Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 08.12.2025 19:09 О ну круто, ще один Хатор, як раз пропонує людині те що треба навіть по розміру підходить. я про такий і не чув, вони зараз як гриби після дощу, хайповий риночок. Аула, звісно, не допрацьовує з підсвіточкою, зробили б shine through підсвітку кирилиці — взагалі було б тотальне домінування, хатор би закрився, а цей хатор2 навіть не з'явився :gigi:

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Сьогодні дзвонив чувак церакотник — пішов процес, вже піскоструїли :rotate: чомусь залишки клею від adhesive ніжок на акко їм якось заважають і я взагалі не зрозумів чому так, думав це взагалі дрібниці, які знімуться в процесі підготовки, навіть не заморочувався їх витирати спиртом, а видно треба було :insane: :lamer:
Теж трохи огляд подивився, у магазинах з нормальною гарантією той hator wannabe коштує вже 3800, виглядає і звучить дешево (як для конкурента по ціні для всяких womier, chillkey, bridge, rainy75 lite, lofree lite), і головне, станом на 2 місяці тому - заремапити можна було тільки енкодер, тобто немає не те що підтримки всяких qmk/via, а навіть фірмовий софт не підтримує ремаппінг клавіш (але розробники обіцяли додати в перспективі) :lol:

З приводу фарбування - вони беруться і за anodized і за spray coated попередньо пофарбовані, може які знижки на кількості? :rolleyes:
Castaman
Member

Повідомлення

Узяв, та й вже отримав Epomaker HE75 mag, можливо я не дуже вибагливий але звук та тактильні відчуття подобаються, тиха та доволі thocky, 3 режима працює без проблем, енкодер енкодеріть,підсвітка прикольна, важка хоч корпус пластиковий, на Алі з купонами вийшла 59$. Софт ще не пробував але тих режимів актуації що перемикаються на клаві поки вистача. Кейкапи нажаль не прозорі, та й я звик до більшого розміру, батарея трима десь тиждень.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 08.12.2025 19:24 виглядає і звучить дешево (як для конкурента по ціні для всяких womier, chillkey, bridge, rainy75 lite, lofree lite)
тут, бачиш, все одразу не виходить поки що і доводиться обирати: кому кейкапи з кирилицею і шайн-сру підсвіткою, кому інші якісь характеристики і властивості ¯\_(ツ)_/¯ комусь воно як невловимий джо, а для когось ділбрейкер, люди різні, що поробиш :rotate:

до того ж
LITMANEN: 07.12.2025 22:26відчуття якості, впевненості, солідності
це така штука суб'єктивна, там, можливо, людина ще й цілком собі їх відчуватиме і з цим оем-бордом :)
7mindfields: 08.12.2025 19:24З приводу фарбування - вони беруться і за anodized і за spray coated попередньо пофарбовані, може які знижки на кількості?
церакот це керамічне покриття, тобто коатінг, але не спрей. воно якось там запікається в процесі, виходить дуже навіть непогано по відгуках (я ще своє чекаю, IRL не бачив, але має бути щось проміжне між матріксом і ТКД, до коатінгу матріксів церакот ніби як не дотягується, якщо буде як ткд або трохи краще то вже супер, я вважаю). але в цілому церакот котірується в хоббі, вважається гарним варіантом, єдине що недешевим. по довговічності і витривалості особливо: в нього фарбують вогнепальну зброю не лише, щоб вона вдома на поличці стояла, а цілком собі для використання, воно якось реально добре тримається і міцне. анодуванням ці хлопці, яким я заслав дошки, не займаються. знижку мені на двух клавіатурах не зробили, про якусь іншу кількість я не готовий був говорити, тому не питав)
LITMANEN
Junior

Повідомлення

Kosdnepr: 08.12.2025 17:05 Outemu Red ні Gateron G Pro Yellow не є тихими, тому скоріш за все доведеться прикупити ще сотку silent-перемикачів)
Як знати... Gateron G Pro Yellow на rtings.com визнані Best Budget Linear Switch. Оскільки у мене бюджетний вибір, то мабуть ці свічі норм підійдуть.
Що стосується Aula f99, яку мені радили, то Typing Noise отримало всього навсього 6.3 бали, "noise may disrupt those around you, particularly in noise-sensitive environments" - тобто від тихої клави вона таки також далеченько. До того ж підсвітка отримала 4,0 бали, символів не видно (а я що казав?) якість матеріалів і ергономіка відповідно 7 і 6 балів. Не дуже гарні оцінки, але ж і бюджет не великий. Не думаю що мій вибір значно гірший від цього.
leif: 08.12.2025 19:09 те що треба навіть по розміру підходить. я про такий і не чув
Вони про вас також не чули, тобто це у вас взаємно.
leif: 08.12.2025 21:13 до того ж
LITMANEN: 07.12.2025 22:26відчуття якості, впевненості, солідності
це така штука суб'єктивна, там, можливо, людина ще й цілком собі їх відчуватиме і з цим оем-бордом :)
Ну не всім же бути власниками всесвітньо відомих елітних китайских клавіатур з алі експресу, таких як Аула, Аджазз, хтось має користуватися і таким відстоєм як Логітек. Доречі The 7 Best Keyboards of 2025 на rtinngs 4 місця з 7 займають логітеки. Який тут звуть лохітеком, і кажуть що будь який пристойний китаєць буде краще. От тільки біда для мене, китайці вже перевершили ціни лохітека, а робити прозорі кейкапи ще не навчились, мабуть коли навчаться, то ціни будуть вже як на макбуки. Почекаємо... ¯\_(ツ)_/¯
destructX
Member

Повідомлення

LITMANEN: 09.12.2025 01:59 а робити прозорі кейкапи ще не навчились, мабуть коли навчаться, то ціни будуть вже як на макбуки. Почекаємо... ¯\_(ツ)_/¯
Скоріше вони це спеціально не роблять через якість кепок, бо тоді вони будуть тонкі та точно не виглядатимуть/відчуватимуться якісно. Що й на часі їх життя скажеться. от і вся відповідь чому їх не роблять прозорими, виключення - північні, що й закрило повністю потребу ринку в підсвічуванні символів.
feniks_tm
Member

Повідомлення

LITMANEN: 09.12.2025 01:59 а робити прозорі кейкапи ще не навчились
Вони це вже переросли і намагаються дати "топ за свої гроші" по звучанню/якості самих капів. Для вас це просто оболонка з символами, для інших один з аспектів якості тайпінгу (відповідно там уже сліпий набір освоєний як навик). Просто візьміть потикайте в руках logitech і аулу і питання відпадуть. Але якщо ви вже так впевнені, що ніякої різниці там нема, то беріть, що є.
Доречі The 7 Best Keyboards of 2025 на rtinngs 4 місця з 7 займають логітеки.
Зазначу, що там взагалі мембранки і декілька ножичних, жодної звичайної механіки (від Logitech). Називати це "best keyboards" взагалі нонсенс якийсь, але у кожного свої вподобання.

Все ж варто вчитуватись в те, що вони там пишуть, а не просто сліпо дивитись "топ"
спойлер
Зображення
F99 "much more satisfying mechanical keyboard" за механічний лохотек за 8+ тищ
Відправлено через 27 хвилин 8 секунд:
LITMANEN: 09.12.2025 01:59 Що стосується Aula f99, яку мені радили, то Typing Noise отримало всього навсього 6.3 бали, "noise may disrupt those around you, particularly in noise-sensitive environments" - тобто від тихої клави вона таки також далеченько.
Ніхто і не казав, що вона тихенька, вам неодноразово згадували про можливу необхідність покупки сайлент свічів, якщо хочеться саме тишини. Це стосується не конкретної моделі, а механіки як такої. Але одна справа коли воно гучне, але звучить приємно, а інша - коли мало того що гучне, так ще і тарахкотить як бляшанка. З такими критеріями вибору, низькопрофільна мембранка/ножичка дійсно ваш найкращий вибір :lamer:

Якщо ж підсумувати хотілки, то я бачу наступний варік найбільш доречним, але не "з коробки":
1. Aula F99 (північні діоди, у F99 PRO уже південні) - 2300 грн (лежать на OLX по 2200)
2. Капи з просвічуванням від хатора - 500 грн
3. Свічі Outemu Silent Ice Snow/Silent Peach V3 - 800 грн (Алі з купоном)

Відправлено через 39 хвилин 22 секунди:
Є звісно ж F99Pro на сайлентах (Leobog Feather) з коробки, але вам же не подобається бокова підсвітка, так ще і без кирилиці :rotate:
7mindfields
Member

Повідомлення

feniks_tm: 09.12.2025 03:59 Якщо ж підсумувати хотілки, то я бачу наступний варік найбільш доречним, але не "з коробки"
Недостатньо солідна, якісна і впевнена «прозорість» кейкапів, давай ще варіанти
StTechnik
Member

Повідомлення

Блин, куда я вообще лезу со своим магнитным Кейроном..... Ни прозрачности кейкапов, ни кирилицы, ни полного размера, какие то непонятные бестолковые 2 кг массы. :gigi:

Відправлено через 45 секунд:
Ни отдельной кнопки вызова калькулятора. :lol:
(вспомнилось из прошлых обсуждений)
destructX
Member

Повідомлення

Бачили вже finalmouse з дисплейом під прозорими кепками? :D :D :D
leif
Member

Повідомлення

LITMANEN: 09.12.2025 01:59Вони про вас також не чули, тобто це у вас взаємно.
у них висить мій портрет в офісі на самому видному місці, то ви просто не в курсі B-)
LITMANEN: 09.12.2025 01:59Ну не всім же бути власниками всесвітньо відомих елітних китайских клавіатур з алі експресу, таких як Аула, Аджазз, хтось має користуватися і таким відстоєм як Логітек.
сильне твердження. а чому хтось має користуватись логітеком? хтось примушує?
LITMANEN: 09.12.2025 01:59Доречі The 7 Best Keyboards of 2025 на rtinngs 4 місця з 7 займають логітеки.
дякую! нарешті зрозуміло як гарні клавіатури шукати, а то я все APAYADO і APAYADO. не додумався просто там подивитись
Зображення
LITMANEN: 09.12.2025 01:59китайці вже перевершили ціни лохітека, а робити прозорі кейкапи ще не навчились
і справді! це ж найпортрібніша річ, а вони зробити не можуть!
LITMANEN: 09.12.2025 01:59мабуть коли навчаться, то ціни будуть вже як на макбуки
як на мерседеси 2026 року
LITMANEN: 09.12.2025 01:59Почекаємо
навіщо?! ви вже обрали чудову клавіатуру: якісну, впевнену, надійну, солідну, потужну. тепер до вибору клавіатури вам не потрібно буде повертатитсь довгі роки, а можливо і десятиліття! обов'язково напишіть відгук, коли отримаєте. а то буде як завжди: як поради запитати, так усі тут як тут, а як міні огляд для хлопців так одразу немає часу і натхнення :weep:

Відправлено через 9 хвилин 36 секунд:
destructX: 09.12.2025 11:22Бачили вже finalmouse з дисплейом під прозорими кепками?
і це не єдина клавіатура зроблена за таким принципом) ну, чого, для людини, яка серйозно і регулярно вживає психотропні речовини, може бути цілком собі чудовим вибором, який принесе чимало позитивних емоцій :up: :up: :up:
artko
Member

Повідомлення

leif: 09.12.2025 12:56і справді! це ж найпортрібніша річ, а вони зробити не можуть!
чому це? навчились :)
спойлер
https://www.aliexpress.com/item/1005008228944963.html
leif
Member

Повідомлення

artko
а оце:
LITMANEN: 08.12.2025 16:00люди шукають прозорі кейкапи. Навіть ті що виглядають "скляними" не пропускають світло насправді.
не про такі капи? :spy:
artko
Member

Повідомлення

leif
та наче на фото нормальні, пропускають. (є на алі в відгуках)
StTechnik
Member

Повідомлення

Удобненько. Кирилицу можно лаком для ногтей нарисовать. Был бы трафарет нужный.
leif
Member

Повідомлення

artko: 09.12.2025 14:42 пропускають
але не так, як потрібно :down: :down: :down:

я взагалі людині як раз хотів запропонувати божественну і неповторну Apayado DK100
естетика вогнів нічного Токіо, як влучно підмітив 7mindfields і оце от все, але тут прочитав оцей кавалок про "скляні" кейкапи, зрозумів, що це це все не підходить. треба щоб літера світилась і все, інакше не видно куди натискати :horror:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
Apayado DK100
Куплю глаза которые это не видели :gigi:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 09.12.2025 14:45естетика вогнів нічного Токіо естетика рекламного табло в громадському транспорті
fixed
7mindfields
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 09.12.2025 14:55
leif: 09.12.2025 14:45естетика вогнів нічного Токіо естетика рекламного табло в громадському транспорті
fixed
Позбавити цього пана знижок на периферію від apayado, назавжди
leif
Member

Повідомлення

7mindfields
Виписано з естетів і поціновувачів прекрасного :write:

APAYADO це як кажуть англійською acquired taste

Треба дорости, еволюціонувати, піднятись по сходинках, дійти до ріки :pray:

Відправлено через 8 хвилин 51 секунду:
Опа! Завтра вже церактнуті клавіатури будуть на відділенні. Говорив з людиною, він сказав, що все уважно подивився, ніяких дефектів не помітив, але раптом я виявлю якісь недоліки церакоту — перероблять повністю за свій рахунок. Штож, сподіваюсь, цим не доведеться користуватись, але сам підхід моя повага
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 09.12.2025 16:02Завтра вже церактнуті клавіатури будуть на відділенні.
Ты вот с этим по аккуратнее. Я ж тоже читаю, и мне тоже может захотеться. Более того, уже захотелось. Но я это сделаю немного попозже. Когда пойму в какому цвету я больше склоняюсь. Колорматч мать его. :-) Пока белое - оно как бы универсальное. Хотя там и белый цвет же есть. Но его не хочется. Что то в сине - голубой гамме. Вода же :-)
Відповісти