Dell пропонує ноутбук Pro Max 18 Plus із підтримкою до 256 ГБ оперативної пам’яті CAMM2

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Dell пропонує ноутбук Pro Max 18 Plus із підтримкою до 256 ГБ оперативної пам’яті CAMM2

Ого, вони бувають подвійні. Потужно
спойлер
Зображення
inquisition
Member

Повідомлення

Не хватает AI TOP в названии. Уволить маркетолухов.
alexeygalas
Member

Повідомлення

inquisition: 24.11.2025 13:33Не хватает AI TOP в названии. Уволить маркетолухов.
Вивчіть питання. Вони там не просто так - це розрізнення по класу робочої станції та її комплектації

Все дуже просто читається
спойлер
Screenshot 2025-11-24 at 13.38.23.png
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

1/ а з якої причини Sodimm 2х64 Гбайт не може бути?
2/ 256 Гбайт на 1 планку це десь 3-4 тисячі у.е. Вони й раніше по 2500 були, а зараз взагалі
alexeygalas
Member

Повідомлення

ronemun
So-dimm поки що 48 максимальні. 64 тільки тільки udimm з'явились і іх дефіцит. Ну і so-dimm би максимум 5600 були би.
Earanak
Member

Повідомлення

alexeygalas
Уже пол года как в продаже и наличии у нас продают 64GB SODIMM - CT64G56C46S5. Да, выбора нету.
daesz
Member

Повідомлення

Назва топ - Pro Max Plus, ще б AI Super Ti Ultra додали :facepalm:
big_bang
Member

Повідомлення

daesz: 25.11.2025 09:04 Назва топ - Pro Max Plus, ще б AI Super Ti Ultra додали :facepalm:
RTX забули
Alligator
Member

Повідомлення

Конфігурація з 256 гігабайтами оперативної пам’яті має зацікавити, наприклад, тих, хто працює з великими ШІ-моделями.
Переносна робоча станція у форматі ноутбуку? Це як у фільмах заживити від генератору та їздити у бусику по районі? Бо я не можу придумати жодного предлогу чому це має бути зручніше звичайного серверу. :spy:
inquisition
Member

Повідомлення

alexeygalas: 24.11.2025 13:36
inquisition: 24.11.2025 13:33Не хватает AI TOP в названии. Уволить маркетолухов.
Вивчіть питання. Вони там не просто так - це розрізнення по класу робочої станції та її комплектації

Все дуже просто читається
спойлер
Screenshot 2025-11-24 at 13.38.23.png
Приходьте на каву/какао/пуер роздуплитися. Назва "тупіша за відро с крабами", там ще є преміум, не вистачає ультри, аи, топ і платінум едішн. Тому маркетолухи недопрацювали суттєво.
alexeygalas
Member

Повідомлення

inquisition: 25.11.2025 11:45Назва "тупіша за відро с крабами", там ще є преміум, не вистачає ультри, аи, топ і платінум едішн.
Якщо вам важко зрозуміти цю доволі просту схему позначення моделі та класу продукту - ну я тут безсилий. Може ви з тих, хто досі не розуміє нумерації процесорів Intel та AMD? ))
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Alligator: 25.11.2025 09:54Переносна робоча станція у форматі ноутбуку?
хочуть здатись крутими :lol:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Alligator: 25.11.2025 09:54Переносна робоча станція у форматі ноутбуку? Це як у фільмах заживити від генератору та їздити у бусику по районі?
Іронічно, але даний клас товстих ультимативних робочих станцій в сучасних моделях Dell/Lenovo живляться від USB-C Power Delievery 3.1, завдяки розширеному діапазону напруг. І жеруть вони набагато менше ніж ви собі уявили. Це не ігровий лептоп, там відео адаптер має значно нижчий TGP на відміну від ігрових моделей.

Ну і власне в мобільності вся суть. Клавіатура, трекпед, дисплей, звук все з собою в одному рюкзаку

Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Earanak
Прогавив, буду знати.

Відправлено через 6 хвилин 43 секунди:
ronemun: 24.11.2025 19:221/ а з якої причини Sodimm 2х64 Гбайт не може бути?
Є Lenovo ThinkPad P16 із 4 SO-DIMM слотами.
Alligator
Member

Повідомлення

alexeygalas: 25.11.2025 15:07Іронічно, але даний клас товстих ультимативних робочих станцій в сучасних моделях Dell/Lenovo живляться від USB-C Power Delievery 3.1, завдяки розширеному діапазону напруг. І жеруть вони набагато менше ніж ви собі уявили. Це не ігровий лептоп, там відео адаптер має значно нижчий TGP на відміну від ігрових моделей.
Не можу уявити. Бо жре воно 280 W від USB-C, з людським блоком живлення 330.
У режимі очікування пристрій може споживати від 6 Вт до 32 Вт, стільки ж жере ультрабук сінкпад у Дота 2.
175 W Nvidia Pro RTX 5000, це рівень ноутів з RTX 5090 на гарному охолоджені, бо у ігрових моделях взагалі зарізають до 150-165 Ват.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Alligator
https://psref.lenovo.com/Product/ThinkP ... 3?tab=spec
Lenovo DC роз*єму немає в принципі. Зарядка USB C 180W PD3.1 36V 5A
RTX PRO там здається має ліміт до 100W (95-99)

2.5KG і маєте з собою хоч і мобільну але 5090 на 24гб, до 256 гб рам, 24 ядерний процессор. І все це в форматі лептопу, з яким можна переїдити з місця на місце хоч щотижня )

Сабж то 18", там вже не так мобільно як 16". Але я до того, що даний клас має право на життя і користується попитом, хоч і коштує не мало. В моїй роботі такої потужності не потрібно, тому я - не цільова аудиторія таких девайсів.
Мене би Dell PRO 16 Premium цілком би влаштував. Але Thinkpad P1 значно дешевший і дає те ж саме )
Відповісти