Когда всё усядется (а рано или поздно именно так и будет) из-за принципа ничего не куплю с их чипами и видеокарты в том числе. Как говорится, просто уроды и ничего личного!
Так само принципово, як і не купуєш ліцензійні ігри? Без твоїх копійок мікрон точно загнеться
Треба ще трохи почекати на дешеві ссд і рам /s
harito: ↑
04.12.2025 00:21
"Micron полностью закрывает свой суббренд Crucial, выпускавший ОЗУ и SSD для потребительского рынка
Уже после февраля 2026 года поставки оперативной памяти и накопителей будут прекращены.
Micron официально объявила о выходе из потребительского бизнеса, закрывая легендарный бренд Crucial. Почти 30 лет компания снабжала рынок пользовательскими SSD и оперативной памятью. Это решение демонстрирует радикальный сдвиг всей индустрии памяти в сторону сверхприбыльного сегмента искусственного интеллекта.
Согласно пресс-релизу, Micron полностью прекратит продажи продукции Crucial, будь то плашки ОЗУ или SSD-накопители, через розничные каналы по всему миру. Поставки будут продолжаться только до конца февраля 2026 года, после чего производственные мощности будут полностью переориентированы. Компания продолжит поддержку действующих гарантий и будет работать только с корпоративными клиентами под основным брендом Micron.
Причиной этого решения является беспрецедентный спрос и готовность ИИ-сектора платить существенную премию за память. Операторы центров обработки данных и технологические гиганты, такие как Nvidia, вытесняют потребительский рынок, переманивая производственные мощности.
«Мы приняли непростое решение… чтобы улучшить поставки для наших крупных стратегических клиентов в быстрорастущих сегментах», — заявил Сумит Садана, коммерческий директор Micron."
тримаю пари, що серверні рішення тепер будуть продаватись також і в користувацькому ринку, чекайте в майбутньому геймерські озу з ECC та корпоративні диски з значним запасом TBW під вінду та ігри
я скептично ставлюсь до того, що "всьо уйдьот в аблака", ні це не станеться
Tiufin: ↑
04.12.2025 01:13Це все змова треба об'явити бойкот, трохи почекати та всі ці бариги та спекулянти будуть вимушені продавати своє нікому не потрібне залізяччя за копійки
Во, во, я это слушаю с времен первого майнинг бума, народ ничему не учится
Когда всё усядется (а рано или поздно именно так и будет) из-за принципа ничего не куплю с их чипами и видеокарты в том числе. Как говорится, просто уроды и ничего личного!
Так само принципово, як і не купуєш ліцензійні ігри? Без твоїх копійок мікрон точно загнеться
Треба ще трохи почекати на дешеві ссд і рам /s
Копейки свои считай! Я занимаюсь сборкой компьютеров и часто выбирал их продукцию.
Игры у меня все лицензионные как на ПК, так и на консолях
Но тебе не понять, ведь других по себе судишь. Беги качать очередной репак и не пиши бред больше
Барбарис: ↑
03.12.2025 16:52Щось взагалі нічого не зрозуміло. Якщо є контракт, то самс з іншими виробниками повинні або надати чіпи, або платити неустойку. А якщо нема, то транси самі винні.
Ну контракт на 2025 напевне добігає кінця.
А нові контракти очевидно пішли в АІ конторки
avuremybe, мова не про це. Якщо контракт є, то вони зобов'язані поставити або штраф платити. Якщо новий не підписують, то чого в новині написано ніби не поставляють? Некоректні формулювання в новині.
doc-oc: ↑
04.12.2025 05:35
Игры у меня все лицензионные как на ПК, так и на консолях
Но тебе не понять, ведь других по себе судишь. Беги качать очередной репак и не пиши бред больше
Це ж ти тут нив, що не будеш сталкер 2 купувати
Подобаються подвійні стандарти, самсунг піднімає ціни на ссд - продовжують купувати, мікрон виходить з консьюмерського ринку, але продовжує виконувати гарантійні зобовʼязання з вже проданої продукції - якийсь нонейм погрожує більше не купувати їх продукцію
Да это какая-то подстава с нейронками. Их и так было дофига было год назад, что принципиально изменилось, чтобы так выросла цена? Я бы понял такой движ перед их появлением в 2022, а сейчас они каким боком?
Да и современное потребительское железо позволяет с натугом, но сделать нейронку на своем компе.
Я склоняюсь думать что это для отвода глаз от монополистов. Уже такое бывало с наводнениями в Тайланде, пожарами на фабриках и т.п.
На рынке много шальных денег из-за политики центральных банков. Сам президент США участвует в раскручивании пузырей и скама, что уж говорить. Все восстановится, когда хомяков побреют. Не факт правда что мир не накроет безработица после такой политики, но это офтоп.
avebael: ↑
04.12.2025 13:04
Да это какая-то подстава с нейронками. Их и так было дофига было год назад, что принципиально изменилось, чтобы так выросла цена? Я бы понял такой движ перед их появлением в 2022, а сейчас они каким боком?
Да и современное потребительское железо позволяет с натугом, но сделать нейронку на своем компе.
Я склоняюсь думать что это для отвода глаз от монополистов. Уже такое бывало с наводнениями в Тайланде, пожарами на фабриках и т.п.
На рынке много шальных денег из-за политики центральных банков. Сам президент США участвует в раскручивании пузырей и скама, что уж говорить. Все восстановится, когда хомяков побреют. Не факт правда что мир не накроет безработица после такой политики, но это офтоп.
А ось і черговий прихильник теорії "це все змова монополістів, треба трохи почекати"
І якого рівня буде ця нейронка? Хоча б до чатгпт3 дотягне? І воно буде далі розвиватися до нових, більш просунутих версій?
04.12.2025 13:17
І якого рівня буде ця нейронка? Хоча б до чатгпт3 дотягне? І воно буде далі розвиватися до нових, більш просунутих версій?
Даже Чптжпт 3 мог заменить половину наших чиновников. Хотели бы уже начали внедрять. А так нет, просто повышают цены на оперативку, теперь уже на видюхи и ссд.
04.12.2025 13:17
Даже Чптжпт 3 мог заменить половину наших чиновников. Хотели бы уже начали внедрять. А так нет, просто повышают цены на оперативку, теперь уже на видюхи и ссд.
Вибачте, але ви якусь фігню пишете. До чого тут наші чиновники? І хто, що та куди має внідряти?
Є повно локальних нейронок. Але чомусь вони не користуються такою ж популярністю, як великі сервіси.
Nekros: ↑
03.12.2025 17:27Виробники памʼяті переорентовують виробництво з nand на dram що би покрити дефіцит dram та заробити, і цим створюють дефіцит nand
Це працює не так. Там не можна за бажанням переходити на настільки різні типи пам'яті. По NAND більше виглядає як просто наступний цикл після глобального зниження цін і як результат зменшення об'ємів випуску
avebael: ↑
04.12.2025 13:04
Сложна, слішкам сложнааа...
Припустимо що на якійсь конторі є сервер який тягне 500 віддалених робочих станцій, але контора набирає в штат ще 2000 людей, то варто працювати далі на цьому ж сервері чи робити все ж його розширення? В мене навіть мама користується чатом жпт постійно, всі ці запити потрібно обробляти і давати якусь відповідь. То ж мабуть великі нейронки окрім необхідного нарощування потужностей для оновлень треба ще й розширювати бо росте база користувачів. Це ж не хмара де треба тупо зберігати дані, це система яка постійно обробляє дані, які доречі ще й зберігати треба і звідси бум на SSD\HDD який ще тільки набирає обертів. До чого тут приватні нейронки які розгортаються локально я взагалі не зрозумів, чи треба пояснювати в чому різниця величезних нейронок з мільйонами альфа-тестерів-обучаторів по всьому світу і локальною на 1-2-3 рила?
трамп і інші причетні вирішили що грати на курсі крипти і отримувати по 10-20 лярдів за рік це для лохів, треба переходити на трильйони
корупції звісно що ніякої в америці немає, ви не подумайте
ПК або хоча б смартфон має десь 30% населення. Тобто ринок домашніх користувачів ще дуже великий і не заповнений. — Або такими фінтами вбʼють ринок домашніх ігрових ПК і залишаться лише консолі. Або бум ШІ вийде на якесь плато і ринок домашніх ПК почне відроджуватись? Хоча не виключаю, що тодішні ПК будуть на або на серверних комплектуючих, або ноутбуки?