Вийшов драйвер GeForce 591.44 WHQL: повернення PhysX та прощання з GPU Pascal

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
daesz
Member

Повідомлення

Друже, ти ж бігав по всіх темах і розказував, що 32бітний фізикс нікому не потрібен, а кому потрібен купить собі 1030 в другий слот. А воно от як вийшло.
Я б ще зрозумів якби він взагалі фізично не був присутній, а виходить жупан його просто на рівні драйверу вимкнув.
Dr_Werdenhoff
Member

Повідомлення

Черговий шмат лайна. За півроку проблему лагаючого браузера за запущеної гри так і не вирішено.
І знову повертаємось до 577.00. :-/
daesz
Member

Повідомлення

Dr_Werdenhoff
я в один момент дійшов до висновку, що фраза "працює - не чіпай" завжди актуальна для драйверів відеокарт, при тому обох "таборів". Сижу на 580.88, ніби все що мені потрібно - працює добре (окрім шедоуплея, він всерівно десинхронізує аудіо із відео при записі і проблемі вже 10-12 років рофл).
AssayMAS
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2025 03:35 а виходить жупан його просто на рівні драйверу вимкнув.
я проблему 32бита пхизикса вижу в том что многие студии (+-200 игр) его подрубали не на уровне готового решения от нвидии, а на уровне кода в который добавляли своё уникальное самобытное рукоблудство и теряли совместимость с обновами от Нвидии. И имеем условное 40 50 поколение что периодически крашится наглухо при 32битном пхизиксе в древней игре - так как фиксить игру уже некому, а нвидии "дорого" то отрубили поддержку. Нвидия нашла программистов и за пол года, а то год решение пхизикса причесали - и выпустили в тест.
Serg IX
Member

Повідомлення

Після оновлення драйвера власники графіки NVIDIA Blackwell зможуть повною мірою використовувати PhysX в іграх
А что, так можно было? )))
GPUz все ще не віре в чудо
Зображення
Вкладення
32641.jpg
MessiaH
Member

Повідомлення

Винда 11 25h2, все обновы, все физикс игры с этим драйвером крашатся. У кого-то ещё есть такая проблема?
N0il
Member

Повідомлення

Його що не було? Не помітив.... :-/ Як тільки вийде нова-стара гра обов'язково спробую!
Vpupkin
Member

Повідомлення

gavr: 04.12.2025 20:06 Після оновлення перестав запускатися GPU Tweak III. Сам GPU Tweak III оновив до останньої версії і все одно.
Та сама біда.
Azerty
Member

Повідомлення

erkins007: 04.12.2025 18:28
enkosxs: 04.12.2025 18:09Так и моя 3080 скоро отправится на пенсию
Ей всего 5 лет, Нвидиа же не АМД чтобы поддержку спустя 5 лет прекращать. 900 серия поддерживалась почти 12 лет.
Обновлюсь в последний раз
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2025 03:35Я б ще зрозумів якби він взагалі фізично не був присутній, а виходить жупан його просто на рівні драйверу вимкнув.
Судя по конкретному списку игр там трансляция 32-64 запилена.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
Serg IX: 05.12.2025 05:29GPUz все ще не віре в чудо
Потому что это не аппаратная поддержка 32 битного физикса, а трансляция 32-64 на уровне драйвера для определенных популярных игр.

Отправлено спустя 1 минуту 12 секунд:
Dr_Werdenhoff: 05.12.2025 03:47Черговий шмат лайна. За півроку проблему лагаючого браузера за запущеної гри так і не вирішено.
Все прекрасно работает когда игра свернута и браузер в том числе
Геральт
Member

Повідомлення

Почитав тему про стабільний НВ драйвер, було цікаво

Драйверний генератор, до речі, спокійно використовував разом з ігровим. І мав x4. :gigi:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Куртка нагадил на голову всем своим фанатам, закрыв поддержку 1000 серии в дровах. Интересно, кто ему посоветовал сделать такую глупость?!
Vpupkin
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 05.12.2025 10:22 Куртка нагадил на голову всем своим фанатам, закрыв поддержку 1000 серии в дровах. Интересно, кто ему посоветовал сделать такую глупость?!
У фанів має бути щось 3 4ххх-5ххх серій, а 1000 тіку в жлобів лишилася :gigi:
zalizo_org
Member

Повідомлення

Pro100SSK: 04.12.2025 20:37
Nekros: 04.12.2025 19:11 Вилучили карти 10 річної давнини і вже помітив при завантаженні драйверу розмір у 700мб. Здається до того було 1тб+
Зображення

Что ты там сказал?
добре пам'ятаю, коли драйвер нВідія займав до 10МБ. При цьому називався Detonator.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 05.12.2025 03:35 Друже, ти ж бігав по всіх темах і розказував, що 32бітний фізикс нікому не потрібен, а кому потрібен купить собі 1030 в другий слот. А воно от як вийшло.
Я б ще зрозумів якби він взагалі фізично не був присутній, а виходить жупан його просто на рівні драйверу вимкнув.
коли ведеш діалог на форумі, хочаб тегай.
я завжди казав і зараз кажу, я що десь сверджував протилежне, щоб ти цим тикав? :rolleyes: знайди повідомлення, де я кажу протилежне, якщо вже закидаєш щось :popcorn: 32 бітний фізікс у 2025 році мені абсолютно непотрібен, як і не був потрібен на момент покупки моєї гпу. чи ти в своїй хворій голові вже й це вигадав? якщо комусь корче потрібно було в 4 іграх 15 річної давнини на 5090 запустити димок у грі він мав змогу поставити затичку - це просто факт. і фізікс 32бітний все ще апаратно не підтримується, його програмно переписали під 64 нвідія у новому драйвері для деяких старих ігор, зараз це всього 9 ігр (де хоч якийсь сенс був в тому фізіксі)
"а виходить жупан його просто на рівні драйверу вимкнув." тут в тебе з логікою також проблема, я не здивований. хоча б одну притомну причину назви, навіщо під нову лінійку гпу програмно вимикати підтримку 32 фізикса, навіть якби це було правдою, мені аж цікаво як працює твоя голова
AssayMAS
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 05.12.2025 11:11хоча б одну притомну причину назви, навіщо під нову лінійку гпу програмно вимикати підтримку 32 фізикса.
экономить программисто часы, тестировщиков часы, ... . там реально 200+- игр. И если на проце считать пхизикс то норм - если игра не рукожоп (игра старая 2-4 ядра только осилит и 1 одно под пхизикс выделить запросто... ). Да на 1 ядре проца пхизикс похуже чем на карте но играть норм... это тесты предельные на пхизикс 10 фпс дают... .
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AssayMAS: 05.12.2025 11:28
Enjthesilence: 05.12.2025 11:11хоча б одну притомну причину назви, навіщо під нову лінійку гпу програмно вимикати підтримку 32 фізикса.
экономить программисто часы, тестировщиков часы, ... . там реально 200+- игр. И если на проце считать пхизикс то норм - если игра не рукожоп (игра старая 2-4 ядра только осилит и 1 одно под пхизикс выделить запросто... ). Да на 1 ядре проца пхизикс похуже чем на карте но играть норм... это тесты предельные на пхизикс 10 фпс дают... .
фізікс використовується в набагато більшій кількості ігор, він навіть зараз в кожній другій грі є. я кажу саме за проекти з 32бітним фізіксом з "фішками", які ти окремо можеш увімкнути в меню налаштувань, де не базова фізика ним оброблюється, а дими, шерсть, скло і тд. і таких ігор було не 200, а в рази менше

Відправлено через 7 хвилин 5 секунд:
AssayMAS: 05.12.2025 11:28
"экономить программисто часы, тестировщиков часы, ... . там реально 200+- игр. "
тут помилка в самому питані, тому що "програмно" його ніхто не вимикав, ти все ще в кожній грі можеш його увімкнути, в блеквелах нема потрібних куда блоків ФІЗИЧНО щоб обробляти 32 бітний фізикс, а з цим драйвером під 9 ігор переписали його під 64біт. та це все ще не пояснює логіку розумника, програмно вимкнути 32бітний фізикс у нових картах, який типу пряцює і є, щоб що? щоб було що обговорити на ос.юа? :lol:
Tetronga
Member

Повідомлення

doc-oc: 04.12.2025 22:04 erkins007
Я это прекрасно понимаю… Ну и не 12, а 11 и 10 в случае с той же 980Ti и всего 8 лет для 1000й серии :idea:
Поддерживать нужно до тех пор, пока это железо тянет нормально сотни современных игр. Хотя бы раз в полгода могли бы и обновлять дровишки! Для компании, которая зарабатывает миллиарды - это не сложно. Но было бы здорово, не так ли?!
Поняття "сучасні ігри" дуже відносне і навіть спорне. От ГТА 5 стара гра? Фактично так, бо вийшла в 2013, але вона ж досі оновлюється = стає потроху все важчою і вибагливішою.
А якщо виходить піксельна інді гра на РПГ мейкер, з якою впорається навіть ГПУ 20 річної давності це означає, що потрібно цю відеокарту 20 річної давності варто оновлювати дровами? Точно ні
Просто невідія і амд повинні в своїх умовах використання чітко прописати термін підтримки і слідувати йому, а вони натомість роблять від "нам так захотілось"
MaxZema
Member

Повідомлення

Після встановлення цього драйверу у мене в налаштуваннях Windows зникло саме налаштування "Automatically manage color for apps" (ACM) :rotate: . Куди ця зараза зникла?
erkins007
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 05.12.2025 10:22 Куртка нагадил на голову всем своим фанатам, закрыв поддержку 1000 серии в дровах. Интересно, кто ему посоветовал сделать такую глупость?!
Здравый смысл. 900-10 серии скоро будет 12 и 10 лет. По вашему сколько нужно поддерживать карты? 50?
Відповісти