У Миста тоже так бывает. Это зависит от конкретного случая, сколько там параллельно вообще объем посылок. Законом предусмотрено максимальное - до 10 рабочих дней. В самый самый пик на Мисте у меня когда то задержалось на 5. Т.е. я считаю от момента Заехала на ММПО до момента Нараховано Мито. Вот в среднем это плюс минус 2-3 дня. Но понятное дело что могут быть всякие ситуации.leif: ↑ 08.12.2025 13:27НП останні штук 5 відправлень розмитнював в межах 1 дня
Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
StTechnik
Member
-
Kosdnepr
Member
StTechnik: ↑ 08.12.2025 13:10Ну на своем опыте (целиком законном) процедура примерно такая - они выставляют тебе информацию о начислении пошлины, со всеми реквизитами чего и куда
Вони це Міст? Чи митна служба, через cabinet.customs.gov.ua? Бо в мене посилка їде, яку Міст конвертував зі злотих як €150,24. Цікаво, будуть виставляти рахунок на 3 грн., чи пропустять.
-
LITMANEN
Junior
Дивний набір слів, це ж форум і розділ з вибору клавіатури? Нічого що я сюди пишу? Що саме вас не влаштовує? Вперше бачу щоб я писав в профільній темі і ставив конкретні запитання і стільки негативу, це ви промінусували всі мої коменти? Що саме вас не влаштувало? Тут спілкуються тільки профі? Нубам в клавіатурних справах вхід заборонено?leif: ↑ 08.12.2025 13:27 ух, як комусь буває клавіатуру непросто обрати!
стільки пропозицій на ринку, а купити і нічого, щоб і в бюджет влізло і під усі запити підходило, окрім хатора з сайлент світчами/заміною на сайлент світчі або массмаркетних гамінг брендів, але ж вони дорожче
а тому що кейкапи! і я думаю, що він такий не один з подібним запитом. це ж треба, як хатор вдало нішу обрав, офігіть, молодці. ну і шо що китайський ОЕМ за оверпрайс, а зато у нас кейкапи з кирилицею і літери світяться! красавчікі
-
leif
Member
LITMANEN
заспокойтесь, це моє щире (не саркастичне) здивування вашому запиту і тому наскільки хатор вдало спозиціонували свої продукти на ринку.
заспокойтесь, це моє щире (не саркастичне) здивування вашому запиту і тому наскільки хатор вдало спозиціонували свої продукти на ринку.
не я, не переймайтесь такими дрібницями))LITMANEN: ↑ 08.12.2025 14:22це ви промінусували всі мої коменти?
наразі мене не влаштовує, що ви стартуєте, хоча я вам відповідав без негативу і давав рекомендації по вашому запиту. от таке я не розумію, а проти нубських і непрофесійних запитів я нічого не маю.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 14:22Що саме вас не влаштувало?
-
Kosdnepr
Member
LITMANEN
Та немає негативу, у вас просто одна вимога, яка перекреслює всі відносно нормальні варіанти. Це про кейкапи з підсвічуванням символів. Нажаль, таку опцію можуть запропонувати лише локалізовані геймерські бренди, али вони зовсім не про якість (особливо в бюджеті до 3 тис.), тому вам їх ніхто і не радить.
Якщо ж відійти від цієї вимоги, то до рекомендованої раніше аули можу порадити ще VGN S99 (з алі). Ну і докупити silent-перемикачі на свій смак (тактильні чи лінійні), на тому ж алі їх повно і ціни реально доступні.
Гравіювання кирилиці на нормальних кейкапах не зробить символи підсвічуваними, це можливо лише на дешевих фарбованих капах. На більш-менш нормальнох якості кейкапах воно виглядатиме так:
Та немає негативу, у вас просто одна вимога, яка перекреслює всі відносно нормальні варіанти. Це про кейкапи з підсвічуванням символів. Нажаль, таку опцію можуть запропонувати лише локалізовані геймерські бренди, али вони зовсім не про якість (особливо в бюджеті до 3 тис.), тому вам їх ніхто і не радить.
Якщо ж відійти від цієї вимоги, то до рекомендованої раніше аули можу порадити ще VGN S99 (з алі). Ну і докупити silent-перемикачі на свій смак (тактильні чи лінійні), на тому ж алі їх повно і ціни реально доступні.
Гравіювання кирилиці на нормальних кейкапах не зробить символи підсвічуваними, це можливо лише на дешевих фарбованих капах. На більш-менш нормальнох якості кейкапах воно виглядатиме так:
- спойлер

-
StTechnik
Member
Никаких gov.ua - платеж выставляет СП Росан (Мист) - у них своя брокерская служба и своя таможня по сути. Ну или пункт таможни - не знаю как правильно.Kosdnepr: ↑ 08.12.2025 14:11Вони це Міст? Чи митна служба, через cabinet.customs.gov.ua?
99,9999999999% что пропустят. Они мне и больше пропускали. Типа стоимость была 155 евро.Kosdnepr: ↑ 08.12.2025 14:11Бо в мене посилка їде, яку Міст конвертував зі злотих як €150,24. Цікаво, будуть виставляти рахунок на 3 грн., чи пропустять.
-
VladimirV
Member
LITMANEN
1)Вам потрібна 96% клавіатура.
2)Можна дивитись 96% моделі на алі, від різних брендів (Akko Ajazz Aula Mchose т.п. ви самі то пробували вивчати що є на Алі?), я побачив зразу таку:
Epomaker Galaxy 100 - на Аліекспрес, якщо дуже захотіти, можна знайти з кирилицею прямо в їх магазині на Алі. Яка звісно буде відразу просвічуватись підсвіткою.
До 3к зі знижками якщо дуже захотіти наче можна купити, акція прямо сьогодні там стартувала новорічна.
Алюмінієвий корпус, підсвітка, софт веб і не-веб, все це там є. Довжина 40,5см.
Ютуб Підійде чи ні самі дивіться.
3) на офсайті Хатору можна вибрати собі клавіатуру по параметрам. Невже в них намає моделі, що підійде?
1)Вам потрібна 96% клавіатура.
2)Можна дивитись 96% моделі на алі, від різних брендів (Akko Ajazz Aula Mchose т.п. ви самі то пробували вивчати що є на Алі?), я побачив зразу таку:
Epomaker Galaxy 100 - на Аліекспрес, якщо дуже захотіти, можна знайти з кирилицею прямо в їх магазині на Алі. Яка звісно буде відразу просвічуватись підсвіткою.
До 3к зі знижками якщо дуже захотіти наче можна купити, акція прямо сьогодні там стартувала новорічна.
Алюмінієвий корпус, підсвітка, софт веб і не-веб, все це там є. Довжина 40,5см.
Ютуб Підійде чи ні самі дивіться.
3) на офсайті Хатору можна вибрати собі клавіатуру по параметрам. Невже в них намає моделі, що підійде?
-
LITMANEN
Junior
VladimirV
Дякую, я не знаю як ви шукаєте клавіші, що просвічуються. На Алі експресі я таких не знайшов. По вашому лінку в Ютюбі ж клавіші не просвічуються. Ось Алі, товар EPOMAKER Galaxy100 QMK/VIA 1800 ANSI Layout Aluminum Gasket USB-C/BT5.0/2.4Ghz Mechanical Gaming Keyboard with 8000mAh Battery і відгук перший же "клавиши к сожалению не пропускают свет, потому в темное время не видно где какие буквы", також опис товару "The thick PBT keycaps are not shine-through"
На Хаторі по своєму параметру чесно не знайшов нічого. Тобто так, клавіші просвічуються, але довжина велика. Я вже зрозумів що мені треба 96%, розкладка Epomaker Galaxy 100 ідеальна. У хатора, про який тут так багато говорять, я не знайшов компактної розкладки.
У відгуках, що я прочитав на алі експресі, ютюбі, реддіті, україномовні, англомовні люди пишуть постійно одне й те саме - кейкапи не прозорі, від підсвітки немає користі. Я так часто це зустрічав, що якось немає сенсу людям не довіряти. Аналогічно на розетці повно поганих відгуків, коли підсвічуються тільки латинські символи, а українські нанесені фарбою. Їх просто невидно, тоді як латиниця світиться. Також на алі у відгуках до AULA F99PRO люди шукають прозорі кейкапи. Навіть ті що виглядають "скляними" не пропускають світло насправді. Чому китайці роблять непрозорі кейкапи я не розумію. І справа тут не у роботі в повній темряві. Навіть зараз восени на вулиці дуже похмуро, світла недостатньо, постійні відключення енергії - у мене прозорі букви на мінімальному рівні підсвітки і це як на мене приємно і зручно. Якщо порівняти зі звичайною клавою, на якій символи не світяться. Так, мені ні до чого гірлянда і спецефекти, мінімальний рівень достатній для комфортної роботи у сутінках.
Дякую, я не знаю як ви шукаєте клавіші, що просвічуються. На Алі експресі я таких не знайшов. По вашому лінку в Ютюбі ж клавіші не просвічуються. Ось Алі, товар EPOMAKER Galaxy100 QMK/VIA 1800 ANSI Layout Aluminum Gasket USB-C/BT5.0/2.4Ghz Mechanical Gaming Keyboard with 8000mAh Battery і відгук перший же "клавиши к сожалению не пропускают свет, потому в темное время не видно где какие буквы", також опис товару "The thick PBT keycaps are not shine-through"
На Хаторі по своєму параметру чесно не знайшов нічого. Тобто так, клавіші просвічуються, але довжина велика. Я вже зрозумів що мені треба 96%, розкладка Epomaker Galaxy 100 ідеальна. У хатора, про який тут так багато говорять, я не знайшов компактної розкладки.
У відгуках, що я прочитав на алі експресі, ютюбі, реддіті, україномовні, англомовні люди пишуть постійно одне й те саме - кейкапи не прозорі, від підсвітки немає користі. Я так часто це зустрічав, що якось немає сенсу людям не довіряти. Аналогічно на розетці повно поганих відгуків, коли підсвічуються тільки латинські символи, а українські нанесені фарбою. Їх просто невидно, тоді як латиниця світиться. Також на алі у відгуках до AULA F99PRO люди шукають прозорі кейкапи. Навіть ті що виглядають "скляними" не пропускають світло насправді. Чому китайці роблять непрозорі кейкапи я не розумію. І справа тут не у роботі в повній темряві. Навіть зараз восени на вулиці дуже похмуро, світла недостатньо, постійні відключення енергії - у мене прозорі букви на мінімальному рівні підсвітки і це як на мене приємно і зручно. Якщо порівняти зі звичайною клавою, на якій символи не світяться. Так, мені ні до чого гірлянда і спецефекти, мінімальний рівень достатній для комфортної роботи у сутінках.
-
StTechnik
Member
Может подумать в сторону компактной навесной лед лампы которая комфортно будет освещать рабочее место, давать правильное рассеянное освещение и избавит от необходимости колхозить кейкапы на клавиатуру? На самом деле я не видел в природе колпачки, что бы адекватно подсвечивались обе раскладки. Даже в ноутбуках не особо оно ровно. Связанно с расположением самих светодиодов. Если это прям принципиальный вопрос - надо смотреть в сторону всяких райзеров, хатторов, лоджитеков и прочего. Там оно вполне себе полыхает. Но 96% раскладок там нет. Или 100 полноценные или ТКЛ и меньше.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 16:00Навіть зараз восени на вулиці дуже похмуро, світла недостатньо, постійні відключення енергії - у мене прозорі букви на мінімальному рівні підсвітки і це як на мене приємно і зручно
-
VladimirV
Member
LITMANEN
у мене не було такої клави, тому самі вивчайте
Є суббренд mechlands у цьої фірми і клавіатура mechlands blade 101. Вагою 2кг, 40см, механічна алюмінієва, три типу підключення з 2,4гц безпроводом, 8000 батарея, але кейкапи точно непросвіючуються. Прикол в тому що ціна там настільки низька (в мене показує що я можу її купити за 35доларів+ доставка = 43$).
https://www.youtube.com/results?search_ ... +blade+101
Взагалі шукайте і щось там знайдете.
P.s. Так на galaxy непросвічують символи теж. Тоді не ваш варіант.
у мене не було такої клави, тому самі вивчайте
Є суббренд mechlands у цьої фірми і клавіатура mechlands blade 101. Вагою 2кг, 40см, механічна алюмінієва, три типу підключення з 2,4гц безпроводом, 8000 батарея, але кейкапи точно непросвіючуються. Прикол в тому що ціна там настільки низька (в мене показує що я можу її купити за 35доларів+ доставка = 43$).
https://www.youtube.com/results?search_ ... +blade+101
Взагалі шукайте і щось там знайдете.
P.s. Так на galaxy непросвічують символи теж. Тоді не ваш варіант.
-
StTechnik
Member
Кстати я когда то тоже люто топил за подсветку. Пока не послушал умных людей и не стал понимать что это вредно в таком сценарии. Сейчас практически не включаю ее совсем.
-
LITMANEN
Junior
Наразі знайдено Клавиатура Proove Gaming Slicker Pro або не Pro. За 2 849 ₴ або дуже близько до 3к. Начебто відповідає всім моїм вимогам, дивлюсь огляди, читаю відгуки і буду брати як все ок. Дякую всім причетним за підказки. Як там кажуть? Шукайте, і обрящете
Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
Я ще раз повторюсь - масса негативних коментів, що кейкапи не просвічують. Бо люди купляють клавіатуру з підсвіткою і тільки увімкнувши розуміють, що символи не видно. І пишуть майже однакові коменти - клава типу з підсвіткою, але вона декоративна, практичної цінності 0. У мене були 2 клави з підсвіткою, зараз вартість логітека в 8к не гуманна особисто для мене. А в нижньому ціновому ви самі бачите що... Я точно знаю, що непрозорі кейкапи мені не сподобаються, то ж я пас.StTechnik: ↑ 08.12.2025 16:34 Кстати я когда то тоже люто топил за подсветку. Пока не послушал умных людей и не стал понимать что это вредно в таком сценарии. Сейчас практически не включаю ее совсем.
-
StTechnik
Member
Аж посмотрел шо воно таке. Ну да. Все по твоим хотелкам. У меня такие кейкапы были когда то на Лодж 815. С таким расположением легенд. Да, светится. Поздравляю с находкой.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 16:43Proove Gaming Slicker Pro або не Pro
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Люди не понимают смысла термина Backlight. Который означает что она не через символы идет.LITMANEN: ↑ 08.12.2025 16:47Бо люди купляють клавіатуру з підсвіткою
-
feniks_tm
Member
Звучить як виклик перевірити затримкиLITMANEN: ↑ 08.12.2025 16:47 Proove Gaming
-
Kosdnepr
Member
Не все) Бо в запиті було:StTechnik: ↑ 08.12.2025 16:51Все по твоим хотелкам.
а ні Outemu Red ні Gateron G Pro Yellow не є тихими, тому скоріш за все доведеться прикупити ще сотку silent-перемикачів)LITMANEN: ↑ 07.12.2025 22:26- тихе натискання, щоб при роботі вночі звук не лунав на всю хату.
-
StTechnik
Member
а с ними тоже будет приколдес. Т.к. надо смотреть что бы световод был на севере, а не на юге. Иначе перекроет светодиод к черту и все эти долгие подборы пойдут по одному местуKosdnepr: ↑ 08.12.2025 17:05доведеться прикупити ще сотку silent-перемикачів)
-
feniks_tm
Member
del
-
StTechnik
Member
feniks_tm
А, ну да. Правда мы на 100% не уверены как там это предусмотрено.
Відправлено через 43 секунди:
В магнитках точно можно крутить.. А в механике разве тоже?
А, ну да. Правда мы на 100% не уверены как там это предусмотрено.
Відправлено через 43 секунди:
В магнитках точно можно крутить.. А в механике разве тоже?
-
feniks_tm
Member
То у мене переклинило трошки, там просто зеркально розміщують хотсвап сокети, відповідно ніяк інакше ти свічі не поставиш. Розміщення розсіювача ж наче всюди стандартизоване, відповідно якось не так ти не встановиш, якщо тільки твій борд не юзає якесь пропрієтарне лайно.StTechnik: ↑ 08.12.2025 17:21 В магнитках точно можно крутить.. А в механике разве тоже?
-
leif
Member
О ну круто, ще один Хатор, як раз пропонує людині те що треба навіть по розміру підходить. я про такий і не чув, вони зараз як гриби після дощу, хайповий риночок. Аула, звісно, не допрацьовує з підсвіточкою, зробили б shine through підсвітку кирилиці — взагалі було б тотальне домінування, хатор би закрився, а цей хатор2 навіть не з'явився 
Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Сьогодні дзвонив чувак церакотник — пішов процес, вже піскоструїли
чомусь залишки клею від adhesive ніжок на акко їм якось заважають і я взагалі не зрозумів чому так, думав це взагалі дрібниці, які знімуться в процесі підготовки, навіть не заморочувався їх витирати спиртом, а видно треба було

Відправлено через 3 хвилини 26 секунд:
Сьогодні дзвонив чувак церакотник — пішов процес, вже піскоструїли