Новини
Останні статті і огляди
Вело овери?
-
Барбарис
Member
Безкамерка це зручно, економить вагу, коли пробився, простіше ремонтувати(недавно при відключенні наїхав на осколки пляшки, пробився в декількох місцях та й поїхав далі, так і не докачував), зручно і на роботу по асфальту/ґрунту і після роботи по лісі. Головний плюс для мене - зимою по льоду/снігу на роботу. Ні камера, ні тпу такого контролю не дасть. Треба або шиповані, або зубаті й акуратно. Минулу зиму на 47 рамблерах без ніяких відкатав. Я герметик і не чищу, так доливаю трохи. Швальбе док в колесі ще плюхає досі.
_Andrik_, і TPU камери по ціні моїх шин щось мені не дуже подобаються. Наскільки розумію вони ремонтуються спецклеєм та такими же TPU заплатками, мають часто проблеми з ніпелями, ті ж самі зміїні укуси. Для розхідника занадто геморно
_Andrik_, і TPU камери по ціні моїх шин щось мені не дуже подобаються. Наскільки розумію вони ремонтуються спецклеєм та такими же TPU заплатками, мають часто проблеми з ніпелями, ті ж самі зміїні укуси. Для розхідника занадто геморно
-
_VlaD_
Member
Так, стопе._Andrik_: ↑ 06.12.2025 21:22 Вона(безкамерка) дозволяє тиск зменшити до мінімуму
Чим менший тиск в колесах, тим більший супротив катінню.
Тобто, тут нестиковка.
Найкраще котяться сталеві пари на вагонах по сталевим рельсам. Також непогано котились дерев'яні колеса карет.
А мінімальний тиск в шинах - то для просування на джипах по бездоріжжю.
-
Filabatya
Member
людина за мтб пише, там наката по болоту нафіг не треба, коли лежиш в рові 
-
_VlaD_
Member
А, зрозумів.Filabatya: ↑ 06.12.2025 21:49 людина за мтб пише, там наката по болоту нафіг не треба, коли лежиш в рові![]()
Дививсь Олімпійські Ігри колись по МТБ.
Там крутий під'їом був.
Хтось виїзджав. А хтось брав велосепед під миху та його виносив.
Тобто, якщо бути хорошим бігуном та легкий велосепед, то можна виграти змагання з МТБ, просто пробігши з велосепедом під михою?
-
Filabatya
Member
_VlaD_
можна по камінню вниз, а ще можна фрегідну вилку взяти і обовязково всю раму з карбону разом з колесами, щоб як впав то все викинути)
тільки Рошен
мтб це про вниз, кросскантрі це те про що ви
можна по камінню вниз, а ще можна фрегідну вилку взяти і обовязково всю раму з карбону разом з колесами, щоб як впав то все викинути)
тільки Рошен
мтб це про вниз, кросскантрі це те про що ви
Востаннє редагувалось 06.12.2025 22:10 користувачем Filabatya, всього редагувалось 4 разів.
-
_VlaD_
Member
А якщо рама велосепеду буде шоколадною, та нею пригостити суддів, то можливо закріпити свою перемогу.
-
unique-neon
Member
Я на безкамерках їжджу, взагалі не спортивно, МТБ, сенс є. Кращий гріп, м'якша їзда, менше відбиває від першкод, і проколи давно не трубують в полях/лісах. Щодо ваги, то економія так собі, 100 грам герметика замість 100 грам камери.
-
Барбарис
Member
unique-neon, якщо це мтб, то 200 г, а посилені 400+. Але покришка все рівно легша і немає подвійного тертя, звісно це й на амортизації і накаті себе показує.
-
dead_rat
Member
Подвійне тертя, накат… не смішіть дядьку. На МТБ ці слова нічого не значать, це трактор щоб пхати по болоту.Барбарис: ↑ 06.12.2025 23:37 Але покришка все рівно легша і немає подвійного тертя, звісно це й на амортизації і накаті себе показує.
Це як аудіофіли зі своїми кабелями
Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Безкамерка важче, бо сама безкамерна шина важче за звичайну, плюс герметик._VlaD_: ↑ 06.12.2025 21:10 Я так зрозумів що тут одні спортсмени.
Я розумію що безкамерна шина трохи економить вагу.
Це важливо якщо ти на Олімпійських Іграх за перше місце борешся чі на Чемпіонаті Світу.
Але я сумніваюсь що у цій гілці є хочаб один Олімпійський Чемпіон.
Так у чому фішка? Будучи по суті "матрасниками" заморочуватись безкамерними шинами?
Плюс безкамерки - якщо проколовся, то зазвичай герметик залатає і поїдеш далі не помітивши.
Ще є легенди, що на меншому тиску краще їхати - якось весь мій досвід з цим не погоджується
-
Барбарис
Member
dead_rat, не знаю. Я коли пробую один і той же байк з камерою і без, то відчувається (навіть по віддачі в дупу
).
Навіть з лайнером і посиленим бортом, якого на швальбах немає, безкамерні часто легші. Але камерні також бувають посилені, а якщо це більшість ширпотребу від китайців/індусів, то ще важче.
Я коли вперше спробував безкамерку на байку який до того був з камерами, то на одному й тому ж маршруті та довгій відстані це відчутно зразу.
На меншому тиску краще їхати по якомусь лісі, хоча я ні разу до екстремальних значень не опускав - може з пів атмосфери, щоб не тарабанило в 5 точку.
На шосері та гарному асфальті різницю не помітно(для мене), а на поганому однаково все відбиває. Тільки у нас цього дуже мало. У всіх інших випадках на камері, як барабан відчувається.
Навіть з лайнером і посиленим бортом, якого на швальбах немає, безкамерні часто легші. Але камерні також бувають посилені, а якщо це більшість ширпотребу від китайців/індусів, то ще важче.
Я коли вперше спробував безкамерку на байку який до того був з камерами, то на одному й тому ж маршруті та довгій відстані це відчутно зразу.
На меншому тиску краще їхати по якомусь лісі, хоча я ні разу до екстремальних значень не опускав - може з пів атмосфери, щоб не тарабанило в 5 точку.
На шосері та гарному асфальті різницю не помітно(для мене), а на поганому однаково все відбиває. Тільки у нас цього дуже мало. У всіх інших випадках на камері, як барабан відчувається.
-
Hotspur
Member
спортивний трактор. попрошуdead_rat: ↑ 07.12.2025 02:13Подвійне тертя, накат… не смішіть дядьку. На МТБ ці слова нічого не значать, це трактор щоб пхати по болоту.
-
Piter Cantrope
Member
З цими вимкнення і неосвітленими вулицями страшно виїжджати на дорогу.
Я вчора ледь жінку не збив. Вся в темному одязі, на фоні темної дороги взагалі її не помітив, аж поки не порівнявся з нею... Проїхав десь на відстані простягнутої руки від неї.
Роверисти теж. І самому страшно їхати, і страшно збити якогось. Скільки в нас дідів на "Українах" всяких їздить без фар і відбивачів.
Мого брата кум попав на ровері в аварію - їхав на доволі високій швидкості з горба, машина його не побачила і виїхала з повороту на головну дорогу - він врізався в водійські двері.
Я тепер на ровері більше про троутарах намагаюсь, від біди подалі. А на машині 50км/год вдень максимум, а ввечері не більше 35. Як пенсіонер.
Я вчора ледь жінку не збив. Вся в темному одязі, на фоні темної дороги взагалі її не помітив, аж поки не порівнявся з нею... Проїхав десь на відстані простягнутої руки від неї.
Роверисти теж. І самому страшно їхати, і страшно збити якогось. Скільки в нас дідів на "Українах" всяких їздить без фар і відбивачів.
Мого брата кум попав на ровері в аварію - їхав на доволі високій швидкості з горба, машина його не побачила і виїхала з повороту на головну дорогу - він врізався в водійські двері.
Я тепер на ровері більше про троутарах намагаюсь, від біди подалі. А на машині 50км/год вдень максимум, а ввечері не більше 35. Як пенсіонер.
-
Hotspur
Member
100%Piter Cantrope: ↑ 08.12.2025 20:22З цими вимкнення і неосвітленими вулицями страшно виїжджати на дорогу.
-
Filabatya
Member
ось чому я так любив в лісі кататися, там ти хоч сам контролюєш ризики 
-
Piter Cantrope
Member
Щойно повернувся після 3 годин в лісі. Сніг трохи присипав землю, так що м'яко їдеться, але не важко гребти. Невеличний мінус, тому все замерзло, і болота нема. Але й не псячий холод як ото було кілька днів тому. Словом, чудові умови. Як же класно кататись)
І як класно мати ровер) Особливо такий легенький. На ньому так легко виїжджати на горби. Добре, що я не купив якесь 20-кілограмове електричне одоробло.
Ще взяв пиво дорогою додому. Спатиму як немовля)
І як класно мати ровер) Особливо такий легенький. На ньому так легко виїжджати на горби. Добре, що я не купив якесь 20-кілограмове електричне одоробло.
Ще взяв пиво дорогою додому. Спатиму як немовля)
-
murzik
Member
якийPiter Cantrope: ↑ 28.12.2025 22:42 такий легенький.
-
Hotspur
Member
Piter Cantrope: ↑ 28.12.2025 22:42Щойно повернувся після 3 годин в лісі. Сніг трохи присипав землю, так що м'яко їдеться, але не важко гребти.
-
dead_rat
Member
Piter Cantrope

-
Piter Cantrope
Member
Trek FX 6 Sport. 9.2кг без камер.
- спойлер
-
Барбарис
Member
Piter Cantrope, раз в блекаут на велодоріжку так само жінка з дитиною вийшла поза припаркованої машини. При цьому дитину вона першу вивела
І в мене потужна фара стояла, вона не могла не бачити, що в темноті на неї світло рухається. Але її не спинило.
Недавно теж підвіз колегу з роботи до транспорту, розвернувся найближче(дорога з розділовою смугою, а направо і розвернутись швидше ніж на перехресті наліво виїхати
). Так от, той кадр вирішив зганяти в магаз і на пішохідному вирішив перебігти. Весь в чорному, на фоні бурої землі вночі не видно, ще й 2 смуги, відповідно сильно збоку його важко замітити. Він неправильно оцінив швидкість та відстань, побіг перед машиною. Добре, що я не їхав швидко та й коло переходу очікував на дурницю, то встиг пригальмувати. І що позаду мене нікого близько не було, не влупився ніхто.
Пішоходи взагалі безстрашні - в чорному перемагають 4-6 смуг чи трасу, коли навіть на 50 вони у кращому випадку ледве якісь тіні. Майже ніхто не має світловідбивачів, я вже мовчу про ліхтарики чи хоча б спалах телефона(екран вночі світить слабко, його примусово треба яскравіше робити).
А я на сходах зв'язки потягнув і поки не їжджу, зате потроху перезбираю новий байк.
Недавно теж підвіз колегу з роботи до транспорту, розвернувся найближче(дорога з розділовою смугою, а направо і розвернутись швидше ніж на перехресті наліво виїхати
Пішоходи взагалі безстрашні - в чорному перемагають 4-6 смуг чи трасу, коли навіть на 50 вони у кращому випадку ледве якісь тіні. Майже ніхто не має світловідбивачів, я вже мовчу про ліхтарики чи хоча б спалах телефона(екран вночі світить слабко, його примусово треба яскравіше робити).
А я на сходах зв'язки потягнув і поки не їжджу, зате потроху перезбираю новий байк.