Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
Striker
Member
Завтра виходить FSR Redstone.
-
ilcattivo
Member
Залежить від ваших вимог до тишини.spong: ↑ 08.12.2025 16:09 Як вважаєте чи є сенс переплачувати за Asus TUF 5070ti або MSI 5070 Ti GAMING TRIO OC ? Чи буде достатньо ASUS PRIME-RTX5070TI ?
У мене ASUS Prime стоїть в десктоп збірці на столі, тобто близько до мене. Прийшлось поставити максимальні оберти на 30% (900 об/хв), бо якщо більше вже чутно. Зробив андервольт до ~190 Вт. Температура в такому режимі 65-70 градусів. Якщо хочеться краще – доведеться переплачувати
-
luckygamerks
Member
Я розумію, що в офіційних джерелах цифри інші, але ж я приклав скріншот з тестів там споживання різниця навіть більше ніж на 100 ват. Так в мене немає жодної з цих карт і я опираюсь на досвіді оглядів, а не власний досвід.Nouriel: ↑ 09.12.2025 12:40які ще 100вт? 4070ті - 280вт, 9070хт -315втluckygamerks: ↑ 08.12.2025 13:19 але ж є там де різниця буває більша ніж на 100 ват![]()
![]()
![]()
я просто не розумію чого так важко загуглити інфу і вигадують казки?
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:хт так само може тому рахуй розрив лишиться такий самийГеральт: ↑ 08.12.2025 16:04Так про то й мова. Даунвольчена (але не задушена) 9070 буде мати швидкодію практично ту саму, що й задушена XT. Тільки з меншим споживанням і за менші грош
та і не буде там +10% приросту, як би не хотілось))
Відправлено через 5 хвилин 58 секунд:давай уже 200 як брехати то брехати нормальноVlaad13: ↑ 08.12.2025 13:21А ще в простої чи ютубі 60 ват проти 20![]()
![]()
Дійсно є дуже багато факторів, які впливають на споживання, це і паверліміти, і ступінь навантаження на карту і андервольтинг, але ж андервольтинг можна зробити не тільки з картами а ж, а і з конкурентами, можливо він у конкурентів буде не настільки ефективний, це треба перевіряти, але тим не менш.
Я ще раз повторюю я не хейтер амд, сам на них часто поглядаю, я один з не багатьох тут хто казав, що це покоління від амд навіть не погане, але те, що в них ще достатньо нюансів це факт.
-
Геральт
Member
luckygamerks
https://tpucdn.com/review/asus-radeon-r ... gaming.png
314 (ref) vs 279 ось це є хоч якийсь тест. А не скріншот споживання в моменті.
-
Nouriel
Member
я побачив шо ти опираєшся на досвід скріншота))) покажи мені де скинь но мені огляди де твоя 5070ті споживє 175вт))) а краще скинь всі шо ти дивився, якшо відео зразу таймінги на енергоспоживанняluckygamerks: ↑ 09.12.2025 18:49Я розумію, що в офіційних джерелах цифри інші, але ж я приклав скріншот з тестів там споживання різниця навіть більше ніж на 100 ват. Так в мене немає жодної з цих карт і я опираюсь на досвіді оглядів, а не власний досвід.
я хочу на цей цирк подивитись
-
luckygamerks
Member
Можливо середнє споживання за багатьма тестами таке і є, але ви не прочитали, що саме я тоді писав «Так є проекти де вони споживають майже однаково, але ж є там де різниця буває більша ніж на 100 ват, що окрім більших платежів часто тягне за собою покупку більш потужного блоку живлення». Я написав, що може бути така ситуація, що людина може грати постійно у якусь гру, в саме в цій грі буде різниця в умовні 100 ват, не всі люди будуть займатись андеовольтінгом. Так таких проектів може і не багато, але ж вони є. Так само як і ситуація, що одні мають кращий фас на andа інші на, nvidea. Може бути класична ситуація, що людина купить nvidea, а саме її улюблені ігри краще заточені саме під amd.Геральт: ↑ 09.12.2025 18:58 luckygamerks
Отправлено спустя 5 минут 41 секунду:
Та чого ж вона мояNouriel: ↑ 09.12.2025 19:05я побачив шо ти опираєшся на досвід скріншота))) покажи мені де скинь но мені огляди де твоя 5070ті споживє 175вт))) а краще скинь всі шо ти дивився, якшо відео зразу таймінги на енергоспоживанняluckygamerks: ↑ 09.12.2025 18:49Я розумію, що в офіційних джерелах цифри інші, але ж я приклав скріншот з тестів там споживання різниця навіть більше ніж на 100 ват. Так в мене немає жодної з цих карт і я опираюсь на досвіді оглядів, а не власний досвід.
я хочу на цей цирк подивитись![]()
![]()
![]()
Отправлено спустя 6 минут 58 секунд:
Ось на днях викладали відео
-
bes
Member
а нету проектов где амд меньше потребляет чем нвидия или она всегда долбится в 300+ ? Скажи что за игры и они сами посмотрят потреблениеluckygamerks: ↑ 09.12.2025 19:21 Я написав, що може бути така ситуація, що людина може грати постійно у якусь гру, в саме в цій грі буде різниця в умовні 100 ват, не всі люди будуть займатись андеовольтінгом. Так таких проектів може і не багато, але ж вони є.
Востаннє редагувалось 09.12.2025 19:26 користувачем bes, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Та не буде там різниці в 100Вт (середнє, за сесію) при інших рівних. Ну, або приклад в студію. Чисто теоретично можливо, що суттєво потужніша карта буде менше споживати, ніж слабша карта, яка пихтить на своїх макс можливостях. Але це не той випадок, бо карти спів-ставні по швидкодії. БЖ в будь-якому випадку має вибиратись під номінал, а не гіпотетичні -100Вт в конкретній грі.luckygamerks: ↑ 09.12.2025 19:14 Можливо середнє споживання за багатьма тестами таке і є, але ви не прочитали, що саме я тоді писав «Так є проекти де вони споживають майже однаково, але ж є там де різниця буває більша ніж на 100 ват, що окрім більших платежів часто тягне за собою покупку більш потужного блоку живлення». Я написав, що може бути така ситуація, що людина може грати постійно у якусь гру, в саме в цій грі буде різниця в умовні 100 ват, не всі люди будуть займатись андеовольтінгом. Так таких проектів може і не багато, але ж вони є.
Не додивився одразу, там же експедиція в відосі. От вам середнє споживання на 9070XT OC, вибирайте, яке подобається: Найменше вийшло 211Вт (середнє), 330Вт (пікове) при 30лок на катсцени і Radeon Chill 50-65
А ось споживання в моменті:
- спойлер

https://fex.net/uk/s/yoztzxz
-
Hells Angels
Member
5080 проти 9070хт, по споживанню 80 всюди менше жереГеральт: ↑ 09.12.2025 19:59Та не буде там різниці в 100Вт
- спойлер
-
Геральт
Member
Hells Angels
Як працює, так і споживає
А відео цікаве, особливо коли на фінальний результат в іграх глянути і ціну карт прикинути. Через скільки там різниця в ціні на споживанні компенсується? Рочків за надцять?
80ка ще й місцями злити примудрилась, позорисько.
Як працює, так і споживає
А відео цікаве, особливо коли на фінальний результат в іграх глянути і ціну карт прикинути. Через скільки там різниця в ціні на споживанні компенсується? Рочків за надцять?
80ка ще й місцями злити примудрилась, позорисько.
-
Hells Angels
Member
мені для роботи карта треба, тому скільки переплатив і жере справа десята, те саме можуть сказати власники 5090. ігри просто бонус у вільний часГеральт: ↑ 09.12.2025 23:23Через скільки там різниця в ціні на споживанні компенсується?
-
gryzovick
Junior
Посоветуйте одну из 5070 . Остановился на 3 моделях, критерий выбора цена\надежность\холодная\чертовы дроселя
ASUS PCI-Ex GeForce RTX 5070 Dual OC Edition 12GB GDDR7
Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 5070 Gaming OC 12GB GDDR7
ASUS PCI-Ex GeForce RTX 5070 PRIME OC Edition 12GB GDDR7
Гигибайт стремает своим вытекающим гелем, по остальным вопросов нет
-
man1242
Member
Ну 5070ті з коробки з длсс на якість у 2к споживає у середньому 250ват+ Навіть моя карта у даному випадку у всіх актуальних іграх майже завжди споживає 290+ват. Тому не бачу ніяких проблем отримати мінус 40ват при андервольті 5070ті без втрати продуктивності.Nouriel: ↑ 09.12.2025 19:05я побачив шо ти опираєшся на досвід скріншота))) покажи мені де скинь но мені огляди де твоя 5070ті споживє 175вт))) а краще скинь всі шо ти дивився, якшо відео зразу таймінги на енергоспоживанняluckygamerks: ↑ 09.12.2025 18:49Я розумію, що в офіційних джерелах цифри інші, але ж я приклав скріншот з тестів там споживання різниця навіть більше ніж на 100 ват. Так в мене немає жодної з цих карт і я опираюсь на досвіді оглядів, а не власний досвід.
я хочу на цей цирк подивитись![]()
![]()
![]()
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Ну тут гіга топ виконання, як б без варіантів тим паче в однаковому ціновому сігменті.gryzovick: ↑ 10.12.2025 06:53 Посоветуйте одну из 5070 . Остановился на 3 моделях, критерий выбора цена\надежность\холодная\чертовы дроселя
-
daesz
Member
man1242
- надійність
- витікаючі рідкі термопрокладки
pick one
- надійність
- витікаючі рідкі термопрокладки
pick one
-
man1242
Member
Ну таке рішення, бо літом буде бо-боilcattivo: ↑ 09.12.2025 17:39Залежить від ваших вимог до тишини.spong: ↑ 08.12.2025 16:09 Як вважаєте чи є сенс переплачувати за Asus TUF 5070ti або MSI 5070 Ti GAMING TRIO OC ? Чи буде достатньо ASUS PRIME-RTX5070TI ?
У мене ASUS Prime стоїть в десктоп збірці на столі, тобто близько до мене. Прийшлось поставити максимальні оберти на 30% (900 об/хв), бо якщо більше вже чутно. Зробив андервольт до ~190 Вт. Температура в такому режимі 65-70 градусів. Якщо хочеться краще – доведеться переплачувати
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
4 роки гарантії у білому магазіні, те що тече то не проблема користувача+ повідомлення були тільки про моделі що стоять ногами до гори.
-
daesz
Member
Проблема користувача - відіслати це (за свій рахунок швидше за все), чекати декілька тижнів поки СЦ проведе "експертизу" та замінить прокладки, а потім оплатити пересилку від СЦ до себе (знову). Навіть якщо пересилка в обидві сторони за разунок магазину в перші 3 роки, то на 4 рік - це 100% перекладається на покупця. Тобто купа мороки, витрачені зайві кошти та час (який ще й без ВК прийдетсья сидіти), хоча в кожного свої фетишіman1242: ↑ 10.12.2025 07:42 те що тече то не проблема користувача
-
Геральт
Member
ти притягнув відео тестів в іграх )Hells Angels: ↑ 10.12.2025 00:08 мені для роботи карта треба, тому
-
Hells Angels
Member
тобто ти мене душиш тим що я кинув відео з ігор?Геральт: ↑ 10.12.2025 10:14ти притягнув відео тестів в іграх )
в мене часу затрачається менше на роботу, не говорячи про те що й оптимізація більше під зелену карту.
хочеш гратись лише в ігри грайся, мені то що до цього.
-
gryzovick
Junior
Теперь вопросов еще больше, брать прайм за 30к или МСИ за 28 на два куллера
-
GreenMile
Member
Ви наче дружину обираєтеgryzovick: ↑ 10.12.2025 11:09 Теперь вопросов еще больше, брать прайм за 30к или МСИ за 28 на два куллера
Відповідь проста: якщо в копусі організована гарна продувка і охолодження, можете зекономити і взяти МСІ, якщо там все погано, то Прайм.