Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Щось в лісі здохло я нарешті таки зібрав Brutal-а :laugh:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Конфіг наступний:
кейс - Brutal V2 1800 з хот-свап pcb, alu plate, case+plate foam;
світчі - Boba U4 V2 65г + Krytox 205g0;
стаби - Gateron Ink V2 Pro;
кейкапи - Mode Anthracite.

Поки все подобається, ніби косяків не виявлено. На фото видно, що кейс не високий, друкувати зручно. Але через малу висоту довелось трохи повозитись з пробілом, щоб був тихеньким. Вцілому звучить досить рівномірно. Вага в зборі 2,350 кг.
Стаби - це просто моє почтеніє - не виникло навіть бажання балансувати жодну скобу, ніякого холі-мода, все супер.
Капи Mode теж без питань, не дарма вони акцентують на своїй якості. Товщину не заміряв, бо, по-перше, в мене досить примітивний штангенциркуль, щоб десяті долі міліметра вираховувати, а по-друге, не бачу в цьому потреби, вона тут нормальна і все) Єдине що мені не вистачило Fn на 1,5u, але то вже таке. А ще гравіювання кирилиці на кольорову гаму Anthracite лягає як рідне.
Налаштування максимально зручне, через online VIA-конфігуратор.
Востаннє редагувалось 24.11.2025 21:55 користувачем Kosdnepr, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Мої вітання :super: виглядає гарно, безпрограшний спокійний крутий стиль :up:

Так стоп, а світчі ж планувались сайленти? Щось змінилось чи я щось неправильно зрозумів?
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif
Все вірно, Boba які просто U4 всі silent, у не-silent версій більше літер у маркуванні - U4T, U4TX і т.д.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr
Зрозумів. Нерідко ці літери після 4 забувають і пишуть боба лінійні боба тактильні бо хлопці неймінг обрали чудовий просто :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

Барбарис: 24.11.2025 20:46 7mindfields
Так у мене світло-фіолетова, майже лавандова, навіть не далеко від рожевого :lol:
Тобто все ще присутній контраст, що є добре. Я ж пройшов шлях самурая, придбавши спочатку декілька темно фіолетових сетів кейкапів, а потім таки придбав темно фіолетовий кейс, щоб переконатися на власному досвіді що воно не метчиться між собою :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

7mindfields, мені б зайшло, бо я люблю фіолетовий :lol: (в мене ротори фіолетові; на новому байку фіолетові ротори та втулки, може ще акценти зроблю, але хочеться до титанових педалей такий же підсиділ, щоб верх - низ пасував :D ).
Але такого фіолетового як хотів не знайшов, тому світлий взяв.
leif
Member

Повідомлення

https://novelkeys.com/collections/front ... h-switches

Виглядає як 100% кешгреб, але все одно FOMO is strong with this one :help: особливо для таких фанів черрі як я :pray:

Ні, я не піддамся на спокусу!! Але не тому, що у мене така потужна сила волі, а тому, що я ще з попередньою ніяк не вирішу :laugh:

Відправлено через 3 години 1 хвилину 7 секунд:
до речі. а сайлент фроузени ваші вже доїхали? цікаво, як вони вам у порівнянні з бобами будуть

Відправлено через 29 хвилин 57 секунд:
leif: 25.11.2025 16:59з попередньою ніяк не вирішу
все. ну, нафіг, не буду магнус купувати, надто вже підозріла дошка навіть з 50% знижкою. хоч і гарна.
нехай краще вже будуть ще гмк капи, з ними точно не прогадаєш :yes:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 25.11.2025 17:29сайлент фроузени ваші вже доїхали? цікаво, як вони вам у порівнянні з бобами будуть
Сьогодні як раз доїхали, заберу на днях. Вони в мене другі в черзі на тест, і скоріш за все буду ставити пружини TX на 60-62 г, бо по характеристикам (та і відгукам 7mindfields) залегкі. Першими хочу спробувати Jerrzi Honey Bean, які в мене вже зараз є і які прям дуже подобаються на рівні затесту, але повноцінно ще не користувався, ну і перезмазати вручну мабуть прийдеться.
На розпродажі також замовив північне сяйво від Cherry. Щось мене потянуло на лінійні)
StTechnik
Member

Повідомлення

Вот читаю… и думаю. :D Дай бог здоровья и долголетия товарищуleif что подтолкнул к выбору Q3HE. Это ж сколько же он мне денег и головной боли сэкономил. Так бы уже ехали комне нескончаемым потоком наборы свичей разных всяких :gigi: и фиг бы я остановился. А так всего несколько наборов кейкапов и все 🙄
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.11.2025 17:53 А так всего несколько наборов кейкапов и все 🙄
Всього лиш два сети по сотці $ :rotate:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik
дякую на доброму слові. а що там, користуєшся таки керамічними капами в повсякденному використанні, чи все ж таки будуть парадно-вихідні?

Відправлено через 54 секунди:
Kosdnepr: 25.11.2025 17:42бо по характеристикам (та і відгукам 7mindfields) залегкі
спробуйте, особисто мені по приколу ця легкість в цьому світчі, може і вам зайде

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
Kosdnepr: 25.11.2025 17:42Jerrzi Honey Bean
а чим цікаві? яка там конструкція знешумлення?

Відправлено через 33 секунди:
Kosdnepr: 25.11.2025 17:42На розпродажі також замовив північне сяйво від Cherry.
і за скільки їх віддавали зі знижкою? бо так то світч недешевий
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 25.11.2025 18:02Всього лиш два сети по сотці $
Ну..... :shuffle:
leif: 25.11.2025 18:06а що там, користуєшся таки керамічними капами в повсякденному використанні, чи все ж таки будуть парадно-вихідні?
Вот только недавно их снял и вернулся на WS Mizu. Керамика конечно бомбическая, очень класные ощущения, но просто в какой то момент надоел черно белый сетап. Есть у меня такое. Буду менять периодически, но Cerakey обязательны в использовании будут. Гравировки они не поддаются, но как показала практика - хрен с ним. Мышечная память решает.
7mindfields
Member

Повідомлення

Барбарис: 25.11.2025 13:02 7mindfields, мені б зайшло, бо я люблю фіолетовий :lol: (в мене ротори фіолетові; на новому байку фіолетові ротори та втулки, може ще акценти зроблю, але хочеться до титанових педалей такий же підсиділ, щоб верх - низ пасував :D ).
Але такого фіолетового як хотів не знайшов, тому світлий взяв.
Є градієнтний фіолетовий coiled кабель від epomaker, два фіолетових б/в сети кейкапів (gmk skeletor клони і akko periwinkle very peri , akko v3 purple два сети, можливо цікаво буде
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm: 25.11.2025 18:02Всього лиш два сети по сотці $
И вообще то... три :D
Есть четвертый с алишечки, но он не дорогой )
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.11.2025 18:36 И вообще то... три :D
Ну, це щонайменше 10 сетів свічів :rotate:
StTechnik
Member

Повідомлення

feniks_tm
Тут немного по другому. Свичи - это звук и тактильные ощущения. Их нельзя спрогнозировать заранее. Можно и 20 сетов набрать и не достигнуть дзена. А потом ты на 38 сете понимаешь - вот они родимые. Прям эндгейм. И возникает вопрос - чо делать с теми 37мью? Да, есть тестовые наборы, есть примерные вектора куда смотреть - это понятно. Но представь. Ты такой выбрал, остановился. И через месяц - нет блин - чето не то. Давай вот это попробуем еще.
Кейкапы ты видишь сразу и почти сразу все понятно. Мне даже вот тот недорогой с алишки зашел. Он по качеству норм если закрыть глаза на косяки с некоторыми надписями.
feniks_tm
Member

Повідомлення

StTechnik: 25.11.2025 18:43 И возникает вопрос - чо делать с теми 37мью?
Те саме, що і з капами, що не сподобались. Або продавати, або змиритись і залишити "в колекції" :rotate:
leif
Member

Повідомлення

тут питання в тому, що стоїть на меті:
- пошук клавіатури, яка просто підходить найбільше саме тобі (включно з капами, стабами та світчами), влаштує по всіх бажаних запитах і т.д -- це одна історія
- клавіатури як хоббі -- це зовсім інша історія з іншим ставленням до процесу, його результатів і його вартості :gigi:

якщо у самурая немає цілі, а є тільки шлях, то все решта то вже дрібниці. війна :censoured: ня, головне маневри B-)
Барбарис
Member

Повідомлення

7mindfields, кабель уже давно є, як і пара фіолетових сетів. Але поки я fbb поставлю.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 25.11.2025 18:06а чим цікаві? яка там конструкція знешумлення?
Світч дуже щільно зібраний. Знешумлення стандартне, демпфер вздовж stem rail, але він не дуже сильно виступає і має металевий стержень всередині:
спойлер
Зображення
Тому по відчуттям світч досить наближений до звичайних, але це повноцінний сайлент, злегка thocky. Ось таке перше враження)
leif: 25.11.2025 18:06і за скільки їх віддавали зі знижкою? бо так то світч недешевий
спойлер
Зображення
Відправлено через 3 хвилини 15 секунд:
leif: 25.11.2025 17:29нехай краще вже будуть ще гмк капи, з ними точно не прогадаєш
Мені ось ці дуже подобаються: https://ilumkb.com/products/gmk-stargaze, були б з pbt - взяв би.

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
7mindfields
Барбарис
В цій кольоровій гамі зараз покер за пів ціни: https://mech.land/products/ws-poker-in-stock
Відповісти