Вы не о том думаете. Посмотрите для начала эти игры будут запускаться на Win11 или нет.Grey_ukr: ↑ 07.12.2025 14:36 1. Как ведут себя радики в старых играх?
Под старыми я подразумеваю такие игры, как Готика 1, готика 2, Кризис 1 (не ремастеред), F.E.A.R., Бетмены.
Это не список с потолка, а те игры, в которые я сравнительно недавно проходил. Просто интересно, есть ли какие-либо проблемы с их запуском\игрой.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір відеокарти
-
vsx
Member
-
Grey_ukr
Member
А что новые радики только на 11 едут?
-
vsx
Member
пишете глупые вопросы, потом удивляетесь почему вам минусы ставят
-
daesz
Member
Grey_ukr: ↑ 07.12.2025 14:36Кто-то сравнивал вживую ДЛСС\ФСР?
5 коментів вище вашого пост..
Олсо, чим менша роздільна здатність - тим мильніше виглядатиме зображення в не залежності від апскейлера.
Востаннє редагувалось 07.12.2025 18:07 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
-
Filabatya
Member
Новий радік новий віндовс, все ж логічно 
-
Hotty
Member
RX 9060 XT прекрасно работает на Windows 10 LTSC 21H2Grey_ukr: ↑ 07.12.2025 17:56 А что новые радики только на 11 едут?
Игры с FSR 3.1 на Directx 12, автоматически переключаются драйвером на FSR 4
-
Grey_ukr
Member
написали про вин 11 вы, а глупые вопросы задаю я.vsx: ↑ 07.12.2025 18:00 пишете глупые вопросы, потом удивляетесь почему вам минусы ставят
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Специально написал, что посмотрел несколько видео и не вижу разницу.daesz: ↑ 07.12.2025 18:01Grey_ukr: ↑ 07.12.2025 14:36Кто-то сравнивал вживую ДЛСС\ФСР?5 коментів вище вашого пост..
Олсо, чим менша роздільна здатність - тим мильніше виглядатиме зображення в не залежності від апскейлера.
И да, смотрел и это видео выше.
Попросил опыта от пользователей.
и мне кидают видео выше.
За инфу про мыльность от меньшего разрешения - спасибо.
-
vsx
Member
А на чем вы собрались игры запускать собственно? Адреналин существует только для 64 разрядных систем виндовс 11 и пока еще 10, которую больше не рекомендуют использовать. Есть еще mesa radv если вы знаете что это такое.Grey_ukr: ↑ 07.12.2025 19:07 написали про вин 11 вы, а глупые вопросы задаю я.
Радеон может запускать 32 битные игры directx 7, 8 и 9 через эмуляцию или аппаратно, но проблема заработает ли игра 25 летней давности в современной ос.
А вообще это вопросы для чата гпт а не форума.
-
AviatoR
Junior
Вот вот я ж за нее и говорю. Выбрал (ну собираю деньги) вот эту. Ну и был еще вариант "дуал" на выбор...FirstTDM: ↑ 07.12.2025 13:40ASUS PRIME-RTX5060-O8GAviatoR: ↑ 07.12.2025 13:31Просто версию Ti - по деньгам уже не потяну. Просто 5060 - это потолок.
Да и я понимаю когда начинают советовать что то "позлее". Но блин, народ, у всех же разный карман )) На варианты "позлее" то просто денег нету. Так то понятно что они получше. Но для меня нереальны...
Спасибо за ответы!
-
Striker
Member
9070 XT
- спойлер
- Зловив баг - після оновлення драйверу відеокарти і чіпсету в Adrenalin, в режимі HDR після включення компа і якщо просто виключати монітор, то після включення яскравість відразу 100%, хоча в моніторі в 3 з 4 режимах яскравість міняється. Щоб включилась моя яскравість, треба тикнути на 1 поділку або переключити режим. Зносив драйвер повністю через спец утіліту, ставив старий драйвер - все одно баг присутній. Відеокарта чудова, але наступна відеокарта буде скоріш за все Nvidia, якщо не пофікситься. Причому, в SDR все нормально, а саме в HDR така фігня. Раніше не помічав. Можливо в чомусь в іншому проблема, але після оновлення драйверу помітив.
-
denizen
Member
Всюди є якісь баги, в Nvidia теж люди пишуть про баги, достньо зайти на профільний форум:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/fo ... rivers/13/
Щось фіксять, щось залишається.
Я, особоисто, за останні часи ловив, тільки блимаючі кольорові (зелені, червоні) прямокутники в CRONOS, оновлений драйвер виправив баг.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/fo ... rivers/13/
Щось фіксять, щось залишається.
Я, особоисто, за останні часи ловив, тільки блимаючі кольорові (зелені, червоні) прямокутники в CRONOS, оновлений драйвер виправив баг.
-
luckygamerks
Member
В клік ціни трохи пішли в гору на деякі карти. А взагалі цікаво карти таки подорожчають на 10-20 баксів чи все ж таки від 10 відсотків і вище, все я так розумію залежить від подальшого дефіциту, який ні куди найближчим часом не дінеться. Але у разі подорожчання на 10-20 баксів, то на фоні всього іншого це ні про що.
-
Artem_M
Member
Вітаю. А серед 9070ХТ байдуже яку брати?
Чи є якісь обрані моделі, які відрізняються температурами і гучністю?
З основних оглядів зрозумів, що чим холодніше - тим гучніше (
І пам'ять... там реально під 90" в іграх?
Чи є якісь обрані моделі, які відрізняються температурами і гучністю?
З основних оглядів зрозумів, що чим холодніше - тим гучніше (
І пам'ять... там реально під 90" в іграх?
-
Геральт
Member
Artem_M
<=76 пам'ять (Hynix) в іграх. Десь такий самий і хот спот. Про гучність не скажу, в навушниках граю.
Нещодавно в Mafia OC зауважив спайки під 500Вт, якщо вірити CapFrame
Ні RTS ні HWinfo таке не ловили.
<=76 пам'ять (Hynix) в іграх. Десь такий самий і хот спот. Про гучність не скажу, в навушниках граю.
Нещодавно в Mafia OC зауважив спайки під 500Вт, якщо вірити CapFrame
-
Artem_M
Member
Я схоже бачив з 3080ТІ коли EVGA FTW була, там теж 600+ стрибало (HWMonitor).Геральт: ↑ 08.12.2025 12:35 Artem_M
Нещодавно в Mafia OC зауважив спайки під 500Вт, якщо вірити CapFrameНі RTS ні HWinfo таке не ловили.
-
luckygamerks
Member
Споживання у 9070xt, якщо не робити андервольтінг, це просто жесть, особливо на фоні не гараздів з електрикою. Саме цікаве, якщо карта береться на довго і використовується достатньо активно, то за якусь кількість років різниця навіть між дорогою 4070ti може значно скоротитись. Так є проекти де вони споживають майже однаково, але ж є там де різниця буває більша ніж на 100 ват, що окрім більших платежів часто тягне за собою покупку більш потужного блоку живлення.Геральт: ↑ 08.12.2025 12:35 Artem_M
Нещодавно в Mafia OC зауважив спайки під 500Вт, якщо вірити CapFrameНі RTS ні HWinfo таке не ловили.
Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Представимо сценарій, де хтось грає по 5 годин на день у якусь таку гру, де споживання більше на 100 ватт
100*5год= 0,5 кв
Візьмемо не 365 днів у році, а трохи менше, хай буде 300
0,5*300=150 кв
І це зовсім не багато, але
150 кв* 4,32 = 648 грн на рік, так не багато, але це за умови, що ціни на електрику не збільшаться.
Тобто за умовних 5 років це:
648*5 = 3240
Якщо людина грає кожен день та трохи більше по часу то ця різниця буде ще відчутнішою
Так це все одно не так багато і таких ігор не так і багато, і в місяць плата за електрику не так сильно помітна.
Можна зробити андервольтінг, але ж я так розумію його можна зробити і на 5070 ті і все ж таки вона хоч трохи але потужніша в цілому.
Чесно кажучи тут і зараз 9070 та 9070хт виглядає непогано, як би тут хейтери не кретикували ці карти, вони вийшли не поганими, сам на них подивляюсь з моменту виходу, але якщо покласти руку на серце, то у нвідіа у більшості карт які є прямими конкурентами, як би мені їх політика не подобалась є переваги:
1) Що б хто не казав, вони більш універсальні та більш технологічніші, хочеш рендеринг хочеш ігри, дллс частіше завозять в ігри ніж фср, хоч різниця у якості майже не помітна, але трошечки дллс кращий
2) В них зазвичай майже завжди хоч трохи, але менше електроспоживання
3) Зазвичай трохи краща підтримка.
Отправлено спустя 5 минут 1 секунду:
Ось відносно 5070 та 9070 тут не все так однозначно, споживання в них близьке, продуктивність в залежності від сценарію різниця, але в цілому схожа, а ось як би тут не кричали, що 12 гб достатньо, так достатньо, так можна знизити налаштування, і так нвідіа споживає менше відеопамяті, але все ж таки це таки мінус. І все ж таки 9070 розганяється до умовної 9070хт. І тут на довгосрок все ж таки 9070 виглядає цікаво, якщо ціна максимально наближена одна до одної.
Отправлено спустя 3 минуты 25 секунд:
Я немаю цілі розводити новий срач та холівар, тут вже багато списів зломано на цьому форумі, можливо я десь чогось не помічаю та не розумію.
- спойлер
Ну і звісно все дуже залежить від проектів у які грають люди, дійсно є такі проекти там де АМД дуже сильно попереди, а є навпаки Нвідіа добре обходить амд. Може бути така ситуація, що карта обирається під якийсь окремий проект і звісно ж ціна за фпс може бути в рази вигіднішою як одного бренду так і у іншого.
-
Vlaad13
Member
А ще в простої чи ютубі 60 ват проти 20
-
Геральт
Member
luckygamerks
Сам по собі даунвольт 9070XT не впливає на споживання. Якщо вже так розходяться вати, то 9070+даунвольт і вийде практично стокова 9070XT, але на 220Вт.
Або залочити кадри на якомусь комфортному рівні і карта менше/рідше буде впиратимсь в PL
Сенсу в старішій і слабшій 4070Ті взагалі не бачу. Хіба що б/в зі смачною ціною. З якого дива там буде 100Вт різниці також незрозуміло, якщо 304vs285
Ви хочете когось переконати в правильності вибору, чи себе?
Сам по собі даунвольт 9070XT не впливає на споживання. Якщо вже так розходяться вати, то 9070+даунвольт і вийде практично стокова 9070XT, але на 220Вт.
Або залочити кадри на якомусь комфортному рівні і карта менше/рідше буде впиратимсь в PL
Сенсу в старішій і слабшій 4070Ті взагалі не бачу. Хіба що б/в зі смачною ціною. З якого дива там буде 100Вт різниці також незрозуміло, якщо 304vs285
Ви хочете когось переконати в правильності вибору, чи себе?
-
Artem_M
Member
У випадку 5070ті/9070ХТ для більшості на вибір вплине вартість, яка у амд може бути на 200$ меншою.luckygamerks: ↑ 08.12.2025 13:19 ... у нвідіа у більшості карт які є прямими конкурентами, як би мені їх політика не подобалась є переваги:
1) Що б хто не казав, вони більш універсальні та більш технологічніші, хочеш рендеринг хочеш ігри, дллс частіше завозять в ігри ніж фср, хоч різниця у якості майже не помітна, але трошечки дллс кращий
Але я можу помилятися, психологія покупця дуже тонка штука.
-
luckygamerks
Member
Зовсім ні кого ні в чому не намагаюся переконати, я ж написав, що 9070 і 9070xt чудові карти, я сам в свій час обрав амд замість нвідіа з більшим обємом памяті, у мене фактично був вибір в одну ціну або 1060 3 гб, або rx580 на 8 гб, 1060 на 6 гб коштувала трохи дорожче, і ніколи не шкодував про це, хоча ситуація зі споживанням була аналогічна =) Дивлячись тести, дуже важливим є перелік ігор, бо часто буває перекос у бік одного з вендорів.Геральт: ↑ 08.12.2025 13:24 luckygamerks
Ви хочете когось переконати в правильності вибору, чи себе?![]()
Отправлено спустя 7 минут 11 секунд:
Так, дуже впливає. Зазвичай саме та вартість, яку ти платиш сьогодні, тебе цікавить найбільше, а не тещо буде через 5 років.Artem_M: ↑ 08.12.2025 13:27У випадку 5070ті/9070ХТ для більшості на вибір вплине вартість, яка у амд може бути на 200$ меншою.luckygamerks: ↑ 08.12.2025 13:19 ... у нвідіа у більшості карт які є прямими конкурентами, як би мені їх політика не подобалась є переваги:
Але я можу помилятися, психологія покупця дуже тонка штука.
Можливо не найкращий приклад, але встановлення гбо на автомобіль. Часто це дуже дорого, треба сплати велику суму за обладнання, сертифікацію, вписання його у свідоцтво про реєстрацію, але якщо ти розумієш, що ти їздиш багато, то в цілому заправлятися стає комфортніше, за рахунок менших платежів, в той же час є і мінуси, балони забирають місце, а саме гбо все ж таки трохи небезпечне. Це звісно ж не найкращий приклад.