Може потім вирішать і Zen 7 випустити на АМ5, враховуючи майбутні ціни на DDR6...
Новини
Останні статті і огляди
AMD відкладає припинення виробництва чипсета B650 на тлі різкого зростання цін на DDR5
-
N Sympaticus
Member
Пропоную обговорити AMD відкладає припинення виробництва чипсета B650 на тлі різкого зростання цін на DDR5
Може потім вирішать і Zen 7 випустити на АМ5, враховуючи майбутні ціни на DDR6...
-
daesz
Member
Щось не зовсім розумію який зв'язок - обидва на ддр5 
-
Tiufin
Member
Бо треба дочитувати до кінця:
Задум полягає в тому, щоб загальні витрати на складання системи залишалися нижчими, ніж у випадку логіки B850. Завдяки цьому у покупців, що зіткнулися з високими цінами на DDR5, буде більше опцій під час складання недорогого ПК на платформі AM5. Водночас моделі B850 і B840 доповнять асортимент плат із ширшою підтримкою PCIe 5.0
-
proos
Member
Вот будет прикол если зен6 оттянут до ам6
-
STARL1GHT
Member
Типовий damage control. Битва за споживача, при наявній ситуації.
-
Megaclite
Member
Навіть більше, там чіпи не відрізняються
- спойлер

-
doc-oc
Member
Уроды
снизить цены на платы с 800й серией чипсетов- НЕТ! Продолжать клепать на 600й, чтоб дать иллюзию выбора - ДА
Корпорация г…
Корпорация г…
-
unique-neon
Member
Якщо вірити чуткам, то таки zen7 буде на am5N Sympaticus: ↑ 08.12.2025 15:20Може потім вирішать і Zen 7 випустити на АМ5
-
Devijack
Member
Нє ну прям благодійна організація, турбуються про гаманець покупця.
Могли просто розщедритись і прирівняти ціну b850 до b650 але це вже поза логікою амд.
Могли просто розщедритись і прирівняти ціну b850 до b650 але це вже поза логікою амд.
-
Afit
Member
Як данний скрін доводить що чіпи однакові?
-
FastBullet
Member
Ой насмешилdoc-oc: ↑ 08.12.2025 16:17 Уродыснизить цены на платы с 800й серией чипсетов- НЕТ! Продолжать клепать на 600й, чтоб дать иллюзию выбора - ДА
![]()
Корпорация г…![]()
Отправлено спустя 56 секунд:
А что за 2 года так и не узнал что там одинаковые чипы и решил позориться тут
-
talex
Member
их наличие опционально, есть материнки без юсб4 и вообще без вай-фая, заявляли, что благодаря улучшенной разводке матерей, на 8хх чипсетах можно выше разогнать память, но каким боком к этому АМД не знаю...FastBullet: ↑ 08.12.2025 17:48 Ой насмешил![]()
![]()
800 серия предполагает WiFi7 и USB4, а на 600 серии их нет, и на этом и будет экономия.
-
Devijack
Member
особисто для мене основна різниця між 650 та 850 у pci 5 а інше то таке.
-
01Mirage09
Member
От тільки на більшості b650 також pcie 5Devijack: ↑ 08.12.2025 19:05 особисто для мене основна різниця між 650 та 850 у pci 5 а інше то таке.
-
FastBullet
Member
Опять же неверно. Скорее отсутствие WiFi or USB4 это опционально, чтобы продать дешевле, так как без этих опций это и есть В650.talex: ↑ 08.12.2025 18:36их наличие опционально, есть материнки без юсб4 и вообще без вай-фая, заявляли, что благодаря улучшенной разводке матерей, на 8хх чипсетах можно выше разогнать память, но каким боком к этому АМД не знаю...FastBullet: ↑ 08.12.2025 17:48 Ой насмешил![]()
![]()
800 серия предполагает WiFi7 и USB4, а на 600 серии их нет, и на этом и будет экономия.
А разводка платы достаточна хороша была и на В650, хотя конечно АМД могла ввести какие-то минимальные требования, но едва ли они выше чем в актуальных В650.
-
Skiff93
Member
Ddr4 на б/в уже х2 до цін минулого місяця.
Навіть китайский кал уже дорожче відбірних бідонів з ргб.
АМ5 відкладаємо ще на пару років
-
Buldozer.
Member
Тоже думаю что надо подождать, подешевеет точноSkiff93: ↑ 08.12.2025 20:26 Ddr4 на б/в уже х2 до цін минулого місяця.
-
ronemun
Advanced Member
дивіться на б.у. ноути/ПК, мож там загальна ціна невисока, можна зняти память, а решту продати
Також нові ще може не всюди розпродані, дешева збірка може коштувати меньше ціни памяті в ній
Також нові ще може не всюди розпродані, дешева збірка може коштувати меньше ціни памяті в ній
-
Skiff93
Member
Та все одно вдома рідко... Грати немає коли. Навіть steam deck пилюкою покривається... Не зайшло взагалі. Тільки ПК і клавомиша.Buldozer.: ↑ 08.12.2025 22:39Тоже думаю что надо подождать, подешевеет точноSkiff93: ↑ 08.12.2025 20:26 Ddr4 на б/в уже х2 до цін минулого місяця.
АМ5 відкладаємо ще на пару років![]()
![]()
Хочеться якось не сильно відставати від актуального, але 5700х ніби ще підводив.
+ b-die 3800 cl16 32Гб.
Поки нові консолі не вийдуть Zen3 з нормальною пам'яттю буде тащити.
До речі б/в 9070 не маєте у продажу?
-
Mumik
Member
Деякі 650(не E) мають офіційну підтримку pcie 5.0 для відеокарти. І коштують вони менше чим 850 з схожими характеристиками.Devijack: ↑ 08.12.2025 19:05 особисто для мене основна різниця між 650 та 850 у pci 5 а інше то таке.