Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.12.2025 22:49Але якщо в борді ти маєш 30 фпс то чєл який на такій же збірці отримає ті самі 30 фпс. Це репрезентативно. Ніхто не каже що в кс2 300 фпс то всюди має бути 300 фпс.
Або отримає, або не отримає. Є купа факторів, що можуть суттєво вплинути на результат в одній грі навіть при формально однаковому залізі.

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
yuriy_dd: 05.12.2025 11:01 я тоді купляв xiaomi по $100 200 - з жодним нема проблем з якістю деякі живуть і досі
Але якщо все було чудово, навіщо купляти їх так часто, що
yuriy_dd: 05.12.2025 11:01деякі живуть і досі
?
pelia
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.12.2025 11:01
Alexsandr: 05.12.2025 09:20Вы много знаете веб приложений которые выполняются локально и обрабатывают данные?
по факту всі React додатки працюють саме так. Просто ви багато чого не знаєте
pelia: 05.12.2025 09:55І я говорю за нормальні бренди, котрі хоч в руках тримати приємно, бо з нормальних матеріалів зроблені, а не китай, котрий скрипить, пердить і на очах розлазиться, зате топовий SoC
я тоді купляв xiaomi по $100 200 - з жодним нема проблем з якістю деякі живуть і досі
Я ж і говорю, нормальні бренди, а не дешеві редмі/поко.

Та і взагалі, найдешевший телефон з тими ж спеками від китайців був mi 6 і він коштував 400 баксів (у Китаї)

Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
А від нормальних брендів - 650 - 800, мото була десь 720.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 05.12.2025 11:26Але якщо все було чудово, навіщо купляти їх так часто, що
родичі знайомі
пепрошивав, ставив google камеру
мому Поко Ф1 вже 8 років, дуже хороша камера знімає не гірше ніж в жінки iPhone 16 pro - там сенсор такий самий як google на три покоління пікселів ставив
але вже підтуплює і батарейка сіла і екран вдарений

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
маю результат Поко Ф5 на оригінальній прошивці від xiaomi - мій на 40% швидший в однопотоці і трохи швидше в багато потоці
IMG_20251205_130114_949.jpg
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.12.2025 10:27 я особисто тестував MacBook air m1 на першому рівні яскравості YouTube крутив в мене 28 годин
Без пруфа - вили по воді
знайшов скрін тесту - але там був проміжний результат - тест автономності Macbook Air M1 - зарядив до 100%, запустив відео з youtube у Safari, яскравість - 1-а поділка (для перегляду кіно вночі достатньо), за 16+ годин - сів на 55%, заряду залишилося 45%
YoutubeTime_cr.jpg
власників х86 ноутів - прошу ділитись своїми рекордами автономності в перегляді ютюб
waryag
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 07.12.2025 11:50знайшов скрін тесту - але там був проміжний результат - тест автономності Macbook Air M1 - зарядив до 100%, запустив відео з youtube у Safari, яскравість - 1-а поділка (для перегляду кіно вночі достатньо), за 16+ годин - сів на 55%, заряду залишилося 45%
А чому не нормальний тест 100-0%? Щоб не гадати, наскільки збрехав індикатор разряду.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

waryag: 07.12.2025 12:11А чому не нормальний тест 100-0%?
тест я зробив, але скріна не маю, маю лише проміжний. Далі розряд був таким самим равномірним
tornadox
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
waryag
перші відсотки і справді повільно падають, схоже що % має певну логіку з розрахунку що користувач відійде від розетки на годинку дві.
реальний графік м4 про, по коконат беттері споживання 5ват, там де різкий спад, запустив WebGPU демку на 10хв. Аби було 6 годин, буде супер.
Зображення

Відправлено через 9 хвилин 45 секунд:
yuriy_dd: 07.12.2025 11:50знайшов скрін тесту - але там був проміжний результат - тест автономності Macbook Air M1 - зарядив до 100%, запустив відео з youtube у Safari, яскравість - 1-а поділка (для перегляду кіно вночі достатньо), за 16+ годин - сів на 55%, заряду залишилося 45%
а якщо закрити ноут і лягти спати вночі поставити на паузу і виключити підсвітку то взагалі буде 1% :lol:
ти реально такий дивак що на повному серйозі вважаєш це робочим навантаженням? чи просто в твоєму трейлері закриті вікна газетою щоб діти каміння не кидали? :laugh:
Дивитися ютуб 16 годин, це навантаження з яким справляється мій планшет, час перегляду практично однаковий.
Дисплей на 2 дюйма менший, зате ціна на $750 менша, та і заряджається від самого дешевого повербанка на 12ват.
Тримати легше, бо в півтора раза легший, чохол як підставка, можна зафіксувати тримачем над ліжком.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 08.12.2025 13:41перші відсотки і справді повільно падають
можу підтвердити лише про перший відсоток від 100 до 99% - він дійсно довго падає і на смартах так само
tornadox: 08.12.2025 13:41з розрахунку що користувач відійде від розетки на годинку дві
ще раз повторюю - я 95% часу на ноуті працюю від батареї
якщо новий MacBook на процесорі від айфона буде мати автономність 30 годин це буде просто фантастично!
tornadox: 08.12.2025 13:41Аби було 6 годин, буде супер
все в порівнянні
і я і всі інші зауважують ну просто в рази кращу автономність макбуків на М процах в порівнянні з x86
tornadox: 08.12.2025 13:41а якщо закрити ноут і лягти спати вночі поставити на паузу і виключити підсвітку то взагалі буде 1%
якщо ви саме таким способом дивитесь YouTube - то хто може заважати :lol:
tornadox: 08.12.2025 13:41ти реально такий дивак що на повному серйозі вважаєш це робочим навантаженням?
саме так я/жінка дивимось YouTube вночі чи коли нема світла
tornadox: 08.12.2025 13:41Дивитися ютуб 16 годин, це навантаження з яким справляється мій планшет, час перегляду практично однаковий.
у вас є скрін щоб довести ваші слова?

я зробив цей тест спеціально щоб перевірити слова від apple. у мене вийшли цифри сильно більші ніж заявляє apple
tornadox: 08.12.2025 13:41та і заряджається від самого дешевого повербанка на 12ват
макбук М1 заряджається від БЖ на 5 вт
tornadox: 08.12.2025 13:41Тримати легше, бо в півтора раза легший, чохол як підставка, можна зафіксувати тримачем над ліжком.
ноутбук значно легше і краще зафіксувати ніж планшет
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 05.12.2025 11:01
по факту всі React додатки працюють саме так. Просто ви багато чого не знаєте
но сколько их них гоняет локально данные по кругу без серверов? Ни одного?

yuriy_dd: 05.12.2025 11:01 я тоді купляв xiaomi по $100 200 - з жодним нема проблем з якістю деякі живуть і досі
А что с ними будет, нормальные смарты, учитывая цену, очень даже нормальные.
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 08.12.2025 21:51і я і всі інші зауважують ну просто в рази кращу
А ці "інші" вони зараз з тобою в кімнаті? :lol:
yuriy_dd: 08.12.2025 21:51 у вас є скрін щоб довести ваші слова?
Мені не потрібно нічого доводити ботам які ігнорують факти, а просто безкінечно пишуть нісенітниці і маркетингову лапшу. Як от цю:
yuriy_dd: 08.12.2025 21:51я зробив цей тест спеціально щоб перевірити слова від apple. у мене вийшли цифри сильно більші ніж заявляє apple
yuriy_dd: 08.12.2025 21:51макбук М1 заряджається від БЖ на 5 вт
перевіряв від 22 ватних повербанків, іконка заряду нібито є, але батарея не заряджається під час роботи, так як споживання більше того що може видати повер. М4 про з сівшою батареєю споживає як ігровий ноут, 97 ват. Нічого там не зарядиться від 5 ват, це елементарно фізика.

Я от не розумію, навіщо ти постійно пишеш відверті нісенітниці? Їх спростували вже мабуть 30 людей на цьому форумі. Це якась розвага?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

tornadox
Це якась розвага?
Це якась розвага ;)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 09.12.2025 10:16А ці "інші" вони зараз з тобою в кімнаті?
є огляди, є ютюб - вище на цій сторінці я кинув відео де людина каже про автономність
напевне у вас не вистачає знань це осягнути - в вистачає лише написати про інші в кімнаті :lamer:
tornadox: 09.12.2025 10:16пишуть нісенітниці і маркетингову лапшу. Як от цю:
просто ваш рівень знань не дає вам зрозуміти навіть самі прості факти
tornadox: 09.12.2025 10:16перевіряв від 22 ватних повербанків, іконка заряду нібито є, але батарея не заряджається під час роботи, так як споживання більше того що може видати повер
це ніби очевидно - якщо потужність БЖ менша ніж поточне споживання - то різницю MacBook буде компенсувати за рахунок батареї і заряджання не буде.
А я стверджую про сам факт - що ноут може заряджатися від зарядки такої малої потужністі як 5 вт, і батарею ємністю 50 вт*годин він зарядить за 10 годин
до порівняння мій ryzen потребує зарядку мінімум 65 вт і від звичайних повербанків він не заряджається - треба купувати дорогий потужний powerвербанк
таке ви також не в стані осягнути
tornadox: 09.12.2025 10:16М4 про з сівшою батареєю споживає як ігровий ноут, 97 ват. Нічого там не зарядиться від 5 ват, це елементарно фізика
вам зарано говорити про елементарну фізику
tornadox: 09.12.2025 10:16Я от не розумію, навіщо ти постійно пишеш відверті нісенітниці?
колись про людей які казали що земля обертається навколо сонця - також казали що вони кажуть нісенітниці і палили їх на вогні
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.12.2025 10:37 колись про людей які казали що земля обертається навколо сонця - також казали що вони кажуть нісенітниці і палили їх на вогні
Що, правда? І кого спалили за твердження, що Земля обертається навколо Сонця?
waryag
Member

Повідомлення

0F: 10.12.2025 10:49Що, правда? І кого спалили за твердження, що Земля обертається навколо Сонця?
Святого Джобса!
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 10.12.2025 10:37це ніби очевидно - якщо потужність БЖ менша ніж поточне споживання - то різницю MacBook буде компенсувати за рахунок батареї і заряджання не буде.
А я стверджую про сам факт - що ноут може заряджатися від зарядки такої малої потужністі як 5 вт, і батарею ємністю 50 вт*годин він зарядить за 10 годин
до порівняння мій ryzen потребує зарядку мінімум 65 вт і від звичайних повербанків він не заряджається - треба купувати дорогий потужний powerвербанк
таке ви також не в стані осягнути
твої твердження розраховані на школярів або якихось скуфів.
Специфікація Type-C опублкіована в 2014 році, а таклж а USB Power Delivery передбачає кілька напруг: 5В, 9В, 15В, 20В. Лептопи і планшети після 2014 року вже могли це використовувати незалежно від архітектури. Це є повністю бізнес та інженерне рішення і залежить лише від виробника і як він спроектував кінцевий пристрій. Таке було в Surface, Thinkpad, Chromebook.
Те що твій лептоп не вміє, це питання до виробника, значить виробник не вважає ефективним ускладнювати схему зарядки заради сумнівної вигоди від зарядки за 10 годин малопотужним пристроєм. По друге ефективність такої зарядки під час роботи буде швидше відʼємною. Адже користувач підключив зарядне і думає що все добре, але лептоп продовжує розряджатися.
Ти вихваляєш фічу корисність якої практично рівна нулю. Так само як 16 годин перегляду ютубу без підзарядки.

yuriy_dd: 10.12.2025 10:37напевне у вас не вистачає знань це осягнути
yuriy_dd: 10.12.2025 10:37ваш рівень знань не дає вам зрозуміти навіть самі прості факти
yuriy_dd: 10.12.2025 10:37таке ви також не в стані осягнути
yuriy_dd: 10.12.2025 10:37вам зарано говорити про елементарну фізику
тобі з твого трейлера в лісі видніше!
yuriy_dd: 10.12.2025 10:37 колись про людей які казали що земля обертається навколо сонця - також казали що вони кажуть нісенітниці і палили їх на вогні
Якщо в тебе Гамбіт Галілея, то є заклади, де можна зустріти й Наполеона і не тільки.
Z440_User
Member

Повідомлення

в сенсі земля обертається?? Вона пласка і це всім відомо! :teacher:
Якби оберталася, то в нас був би постійний день. То сонце крутиться навколо землі :teacher:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Нє, ну може якщо вимкнути макбучєк і поставити на зарядку 5в 1а то воно і зарядиться. Але працює і заряджається - це вже невігластво заради лулзів чи чогось іншого :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
0F: 10.12.2025 10:49
Що, правда? І кого спалили за твердження, що Земля обертається навколо Сонця?
Так ми скоро знову повернемось до теми орання землі кіньми і тракторами :weep:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 10.12.2025 15:13Те що твій лептоп не вміє, це питання до виробника, значить виробник не вважає ефективним ускладнювати схему зарядки заради сумнівної вигоди від зарядки за 10 годин малопотужним пристроєм
ну ви ж не знаєте сучасних ноутів які можна заряджати звичайними повербанками на 20 Вт або менше?

питання чому саме ними - тому що вони дешеві, і вони вже є у більшості користувачів
0F
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 11.12.2025 14:50 ну ви ж не знаєте сучасних ноутів які можна заряджати звичайними повербанками на 20 Вт або менше?
Я знаю, бо в мене якраз такий. Але який в цьому сенс, якщо можна набрати 80% за годину - питання відкрите.
Відповісти