Анонс нової Tomb Raider відбудеться на The Game Awards 2025

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

MqM: 09.12.2025 15:30
Enjthesilence: 09.12.2025 15:11

як би ж не існували десятки кривих ігр на юе5, я би погодився, а так просто зі скептицизмом чекаю на гру через юе5. теж саме в мене із відьмаком 4 і ще декількома проектами, які вирішили працювати з юе5. реально гарно працюючих проектів на юе5 мізер
Тут тільки треба відповісти ось таким відео

угу, чи ось цей :laugh:
тільки при чому тут якість і можливості рушія, якщо на 10 проектів 1 буде нормально працювати? що навіть самі розробники юе5 рофлять зі своїх проблем статерів шейдерів на конференціях. мені неважливо, що юе5 супер сучасний, крутий рушій, мені важливо, які ігри на ньому виходять і як вони працюють, все інше - нецікаво. я впевнений на 100%, що можливо зробити прям цукерку, в нас же є декілька прикладів, треба просто робити.
MqM
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 09.12.2025 15:52
MqM: 09.12.2025 15:30

Тут тільки треба відповісти ось таким відео

тільки при чому тут якість і можливості рушія, якщо на 10 проектів 1 буде нормально працювати? що навіть самі розробники юе5 рофлять зі своїх проблем статерів шейдерів на конференціях. мені неважливо, що юе5 супер сучасний, крутий рушій, мені важливо, які ігри на ньому виходять і як вони працюють, все інше - нецікаво. я впевнений на 100%, що можливо зробити прям цукерку, в нас же є декілька прикладів, треба просто робити.
Шлак навіть на Source виходив, як от Postal 3
Чомусь думаєш, що якщо криворукі розробники візьмуть іншмй рушій щось кардинально зміниться? Свята наївність.
Просто шлаку стало більше, бо розробка ігор банально стало доступніша менш кваліфікованішим працівникам.
А що ситуація на інших рушіях краща? Як бачимо по загальній тенденції зовсім ні
daesz
Member

Повідомлення

Мені дуже сподобався ТР 2013того, при тому я так і не зміг по сьогоднішній день завершити райз і шедоу..
Надіюсь, черговий перезапуск буде більш вдалим.
Geinz21
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 09.12.2025 15:52 тільки при чому тут якість і можливості рушія, якщо на 10 проектів 1 буде нормально працювати? що навіть самі розробники юе5 рофлять зі своїх проблем статерів шейдерів на конференціях. мені неважливо, що юе5 супер сучасний, крутий рушій, мені важливо, які ігри на ньому виходять і як вони працюють, все інше - нецікаво. я впевнений на 100%, що можливо зробити прям цукерку, в нас же є декілька прикладів, треба просто робити.
Если вернуться к поколению PS360, то повторяется та же ситуация: из всех разработчиков освоили UE3 только непосредственно сами Эпики в своих Gears of War и Rocksteady в трилогии Аркхэма. Сейчас в принципе, тоже самое. Экспедиция 33 неплохо так удивила, Форточку, не знаю, можно ли причесть к этому пантеону :) Ну и допускаю, что возможно CDPR удивят в Ведьмаке. Если опять не наймут ленивых тестеров :laugh:

Отправлено спустя 45 секунд:
А, еще забыл демку Матрицы от Эпиков.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

MqM: 09.12.2025 19:28
Enjthesilence: 09.12.2025 15:52

Чомусь думаєш, що якщо криворукі розробники візьмуть іншмй рушій щось кардинально зміниться? Свята наївність.
Просто шлаку стало більше, бо розробка ігор банально стало доступніша менш кваліфікованішим працівникам.
а які ще залишились "універсальні" рушії крім "юе5?" на сьогодні?
внутрішні рушії студій завжди будуть кращі, але на то вони і внутрішні. десіма, як приклад (хорайзен, дес стрендінг) дуже гарний, добре оптимізований, край енжин (ксд2) чудово себе показав, так на ньому важче розробляти гру, у ноті дог топ рушій, ну короче знову ж таки, власні рушії топових студій - жир. юе5 - універсальний, має крутий інструментарій, на ньому легко зробити "красиво", але "оптимізувати" цю красу питання інше
MqM
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 09.12.2025 22:03
MqM: 09.12.2025 19:28
а які ще залишились "універсальні" рушії крім "юе5?" на сьогодні?
внутрішні рушії студій завжди будуть кращі, але на то вони і внутрішні. десіма, як приклад (хорайзен, дес стрендінг) дуже гарний, добре оптимізований, край енжин (ксд2) чудово себе показав, так на ньому важче розробляти гру, у ноті дог топ рушій, ну короче знову ж таки, власні рушії топових студій - жир. юе5 - універсальний, має крутий інструментарій, на ньому легко зробити "красиво", але "оптимізувати" цю красу питання інше
Unity - є теж чимало погано оптимізованих ігор
CryEngine - теж чимало погано оптимізованих ігор

Нагадаю
- перший
- другий
Може справа не в рушіях таки?)
Чарівне слово "внутрішні" видно робить дива) Це просто команди мають своїх же спеціалістів, які той рушій розробляли і можуть спокійно отримати консультацію по будь якому питанню) І в них найповнша документація.
А яка проблема в універсальному Анрілі вимикати непотрібні функції?

Отправлено спустя 12 минут 15 секунд:
daesz: 09.12.2025 19:43 Мені дуже сподобався ТР 2013того, при тому я так і не зміг по сьогоднішній день завершити райз і шедоу..
Надіюсь, черговий перезапуск буде більш вдалим.
А чим погані?
Застряг на гробницях?
Ігри сильно затягують) Хочеться реально всі досягнення зібрати - при чому вони дійсно цікаві)
Tetronga
Member

Повідомлення

Geinz21: 09.12.2025 21:00
Enjthesilence: 09.12.2025 15:52 тільки при чому тут якість і можливості рушія, якщо на 10 проектів 1 буде нормально працювати? що навіть самі розробники юе5 рофлять зі своїх проблем статерів шейдерів на конференціях. мені неважливо, що юе5 супер сучасний, крутий рушій, мені важливо, які ігри на ньому виходять і як вони працюють, все інше - нецікаво. я впевнений на 100%, що можливо зробити прям цукерку, в нас же є декілька прикладів, треба просто робити.
Если вернуться к поколению PS360, то повторяется та же ситуация: из всех разработчиков освоили UE3 только непосредственно сами Эпики в своих Gears of War и Rocksteady в трилогии Аркхэма. Сейчас в принципе, тоже самое. Экспедиция 33 неплохо так удивила, Форточку, не знаю, можно ли причесть к этому пантеону :) Ну и допускаю, что возможно CDPR удивят в Ведьмаке. Если опять не наймут ленивых тестеров :laugh:

Тільки UE3 працював стабільно і не на потужному залізі. Його проблема була тільки в тому, до ігри на ньому виглядали однаково. А на UE5 досі ігри лагають і фрізять хоч яке залізо їй дай
daesz
Member

Повідомлення

Tetronga: 10.12.2025 08:11
Geinz21: 09.12.2025 21:00

Тільки UE3 працював стабільно і не на потужному залізі. Його проблема була тільки в тому, до ігри на ньому виглядали однаково. А на UE5 досі ігри лагають і фрізять хоч яке залізо їй дай
Фортнайт та арк рейдерс ніби нормальну продуктивність мають.
IlyaBril
Junior

Повідомлення

Як людина яка працює на цьому проекті, скажу що мені гра справді подобається, можливо моє думка звісно трохи перебільшена. Але я радий бути частиною такої легендарної серії, і скажу що всередині все виглядає справді круто: люди, підхід до роботи, продакшн. Звісно як воно все вийде в кінці ми побачимо пізніше, але я сподіваюсь, що результат буде кращим ніж з іншими UE5 іграми)

З приводу рушія скажу що це питання як завжди спірне і можна вести дискусію дуже довго. Але з відео зверху погоджуюся. Я вважаю що все дуже залежить від реалізації і рішень розробників. Звісно рушій має вплив на те як ти робиш гру, але якщо самі розробники "наговнокодили", то тут вже питання до них. В кінці кінців рушій це лише інструмент, але як ти його використовуєш має значення.
Draqoon
Member

Повідомлення

IlyaBril: 10.12.2025 13:42 Як людина яка працює на цьому проекті, скажу що мені гра справді подобається, можливо моє думка звісно трохи перебільшена. Але я радий бути частиною такої легендарної серії, і скажу що всередині все виглядає справді круто: люди, підхід до роботи, продакшн. Звісно як воно все вийде в кінці ми побачимо пізніше, але я сподіваюсь, що результат буде кращим ніж з іншими UE5 іграми)

З приводу рушія скажу що це питання як завжди спірне і можна вести дискусію дуже довго. Але з відео зверху погоджуюся. Я вважаю що все дуже залежить від реалізації і рішень розробників. Звісно рушій має вплив на те як ти робиш гру, але якщо самі розробники "наговнокодили", то тут вже питання до них. В кінці кінців рушій це лише інструмент, але як ти його використовуєш має значення.
Та головне пересвєт убрати :gigi:
zaqik
Member

Повідомлення

ЛУдше бы сеусекс :nunu:
New Lara Croft
Аж прям перезапуск перезапуска SiN захотелось... :weep:
VovaII
Member

Повідомлення

А чого такі різні відгуки про Арк? Наче швидкодія висока, а все одно скарги?
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Я з Лари грав тільки в трійку ігор з останньої серії. Не скажу, що сильно зафанатів, так як в окремих моментах прямо пересилював себе, щоб пройти складні для себе місця та не покинути гру зовсім, грав скоріше "для спробувати", але якось по ходу процесу самої гри серія зачепила і в багатьох моментах дуже сподобалася, як наслідок - лишилася в пам'яті та серці приємним спогадом, тому - теж чекаю і у жодному разі не пройду повз.

► ...Я, правда, зараз ніяк не можу згадати, чому та як взагалі загорівся бажанням пройти першу TR (2013) - чи-то після Деус Екса Х.Р. (я його далеко не одразу на релізі проходив), чи-то мені АС Блек Флаг-а мало видалося, а чи-то я якось після Фар-Края 4-го спокусився почасти "схожими" геймплейними фішками... А можливо то взагалі перше Метро якось вплинуло, що я ще й Лару пішов пробувати, але по крайній мірі після TR (2013) - "Мені сподобалось" ((С) як казав герой Кевіна Бейкона у фільмі "Невидимка" 2000 року голосом актора українського дубляжу, коли його запитали, як-то воно - невидимим підглядати за дівчатами :laugh: ) я точно знаю, що неодмінно буду проходити всі наступні частини або подібні ігри (на відміну від серії ігр Фар-Край, приміром).
MqM
Member

Повідомлення

IlyaBril: 10.12.2025 13:42 Як людина яка працює на цьому проекті, скажу що мені гра справді подобається, можливо моє думка звісно трохи перебільшена. Але я радий бути частиною такої легендарної серії, і скажу що всередині все виглядає справді круто: люди, підхід до роботи, продакшн.
Навіщо так інтригувати? Хоча би дрібязкові інсайди написав, хоча би про місце подій чи зявилися нові механіки і тд
IlyaBril
Junior

Повідомлення

MqM
Друже, ти ж розумієш, що все під NDA. Сьогодні коли пишу, вже і офіційний анонс є)
Відповісти