Dell, Lenovo та інші виробники готуються до підвищення цін через подорожчання пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Олег963
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Dell, Lenovo та інші виробники готуються до підвищення цін через подорожчання пам’яті

Оце мав пріколи з покупкою оперативки другу в пк находиш ціну на хотлайні чи є каталозі проходиш по сиці, а там ціна наприклад 8200 , по силці там уже в магазині 11500 або вроді замовив і тут звонять нема або це не 2 планки а одна так увас пише що 2по16 ой то наші менеджера шось попутати вибачте. Цілий день шукав адекватну оперативку 32гб 2планками і з рештою замовив 5600 цл 38 за 7890 це жеть но що зробиш треба йому новий пк малому до нового року.
Dream Machines
Member

Повідомлення

Так керівництво Lenovo ходило американськими каналами і розповідало, що має контракти з виробниками DRAM на весь 2026 рік і ціни не змінюватимуть... :rotate:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Очікувано. Це вже обговорювалось тут на форумі, до речі.
firestarter256
Member

Повідомлення

Моя шаражка забила склад, хватит до мая с уже заключенными договорами. Сейчас цены озвучиваем на момент заключение договора с 3-х дневным сроком оплаты. Наверное летом опять пойду ЦОДЫ собирать, а не хотелось
penetrator
Member

Повідомлення

Скоро я смогу свой 64гб кит продать по цене всей сборки :laugh:
MqM
Member

Повідомлення

Нам отіцяли інший кіберпанк в книгах, типу засилля дешевих електронних гаджетів.
А зараз це більше нагадує дефіцит після якоїсь катастрофи :weep:

Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
penetrator: 06.12.2025 17:10 Скоро я смогу свой 64гб кит продать по цене всей сборки :laugh:
Бізнес вигідніше наркотрафіка скоро буде.
Будемо оперативку без мит в консервах ховати😂
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

немає зла без добра.
При таких високих цінах на DRAM скоріше почнуть виводити у виробництво інші технології памяті.
Є повно нових розробок, які готові до виробництва, але дешева DRAM все зупиняла - все таки нові речі завжди дорожчі, тож потрібен був стимул.
При ціні 7 доларів за 1 Гбайт одна 300мм пластина на 3,5 Тбайт приносить 24500 - по суті як виробництво 2-3 нм.
ЦЕ ультра прибутково. По суті найпростіша річ - транзистор+конденсатор на 19нм по ціні як найсучасніші ядра проців/відеокарт/AI.
DRAM стала дуже вузьким місцем для сучасних систем - сотня ядер Zen5 займає меньше місця на криталі ніж 12 (960 біт) канальні контролери памяті, а ще тре величезні і дорогі материнки. І все одно серверні проци обмежені в частотах на всі ядра або запускають тільки частину з них, тому що сила ядер вже така що тре 2 байт/с/ядро/Гц, а є лише 0,3-0,14
МОНАХ
Member

Повідомлення

...пам’ять становить приблизно 15–18 % від загальної собівартості ПК.
:laugh: На сьогоднішній день по моїй літній збірці без відеокарти - це вже 50% вартості "компа"!
Mumik
Member

Повідомлення

Міг би продати свій ноутбук за непогану ціну(якраз 32 ГБ пам'яті на нього встановив), всеодно стане непотрібним коли зможу сидіти за пк. Але за цей час, відчуваю, що доб'ю його і вигляд його буде не дуже презентабельним.
dead_rat
Member

Повідомлення

Dream Machines: 06.12.2025 13:27 Так керівництво Lenovo ходило американськими каналами і розповідало, що має контракти з виробниками DRAM на весь 2026 рік і ціни не змінюватимуть... :rotate:
То вони не змінюватимуть зукупівельні ціни для себе :laugh:
zaqik
Member

Повідомлення

Вот-вот, микрон и леново только собираются, а магазины - уже :lol:
nv_ua
Member

Повідомлення

Dream Machines
я тебе обманув, намахав, на**унькав, сказав тобі неправду, розумієш.жпг
vil2
Junior

Повідомлення

Я вони всі задовбали Ссочатку цей майнінг, потім ковід підняв ціни, потім війна, а зараз цей ШІ. Коли все це скінчиться.
MqM
Member

Повідомлення

vil2: 07.12.2025 20:38 Я вони всі задовбали Ссочатку цей майнінг, потім ковід підняв ціни, потім війна, а зараз цей ШІ. Коли все це скінчиться.
Повстанням роботів, що вимагатимуть більше обчислювальних потужностей :D
Відповісти