Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Shpoker
Member
fludimir
электромагнит, точнее хрень которая под действием электромагнитного поля удерживает стержень (не разбираюсь, но когда-то было интересно и разбирал дешевенький)
электромагнит, точнее хрень которая под действием электромагнитного поля удерживает стержень (не разбираюсь, но когда-то было интересно и разбирал дешевенький)
-
fludimir
Member
Shpoker
электромагнит наверное переключает входы АВР и запитывается только в момент переключения, а в дежурном режиме?
электромагнит наверное переключает входы АВР и запитывается только в момент переключения, а в дежурном режиме?
-
Hotspur
Member
ніякіfludimir: ↑ 26.11.2025 16:56Конкретно интересует какие помехи он может давать в сеть когда находится в дежурном режиме ну и собственно в момент переключения
-
Shpoker
Member
fludimir
то что я видел - роняло стержань при пропадении основного источника энергии, потому подозреваю что электромагнит запитан всегда, пока есть основной ввод
то что я видел - роняло стержань при пропадении основного источника энергии, потому подозреваю что электромагнит запитан всегда, пока есть основной ввод
-
fludimir
Member
Shpoker
спасибо, именно это и интересовало. А в каком именно АВР так было?
Некоторое время назад обсуждали что 3-диновые АВР медленно переключаются с основной сети на резерв но быстро назад, хотя по логике быстрое переключение должно быть тогда когда электромагнит запитан, а медленное когда нет, но выходит наоборот.
спасибо, именно это и интересовало. А в каком именно АВР так было?
Некоторое время назад обсуждали что 3-диновые АВР медленно переключаются с основной сети на резерв но быстро назад, хотя по логике быстрое переключение должно быть тогда когда электромагнит запитан, а медленное когда нет, но выходит наоборот.
-
Shpoker
Member
fludimir
мне тяжело сказать модель (много лет прошло), но точно помню что оно было с рычажком как у автоматического выключателя обычного. вероятно этот электромагнит был в роли своеобразного нормально-замкнутого реле. типа пока есть электрика - контакт резерва разомкнут и сомкнута основная линия. как только свет пропадает - контакт держать уже нечему и пружинка отщелкивает контакты на другую группу
мне тяжело сказать модель (много лет прошло), но точно помню что оно было с рычажком как у автоматического выключателя обычного. вероятно этот электромагнит был в роли своеобразного нормально-замкнутого реле. типа пока есть электрика - контакт резерва разомкнут и сомкнута основная линия. как только свет пропадает - контакт держать уже нечему и пружинка отщелкивает контакты на другую группу
-
Wiking007
Member
geka3250
Думаете проблема в самом трансформаторе?
Подобрать замену врядли возможно.
Думаете проблема в самом трансформаторе?
Подобрать замену врядли возможно.
-
Z440_User
Member
+100500!!1985god: ↑ 26.11.2025 14:101) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
додаємо також інструменти для виготовлення ... гідравлічний прес для обжиму наконечників.
Чим більше читаю, тим більше питань виникає.
Отже відповідно до назви "Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)" задам декілька питань:
Заводський готовий АКБ 12В 200А*г
Power Queen, Li Time, Redodo - не вказано напругу вимикання АКБ. Мені потрібно щоб BMS вимикала АКБ на 10В або нижче, бо ДБЖ вимикається на 10.5В. і це потрібно для автозапуску ДБЖ при появі зовнішньої мережі.
DC House, Eco Worthy - вказано відключення на 10.0В, що мені підходить.
Чим погані пропозиції від LogicPower, Must ?
Максимальна напруга зарядного в ДБЖ це 13.90В, як бути з балансуванням на таких АКБ? Я ж так розумію що там пасивний балансир із струмами в мА? Чи показує додаток в телефоні що там по комірках коїться?
Струм заряду у мене максимум 30А, струм розряду максимум 1500Вт/12В=125А пікових грубо кажучі, номінальних 1000Вт/12В=83А.
Зарядного у мене немає взагалі ніякого. Я оно навіть був АКБ в машину заряджав своїм ДБЖ)))
Чи не приб'ю я готовий АКБ через півроку із своїм ДБЖ? Експлуатація - підключив, включив, забув де він знаходиться.
Самозбір 12В 280-314А*г
Дивився декілька відео, читав статті/форуми і взагалі заплутався
1.) Розумію що потрібна BMS плата JK на 150-200А, з активним балансиром 2А, для комірок 4S. Блютуз/ЮСБ там буде по дефолту. Лишається після збірки в софті виставити необхідні параметри відключення нижче 10.5В, балансування на 13.80В (умовно), що там ще треба. Плата гуглиться та купується в Україні, з-за кордону купував тільки вінілові платівки в німецькому магазині, які отримував укрпоштою, іншого досвіду немаю.
2.) Розумію що потрібно запобіжник та автомат, теж гуглиться та купується в Україні.
3.) Ящик теж не проблема.
4.) Провода/клеми теж понятно, навіть гуглити не треба, питання знайти хто обіжме силові кабелі, бо купувати прес щоб один раз обжати і закинути кудись далеко збирати пил - таке собі... Загалом з цим пунктом теж все зрозуміло.
5.) Текстолитові проставки - купуються окремо чи йдуть разом з комірками?
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно?
Повертаючись до ось цього:
Чи є тут хто може нормально зібрати під замовлення та налаштувати і скільки воно буде коштувати? 12В 280-314А*г.1) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
додаємо також інструменти для виготовлення ... гідравлічний прес для обжиму наконечників.
П.С. Літокалу повернув власнику, знову на свинці
-
_VlaD_
Member
Так, стопе.1985god: ↑ 24.11.2025 20:13 Чому завжди як в тій москальскій пісні « любит наш народ всякое г@вн@»
Вася Обломов був проти війни з Україною.
З рф він поїхав і офіційно там - іноагент.
А кліпи у нього цікаві.
От наприклад:
Але дивитись треба повністю.
Шедевр, я так вважаю.
-
dimus8210
Member
якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь, весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2Z440_User: ↑ 26.11.2025 20:06+100500!!1985god: ↑ 26.11.2025 14:101) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
Чим більше читаю, тим більше питань виникає.![]()
Отже відповідно до назви "Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)" задам декілька питань:
Заводський готовий АКБ 12В 200А*г
Power Queen, Li Time, Redodo - не вказано напругу вимикання АКБ. Мені потрібно щоб BMS вимикала АКБ на 10В або нижче, бо ДБЖ вимикається на 10.5В. і це потрібно для автозапуску ДБЖ при появі зовнішньої мережі.
DC House, Eco Worthy - вказано відключення на 10.0В, що мені підходить.
Чим погані пропозиції від LogicPower, Must ?
Максимальна напруга зарядного в ДБЖ це 13.90В, як бути з балансуванням на таких АКБ? Я ж так розумію що там пасивний балансир із струмами в мА? Чи показує додаток в телефоні що там по комірках коїться?
Струм заряду у мене максимум 30А, струм розряду максимум 1500Вт/12В=125А пікових грубо кажучі, номінальних 1000Вт/12В=83А.
Зарядного у мене немає взагалі ніякого. Я оно навіть був АКБ в машину заряджав своїм ДБЖ)))
Чи не приб'ю я готовий АКБ через півроку із своїм ДБЖ? Експлуатація - підключив, включив, забув де він знаходиться.
Самозбір 12В 280-314А*г
Дивився декілька відео, читав статті/форуми і взагалі заплутався![]()
1.) Розумію що потрібна BMS плата JK на 150-200А, з активним балансиром 2А, для комірок 4S. Блютуз/ЮСБ там буде по дефолту. Лишається після збірки в софті виставити необхідні параметри відключення нижче 10.5В, балансування на 13.80В (умовно), що там ще треба. Плата гуглиться та купується в Україні, з-за кордону купував тільки вінілові платівки в німецькому магазині, які отримував укрпоштою, іншого досвіду немаю.
2.) Розумію що потрібно запобіжник та автомат, теж гуглиться та купується в Україні.
4.) Провода/клеми теж понятно, навіть гуглити не треба, питання знайти хто обіжме силові кабелі, бо купувати прес щоб один раз обжати і закинути кудись далеко збирати пил - таке собі... Загалом з цим пунктом теж все зрозуміло.
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно?І де його купити окрім забугорного nkon?
Повертаючись до ось цього:Чи є тут хто може нормально зібрати під замовлення та налаштувати і скільки воно буде коштувати? 12В 280-314А*г.1) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
П.С. Літокалу повернув власнику, знову на свинці![]()
-
Z440_User
Member
dimus8210, так, саме з ним і планую далі юзати. На сьогодні нажаль йому альтернативи не бачу. Або він наявний, або таке саме з іншим шильдиком і +/- тим самим вихлопом, за ті самі гроші, або 30к+ тільки гібрид та перехід на 48В (а це і АКБ причепом) що ще плюсом 30к+. Да і в принципі він мене влаштовує.
Я тупо заплутався в ймовірних шляхах вирішення свого питання
А як бути з балансуванням, там же скоріш за все пасивний балансир на бмс, АКБ у мене вище 13,90В не побачить, а балансування в них начебто як на 14+ йде. Не отримаю я через декілька місяців розбалансовану АКБ у захисті, та доведеться купувати ще зарядне і балансувати АКБ в проміжках подачи світла, сидячі на свинці?dimus8210: ↑ 26.11.2025 20:30 якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь
Я тупо заплутався в ймовірних шляхах вирішення свого питання
-
tablestikus
Member
В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.Z440_User: ↑ 26.11.2025 20:06Самозбір 12В 280-314А*г1985god: ↑ 26.11.2025 14:101) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно?І де його купити окрім забугорного nkon?
-
Hotspur
Member
короткий курс від досвідченого дилераZ440_User: ↑ 26.11.2025 20:06Самозбір 12В 280-314А*г
Дивився декілька відео, читав статті/форуми і взагалі заплутався
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно? І де його купити окрім забугорного nkon?
1 так.
2 так. MEGA ANL і шось таке.
3 так. великий ящик з під інструментів.
4 паяти самому, заплатити щб спаяли з твоїх клем і провода. провода брати ТОВСТІ .
5 купляти окремо.
6 nkon зараз не завжди продає EVE Grade A. Купляти (хехехе ссилок не дам) в китайському китаї типу таобао або nkon
всім дякую за увагу
Відправлено через 59 секунд:
ахахахахахахахаха теоретики в чатіtablestikus: ↑ 26.11.2025 20:56В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.
-
Z440_User
Member
Не варіант. Хочу 15-20тис.грн з оплатою частинами на 12 платежів - це ідеальний варіант. Розглядається дати грошей банку за кредит на таку суму.tablestikus: ↑ 26.11.2025 20:56
В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.
-
dimus8210
Member
в типових jbd bms які сують всюди балансування починається з 3.4В на банку при дельті 0.015В, до весни/потепління розбаланс наврядчи будеZ440_User: ↑ 26.11.2025 20:47 dimus8210, так, саме з ним і планую далі юзати. На сьогодні нажаль йому альтернативи не бачу. Або він наявний, або таке саме з іншим шильдиком і +/- тим самим вихлопом, за ті самі гроші, або 30к+ тільки гібрид та перехід на 48В (а це і АКБ причепом) що ще плюсом 30к+. Да і в принципі він мене влаштовує.А як бути з балансуванням, там же скоріш за все пасивний балансир на бмс, АКБ у мене вище 13,90В не побачить, а балансування в них начебто як на 14+ йде. Не отримаю я через декілька місяців розбалансовану АКБ у захисті, та доведеться купувати ще зарядне і балансувати АКБ в проміжках подачи світла, сидячі на свинці?dimus8210: ↑ 26.11.2025 20:30 якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь
Я тупо заплутався в ймовірних шляхах вирішення свого питання![]()
-
Z440_User
Member
dimus8210, і що ото мені потом з ним далі робити?
Брати ще кредит на зарядне
?
Брати ще кредит на зарядне
-
dimus8210
Member
ну це вже зовсім треба бути криворуким гуманітарієм, якщо я ветеринар розібрався що і як, та наліпив три великих збірки і жменю маленьких то для більшості проблем не будеtablestikus: ↑ 26.11.2025 20:56В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.Z440_User: ↑ 26.11.2025 20:06
Самозбір 12В 280-314А*г
Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
+-1200грн вже не такі великі гроші за 20А зарядку з тогож аліZ440_User: ↑ 26.11.2025 21:06 dimus8210, і що ото мені потом з ним далі робити?
Брати ще кредит на зарядне?
-
Hotspur
Member
а буде х5dimus8210: ↑ 26.11.2025 20:30 весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2
-
dimus8210
Member
наврядчи з х2 вже не дуже берутьHotspur: ↑ 26.11.2025 21:11а буде х5dimus8210: ↑ 26.11.2025 20:30 весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2![]()
-
Hotspur
Member
1395 зарядка 50А з крутилочками ващще шик блеск. але вже купони пройшли такіdimus8210: ↑ 26.11.2025 21:09+-1200грн вже не такі великі гроші за 20А зарядку з тогож алі
Відправлено через 37 секунд:
а це не зима. буде блекаут 2-10 днів побачишdimus8210: ↑ 26.11.2025 21:12наврядчи з х2 вже не дуже беруть