Зафіксовано найсерйозніший випадок вигоряння роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
den888
Member

Повідомлення

Так на фото перехідник 12*3х8, а не 12*4х8. Не виходить по 2 коси.
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 26.11.2025 00:24Звідкіля взагалі пішла от ця ідея про те, що він не ввімкнув якісь кабелі в перехідник?
ну так згідно логіки, маючи рідний кабель з 3по8 на 12vhpwr, а оплавився перехідник, то виходить досить дивна фігня :dontknow:
xIIImaL
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 25.11.2025 15:47 Перепис місцевих власників 5090 в яких "поки ще не поплавило" та усіх небайдужих оголошено відкритим! :laugh:

Уже более полугода на атх2.4 ничего не поплавило и даже намеков на оплавление нет . Да , и карта в разгоне до 2900
kairo
Member

Повідомлення

Як і в багатьох інших випадках, не вистачає інфи. Чому, якщо блок 3.1 АТХ та має рідний 12V-2X6 кабель, використовувався якийсь адаптер і чому він 3/8пін, а не 4. Я до речі, ніде не можу знайти потужність даного адаптеру, таких адаптерів повно на Аліку, але без параметрів. Одне можна точно сказати, треба уникати адаптерів в будь якому випадку))
daesz
Member

Повідомлення

kairo: 26.11.2025 00:37Це інший кабель:
Користувач взяв перехідник від карти, а не кабель від блоку, це ми вже вияснили :D
evenmore
Member

Повідомлення

Ставил сегодня MSI MPG A1250GS PCIE5
На блоке два порта 12vhpwr. Кабели двухсторонние. Т.е. порт на БП такой же как на видеокарте. Ну... производитель уверен в надёжности, получается)
den888
Member

Повідомлення

І відяха взяла 600 ватт через кабелі pcie + слот мамки, які розраховані на максимум 450 вт. Решта на фото :)
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels
den888
якась повна шляпа :
- БЖ має "3х 8пін на 12пін" кабель
- карта в комплекті має "4х 8пін на 12пін" перехідник
0:51
Звідкіля взявся перехідник 3на1? Виходить він навіть не комплектним перехідником користувався :think:
Востаннє редагувалось 26.11.2025 00:56 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Member

Повідомлення

erkins007: 25.11.2025 20:00 У меня в комплекте к квартире шла проводка советская. Если бы я в нее пихнул нагрузку в несколько кВт и погорел бы, был бы виноват я или те кто "в комплекте" под мои потребности не подстроился?
От що ти мелеш? Ну не вмієш ти в аналогії, не вмієш. Хоча, може ти карти НВ прирівнюєш до тіпавой савєцкай квартіри па 3й ул. страітєлєй., дом 25
Тоді все ок :D

Картам і року нема, а їхній перехідник таке саме барахло як 40річна проводка. Якщо той перехідник таке г., то не кладіть в комплект, а на коробці величезними буквами:
ахтунг, can be used only with ATX 3.1 Platimum PSU 1800W. А якщо в новенькій карті в коробці перехідник, значить він ок, і за його, як і карти, працездатність відповідає виробник (зотак чи хто там)

Савєцкі пробки на вході (фарворові такі) - 10А, одноразові. Так що ти впіхнув би 1 раз, а потім бігав шукав, де таку штукенцію дістати. Бо навіть в довбаному совку були запобіжники, прикинь. А якщо ти самовільно поміняв вхідну групу, а про дроти забув, то сам собі буратіно.
den888
Member

Повідомлення

daesz: 26.11.2025 00:54 Hells Angels
den888
якась повна шляпа :
Звідкіля взявся перехідник 3на1? Виходить він навіть не комплектним перехідником користувався :think:
А рідний кабель продав чи пропив. Взагалі + добавити сюди Ryzen 5600х, який, не в образу власникам Ryzen, не в тему для такої відеокарті… може фейк, хтось там писав, що й тему видалили на реддіт…
Чи шо там, купив б/в блок без кабелів, підключив, що знайшов, економив на бутербродах, назбирав на 5090? Я не знаю, повністю згодний, якась шляпа це все
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 26.11.2025 00:54на коробці величезними буквами:
ахтунг, can be used only with ATX 3.1
Помню я удивлялся для кого на пачке пельменей пишут "достать перед приготовлением". А вот оно для кого.
daesz
Member

Повідомлення

den888
мб купив карту з планами змінити платформу пізніше, якщо "4к все вправо" геймінг - то проц там всерівно не дає аж настільки великої різниці, тому якийсь час можна й перебитись на 5600х :dontknow:
den888
Member

Повідомлення

daesz: 26.11.2025 01:05 den888
мб купив карту з планами змінити платформу пізніше, якщо "4к все вправо" геймінг - то проц там всерівно не дає аж настільки великої різниці, тому якийсь час можна й перебитись на 5600х :dontknow:
Та може, але явно щось тут криво зібрано було, на «авось».
dext
Member

Повідомлення

erkins007: 25.11.2025 23:09
dext: 25.11.2025 21:08Але ж у 100% випадків горять не дроти БЖ, і не БЖ, а виключно нові "емейзінг" роз'єми
И в 100% случаях это переходники, а не прямое подключение кабелем 12v2x6 к БП 3.1
І 100 відсотків горить виключно цей роз'єм, знову не дроти, не БЖ, а саме роз'єм, в перехіднику який якщо я не помиляюсь - є комплектним аксесуаром, чи не так?
erkins007
Member

Повідомлення

dext: 26.11.2025 02:24знову не дроти, не БЖ, а саме роз'єм
Удивительное дело, горит место с наибольшим сопротивлением.
Каким удивительным и волшебным является мир, если не учить физику.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Ну если человек тупой и купил 850Вт БП под карту, которой от 1200Ватт БП нужен для стабильной работы, а лучше 1600+, чтобы тихо работал - то кто ему доктор.
БП не вытягивал, напряжение было не 12В, а 11В, после чего карта забирала по кабелю больше ампер, а, так как БП настраивали маркетологи и тупицы то он при 11.3-11.4В не уходил в защиту, а начинал отдавать по кабелю больше ампер. Запускаем аиду64, вкладку сенсоров, потом запускаем стресс тесты процессора и видяхи (можно фурмарк) и будет видно сколько линия 12В проседает, если меньше 11.95 - уже тревожный звонок.
Ну и да, то, что видеокарта не командует БП уйти в защиту, то, что зотак приложил переходник зачем-то, хотя на коробке обязан был написать АТХ 3.1 онли...
Одни вопросы. Надеюсь на 6090 Куртка сделает 2 разъёма и балансировщик по пинам.
evenmore
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 26.11.2025 04:52 850Вт БП под карту, которой от 1200Ватт БП нужен для стабильной работы, а лучше 1600+, чтобы тихо работал
На RM850 5090 работает уже пару месяцев стабильно. И тихо.
Подозреваю, что тише, чем на условном QUBE 1650W.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 26.11.2025 00:54 Hells Angels
den888
якась повна шляпа :
я про це одразу написав, в комплекті до карти йде 4х він вставив адаптер 3на1, що тут мусолити після цього на стільки сторінок?
Востаннє редагувалось 26.11.2025 08:20 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
syavik2001
Member

Повідомлення

Polyaan: 25.11.2025 14:55 Честно, страшно за современный мир, если такие решения начнут использовать в боингах :shuffle: и авто, цивилизация посыплется.
Ведь какие проблемы датчик банальный разместить, не хватает мощности, выкл, если стандарт 3.1 ничего не решает, зачем стандарт?
Даже единичные случаи такого раззвездяйства в гражданском транспорте или авиации думаю никого не попадают.
- Давайте сделаем разъем питания в 2 раза меньше?
- Так ведь греться будет!
- Ну прикрутим датчик температуры тогда
- И что? греться перестанет?
- Нет
- Ну тогда давай!

Отправлено спустя 9 минут 17 секунд:
erkins007: 26.11.2025 03:15
dext: 26.11.2025 02:24знову не дроти, не БЖ, а саме роз'єм
Удивительное дело, горит место с наибольшим сопротивлением.
Каким удивительным и волшебным является мир, если не учить физику.
самый короткий и правильный комент к этой статье! :up:
daesz
Member

Повідомлення

Enjthesilence
на скільки сторінок? я залишив 2 чи 3 повідомлення стосовно цього :lol:
Відповісти