Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Gold_Star
Member
kairo
Там принаймні на мсі майже щомісяця виходять оновлення для прошивки монітора. Або можете взяти Samsung M90SF - модель вийшла у серпні з вбудованим смартом і ші-апскейлом, але ціна 49к...
Там принаймні на мсі майже щомісяця виходять оновлення для прошивки монітора. Або можете взяти Samsung M90SF - модель вийшла у серпні з вбудованим смартом і ші-апскейлом, але ціна 49к...
-
kairo
Member
Трохи зачекаю. 50К за монік, це вже занадто для мене, психологічна межа ближче до 40.Gold_Star: ↑ 03.12.2025 01:47kairo
-
FirstTDM
Member
Да ладно... там везде одинаковые матрицы 3-го поколения и в классе 32" 4К ничего принципиально лучшего еще нетkairo: ↑ 03.12.2025 01:38Вони всі вийшли півтора року назад
Ну и как правильно пишут в сети: эти мониторы вышли в продажу летом 2024 года, но реально стали массово доступны только в 2025 году Аналогично можно сказать, что RTX 5080 вышла почти год тому назад и уже "устарела"
Ну... такое... топовое IT хобби всегда было, есть и будет дорогим развлечением... за качество надо платить...kairo: ↑ 03.12.2025 01:38Монітори хороші, але якось жаба душить давати +1К баксів
Сто раз уже обсуждали WOLED vs QD-OLED... добавить больше нечегоkairo: ↑ 03.12.2025 01:38закордоном свіженький XG32UCWG за 800 продавали
Отправлено спустя 2 минуты 29 секунд:
Ага... так и есть - подтверждаю... правят баги и улучшают постоянно линейку MSI...Gold_Star: ↑ 03.12.2025 01:47Там принаймні на мсі майже щомісяця виходять оновлення для прошивки монітора.
Более того - с самой новой моделью 322-й по прежнему проблемы с софтом и прошивками - не на всех компах/ноутах корректно работает...
Отправлено спустя 5 минут 27 секунд:
AOC AG326UD QD-OLED - 40Кkairo: ↑ 03.12.2025 01:52Трохи зачекаю. 50К за монік, це вже занадто для мене, психологічна межа ближче до 40.
Philips 32M2N8900/00 - 40К
Dell S3225QC QD-OLED - 41К ... картинка шикарная, но 120Гц... зато крутой саундбар есть...
........................................
-
JIPOCTO_AHAHAC
Member
А хто що думає про Alienware AW3225QF?
-
FirstTDM
Member
А что тут думать - шикарный монитор на QD-OLED аналогичный MSI MPG 322URX, Gigabyte AORUS FO32U2P, ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM...JIPOCTO_AHAHAC: ↑ 03.12.2025 11:13А хто що думає про Alienware AW3225QF?
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... e-aw3225qf
Я просто не очень "кривые" экраны люблю
-
SergN
Member
FirstTDM: ↑ 03.12.2025 01:33Каждые 4 часа монитор автоматически напоминает о процедуре "очистки пикселей" - можно раньше это делать (например перед игрой или митингом)
Занадто "ніжна" технологія для робочих моніторів, хоча норм для телевізорів. Побачимо, куди розвиток Mini Led заведе.
-
Gold_Star
Member
Працюєте безвилазно увесь день? Там процедура займає від сили 5-7 хвилин, або можна відкласти її для режиму очікуванняSergN: ↑ 03.12.2025 13:02Занадто "ніжна" технологія для робочих моніторів
На його місце прийде мікроледSergN: ↑ 03.12.2025 13:02Побачимо, куди розвиток Mini Led заведе.
-
SergN
Member
А на противагу на ринку більшість моніторів за іншими технологіями, які не мають потреби в такому соплепідтиранні за ніжним девайсом під час його роботи. Тобто відвертий недолік в юзабіліті на додачу до тих, про які вже куча срачу в інтернеті. Тому це поки ніяк не технологія, що замінить решту, а лише хайп на тлі переваг однієї з них під конкретні (насамперед розважальні) задачі.Gold_Star: ↑ 03.12.2025 13:40Там процедура займає від сили 5-7 хвилин
-
Gold_Star
Member
SergN
Від беззупинної роботи будь-який монітор вигорає
Від беззупинної роботи будь-який монітор вигорає
-
StTechnik
Member
Не, ну если правильный черный цвет, хороший контраст, правильные цвета для тебя это для развлечения - то Ок. Нет возражений. Твоя жизнь - твои правилаSergN: ↑ 03.12.2025 13:49а лише хайп на тлі переваг однієї з них під конкретні (насамперед розважальні) задачі.
Для меня подобное желательно наблюдать хоть при работе хоть при развлечениях. Т.е. при любых сценариях. И меня не парит, что когда я пойду курить или попить кофе - монитор там самостоятельно что то сделает втихаря. Но кто я такой что бы навязывать свой опыт
-
Gold_Star
Member
Ну тобто, коли відходиш і виключаєш монітор щоб він дарма не "горів" - це нормально, а коли олед в такому режимі перевіряє цілісність пікселів - все, зрада, кругом обман 
-
FirstTDM
Member
Про большинство мониторов на IPS/VA - полностью согласен. OLED только в этом году стартовал по настоящему в массовый рынок - где-то проскакивали коммерческие числа: +67% каждый квартал... посмотрим через пару лет...SergN: ↑ 03.12.2025 13:49більшість моніторів за іншими технологіями, які не мають потреби в такому соплепідтиранні за ніжним девайсом під час його роботи.
Про перерывы на 4-5 мин каждые 4 часа - ну так врачи рекомендуют регулярно и не реже чем 1-1,5 часа делать себе перекуры и отводить глаза от экрана на 10 минут - так в чем проблема?
Массовая работа с мультимедийными задачами, презентациями, графиками/таблицами, интерфейсами, кадами и т.д и т.п. становится комфортнее на правильно настроенном олед мониторе.SergN: ↑ 03.12.2025 13:49(насамперед розважальні) задачі.
Скорость реакции, контраст, отсутствие засветов - эти важнейшие характеристики недостижимы для мониторов на старых технологиях...
-
SergN
Member
Спосіб роз'яснити, що щось з суб'єктивного є правильним, а щось - неправильним - взагалі нонсенс. Воно має бути зручним конкретному користувачу. Особливо в контексті того, що я з самого початку написав про робочі задачі. І на противагу "хорошому контрасту" може прийти недолік у вигляді гіршої чіткості відображення тексту, і вже спробуй доведи, що саме твій критерій важливіший для іншої людини. Ну прибіжить одна особа з заявами про 99% не помітять, але це також його суб'єктивізм, і точно знаємо, що в даному критерію ця технологія не в лідерах, а в аутсайдерах. Так само, як і з довгостроковою живучістю, через що навіть вводиться процедура "очистки", яких на інших немає. Немає, бо немає причин боротися з недоліком, про які всі знають. Хтось готовий миритися з цими незручностями задля отримання тих переваг, які є очевидні в даній технології, а хтось - ні. Тому і написав, що це не технологія, яка замінить всі решту в найближчому майбутньому.StTechnik: ↑ 03.12.2025 13:53Не, ну если правильный черный цвет, хороший контраст, правильные цвета для тебя это для развлечения - то Ок. Нет
Саме тому мені особисто важливіше при виборі змоделювати зручність для моєї моделі використання, а не з чужої.
-
FirstTDM
Member
Новые технологии всегда что-то теряют хорошего из старого, но приносят решающие преимущества.SergN: ↑ 03.12.2025 14:37Хтось готовий миритися з цими незручностями задля отримання тих переваг, які є очевидні в даній технології, а хтось - ні. Тому і написав, що це не технологія, яка замінить всі решту в найближчому майбутньому.
Например, посмотрите на современные смартфоны - сплошные недостатки: большие, тяжелые, надо часто заряжать, хрупкие, софт глючит... но подавляющее большинство юзеров отказались от старых кнопочных мобилок в пользу новым смартфонов.
Это очевидно и правильноSergN: ↑ 03.12.2025 14:37Саме тому мені особисто важливіше при виборі змоделювати зручність для моєї моделі використання, а не з чужої.
Просто когда читаешь посты про некие "ужасные недостатки" новых олед мониторов, то удивляешься сказкам с чужих слов - вот никто не вернул назад олед из-за неких "плохих шрифтов" или "недостаточной яркости". Все спокойно привыкли к регулярной процедуре очистки пикселей и т.д. и т.п.
-
Gold_Star
Member
Можна було просто сказати "я вживу не користувався 4K 32" QD-OLED монітором"SergN: ↑ 03.12.2025 14:37Спосіб роз'яснити, що щось з суб'єктивного є правильним, а щось - неправильним - взагалі нонсенс. Воно має бути зручним конкретному користувачу. Особливо в контексті того, що я з самого початку написав про робочі задачі. І на противагу "хорошому контрасту" може прийти недолік у вигляді гіршої чіткості відображення тексту, і вже спробуй доведи, що саме твій критерій важливіший для іншої людини. Ну прибіжить одна особа з заявами про 99% не помітять, але це також його суб'єктивізм, і точно знаємо, що в даному критерію ця технологія не в лідерах, а в аутсайдерах. Так само, як і з довгостроковою живучістю, через що навіть вводиться процедура "очистки", яких на інших немає. Немає, бо немає причин боротися з недоліком, про які всі знають. Хтось готовий миритися з цими незручностями задля отримання тих переваг, які є очевидні в даній технології, а хтось - ні. Тому і написав, що це не технологія, яка замінить всі решту в найближчому майбутньому.
Саме тому мені особисто важливіше при виборі змоделювати зручність для моєї моделі використання, а не з чужої.
-
StTechnik
Member
Та я ж не против - я так и написал. Кто я такой что бы свои сценарии кому то навязывать )SergN: ↑ 03.12.2025 14:37Спосіб роз'яснити, що щось з суб'єктивного є правильним, а щось - неправильним - взагалі нонсенс.
-
SergN
Member
Примітивненько. Те, що "вживу не користувався" умовним Wrangler Rubicon, не значить, що треба багато напружувати мізки задля висновку, що собі виберу іншу машину, незважаючи на її переваги на бездоріжжі. Просто достатньо не вестися на хайп блогерів з інету, які його нахвалюватимуть, а тверезо оцінювати свої реальні потреби, а не надумані.Gold_Star: ↑ 03.12.2025 14:55Можна було просто сказати "я вживу не користувався 4K 32" QD-OLED монітором"
Саме тому давно вже на 4K, в т.ч. і на 32", але варіації OLED'а в поточному виконанні не цікавлять аж ніяк для мого сценарію використання моніторів. Проте розглядав би основним у випадку, якщо вибирав би великий ТВ, якого мені так само зараз не треба.
Відправлено через 13 хвилин 40 секунд:
Отож, що не завжди. А там, де щось втрачають, зазвичай з'являються і їх альтернативи, що пропонують те, що втрачено одними з них. Споживачу вибирати.FirstTDM: ↑ 03.12.2025 14:47Новые технологии всегда что-то теряют хорошего из старого, но приносят решающие преимущества.
Я вибираю серед зручних для себе (маючи критерій максимальної ваги і ширини), ігноруючі ті, які мені будуть менш зручними. Бо все це насамперед про персональні вподобання. Так само і щодо яскравості, контрастності і відтінків кольорів на моніторах. Одні люблять, щоб очі випікало і носяться за рекламами дисплеїв-зварювальних апаратів, іншим же комфортна низька яскравість, і їм це взагалі не треба.FirstTDM: ↑ 03.12.2025 14:47Например, посмотрите на современные смартфоны - сплошные недостатки: большие, тяжелые, надо часто заряжать
-
FirstTDM
Member
Не совсем корректный пример - условный городской минималистичный автомобиль и внедорожник Wrangler Rubicon ориентированы на разные функции.SergN: ↑ 03.12.2025 18:38Те, що "вживу не користувався" умовним Wrangler Rubicon, не значить, що треба багато напружувати мізки задля висновку, що собі виберу іншу машину,
Мы говорим о идентичных функциях: 32" 4К IPS/VA и 32" 4К OLED предназначены для работы/отдыха в рамках PC мира - тут корректное сравнение. Информационная картинка на экране ведь идентичная получается - просто различаются цвета/оттенки, паразитные засветы, скорость реакции и т.д.
СогласенSergN: ↑ 03.12.2025 18:38Споживачу вибирати.
Это куда-то не сюда - я сто раз писал, что настраивать монитор надо "как правильно", а не "как хочется".SergN: ↑ 03.12.2025 18:38Так само і щодо яскравості, контрастності і відтінків кольорів на моніторах. Одні люблять, щоб очі випікало і носяться за рекламами дисплеїв-зварювальних апаратів, іншим же комфортна низька яскравість, і їм це взагалі не треба.
-
Gold_Star
Member
Це всього лише монітор, а блогерів тут немає на форумі - принаймні в цій темі точноSergN: ↑ 03.12.2025 18:38Примітивненько. Те, що "вживу не користувався" умовним Wrangler Rubicon, не значить, що треба багато напружувати мізки задля висновку, що собі виберу іншу машину, незважаючи на її переваги на бездоріжжі. Просто достатньо не вестися на хайп блогерів з інету, які його нахвалюватимуть, а тверезо оцінювати свої реальні потреби, а не надумані.
Та зрозуміло, черговий свідок "випалюючого очі" оледу, далі піде в хід мерехтіння і все по колуFirstTDM: ↑ 03.12.2025 18:48Это куда-то не сюда - я сто раз писал, что настраивать монитор надо "как правильно", а не "как хочется".
-
SergN
Member
Серед цих т.д. там ще строк "придатності", чіткість шрифтів, режими "очистки"... Ось серед них і будується індивідуальний вибір, коли щось більш важливо, а щось - ні. Різницю в ціні я свідомо не враховую, але для когось це критерій.FirstTDM: ↑ 03.12.2025 18:48просто различаются цвета/оттенки, паразитные засветы, скорость реакции и т.д.
Моя корова - як хочу, так і ... дою (с).FirstTDM: ↑ 03.12.2025 18:48Это куда-то не сюда - я сто раз писал, что настраивать монитор надо "как правильно", а не "как хочется".
Ну можна загнати себе в якесь технологічне рабство, і купивши монітор з передустановленими 100% яскравості, якомусь режиму "кіно" (і нехай кольоровій палітрі DCI-P3 під 100%), так і продовжувати користуватися в дефолті на повсякдення, збираючі очі з-під столу ввечері. А можна відразу налаштувати так, щоб конкретно взятому користувачу було комфортно, до вподоби, і йому має бути байдуже, що там думає якийсь технозадрот з інету, якому ці налаштування не підходять в його системі цінностей, де чим більше ніт і кольорового охвату, тим краще.
Ось одні люблять глянець, а інші його терпіти не можуть, і відповідним чином ці дві категорії людей підбирають собі монітор. З чого це хтось з них має відмовитися від власних вподобань лише через заяви протилежного табору, що саме це (в їх системі цінностей) - мастхев і найкращий вибір?