який конкретно ? їх багато видівZ440_User: ↑ 06.12.2025 14:29Народ, чи норм буде на 12В АКБ 280А*г поставити автомобільний вимикач маси та автомобільний запобіжник (1кВт/12В=84А, пускові перевантаження ДБЖ 1,5кВт/12В=125А)?
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
-
Z440_User
Member
Ем, а хрін його знає. Треба глянути що там під капотом у мене стоїть, вже не пам'ятаю... Ключ маси (-) на кузов, на (+) шині запобіжник в корпусі клеми.Hotspur: ↑ 06.12.2025 14:31 який конкретно ? їх багато видів
-
Hotspur
Member
не, так діла не буде. по фоті знайди його назвуZ440_User: ↑ 06.12.2025 14:37Ем, а хрін його знає. Треба глянути що там під капотом у мене стоїть, вже не пам'ятаю... Ключ маси (-) на кузов, на (+) шині запобіжник в корпусі клеми.
-
Cirax
Member
acm_fan
У меня предохранители с отключающей способностью в 50кА. Запас неописуемый по мощности.
У меня предохранители с отключающей способностью в 50кА. Запас неописуемый по мощности.
-
Hotspur
Member
тип скажиCirax: ↑ 06.12.2025 15:09У меня предохранители с отключающей способностью в 50кА. Запас неописуемый по мощности.
-
Z440_User
Member
Ну на лансері у мене штатно так:Hotspur: ↑ 06.12.2025 15:03не, так діла не буде. по фоті знайди його назву
- спойлер
На жиге у мене вимикач маси щось по типу такого стоїть:
- спойлер
- спойлер
-
Timedemo
Member
ясно. але розмова була зовсім про інше.oversteve: ↑ 05.12.2025 21:56у мене дисплею немає, блютуса достатньо, а зараз інверторну бмс замовив, бо хочу щоб воно івертору дані скормлювало, щоб через його софт можна було моніторити стан батареї
-
oversteve
Member
розмова була про проблему у людини, я зробив припущення по симптомах і розписав про роботу екрану, що під'єднаний до акумаTimedemo: ↑ 06.12.2025 15:53ясно. але розмова була зовсім про інше.oversteve: ↑ 05.12.2025 21:56
у мене дисплею немає, блютуса достатньо, а зараз інверторну бмс замовив, бо хочу щоб воно івертору дані скормлювало, щоб через його софт можна було моніторити стан батареї
-
Cirax
Member
eti nh00 100a gbat 80v dc batteryHotspur: ↑ 06.12.2025 15:29тип скажиCirax: ↑ 06.12.2025 15:09У меня предохранители с отключающей способностью в 50кА. Запас неописуемый по мощности.
-
Timedemo
Member
розмова була про зовнішню зарядку, яка ніяк не може знати рівень заряду залізофосфату.oversteve: ↑ 06.12.2025 15:59розмова була про проблему у людини, я зробив припущення по симптомах і розписав про роботу екрану, що під'єднаний до акума![]()
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
16кв2 на 130 ампер? сміливо.Hotspur: ↑ 06.12.2025 01:44супер якісна батареяacm_fan: ↑ 06.12.2025 00:46Китайцы в свои батареи на 100 А BMS ставят три (3 шт) AWG 10 в силиконе. Так сказать для справки. Вот и думайте какой реально провод подходит под 100 А (учитывая длину и потери).
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
3 штуки AWG 10 - 5,3мм2х3= 15.9мм2. Це я собі на 130 ампер ставив. Китайці молодці. Будь як китайці
-
oversteve
Member
я і не писав, що зарядка знає рівень зарядуTimedemo: ↑ 06.12.2025 17:06розмова була про зовнішню зарядку, яка ніяк не може знати рівень заряду залізофосфату.oversteve: ↑ 06.12.2025 15:59
розмова була про проблему у людини, я зробив припущення по симптомах і розписав про роботу екрану, що під'єднаний до акума![]()
-
Hotspur
Member
гарнийCirax: ↑ 06.12.2025 16:05eti nh00 100a gbat 80v dc battery
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
це пускові токи. в реальності довгостроково там 15-17 ампер. пускові токи 1500-1900 Ватт це 117-148 амперTimedemo: ↑ 06.12.2025 17:0616кв2 на 130 ампер? сміливо.
Відправлено через 4 хвилини 9 секунд:
оте посередині це Mega чи ANL. Вони підійдуть, ANL кращийZ440_User: ↑ 06.12.2025 15:34Ну на лансері у мене штатно так:
-
GreenMile
Member
Читати ви не вмієте, тільки писати. Скористайтесь своєю ж порадою: відкотіться і почитайте, що саме ви писали і коли.acm_fan: ↑ 05.12.2025 19:37Я ЗУ и не собирался защищать.GreenMile: ↑ 05.12.2025 18:42Так що ви там зібрались на заряднику окремо захищати, від чого і яким номіналом? Давайте чітко і ясно, чи ви так не можете?Чётко и ясно: ЛИНИЮ от КЗ. Мне плевать на ЗУ - сгорит и ладно. При КЗ на ЛИНИИ идёт замыкание батареи. Предохранителя нет (его же нет?). Откатитесь и перечитайте - я изначально писал о предохранителе для всей сборки (батареи), уточнял ещё, что одной BMS недостаточно для защиты (т. к. и там может быть пробой = КЗ).
- спойлер
- Говорил же - с Вами не интересно. Вы и читать не умеете похоже
![]()
Я для зручності нагадаю:
- Ось я кажу пану щоб він захистив акум запобіжником
- А ось ви слідом цитуєте моє ж повідомлення і питаєте, що робити з зарядкою
А тепер виявляється, що ви "писали про захист всієї збірки", цитуючи повідомлення про... захист всієї збірки, угу, угу. Чукча нє чітатєль, чукча пісатєль (с)
-
Hotspur
Member
Покращення прийшло. Завтра 20 годин без світла 
-
Filabatya
Member
14.5 без
-
acm_fan
HWBOT OC Team
GreenMile
Чукча я спросил, да, как быть с зарядкой (линией, цепью - я уже после Чётко и Ясно уточнял это, персонально для Вас, пана, который с первого раза не может въехать):
Да, я не забыл Ваш выход про топ ЗУ и предохранитель там (на линии) не нужон.
Владелец сам решит уже.
160 А (номинал) Вы сами придумали тоже, но непонятно как - провода выдержат у пана? Не факт. В кадре и описании сетапа их нет. Без Вашего участия (после) в ветке уже немало про выбор предохранителя написано было, про ток КЗ и т. д.
У Вас супер тяжело с восприятием, я уже понял. Почему-то остальные поняли или просто всем неинтересно, а Вы нет. Точнее, Вы искривляете реальность под себя. Или это уже личное? Не пишите мне больше вопросов, пожалуйста. Развлекайте себя сами.
Чукча я спросил, да, как быть с зарядкой (линией, цепью - я уже после Чётко и Ясно уточнял это, персонально для Вас, пана, который с первого раза не может въехать):
Что уже было сделано, фото как это выглядит:Ruslanu4: ↑ 02.12.2025 15:40Есть еще разъем мама Amass XT60H на коробке с аккумулятором и папа у меня в руках)) я его планирую перепаять вместо крокодилов для подключения зарядного.
как быть с зарядкой если предохранитель будет поставлен онли на инвертор (линию, цепь к нему), исходя из Вашего поста?
Да, я не забыл Ваш выход про топ ЗУ и предохранитель там (на линии) не нужон.
Владелец сам решит уже.
160 А (номинал) Вы сами придумали тоже, но непонятно как - провода выдержат у пана? Не факт. В кадре и описании сетапа их нет. Без Вашего участия (после) в ветке уже немало про выбор предохранителя написано было, про ток КЗ и т. д.
У Вас супер тяжело с восприятием, я уже понял. Почему-то остальные поняли или просто всем неинтересно, а Вы нет. Точнее, Вы искривляете реальность под себя. Или это уже личное? Не пишите мне больше вопросов, пожалуйста. Развлекайте себя сами.
-
Cirax
Member
Это если совсем неудачно время выпало. У меня 14 часов без электроэнергии.
-
Z440_User
Member
Якось так у мене завтра...
Враховуючи що світло мені сьогодні дали 4години тому, після 7 годин відсутності... 
-
1985god
Member
Корочше кажучи Львів теж страждає на завтра теж 3 години є потім 7 нема.
-
Hotspur
Member
такого ще не бачив. зустрічний струм при АВР . життя до такого не готувало