиний варіант це вбивати батарею на преміальному ноуті заради сумнівної розваги.
але я кажу про макбук ейр, його люди використовують для різних завдань - в тому числі дивляться онлайн відео / ютюб
і він самий дешевий
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 23:17 я дуже чекаю від вас посилання на дешеву станцію з 5-10 тисяч циклів заряду?
налаштував навіть фільтр, користуйся на здоровʼя
https://rozetka.com.ua/ua/zaryadnie-sta ... e-lifepo4/
ще часто є знижки на Aliexpress, і безмитний ввіз до 2027 року.
yuriy_dd: 11.12.2025 23:17він і скоріше може сісти, якщо завантажити по повній
вся розмова про час роботи коли навантаження мале
а як знизити це навантаження? мені не платять за те що я буду дивитися в пустий екран...
yuriy_dd: 11.12.2025 23:17 але навіщо тоді ноут? чи ви пропонуєте носити з собою зарядну станцію?
Маю такий, залазить в сумку з ноутом https://rozetka.com.ua/ua/baseus-ppbl000201/p427950752/
yuriy_dd: 11.12.2025 23:17зовсім не зрозуміло
то він сів і ви його прямо сьогодні продали?
не хватає докумекати що я маками користуюся понад 10 років?
yuriy_dd: 11.12.2025 23:17але я кажу про макбук ейр, його люди використовують для різних завдань - в тому числі дивляться онлайн відео / ютюб
і він самий дешевий
більшість людей не вміє розпоряджатися грошима, для ютуба підійде планшет 13" за дві сотні, а не "самий дешевий" мак за тисячу.
tablestikus
Member

Повідомлення

tornadox: 11.12.2025 23:55
yuriy_dd: 11.12.2025 23:17 я дуже чекаю від вас посилання на дешеву станцію з 5-10 тисяч циклів заряду?
налаштував навіть фільтр, користуйся на здоровʼя
https://rozetka.com.ua/ua/zaryadnie-sta ... e-lifepo4/
ще часто є знижки на Aliexpress, і безмитний ввіз до 2027 року.
а яка ж з них має 10к циклів?
Відповісти