Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:49Хіба це тест? У мене процесор r5 5600h з номіналкою в 3.3ггц працює з частотою 1.87ггц
частота процесора міняється досить швидко і навантаження цей тест генерує пікоподібні, а ту частоту яку ви бачите - це усереднена частота

просто у вас нема досвіду тестування і я впевнений що писати тести з аналізом статистичного відхилення ви явно також не вмієте
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

а що має?
Для сліпошарого виділю ще раз
14 березня 2023 року Samsung A54
Qualcomm Snapdragon 8s Gen 4 - восьмиядерный чипсет, который был анонсирован 2 апреля 2025 года. двохсотдолларовий снапік
Відповідай!

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
yuriy_dd
https://nanoreview.net/ru/soc-compare/q ... sity-9400e
Нєнє, відповідай за 200$, за тест потім
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.12.2025 12:49МТК у своїх останніх процах вирішили проблему радикально - в них просто немає енергоефективних ядер
Як немає? Відкриваємо спеки вами згаданого 9400е:
1x 3.4 ГГц – Cortex-X4
3x 2.85 ГГц – Cortex-X4
4x 2 ГГц – Cortex-A720
Зовсім нас розчаровуєте, Юрію, що ж з вами буде далі? :(
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ммм, зрозуміло, вже походу і hwmonitor погана програма, не показує правильно частоту, окєй.
Gold_Star
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.12.2025 12:52а ту частоту яку ви бачите - це усереднена частота
Ну це у вас на маках, на вінді трішки по-іншому
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.12.2025 12:49
кінцевий користувача це якось має обходити?
Ну вас же беспокоит почему-то. Вот и ответ на вопрос.
yuriy_dd: 04.12.2025 12:49 я ніколи не бавився з планувальниками але це однозначно досить складна задача бо Інтел для своїх нових проців ще досі не може зробити

МТК у своїх останніх процах вирішили проблему радикально - в них просто немає енергоефективних ядер, а що якщо можуть :lol:
Вы да, а разрабы кастомов? Есть вероятность что и нагрузка на разные кластера может ложиться. +скорость но - автономность.
yuriy_dd: 04.12.2025 12:49 по 8+ Гб - явно достатньо
Сейчас уже более-менее комфортный минимум софт уже научился забивать и такое :( Ребенок жалуется что 8 ему при определенных сценариях уже маловато. Не критично, но все же. Еще год-два и 8 станет комфортным минимумом, если не запускать особо приложений. Как несколько лет назад было с 6 гигами. Сейчас же на 6-ти бывают тупняки. Может флешка изнашивается, может памяти мало.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Зображення
Що це за всратий тест? Частоти немає, проц максимум на 18% завантажився і зжер лише 10вт? Підсовуєш нам тут якусь шляпу про якій міряєш незрозуміло що і для кого.
Gold_Star
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
Винна вінда/ноут/амд/х86

Ви чули, що амд збирається на арм переходити? У Юрія з'явився інсайд особисто від баби Лізи ;)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

При чому лише ядра максимально зжерли 2.89Вт. Юра, це певно дуже неенергофективно?
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.12.2025 12:49 щоб бавитесь там в своєму цеху? :lol:
Щоб було комфортніше працювати в Kompas 3D / SOLIDWORKS / Paint.NET використовуючи апаратне прискорення графіки.
Стартова машина мала i3-550 і на прохання "можна відеокарту для прискорення в комп?". Відповідь "щоб в ігри гратися? Інтегрована є? Робить? Користуйся!"
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Gold_Star
Клятий х86 :gigi:

Відправлено через 6 хвилин 58 секунд:
Тут ще Юра мене за гібернацію із закритою кришкою намагався засміяти. Ну що, раз взяв ноут з собою на роботу - вирішив перевірити. Відкриваєш кришку , 5 секунд і вікно вводу пін-кода. Нє, це дуже довго :gigi:

Відправлено через 20 секунд:
Клятий х86 :lamer:
Gold_Star
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.12.2025 13:18Тут ще Юра мене за гібернацію із закритою кришкою намагався засміяти
Не тільки електрику економить, а й ресурси ссд :laugh:
Z440_User
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:49 https://browserbench.org/Speedometer3.1/
Хіба це тест? У мене процесор r5 5600h
Атлічньій тест.
Ваш ЦПУ потужніший за мого Х3470 всього лише на 40%. :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Gold_Star: 04.12.2025 13:20
AntonyKandaurov: 04.12.2025 13:18Тут ще Юра мене за гібернацію із закритою кришкою намагався засміяти
Не тільки електрику економить, а й ресурси ссд :laugh:
Так-так, я зовсім забув що при такому сценарії ссд сдохне за півроку :laugh:

Відправлено через 37 секунд:
Z440_User: 04.12.2025 13:21
AntonyKandaurov: 04.12.2025 12:49 https://browserbench.org/Speedometer3.1/
Хіба це тест? У мене процесор r5 5600h
Атлічньій тест.
Ваш ЦПУ потужніший за мого Х3470 всього лише на 40%. :laugh:
ну деградація ж х86, 40% за 8 років це :down:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

я все одно не розумію що ви від мене хочете?
Gold_Star: 04.12.2025 12:564x 2 ГГц – Cortex-A720
це не енергоефективні ядра
AntonyKandaurov: 04.12.2025 13:07Що це за всратий тест?
ну його 10 років писали всі розробники браузерів а також apple google microsoft mozilla
думаєте ви за них розумніші?
Z440_User: 04.12.2025 13:09Відповідь "щоб в ігри гратися? Інтегрована є? Робить? Користуйся!"
у вас прямо як в армії :lol: :lol:
AntonyKandaurov: 04.12.2025 13:18Ну що, раз взяв ноут з собою на роботу - вирішив перевірити. Відкриваєш кришку , 5 секунд і вікно вводу пін-кода. Нє, це дуже довго
це точно з хайбернейта не з сліпа?
але якщо порівнювати то MacBook ви трішки кришку припідняли він вже готовий до роботи незалежно скільки часу він спав
Z440_User
Member

Повідомлення

десь валявся комплект на s478 з селероном 1,8ГГц... Аж цікаво стало, скільки він виб'є. :rolleyes:
Головне щоб його миші не з'їли :laugh:
Востаннє редагувалось 04.12.2025 13:33 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 04.12.2025 13:21Ваш ЦПУ потужніший за мого Х3470 всього лише на 40%
прозріваєте і бачите що фактично у х86 прогресу то і нема :weep: :weep:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

я все одно не розумію що ви від мене хочете?
скинь телефончик на 8 снапі ген 3 за 200 баксів, це перше. по друге А54 я купив в 2023 році, який 8 снап ген 3 ало! :facepalm:
це точно з хайбернейта не з сліпа?
Зображення
не 30 секунд як ти тут розпинався. і це не свіжий ноут, це 2021 року модель.
ну його 10 років писали всі розробники браузерів а також apple google microsoft mozilla
писали якісь бездари які не можуть дати навантаження на проц щоб він хоча б номінальну частоту показав. тож не пхайте його сюди більше, не здивуюсь що ті розробники вже більше не працюють там де працювали.

Відправлено через 4 хвилини 8 секунд:
це не енергоефективні ядра
Cortex-A720 — это модель ядра процессора от ARM, представленная в 2023 году, которая является преемником Cortex-A715. Он оптимизирован для повышения производительности и энергоэффективности, предлагая на 10% большую производительность при той же занимаемой площади и на 20% большую энергоэффективность при той же производительности, по сравнению с предыдущим поколением. Ядро Cortex-A720 работает на архитектуре ARMv9.2 и может использоваться как в конфигурации "big.LITTLE" в сочетании с другими ядрами, например, Cortex-X4 (для высокой производительности) или Cortex-A520 (для максимальной энергоэффективности).
Ключевые особенности Cortex-A720
Производительность и эффективность: Обеспечивает лучшую в своем классе производительность и энергоэффективность.
Архитектура: Основан на архитектуре ARMv9.2, поддерживающей машинное обучение и функции безопасности.
Применение: Подходит для широкого спектра устройств, включая смартфоны, ноутбуки, DTV и носимые устройства.
Гибкость: Может быть интегрирован в гетерогенные кластеры процессоров в конфигурации "big.LITTLE" для баланса между производительностью и энергопотреблением.
Энергоэффективность: На 20% энергоэффективнее, чем Cortex-A715, за счет оптимизации предсказания ветвлений и предварительной выборки данных.

це вже ШІшка тебе починає опускати, може досить блазнювати? :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 4 секунди:
Конкретно в МТК це енергоефективне ядро ;)

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
прозріваєте і бачите що фактично у х86 прогресу то і нема
коли процесор працює не в номіналі ( хоча б! а ще є буст ;) )а за частотою на 50% нижче номінала - це не тест, це гівно поносу.
Востаннє редагувалось 04.12.2025 13:47 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 1 раз.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Трішки перемог з арм-фронту ;)
PC maker TUXEDO has announced that its upcoming Snapdragon X Elite powered Linux notebook has been canceled. The company says it found development to be too challenging, noting that the Snapdragon X Elite SoC was "less suitable for Linux than expected."

TUXEDO is a brand that specialized in Linux PCs. The company makes both laptops and desktop PCs that are fully compatible with Linux, and its planned Snapdragon X Elite notebook was supposed to be the company's first ARM-based Linux device.

Unfortunately, the device has now been put on hold. "Development turned out to be challenging due to the different architecture, and in the end, the first-generation X1E proved to be less suitable for Linux than expected," the company says. "In particular, the long battery runtimes—usually one of the strong arguments for ARM devices—were not achieved under Linux. A viable approach for BIOS updates under Linux is also missing at this stage, as is fan control. Virtualization with KVM is not foreseeable on our model, nor are the high USB4 transfer rates. Video hardware decoding is technically possible, but most applications lack the necessary support."

The laptop was in development for a little over 18 months, but the company says pouring anymore time into the project makes little sense given how old the Snapdragon X Elite now is. "We would be offering you a device with what would then be a more than two-year-old Snapdragon X Elite (X1E)."
Отправлено спустя 8 минут 44 секунды:
yuriy_dd: 04.12.2025 13:31це не енергоефективні ядра
Хіба не увесь арм енергоефективний? :)
Alexsandr
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 04.12.2025 13:31
Судя по тесту писали школьники. О же гоняет одни и те же данные по кругу. Похоже что это компоненты большей частью React.
yuriy_dd: 04.12.2025 13:31 це точно з хайбернейта не з сліпа?
але якщо порівнювати то MacBook ви трішки кришку припідняли він вже готовий до роботи незалежно скільки часу він спав
Из слипа не нужно время на просыпание и загрузку данных вообще.
У меня долго выходит ПК из хайбернейта, но там в фоне штуки 4 браузера с десятками вкладками и часто 1-2 игры в нагрузку :)
Відповісти