Seasonic готує кіловатний блок живлення лінійки Prime Fanless TX із пасивним охолодженням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

doc-oc: 23.11.2025 16:43Сейчас ещё в основном ПК стоит их Focus Plus Gold на 850W на него ещё два года гарантии есть!
В мене в другому пк стоїть такий же на 550, куплений б/в з ойропи , надиво все ок.

Шкода що Сісо грішить дроселями, раніше такого не було.
Доречі чудові відгуки про бж Корсар. Не дивлячись на те,що вони на базі не такого іменитого ЦВТ, але вилизані до ідеалу і рахуються одними з самих без проблемних. Негативних відгуків дуже мало, або взагалі нема.
daesz
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.11.2025 11:10Не можу вигадати причин занижувати результати.
Буває ж ось так,
платина
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
та
голда
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Навіщо корсар поклав сфх-л модель в голду, коли у неї заміри кращі, ніж у сфх платини? Біс його зна :D
Afit
Member

Повідомлення

Ця серія наприклад для студій звукозапису. В місцях де не припустимий навіть мінімальний шум. Ну і для збоченців, які просто так хочуть пасив :yes: Ну а що? Тут же любителів наприклад мініатюрних збірок, за ради мініатюрного вигляду, а не активного переміщення пристрою теж вистачає :yes: Так що я розумію всіх)) Я наприклад чекаю термосіфон від Noctua, хоча він мені абсолютно нічого не дасть, в порівнянні можливо навіть с повітрям. Але ж цяця :gigi:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Afit: 23.11.2025 20:32Ця серія наприклад для студій звукозапису.
Не божеволіє там так ніхто щоб звертати увагу на шум компа. А якщо і є такі, які шумлять кімнату до такого, щоб слухати власне серцебиття - вони явно ящик за стінку винесуть
Ektalion
Member

Повідомлення

alexeygalas: 23.11.2025 21:28 Не божеволіє там так ніхто щоб звертати увагу на шум компа. А якщо і є такі, які шумлять кімнату до такого, щоб слухати власне серцебиття - вони явно ящик за стінку винесуть
Це й як божеволіють, в мене знайомий аудіофіл повністю пасивний БЖ на 500 вт ще 12 років тому мав.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ektalion: 23.11.2025 21:59знайомий аудіофіл
Сподіваюсь з удавами і дерев'яними підставками під них? )
avuremybe
Member

Повідомлення

Afit: 23.11.2025 20:32Ця серія наприклад для студій звукозапису
Щас би в кімнату, де проводиться запис, занести системник :rolleyes:
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Поставить вентилятор на 700 оборотов почему-то нельзя было. Странно.

Отправлено спустя 55 секунд:
Afit: 23.11.2025 20:32 Ця серія наприклад для студій звукозапису. В місцях де не припустимий навіть мінімальний шум. Ну і для збоченців, які просто так хочуть пасив :yes: Ну а що? Тут же любителів наприклад мініатюрних збірок, за ради мініатюрного вигляду, а не активного переміщення пристрою теж вистачає :yes: Так що я розумію всіх)) Я наприклад чекаю термосіфон від Noctua, хоча він мені абсолютно нічого не дасть, в порівнянні можливо навіть с повітрям. Але ж цяця :gigi:
В такой комнате вообще нет ничего кроме микрофона
daesz
Member

Повідомлення

Afit: 23.11.2025 20:32Ця серія наприклад для студій звукозапису.
спойлер
18:40 наповнення кімнати
18:42 системники
В проф студіях - це просто кімната оббита яєчними лотками акустичними панелями (в якій навіть табуретка не завжди є) та віконцем до звукорежисера і все обладнання знаходиться якраз таки "по ту сторону" віконця (ну от як у геймер нексуса за дверима, тільки в них без віконця :D ).
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

Ну, припустимо, він дійсно потягне 600-700 Вт без перегріву. 50-70 Вт своїх теплових втрат він якось розсіє. А що далі робити з 600 Вт тепла? Їх без вентилів точно не розсієш.
daesz
Member

Повідомлення

Ray2000gt
там менше буде свого тепла при 600-700 вт, але якщо умовно система споживає 600-700 - то це все тепло всерівно залишається всередині системника, хіба що це відкритий стенд (?), ну або це БЖ для streacom sg10 :gigi:
kairo
Member

Повідомлення

Добре, маємо пасивний кіловатний БЖ. Мало того, що тих 50-80 Вт теплових втрат треба якось вивести з корпусу, ну ок, хай буде опен бенч. Але ж усі інші комплектуючі, які споживають таку потужність також якось треба охолоджувати. Я щось не бачив в природі 5090 із пасивним охолодженням. Імхо, чисто маркетингова фішка.
waryag
Member

Повідомлення

SergN: 23.11.2025 16:44Зараз виділитися на фоні того списку "будь-яких нормальних" - ще та задача для маркетологів. А тут можна скористатися певною славою своєї історичної лінійки, ось і спробували. Бо дійсно фанлесс-рішення якщо і цікаві (були б), то десь для умовно 400Вт рішень, але точно не для кВт.
Так кожен другий (якщо не двоє з трьох) бере БЖ з подвійним запасом :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
Ektalion: 23.11.2025 21:59Це й як божеволіють, в мене знайомий аудіофіл повністю пасивний БЖ на 500 вт ще 12 років тому мав.
Так аудіофілія це про таргани в голові і зайві гроші :gigi:
А студії звукозапису - про якість звуку.
Phos4
Member

Повідомлення

kairo
А хіба в бж є елементи які виділяють стільки тепла як графічний чіп 5090?
kairo
Member

Повідомлення

Phos4: 24.11.2025 14:36 kairo
А хіба в бж є елементи які виділяють стільки тепла як графічний чіп 5090?
Сам БЖ буде виділяти 50-80 Вт телпа в залежності від навантаження. А що він буде живити на кіловат в ПК і як те обладнання буде охолоджуватись?
Melofon
Member

Повідомлення

Давно пора, если у других производителей уже давно есть то странно что до сих пор сисоник тормозит в этом плане, нужно давно уже выпустить фанлесс бп на самой современной безмостовой схеме чисто на транзисторах (когда на входе вместо диодных мостов транзисторные сборки которые вместе с PFC работают в тандеме) и можно ещё и на GaN транзисторах чтобы увеличить КПД например если их использовать в PFC отделе или в главном полномостовом преобразователе , и ещё важно чтобы все транзисторы и конденсаторы были с огромным запасом и чтобы все гребщиеся элементы были с пассивным охладом с хорошими радиаторами и/или которые передают часть тепла на корпус который тоже имеет ребра и сделан из алюминия, и вот тогда это будет крутой фанлесс БП ! :lick: но там и цена будет не маленькой!

Отправлено спустя 3 минуты 10 секунд:
kairo: 24.11.2025 05:23 Добре, маємо пасивний кіловатний БЖ. Мало того, що тих 50-80 Вт теплових втрат треба якось вивести з корпусу, ну ок, хай буде опен бенч. Але ж усі інші комплектуючі, які споживають таку потужність також якось треба охолоджувати. Я щось не бачив в природі 5090 із пасивним охолодженням. Імхо, чисто маркетингова фішка.
Ну так чем это мешает сделать пассивный БП?, если видяха активная то пассивный бп только улучшает звуковой фон от компа не добавляя от себя ни децибела!!! И это не маркетинг когда твой бп не издает шума даже когда видеокарта как-то там шумит!
kairo
Member

Повідомлення

Melofon: 24.11.2025 16:27бп только улучшает звуковой фон от компа не добавляя от себя ни децибела!!!
Почути вентилі якісного БЖ під кіловатним навантаженням 5090 та умовного 14900кс просто неможливо. Для подібних сценаріїв давно існують гібридні БЖ. Не кажучи вже про те, що подібний пасивний блок розрахований на те, що корпусні кульки будуть видувати його тепло з корпусу.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

А що, противникам fanless не дозволяють купувати лінійки, де штатно є крутилятор? Свою нішеву аудиторію він знайде.
Scoffer
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 24.11.2025 17:05Свою нішеву аудиторію він знайде.
Справа в тому, що ні. Навіть на 50% своєї потужності він виділятиме тепла достатньо щоб закипіти. Його все одно треба продувати хоча б корпусним.
Нормальний безвентиляторний бж має мати конструкцію що дозволяє гарні пасивні протоки для повітря. Щось накшталт такої:
спойлер
Зображення
І це всього-навсього на 350Ват, а не на кіловат як у сабжа з мікропендюркою замість радіатора всередині.
dead_rat
Member

Повідомлення

Що ви накинулися?

Це статусний продукт, щоб показати можливості компанії. Звичайно, що зоб тримати ПК повністю тихим під кіловатним навантаженням, це треба кастомну водянку з виводом радіатору і помпи в інше приміщення. Хоча я вірю, що знайдеться хтось, хто таки осилить це зробити як раз для статуса :super:
Відповісти