ну от мені цікаво, бо те відео де я кинув вище, там якраз мова про 3x8pin/6pin де при обриві чи втраті контакту однієї лінії в конекторі, на дві інші піде 75 ват, або в гіршому випадку на одну 150 замість 50. В схожій ситуації з 12 піновим буде виглядати що на один провід може піти 600 ват замість 100 ват. Різниця між старим і новими - 3 рази проти 6 разів більше навантаження.
Контакти в цих конекторах ніби як не менші за 12 2х6. А при обриві цілої ліні 8 пінового система виключиться, так як є 3х8 є 3 шунти, а в 12 2х6 лише один. Хіба що реалізація Матрікс чи Астрал добавляє 6 шунтів і таким чином добавляє захисту.
Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
oversteve: ↑
27.11.2025 09:33так і по старих передають запроектовані 150Вт, і вони при цьому горять, але ніхто не розбирається, чи вони погоріли із-за проблем проектування, чи із-за сракоруків, всім пофіг

чи справді так часто горять? мені наприклад реалізація з шунтами стала цікавинкою, невже вартувало воно тієї економії?
Відправлено через 6 хвилин 10 секунд:
dext: ↑
27.11.2025 11:37Мене цікавить відповідь, чому за різних умов, але в 100% випадків горить саме цей "емейзінг" роз'єм, можете таку надати?
якщо згорить один восьмипіновий, то відеокарта відімкнеться бачачи відсутність струму на шунті цього конектора. Відповідно резервні 8 пінові не будуть перевантажені, так як вони обслуговують інші фази ВК. Відповідно максимум підгорить один восьмипіновий.
Коли горить 12 піновий, то там перевантаження в 6 разів на один конектор (площа менша ніж три окремі 8 пінові), відповідно вища температура, шунт один, тому захист не спрацює.
Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
виходить що в Асусі сидять набагато кращі інженери ніж в НВ (змогли поставити 6 шунтів)?