Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gold_Star
Member

Повідомлення

Avenger80
Дивно, від реальних покупців є значок кошика, а у цих немає... :)
Avenger80
Member

Повідомлення

Gold_Star
Кстати, у меня был Thomson ещё ЭЛТ (54см), 1997г. - очень надёжное и качественное устройство. :)
Shreder
Member

Повідомлення

Gold_Star: 28.11.2025 12:42
Shreder: 28.11.2025 12:25а що з ним може статися? після гарантійного терміну буде виснути чи з'являться биті пікселі чи що?
Ну це може відбутися і через місяць експлуатації, ви ж не думаєте що серед виробників тв бувають робін гуди? :)
Якщо аж дуже кортить брати товар по низу ринку, то хоча би вживу оглядайте, а не по ютубу
ну я в живу і оглядаю завжди перед покупкою це дефолт. Ну чого робін гуди, може просто відсутня переплата за маркетинг. Ті ж сяомі як бюджетники гарно себе зарекомендували в свій час. Ну побачу, вибрав вже 3 модельки, піду всі в живу дивитись і відпишусь тут, що в ітозі взяв.

Відправлено через 7 хвилин 44 секунди:
FirstTDM: 28.11.2025 12:42
Shreder: 28.11.2025 12:00огляд порівняння з сяомі а 43 про, то ерго виграє
Не надо такое тащить в дом или на работу - это ТВ/мониторы для гос. тендеров или для придорожных кафе...

ТВ/монитор не выбирают по циферкам в характеристикам - посмотрите на качество изготовления (потрогайте руками) и качество картинки... ну есть же Самсунг, LG, Филипс, Сони на любой вкус и кошелек...
якраз те, що умовний ерго 10 років працює в якійсь кафешці 24\7 і йому хотьбишо це скоріш плюс ніж мінус))
а яка ваша думка на рахунок матового екрана в телевізорі? Бо звернув увагу на Ergo 43JUQ85. Бо кімната світла, і не хочеться там постійно бачити своє відображення замість чорного кольору. Так як і в інших ерго 4к, гугл тв, qled, 3 роки гарантії і 16\2 пам'ять. Правда трохи більше мого бюджету цілих 13к і там немає MEMC, тобто 60 герц тільки
Gold_Star
Member

Повідомлення

Shreder: 28.11.2025 13:57Ну чого робін гуди, може просто відсутня переплата за маркетинг. Ті ж сяомі як бюджетники гарно себе зарекомендували в свій час.
Так сяомі це ті ж оеми, просто з більшим бюджетом на маркетинг :)
Shreder: 28.11.2025 13:57яка ваша думка на рахунок матового екрана в телевізорі? Бо звернув увагу на Ergo 43JUQ85. Бо кімната світла, і не хочеться там постійно бачити своє відображення замість чорного кольору
Матове не означає антиблікове - просто замість свого віддзеркалення побачите суцільну світлу пляму по всьому екрані, в магазині це одразу буде помітно. Ну і мінус контрастність в порівнянні з глянцем
walkman3000
Member

Повідомлення

Shreder: 28.11.2025 13:57кімната світла, і не хочеться там постійно бачити своє відображення замість чорного кольору
так там чорного і немає, а дешевий АБ у вигляді матової плівки говорить що це тв для кафешкі
Ektalion
Member

Повідомлення

Shreder: 28.11.2025 11:41 А що ви скажете на рахунок Ergo QLED 43JUQ7500? Модель цього року, кюлед, 60частота+мемс, 3 роки гарантії, 16 гіг пам'яті, гугл ТВ. Ціна 10к
Раджу почитати відгуки на тій же розетці від реальних покупців, а не тільки радіти низькій ціні і начинці.

В людей залишається клей на екрані, після зняття рекламних наліпок.
Sabr
Junior

Повідомлення

Всім привіт.
Загалом вирішив придбати 3 телевізори (пора міняти пузатики: так-так в мене 3 пузатих 😄). І якщо на кухню та в спальню буду брати не більше 32 дюймів, і до них поки особливих вимог немає, (скоріше якісь ксіомі візьму) то в головну кімнату хочу взяти щось на 55 дюймів (в ідеалі з ніжкою по центру, щоб поставити на тумбу, але якщо не буде — тоді куплю спеціальний кронштейн).

У підсумку вибір ліг або на Samsung, або на TCL (ну, наче найпопулярніші):

Samsung 55Q60D
Samsung 55DU8500
Samsung 55Q70D
Samsung Neo QLED Mini LED 55QN70F

TCL C805
TCL C89B

Тепер про мінуси Samsung’ів: (усіх, крім 55QN70F і, ніби, Q70D) — вони працюють на 50 Гц, і є побоювання, що картинка може бути не дуже плавною тощо.
Водночас у найбільш “просунутого” з мого списку Neo QLED Mini LED 55QN70F пишуть, що це не справжній MiniLED, бо підсвічування тільки з боків, і взагалі картинка нібито не краща, ніж у найдешевшого Samsung 7100…

У результаті золотою серединою серед них виглядає QLED Q60D (єдине, що ніжку треба докупити, і там теж 50 Гц).

Щодо TCL, то вже був готовий взяти C89B, але почитав форуми й виявилось, що це нібито S765 (що дуже непогано), але водночас це французька версія, у якій обмежений режим яскравої підсвітки чи як там… Загалом — обрізаний телевізор купувати не хочеться.

У результаті зараз вибір стоїть між C805, C89B, Samsung Q60D, 55DU8500. І, на жаль, у мене немає магазину, де всі вони стоять поруч, щоб порівняти. Бо боюсь, щоб Samsung не був надто темним по зображенню.

Ну і на користь TCL — це 2 роки гарантії проти 1 року в Samsung. Операційка, звичайно, Android наче краща, ніж Tizen, але для базових речей, думаю, навіть Tizen може бути надійнішим. І не менш важливий факт, що у Samsung кращий апскейлінг, тож телебачення, по ідеї, має виглядати краще.

Загалом, може у вас є свої версії та можете запропонувати інші варіанти в цьому бюджеті. Дякую. Бюджет - 20-32к
heidfeld
Member

Повідомлення

Sabr: 01.12.2025 12:15
Загалом, може у вас є свої версії та можете запропонувати інші варіанти в цьому бюджеті. Дякую. Бюджет - 20-32к
лучше серую соньку возьми https://hotline.ua/av-televizory/sony-kd-55xh9096/
Sabr
Junior

Повідомлення

heidfeld: 01.12.2025 12:25
Sabr: 01.12.2025 12:15
лучше серую соньку возьми https://hotline.ua/av-televizory/sony-kd-55xh9096/
Та ось наприклад один із 3 сайтів, що продають її вже не відкривається, тому не дуже сірі версії хочу, не знаю які там гарантії і т.д. Це здорова бандура, яку потім в разі чого (биті пікселі чи інша фігня) не так просто відправляти назад
Gold_Star
Member

Повідомлення

Sabr
Подивіться щось з цих бюджетних мініледів. На ту соньку не звертайте увагу - це модель 2020 року, а скинувший просто хворіє по японським брендам
odessitmws
Member

Повідомлення

Sabr: 01.12.2025 12:15Neo QLED Mini LED 55QN70F пишуть, що це не справжній MiniLED, бо підсвічування тільки з боків
Sabr: 01.12.2025 12:15Загалом — обрізаний телевізор купувати не хочеться.
т.е. обрезок не хотите при этом не обрезанный самсунг просто нищенская архаичная древность на его фоне :-/
берите тсл если там хотя бы 300+ зон есть и не парьтесь
Васильович
Member

Повідомлення

Gold_Star: 01.12.2025 12:36кинувший просто хворіє по японським брендам
Завжди отаким його уявляю)
спойлер
Зображення
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

Sabr: 01.12.2025 12:15Тепер про мінуси Samsung’ів: (усіх, крім 55QN70F і, ніби, Q70D) — вони працюють на 50 Гц, і є побоювання, що картинка може бути не дуже плавною тощо.
Плавная для чего? У вас в таких телеках уплавнялка есть, она искусственно создаёт плавность движения и степень этой плавности регулируется в меню.
Востаннє редагувалось 01.12.2025 12:57 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Sabr
Junior

Повідомлення

odessitmws: 01.12.2025 12:46
Sabr: 01.12.2025 12:15Neo QLED Mini LED 55QN70F пишуть, що це не справжній MiniLED, бо підсвічування тільки з боків
Sabr: 01.12.2025 12:15Загалом — обрізаний телевізор купувати не хочеться.
т.е. обрезок не хотите при этом не обрезанный самсунг просто нищенская архаичная древность на его фоне :-/
берите тсл если там хотя бы 300+ зон есть и не парьтесь
Ну той самсунг з несправжнім ледом схоже дійсно поступається. Головне, щоб не темніший був ТСЛ. Тому вибір в основному між q60d (вроді норм відгуки про нього і по яскравості має бути норм) і ТСЛ с805 та ТСЛ с89b (той, що обрізаний).

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Avenger80: 01.12.2025 12:56
Sabr: 01.12.2025 12:15Тепер про мінуси Samsung’ів: (усіх, крім 55QN70F і, ніби, Q70D) — вони працюють на 50 Гц, і є побоювання, що картинка може бути не дуже плавною тощо.
Плавная для чего? У вас в таких телеках уплавнялка есть, она искусственно создаёт плавность движения и степень этой плавности регулируется в меню.
Так, тим більше дивився не давно самсунг сходий у брата, він якраз дуже плавно все видає, хоча герцовка 50 заявлена. Тут максимум з іграми можливо будуть нюанси, але поки тв купується під фільми та ефірне тв. Тому в конкуренти виходить самсунг q60d та ТСЛ. Ціна самсунга навіть трохи дешевша, але там різниця 2-3к, тому не суттєво.

В самсунга лякають відгуки, що матриця там часто ломається, плями темні і інша фігня. Ну і гарантія всього 1 рік порівняно з ТСЛ, які 2 роки дають. Операційна для мене значення не має, все одно буду дивитись ютуб, мегого, нетфлікс та лампу (яка на самсуг також налаштовується, навіть разом з торрентв)

Відправлено через 8 хвилин 17 секунд:
Ще про ШИМ чистав на самсунгу, але я так розумію, його видно, якщо яскравість нище 20%

Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
Gold_Star: 01.12.2025 12:36 Sabr
Подивіться щось з цих бюджетних мініледів. На ту соньку не звертайте увагу - це модель 2020 року, а скинувший просто хворіє по японським брендам
Дякую. Hisense 55U7NQ не погано також дивиться. Додаю його до свого списку вибору
Nutbar
Member

Повідомлення

Sabr: 01.12.2025 13:07 q60d та ТСЛ
Я б не брав у самсунга щось гірше за QN80. Там ну дуже погана картинка. Якщо бюджет обмежений, то краще дивитись б/в або китайців.
MOD.ANDREWS
Member

Повідомлення

Всі телевізори, які зараз продаються, мають частоту від 60Гц, і Q60D в тому числі https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... q60dd-qled
А 50гц це частота європейських систем телемовлення
Avenger80
Member

Повідомлення

Nutbar: 01.12.2025 13:15Я б не брав у самсунга щось гірше за QN80. Там ну дуже погана картинка.
Вы так пугаете человека, у него и так были ЭЛТ телевизоры... Я лично знаю, что у моего родственника телевизор Сяоми на 55 дюймов, а у меня тоже дешёвый Самсунг 7-й серии 50-дюймов 20 года, так он как ни приходит, говорит, что Самсунг показывает естественнее, чем его Сяоми. Так что надо вживую всё смотреть и на обычном телевидении, фильмах.
Востаннє редагувалось 01.12.2025 13:22 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
Nutbar
Member

Повідомлення

Avenger80
Сьома серія 2020 року дійсно була непоганою, зараз ситуація значно гірша, модельний ряд "з'їхав" і реально до QN80 нічого хорошого нема. Цей теж не ідеальний, але уже норм.
Avenger80
Member

Повідомлення

Nutbar: 01.12.2025 13:22Сьома серія 2020 року дійсно була непоганою, зараз ситуація значно гірша, модельний ряд "з'їхав" і реально до QN80 нічого хорошого нема. Цей теж не ідеальний, але уже норм.
Всё может быть, спорить не буду.
Sabr
Junior

Повідомлення

Avenger80: 01.12.2025 13:19
Nutbar: 01.12.2025 13:15Я б не брав у самсунга щось гірше за QN80. Там ну дуже погана картинка.
Вы так пугаете человека, у него и так были ЭЛТ телевизоры... Я лично знаю, что у моего родственника телевизор Сяоми на 55 дюймов, а у меня тоже дешёвый Самсунг 7-й серии 50-дюймов 20 года, так он как ни приходит, говорит, что Самсунг показывает естественнее, чем его Сяоми. Так что надо вживую всё смотреть и на обычном телевидении, фильмах.
Доречі так. Я в знайомих, у котрих серія взягалі 7000 самсунги дуже класно показують. Мені здається, що вони якщо в живу брати їх та китайців, які по характеристикам кращі, то китайці програютЬ, хоча на бумазі будуть в 2 рази кращі. Тому і запитую в форумі у тих, хто реально бачив в живу

Відправлено через 46 секунд:
Nutbar: 01.12.2025 13:22 Avenger80
Сьома серія 2020 року дійсно була непоганою, зараз ситуація значно гірша, модельний ряд "з'їхав" і реально до QN80 нічого хорошого нема. Цей теж не ідеальний, але уже норм.
так так, саме 7 серія у брата стоїть. класна картинка. Зараз доречі сьома серія взагал до 20к продається і можна дешево купити, але це новіший рік
Відповісти