Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ну і промоутерів Самсунга як правило найбільше :)

Не знаю, можу припустити що офіційні для України S90D йдуть в WOLED версії навіть у 65 діагоналі. Або якась лажа була з налаштуваннями. В C5 суттєво підняли яскравість і охват кольорів проти минулорічного C4, це видно і по графікам в rtings і по реальних порівнянням, тому C5 уже йде паритетом з S90F, який не дуже сильно відійшов від S90D QD-OLED. На затравку порівняння від калібровщика:
спойлер
walkman3000
Member

Повідомлення

Ortyomko: 24.11.2025 19:33Щось телевізори самсунг без DV не дуже дешевші за ЛГ з ним. Це економія не для споживачів, а для самсунга.
qdoled дорожчий у виробництві
Ortyomko
Member

Повідомлення

walkman3000: 25.11.2025 03:49
Ortyomko: 24.11.2025 19:33Щось телевізори самсунг без DV не дуже дешевші за ЛГ з ним. Це економія не для споживачів, а для самсунга.
qdoled дорожчий у виробництві
Він краще?

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Nutbar: 24.11.2025 23:37 І вцілому найбільш поширені роздачі просто хдр, на другому місці гібрид і найменш поширені це чисто DV. Щось ви собі придумали таке з пошуками, все всюду є, на поверхні.
Я чогось думав що HDR10+ це щось краще за звичайний HDR. Бо DV кращий.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko
В теории, конечно, DV лучше. Но пишут и вот так:
Dolby Vision является самым совершенным форматом среди HDR-контента по техническим параметрам. Однако разницу между разработкой Dolby и HDR10/HDR10+ на глаз уловить бывает сложно. Не забывайте, что насыщенность и цветопередача также зависят от матрицы экрана, поэтому даже одинаковые фильмы с единым форматом HDR могут визуально выглядеть по-разному на разных ТВ.

Отправлено спустя 50 минут 14 секунд:
А вообще интересно, на практике реально DV лучше, чем HDR10+ - насколько целесообразно гоняться, фанатеть и т.д. от DV - владельцы телевизоров за 1500-2000-2500 долларов подскажите, чисто для себя интересно, а то только и слышу за DV, к примеру от того же Технозон, я имею ввиду, что поддерживает, что не поддерживает. И насколько практически для пользователя целесообразна борьба выбора HDR10+ vs DV на телевизорах 400-1000 долларов? Или это только удел телевизоров за несколько тысяч баксов?
Ortyomko
Member

Повідомлення

Avenger80: 25.11.2025 09:13 Ortyomko
В теории, конечно, DV лучше. Но пишут и вот так:
Dolby Vision является самым совершенным форматом среди HDR-контента по техническим параметрам. Однако разницу между разработкой Dolby и HDR10/HDR10+ на глаз уловить бывает сложно. Не забывайте, что насыщенность и цветопередача также зависят от матрицы экрана, поэтому даже одинаковые фильмы с единым форматом HDR могут визуально выглядеть по-разному на разных ТВ.

Отправлено спустя 50 минут 14 секунд:
А вообще интересно, на практике реально DV лучше, чем HDR10+ - насколько целесообразно гоняться, фанатеть и т.д. от DV - владельцы телевизоров за 1500-2000-2500 долларов подскажите, чисто для себя интересно, а то только и слышу за DV, к примеру от того же Технозон, я имею ввиду, что поддерживает, что не поддерживает. И насколько практически для пользователя целесообразна борьба выбора HDR10+ vs DV на телевизорах 400-1000 долларов? Или это только удел телевизоров за несколько тысяч баксов?
А я казав не про HDR10+, а про звичайний HDR. Тут просто кажуть що контент здебільшого поєднує DV+HDR, але це значить що я на LG отримую більш якісну картинку, бо на самсунгу у цей же час буде звичайний HDR. А для HDR10+ це треба шукати щось окремо.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 10:26А я казав не про HDR10+, а про звичайний HDR. Тут просто кажуть що контент здебільшого поєднує DV+HDR, але це значить що я на LG отримую більш якісну картинку, бо на самсунгу у цей же час буде звичайний HDR. А для HDR10+ це треба шукати щось окремо.
Дело в том, что в фильмах в раздачах, когда пишут, что HDR, на самом деле это может быть и HDR и HDR10+ (три фильма запустил с пометкой HDR, а приставка вверху написала на двух фильмах HDR10+ и только на одном чисто HDR). Кстати, есть раздачи, но редко, где чисто DV и телевизор (Самсунг) и приставка - не видят, что это HDR - не переключаются.
Filabatya
Member

Повідомлення

Gold_Star
Теж здивувався що всі 3 90ф моделі 55 65 77 з літерою е замість ф всі волед, знов свій ексінос нам пхають( сіряк виходить на 50% дешевше тай на квантових точках :shuffle:
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 10:26бо на самсунгу у цей же час буде звичайний HDR
Даже самый дешёвый Самсунг поддерживает HDR10+, но вот в чём вопрос - а картинка физически вытянет всю теоретическую мощь HDR10+ на телевизоре за 400-500 баксов при яркости 300нит? :gigi: И поэтому я и задавал вопрос о телевизорах за овер 1500-2000-2500 баксов. Есть ли там разница HDR10+ vs DV - что лучше и почему все прям гоняются за DV так или уделяют повышенное внимание?
Ortyomko
Member

Повідомлення

Avenger80: 25.11.2025 10:53
Ortyomko: 25.11.2025 10:26бо на самсунгу у цей же час буде звичайний HDR
Даже самый дешёвый Самсунг поддерживает HDR10+, но вот в чём вопрос - а картинка физически вытянет всю теоретическую мощь HDR10+ на телевизоре за 400-500 баксов при яркости 300нит? :gigi: И поэтому я и задавал вопрос о телевизорах за овер 1500-2000-2500 баксов. Есть ли там разница HDR10+ vs DV - что лучше и почему все прям гоняются за DV так или уделяют повышенное внимание?
для мене це здебільшого модливість не паритись, і отримати максимум що можна зі свого обладнання, тож якщо є можливість, дивлюсь на DV, або хоча б HDR.
Виходить, що беручи самсунг я сам себе наказую обрізаючи частину контента, і це самсунг декларує типу як економію на ліцензії, але по факту це їх додатковий прибуток, не платити за ці ліцезнії, і обмежувати мене.
Якось воно некрасиво виходить, тож на майбутнє буду мати це на увазі, обираючи майбутній телевізор (раніше цього навіть не знав).
Щодо реальної відмінності HDR10+ і DV, майже впевнений, що вона мінімальна і не факт що її хтось помітить.
Avenger80
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 10:57Виходить, що беручи самсунг я сам себе наказую обрізаючи частину контента, і це самсунг декларує типу як економію на ліцензії, але по факту це їх додатковий прибуток, не платити за ці ліцезнії, і обмежувати мене.
Якось воно некрасиво виходить, тож на майбутнє буду мати це на увазі, обираючи майбутній телевізор (раніше цього навіть не знав).
Да, это так. Какие-то войны конкурентов в плане технологий.
Вот так написал ИИ:
На телевизорах Samsung нет поддержки Dolby Vision (DV), потому что Samsung продвигает свою альтернативу,
HDR10+, и не хочет платить лицензионные отчисления за использование технологии Dolby. Samsung предпочитает использовать собственную технологию, которую поддерживает большинство стриминговых сервисов, а также многие производители телевизоров и устройств для создания контента.

https://www.reddit.com/r/hometheater/co ... ing/?tl=ru
Avenger80
Member

Повідомлення

Васильович
Ну и в чём тут неправда или неточность?
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 10:26Тут просто кажуть що контент здебільшого поєднує DV+HDR
Там усюди HDR10, не всі дивляться роздачі на лижах через флешку :rolleyes:
Васильович
Member

Повідомлення

Avenger80: 25.11.2025 11:47Ну и в чём тут неправда или неточность?
Суть в іншому: цитування ШІ - це неповага до співрозмовників, бо замість власної думки чи посилань на першоджерело, ти копіюєш згенерований текст, який, в свою чергу, занадто часто містить неточності та помилки. Особливо, в плані технічних відомостей.
І я знаю, про що кажу, бо по роботі стикаюся з даним явищем кожного божого дня.

Я ще раніше (в темі вибору роутера) помітив, що ти зловживаєш цитуванням ШІ, тому - так, я хочу донести тобі, що це поганий тон.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 25.11.2025 13:38
Ortyomko: 25.11.2025 10:26Тут просто кажуть що контент здебільшого поєднує DV+HDR
Там усюди HDR10, не всі дивляться роздачі на лижах через флешку :rolleyes:
буквально пару постів назад на моєму прикладі був звичайний HDR.
Я не через флешку дивлюсь, а через NAS. Хочеться, якщо вже купив такий телевізор, то і отримувати від нього максимум якості, яку стрімінгові сервіси не дають, нажаль.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 15:02 Хочеться, якщо вже купив такий телевізор, то і отримувати від нього максимум якості
Різниці в якості між HDR10 та DV немає, принаймні на телевізорах з ціною більше кілобакса
Ortyomko: 25.11.2025 15:02буквально пару постів назад на моєму прикладі був звичайний HDR
Поняття "звичайний HDR" не існує, не обманюйте себе і не забивайте собі голову
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 25.11.2025 15:12 Поняття "звичайний HDR" не існує, не обманюйте себе і не забивайте собі голову
ну, керуючись відкритими даними нарив отаке
спойлер
Різниця між HDR10 та HDR10+ полягає в тому, що HDR10+ використовує динамічні метадані, а HDR10 – статичні. Це означає, що HDR10+ може адаптувати яскравість та колір для кожної сцени окремо, тоді як у HDR10 ці налаштування застосовуються до всього контенту. Таким чином, HDR10+ забезпечує кращу якість зображення з більш збалансованою яскравістю та насиченістю кольорів.
звучить, наче все-таки є різниця
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko
Перекладу вам на людський як власник самсунга - є в меню зображення така собі "прикрашайка", яка всього лише додає динамічний контраст на хайлайтах, і в самсунгу це подають як цілу окрему технологію, а в якості стандарту, в якому би ви випадково скачали фільм, її просто не існує
Nutbar
Member

Повідомлення

Ortyomko: 25.11.2025 10:26 А я казав не про HDR10+, а про звичайний HDR. Тут просто кажуть що контент здебільшого поєднує DV+HDR, але це значить що я на LG отримую більш якісну картинку, бо на самсунгу у цей же час буде звичайний HDR. А для HDR10+ це треба шукати щось окремо.
Картинка там не більш якісна. Якщо телевізор здатен показати весь діапазон конкретного фільму в HDR10, то в DV форматі він виведе ідентичну картинку. Тому я й написав, що S90F підтримка DV не дуже то й потрібна. Чи краще було б якби вона була? - звісно. Але це точно не те, що має зупиняти від покупки. В дешевших телевізорах підтримка DV дійсно дає дуже багато, і тут у самсунга є аналог у вигляді HDR10+, про який ви написали. Та ми обговорюємо конкретний телевізор, тому на це не варто зважати.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 25.11.2025 15:50 Ortyomko
Перекладу вам на людський як власник самсунга - є в меню зображення така собі "прикрашайка", яка всього лише додає динамічний контраст на хайлайтах, і в самсунгу це подають як цілу окрему технологію, а в якості стандарту, в якому би ви випадково скачали фільм, її просто не існує
оце вже набагато зрозуміліше, дякую :up:
Відповісти