Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shpoker
Member

Повідомлення

fludimir
электромагнит, точнее хрень которая под действием электромагнитного поля удерживает стержень (не разбираюсь, но когда-то было интересно и разбирал дешевенький)
fludimir
Member

Повідомлення

Shpoker
электромагнит наверное переключает входы АВР и запитывается только в момент переключения, а в дежурном режиме?
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 26.11.2025 16:56Конкретно интересует какие помехи он может давать в сеть когда находится в дежурном режиме ну и собственно в момент переключения
ніякі
Shpoker
Member

Повідомлення

fludimir
то что я видел - роняло стержань при пропадении основного источника энергии, потому подозреваю что электромагнит запитан всегда, пока есть основной ввод
fludimir
Member

Повідомлення

Shpoker
спасибо, именно это и интересовало. А в каком именно АВР так было?

Некоторое время назад обсуждали что 3-диновые АВР медленно переключаются с основной сети на резерв но быстро назад, хотя по логике быстрое переключение должно быть тогда когда электромагнит запитан, а медленное когда нет, но выходит наоборот.
Shpoker
Member

Повідомлення

fludimir
мне тяжело сказать модель (много лет прошло), но точно помню что оно было с рычажком как у автоматического выключателя обычного. вероятно этот электромагнит был в роли своеобразного нормально-замкнутого реле. типа пока есть электрика - контакт резерва разомкнут и сомкнута основная линия. как только свет пропадает - контакт держать уже нечему и пружинка отщелкивает контакты на другую группу
Wiking007
Member

Повідомлення

geka3250
Думаете проблема в самом трансформаторе?
Подобрать замену врядли возможно.
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god: 26.11.2025 14:101) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
додаємо також інструменти для виготовлення ... гідравлічний прес для обжиму наконечників.
+100500!!
Чим більше читаю, тим більше питань виникає. :think:

Отже відповідно до назви "Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)" задам декілька питань:
Заводський готовий АКБ 12В 200А*г
Power Queen, Li Time, Redodo - не вказано напругу вимикання АКБ. Мені потрібно щоб BMS вимикала АКБ на 10В або нижче, бо ДБЖ вимикається на 10.5В. і це потрібно для автозапуску ДБЖ при появі зовнішньої мережі.
DC House, Eco Worthy - вказано відключення на 10.0В, що мені підходить.
Чим погані пропозиції від LogicPower, Must ?
Максимальна напруга зарядного в ДБЖ це 13.90В, як бути з балансуванням на таких АКБ? Я ж так розумію що там пасивний балансир із струмами в мА? Чи показує додаток в телефоні що там по комірках коїться?
Струм заряду у мене максимум 30А, струм розряду максимум 1500Вт/12В=125А пікових грубо кажучі, номінальних 1000Вт/12В=83А.
Зарядного у мене немає взагалі ніякого. Я оно навіть був АКБ в машину заряджав своїм ДБЖ)))
Чи не приб'ю я готовий АКБ через півроку із своїм ДБЖ? Експлуатація - підключив, включив, забув де він знаходиться.

Самозбір 12В 280-314А*г
Дивився декілька відео, читав статті/форуми і взагалі заплутався :banghead:
1.) Розумію що потрібна BMS плата JK на 150-200А, з активним балансиром 2А, для комірок 4S. Блютуз/ЮСБ там буде по дефолту. Лишається після збірки в софті виставити необхідні параметри відключення нижче 10.5В, балансування на 13.80В (умовно), що там ще треба. Плата гуглиться та купується в Україні, з-за кордону купував тільки вінілові платівки в німецькому магазині, які отримував укрпоштою, іншого досвіду немаю.
2.) Розумію що потрібно запобіжник та автомат, теж гуглиться та купується в Україні.
3.) Ящик теж не проблема.
4.) Провода/клеми теж понятно, навіть гуглити не треба, питання знайти хто обіжме силові кабелі, бо купувати прес щоб один раз обжати і закинути кудись далеко збирати пил - таке собі... Загалом з цим пунктом теж все зрозуміло.
5.) Текстолитові проставки - купуються окремо чи йдуть разом з комірками?
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно? :spy: І де його купити окрім забугорного nkon?

Повертаючись до ось цього:
1) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
додаємо також інструменти для виготовлення ... гідравлічний прес для обжиму наконечників.
Чи є тут хто може нормально зібрати під замовлення та налаштувати і скільки воно буде коштувати? 12В 280-314А*г.

П.С. Літокалу повернув власнику, знову на свинці :weep:
_VlaD_
Member

Повідомлення

1985god: 24.11.2025 20:13 Чому завжди як в тій москальскій пісні « любит наш народ всякое г@вн@»
Так, стопе.
Вася Обломов був проти війни з Україною.
З рф він поїхав і офіційно там - іноагент.
А кліпи у нього цікаві.
От наприклад:
Але дивитись треба повністю.
Шедевр, я так вважаю.

dimus8210
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.11.2025 20:06
1985god: 26.11.2025 14:101) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
+100500!!
Чим більше читаю, тим більше питань виникає. :think:

Отже відповідно до назви "Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)" задам декілька питань:
Заводський готовий АКБ 12В 200А*г
Power Queen, Li Time, Redodo - не вказано напругу вимикання АКБ. Мені потрібно щоб BMS вимикала АКБ на 10В або нижче, бо ДБЖ вимикається на 10.5В. і це потрібно для автозапуску ДБЖ при появі зовнішньої мережі.
DC House, Eco Worthy - вказано відключення на 10.0В, що мені підходить.
Чим погані пропозиції від LogicPower, Must ?
Максимальна напруга зарядного в ДБЖ це 13.90В, як бути з балансуванням на таких АКБ? Я ж так розумію що там пасивний балансир із струмами в мА? Чи показує додаток в телефоні що там по комірках коїться?
Струм заряду у мене максимум 30А, струм розряду максимум 1500Вт/12В=125А пікових грубо кажучі, номінальних 1000Вт/12В=83А.
Зарядного у мене немає взагалі ніякого. Я оно навіть був АКБ в машину заряджав своїм ДБЖ)))
Чи не приб'ю я готовий АКБ через півроку із своїм ДБЖ? Експлуатація - підключив, включив, забув де він знаходиться.

Самозбір 12В 280-314А*г
1.) Розумію що потрібна BMS плата JK на 150-200А, з активним балансиром 2А, для комірок 4S. Блютуз/ЮСБ там буде по дефолту. Лишається після збірки в софті виставити необхідні параметри відключення нижче 10.5В, балансування на 13.80В (умовно), що там ще треба. Плата гуглиться та купується в Україні, з-за кордону купував тільки вінілові платівки в німецькому магазині, які отримував укрпоштою, іншого досвіду немаю.
2.) Розумію що потрібно запобіжник та автомат, теж гуглиться та купується в Україні.
4.) Провода/клеми теж понятно, навіть гуглити не треба, питання знайти хто обіжме силові кабелі, бо купувати прес щоб один раз обжати і закинути кудись далеко збирати пил - таке собі... Загалом з цим пунктом теж все зрозуміло.
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно? :spy: І де його купити окрім забугорного nkon?

Повертаючись до ось цього:
1) час на пошуки \ вивчення теми \ замовлення товару, аналіз ринку...
Чи є тут хто може нормально зібрати під замовлення та налаштувати і скільки воно буде коштувати? 12В 280-314А*г.

П.С. Літокалу повернув власнику, знову на свинці :weep:
якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь, весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2 :)
Z440_User
Member

Повідомлення

dimus8210, так, саме з ним і планую далі юзати. На сьогодні нажаль йому альтернативи не бачу. Або він наявний, або таке саме з іншим шильдиком і +/- тим самим вихлопом, за ті самі гроші, або 30к+ тільки гібрид та перехід на 48В (а це і АКБ причепом) що ще плюсом 30к+. Да і в принципі він мене влаштовує.
dimus8210: 26.11.2025 20:30 якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь
А як бути з балансуванням, там же скоріш за все пасивний балансир на бмс, АКБ у мене вище 13,90В не побачить, а балансування в них начебто як на 14+ йде. Не отримаю я через декілька місяців розбалансовану АКБ у захисті, та доведеться купувати ще зарядне і балансувати АКБ в проміжках подачи світла, сидячі на свинці?

Я тупо заплутався в ймовірних шляхах вирішення свого питання :insane:
tablestikus
Member

Повідомлення

Самозбір 12В 280-314А*г
В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.11.2025 20:06Самозбір 12В 280-314А*г
Дивився декілька відео, читав статті/форуми і взагалі заплутався
6.) Комірки, з того що читав/дивився такий висновок на олх - лайно, на алі- лайно, розетка та інші втридорога, лишається nkon. Збирати треба на EVE Grade A, але їх не купиш, а все що продається як EVE Grade A - лайно. Все що не EVE - лайно. Ну от і що його ото тоді купити, ну щоб не лайно? І де його купити окрім забугорного nkon?
короткий курс від досвідченого дилера :gigi:

1 так.
2 так. MEGA ANL і шось таке.
3 так. великий ящик з під інструментів.
4 паяти самому, заплатити щб спаяли з твоїх клем і провода. провода брати ТОВСТІ .
5 купляти окремо.
6 nkon зараз не завжди продає EVE Grade A. Купляти (хехехе ссилок не дам) в китайському китаї типу таобао або nkon

всім дякую за увагу :rotate:

Відправлено через 59 секунд:
tablestikus: 26.11.2025 20:56В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.
ахахахахахахахаха теоретики в чаті
Z440_User
Member

Повідомлення

tablestikus: 26.11.2025 20:56
В усе це закладай десь +100% грошей на те що ти можеш все споганити і воно згорить\вийде з ладу поки навчишся збирати.
Не варіант. Хочу 15-20тис.грн з оплатою частинами на 12 платежів - це ідеальний варіант. Розглядається дати грошей банку за кредит на таку суму. :facepalm:
dimus8210
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.11.2025 20:47 dimus8210, так, саме з ним і планую далі юзати. На сьогодні нажаль йому альтернативи не бачу. Або він наявний, або таке саме з іншим шильдиком і +/- тим самим вихлопом, за ті самі гроші, або 30к+ тільки гібрид та перехід на 48В (а це і АКБ причепом) що ще плюсом 30к+. Да і в принципі він мене влаштовує.
dimus8210: 26.11.2025 20:30 якщо плануєте юзати з своїм дбж то візьміть готовий і незаморочуйтесь
А як бути з балансуванням, там же скоріш за все пасивний балансир на бмс, АКБ у мене вище 13,90В не побачить, а балансування в них начебто як на 14+ йде. Не отримаю я через декілька місяців розбалансовану АКБ у захисті, та доведеться купувати ще зарядне і балансувати АКБ в проміжках подачи світла, сидячі на свинці?

Я тупо заплутався в ймовірних шляхах вирішення свого питання :insane:
в типових jbd bms які сують всюди балансування починається з 3.4В на банку при дельті 0.015В, до весни/потепління розбаланс наврядчи буде :)
Z440_User
Member

Повідомлення

dimus8210, і що ото мені потом з ним далі робити?
Брати ще кредит на зарядне :lol: ?
dimus8210
Member

Повідомлення

tablestikus: 26.11.2025 20:56
Самозбір 12В 280-314А*г
ну це вже зовсім треба бути криворуким гуманітарієм, якщо я ветеринар розібрався що і як, та наліпив три великих збірки і жменю маленьких то для більшості проблем не буде

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Z440_User: 26.11.2025 21:06 dimus8210, і що ото мені потом з ним далі робити?
Брати ще кредит на зарядне :lol: ?
+-1200грн вже не такі великі гроші за 20А зарядку з тогож алі ;)
Hotspur
Member

Повідомлення

dimus8210: 26.11.2025 20:30 весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2
а буде х5 :gigi:
dimus8210
Member

Повідомлення

Hotspur: 26.11.2025 21:11
dimus8210: 26.11.2025 20:30 весь нкон щоб був в наявності місяць назад вже на олх з ціною х2
а буде х5 :gigi:
наврядчи з х2 вже не дуже беруть
Hotspur
Member

Повідомлення

dimus8210: 26.11.2025 21:09+-1200грн вже не такі великі гроші за 20А зарядку з тогож алі
1395 зарядка 50А з крутилочками ващще шик блеск. але вже купони пройшли такі :gigi: :lol:

Відправлено через 37 секунд:
dimus8210: 26.11.2025 21:12наврядчи з х2 вже не дуже беруть
а це не зима. буде блекаут 2-10 днів побачиш
Відповісти