Новини
Останні статті і огляди
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
daesz
Member
Vlasov_s
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... ?tab=about
200ки не пораджу, бо не цікавлюсь і незнаю що із них хороше, але вибір у нас не те щоб великий
https://hotline.ua/ua/computer/kulery-i ... 1569-4880/
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... ?tab=about
200ки не пораджу, бо не цікавлюсь і незнаю що із них хороше, але вибір у нас не те щоб великий
https://hotline.ua/ua/computer/kulery-i ... 1569-4880/
-
drum-n-bass
Member
Вітаю. Порадьте будь ласка корпусні вентилі. Поки не вирішив прості чи с argb. Дивлюсь на Arctic P14/P12, Arctic P14 Pro/P12 Pro A-RGB. Треба 3-140 спереду, 1-140 позаду, 2-140/3-120 зверху. І як підключати потім argb до плати, можно через кабель-розгалужувач ( https://can.ua/kabel-razvetvitel-dlya-v ... b/p318567/ ) 3 до одного роз'єму, 3 до іншого, чи обов'язково треба argb контроллер? Плата Asus Strix B850F, наче є 3 argb роз'єми 5v.
-
МОНАХ
Member
► Я своїми двома Арктиками задоволений. Єдине що скажу - звертайте увагу на варіанти з СО, щоб не взяти, бо вони не шумні, але й не повністю тихі, а при Вашій потребі в кількості - може статися ефект вулика.drum-n-bass: ↑ 03.12.2025 10:10 ... Arctic P14/P12, Arctic P14 Pro/P12 Pro A-RGB...
-
oversteve
Member
на рахунок аргб - у більшості виробників у кожного вентилятора є вхід і вихід і їх можна ланцюгом підключати в межах струму, який може видати роз'єм(и) на мамі, то вже вам треба подивитись в мануал від мами, що там, а потім на сайті конкретного виробника і прикинути скільки можна причепити на 1 роз'ємdrum-n-bass: ↑ 03.12.2025 10:10 Вітаю. Порадьте будь ласка корпусні вентилі. Поки не вирішив прості чи с argb. Дивлюсь на Arctic P14/P12, Arctic P14 Pro/P12 Pro A-RGB. Треба 3-140 спереду, 1-140 позаду, 2-140/3-120 зверху. І як підключати потім argb до плати, можно через кабель-розгалужувач ( https://can.ua/kabel-razvetvitel-dlya-v ... b/p318567/ ) 3 до одного роз'єму, 3 до іншого, чи обов'язково треба argb контроллер? Плата Asus Strix B850F, наче є 3 argb роз'єми 5v.
на рахунок вентиляторів - по простому і дешевше можна пачку Р14 про взяти і буде +-ок
-
Geinz21
Member
Вопрос по вертушкам. Хочу поменять свои Phanteks, достали шумом (кривую уже до самого эффективного минимума выставил, поскольку на 1000 оборотов даже в наушниках пробивает). Два варианта рассматриваю - Be Quiet Silent Wings 4 по месту или же Thermalright TL-B14, но уже с алиэкспресса. Оба судя по описаниям на гидродинамических подшипниках. Может у кого есть подобные, как шуму/эффективности? Арктик брать не хочу, ибо судя по отзывам рандом с браком лютейший
-
oversteve
Member
Geinz21
сайлент вінгс 4 добротні вентилятори, якщо по баблу нормально, але ви дивіться для чого вам вентилятори потрібні, бо одне діло, то на радіатор вішати, інше для обдуву корпусу і можливо є зміст взагалі інші взяти
на рахунок арктику - у них гарантійка у нас норм працює, досить швидко міняють, якщо дійсно є брак, принаймні я сам через ктс один міняв, то все без проблем пройшло і досить швидко
сайлент вінгс 4 добротні вентилятори, якщо по баблу нормально, але ви дивіться для чого вам вентилятори потрібні, бо одне діло, то на радіатор вішати, інше для обдуву корпусу і можливо є зміст взагалі інші взяти
на рахунок арктику - у них гарантійка у нас норм працює, досить швидко міняють, якщо дійсно є брак, принаймні я сам через ктс один міняв, то все без проблем пройшло і досить швидко
-
Geinz21
Member
oversteve
мне именно для корпуса (G500A), радиаторов нет, на проце Ноктуа стоит
Сейчас, как уже говорил, штатные Phanteks стоят, которые просто тихий ужас.
мне именно для корпуса (G500A), радиаторов нет, на проце Ноктуа стоит
-
oversteve
Member
Geinz21
дивіться яка суть, грубо кажучи є основні 2 типи вентиляторів - з високим статичним тиском і з високим потоком повітря, я без руля що представляють з себе ваші рідні і наскільки вони погані, але якщо то стандартні корпусні, то з великою імовірністю то 2 варіант, от ці СВ4 і В14 (арктик Р14 туди ж) це більше 1 варіант для продуву щільних радіатороів і щоб отримати такий потік, як у 2 варіанту на 1к обертів на решеті їм треба буде фігачити на 1200-1300 обертів, відповідно тут вже виникає питання чи будуть вони на цих обертах тихіше
ну і власне треба дивитися чи вас не влаштовує шум від мотору вентиляторів, чи шум повітряного потоку, бо якщо то саме потік, то всі вентилятори будуть шуміти, просто профіль шуму буде відрізнятися і там тільки один варіант - скидати оберти ще більше
дивіться яка суть, грубо кажучи є основні 2 типи вентиляторів - з високим статичним тиском і з високим потоком повітря, я без руля що представляють з себе ваші рідні і наскільки вони погані, але якщо то стандартні корпусні, то з великою імовірністю то 2 варіант, от ці СВ4 і В14 (арктик Р14 туди ж) це більше 1 варіант для продуву щільних радіатороів і щоб отримати такий потік, як у 2 варіанту на 1к обертів на решеті їм треба буде фігачити на 1200-1300 обертів, відповідно тут вже виникає питання чи будуть вони на цих обертах тихіше
ну і власне треба дивитися чи вас не влаштовує шум від мотору вентиляторів, чи шум повітряного потоку, бо якщо то саме потік, то всі вентилятори будуть шуміти, просто профіль шуму буде відрізнятися і там тільки один варіант - скидати оберти ще більше
-
Geinz21
Member
oversteve
именно шум вентиляторов. От воздушного потока я его еще отличить могу. Пробовал поодиночке подключать, два из троих точно гг, ибо от 1000 оборотов гул знатный стоит
Стоят стандартные для Phanteks карлсоны PH-F140M25. Третий уже слышно от 1200 где-то. О чем говорить, если даже шум дросселей видяхи умудряются перебивать, когда в играх больше 140 кадров 
именно шум вентиляторов. От воздушного потока я его еще отличить могу. Пробовал поодиночке подключать, два из троих точно гг, ибо от 1000 оборотов гул знатный стоит
-
oversteve
Member
В14 то явно не ваш варіант, хіба якийсь інший термалрайт, який більше на потік заточений типу їх стандартних С14 і варіаціїGeinz21: ↑ 04.12.2025 16:24 oversteve
именно шум вентиляторов. От воздушного потока я его еще отличить могу. Пробовал поодиночке подключать, два из троих точно гг, ибо от 1000 оборотов гул знатный стоитСтоят стандартные для Phanteks карлсоны PH-F140M25. Третий уже слышно от 1200 где-то. О чем говорить, если даже шум дросселей видяхи умудряются перебивать, когда в играх больше 140 кадров
![]()
св4, або арктики Р14 вже троха ближче, принаймні можна пробувати дивитися що з шумом буде при схожому потоці, а потім повернути якщо що, мотори там мають бути тіхише, але треба буде їх десь на 1200 обертів викрутити і по власному досвіду скажу, що то вже не так щоб дуже тихо
-
Georgin
Member
Комради, підкажіть будь ласка, де купити в Україні якісний хаб для підключення корпусних вентиляторів, щось типу такого:
-
oversteve
Member
олх, пром, може навіть тут на форуміGeorgin: ↑ 08.12.2025 16:38 Комради, підкажіть будь ласка, де купити в Україні якісний хаб для підключення корпусних вентиляторів, щось типу такого:
там настільки проста конструкція, що немає чому бути краще-гірше, просто з корпусом, без корпусу і т.п.
-
Grava
Member
Це хаб з аліка за 150грн.Georgin: ↑ 08.12.2025 16:38якісний хаб для підключення корпусних вентиляторів, щось типу такого
-
Hells Angels
Member
https://artline.ua/uk/product/kontrolle ... sata-powerGeorgin: ↑ 08.12.2025 16:38де купити в Україні якісний хаб для підключення корпусних вентиляторів
-
mgerchik
Member
щоб ефективніше видувало/забирало гаряче повітря з корпусу (якщо поставити на задню панель), то треба 1 чи 2 варінат?oversteve: ↑ 03.12.2025 18:13з високим статичним тиском і з високим потоком повітря
-
daesz
Member
Варіант із вищим потоком.mgerchik: ↑ 08.12.2025 19:34щоб ефективніше видувало/забирало гаряче повітря з корпусу (якщо поставити на задню панель), то треба 1 чи 2 варінат?oversteve: ↑ 03.12.2025 18:13з високим статичним тиском і з високим потоком повітря
-
Georgin
Member
oversteve
Так я ж не знаю які саме варіанти, скажімо так, не горять
Hells Angels
Дякую.
Hells Angels
Дякую.
-
oversteve
Member
там таке споживання, що реально важко шось спалитиGeorgin: ↑ 08.12.2025 21:23 oversteve
Hells Angels
Дякую.
-
Chester_pl
Member
а чи не буває таких хабів щоб окрім живленя він умовно там до юсб підключався. шоб підключити декілька вентиляторів. але щоб якоюсь утилітою управляти окремо вентиляторами. типу реобаса який модна заникати в корпусі і управляти утилітою.
і який струп допускаться для роз'єму пропів на мат платі - 1А чи можна більше?
питания по АРГБ у пропах.
в інструкцій до материнки не має параметрів по струму, але загальна інформація в інтренетах каже что на роз'єм не більше 2-3 ампер. в корпусі було 5 рідних пропів, на сайті виробника сказано шо 1 проп 0,9А. тобто виходить 4.5А на 5 пропів. але все прауює нормально, не поплавится роз'єм з часом?
чи знає хтось точно максимальний струм для роз'єму аргб на мат платі?
і який струп допускаться для роз'єму пропів на мат платі - 1А чи можна більше?
в інструкцій до материнки не має параметрів по струму, але загальна інформація в інтренетах каже что на роз'єм не більше 2-3 ампер. в корпусі було 5 рідних пропів, на сайті виробника сказано шо 1 проп 0,9А. тобто виходить 4.5А на 5 пропів. але все прауює нормально, не поплавится роз'єм з часом?
-
oversteve
Member
буває, але вони дорогі і треба вникати як саме працюєChester_pl: ↑ 26.12.2025 17:35 а чи не буває таких хабів щоб окрім живленя він умовно там до юсб підключався. шоб підключити декілька вентиляторів. але щоб якоюсь утилітою управляти окремо вентиляторами. типу реобаса який модна заникати в корпусі і управляти утилітою.
https://telemart.ua/ua/products/nzxt-co ... -crfr1-b1/
у кожної мами свої параметри, вивчайте краще мануалChester_pl: ↑ 26.12.2025 17:35 і який струп допускаться для роз'єму пропів на мат платі - 1А чи можна більше?
2-3А то хіба на виході під помпу, усі інші зазвичай 1-2А, більше підключати на свій страх і ризик