Seagate має прототипи магнітних пластин на 6,9 ТБ, що робить можливим випуск жорстких дисків на 55–69 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
tornadox
Member

Повідомлення

kairo: 29.11.2025 02:46В чому прикол з цими зовнішніми дисками, чому вони дешевші за звичайні?
avebael все вірно написав, менша гарантія, а самі диски це залишки складів які потрібно розпродати.
Ті хто беруть такі диски це як правило малий та середній бізнес, тому там вищі вимоги і такі користувачі будуть звертатися в сервіс частіше.
Диск в коробці просто легше продати, бо його можна підключити до будь-чого і він там вмре від перегріву. Ніхто не буде моніторити смарт щогодини.
Сам шукнув 2 диски так з США, відповідно міжнародна гарантія WD перестає працювати в такому випадку.
kairo
Member

Повідомлення

Хтось мав досвід із Seagate Exos? Наскільки вони гучні? Думаю оновити диск та обираю між IronWolf та Exos.
Seagate IronWolf 8TB NAS - 8000 грн
Seagate Exos Enterprise 10TB X10 - 10200 грн
Seagate Exos Enterprise 12TB X16 - 12 399 грн
Tiufin
Member

Повідомлення

kairo: 29.11.2025 13:59 Хтось мав досвід із Seagate Exos? Наскільки вони гучні? Думаю оновити диск та обираю між IronWolf та Exos.
Seagate IronWolf 8TB NAS - 8000 грн
Seagate Exos Enterprise 10TB X10 - 10200 грн
Seagate Exos Enterprise 12TB X16 - 12 399 грн
В мене є Seagate IronWolf pro 8TB - досить шумний (кряхтить-шуршить-стучить доволі гучно та часто. Iron wolf (не про) на 4тб працює значно тихіше, майже непомітно). Хоча, це єдиний 8тб диск, з яким мав справу, то ж не знаю, можливо всі диски такого об'єму шумні.
Також читав (коли теж обирав який купити), що серверні диски (sas та всілякі Enterprise і т.п.) - ще більш шумні, бо в серверних немає вимог до низького шуму.
kairo
Member

Повідомлення

Tiufin: 29.11.2025 17:10Iron wolf (не про) на 4тб працює значно тихіше, майже непомітно)
Та я потроху схиляюсь до IronWolf 8TB 5400. Мені 8ТБ в принципі не треба, але якщо вже оновлюватися, то мабуть краще відразу на 8ТБ після 2ТБ.

Що ще аналогічне даній моделі підкажете? Щоб тихе.
Sanьka
Member

Повідомлення

kairo: 29.11.2025 17:55 Що ще аналогічне даній моделі підкажете?
WD Red Plus
Tiufin
Member

Повідомлення

kairo: 29.11.2025 17:55
Tiufin: 29.11.2025 17:10Iron wolf (не про) на 4тб працює значно тихіше, майже непомітно)
Та я потроху схиляюсь до IronWolf 8TB 5400. Мені 8ТБ в принципі не треба, але якщо вже оновлюватися, то мабуть краще відразу на 8ТБ після 2ТБ.

Що ще аналогічне даній моделі підкажете? Щоб тихе.
Більше нічого не підкажу, бо не знавець цієї теми. Просто маю два диска - один IronWolf 4TB 5400 - тихий, працює добре, мені подобається. Інший - IronWolf Pro 8TB 7200 - досить шумний. Може він шумний не через те, що більшого об'єму (в, наприклад, через більшу швидкість та якість конструктивні особливості серії pro), тож, можливо звичайний IronWolf 8TB 5400 буде теж досить тихим, як і мій на 4TB.
tablestikus
Member

Повідомлення

tornadox: 29.11.2025 11:02 tablestikus
Дайте лінк на 14тб, і підкажіть він SMR?
Глянув по замовленню - аут оф сток. Тепер там тіки 12Тб за 300 баксів і 16Тб за 230 баксів. Що не має сенсу коли є 26Тб за 250 баксів.
Mike88
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.11.2025 21:34 коли є 26Тб за 250 баксів.
Амазон зараз пропонує 24ТБ за $250 i 22ТБ за $230
Alexsandr
Member

Повідомлення

Tiufin: 28.11.2025 19:44
https://www.amazon.com/Stargate-SG-1-Se ... B0C53GR9J3
Підписка коштує 15 доларів на місяць, але перший місяць безкоштовно. То ж, взагалі немає проблем
Т.е. к моим текущим подпискам еще добавить? Это и есть проблема. Подписким есть, но на все подписыват ь никакого кошелька не хватит.
И там некоторые сезоны купить или в аренду на время. Т.е. кроме подписки плати еще и еще.
Tiufin: 28.11.2025 19:44 Чому? Головне, щоб смарт показував гарні дані. Тим паче, якщо це під файлопомийку, а не під якісь робочі/особисті дані. Та й бекапи робити корисно у будь-якому разі
Были у меня таки диски и сейчас стоит на 4Тб, вешает систему при обращении иногда, но смарт вполне себе ничего. Надо будет снять плату, может повезет и только контакты.
tornadox
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.11.2025 21:34Що не має сенсу коли є 26Тб за 250 баксів.
Так і зробив. Подивимося що воно таке.
BravoLA
Member

Повідомлення

Alexsandr: 28.11.2025 19:06 , источников часто очень мало + еще провайдеры явно что-то режут. Иногда включение впн прям очень очень скорость добавляет. С нуля до пары мегабит +-.
Украинские провайдеры режут всех сидов с росси. cloudflare warp в этом помогает сильно.
Відповісти