В розмові про наболівше прозвучало "тю, візьми оно спробуй, все одно стоїть без діла". Хто я такий щоб відмовитися від пропозиції
Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Z440_User
Member
Знайомий той літакала малому в електромашинку купив за щось біля 9тис. грн в магазині під кінець вуличного сезону. Із наявності в фізичному магазині.
В розмові про наболівше прозвучало "тю, візьми оно спробуй, все одно стоїть без діла". Хто я такий щоб відмовитися від пропозиції
-
1985god
Member
Z440_User: ↑ 23.11.2025 00:26 Знайомий той літакала малому в електромашинку купив за щось біля 9тис. грн в магазині під кінець вуличного сезону. Із наявності в фізичному магазині.
В розмові про наболівше прозвучало "тю, візьми оно спробуй, все одно стоїть без діла". Хто я такий щоб відмовитися від пропозиції![]()
Тоді як кажуть у Львові йой най буде
-
Hotspur
Member
самий дешевий акум що я бачивZ440_User: ↑ 23.11.2025 00:26Знайомий той літакала малому в електромашинку купив за щось біля 9тис. грн в магазині під кінець вуличного сезону. Із наявності в фізичному магазині.
-
Z440_User
Member
не знаю, я не вивчав питання.
Тест з ДБЖ наче як успішний, автоматом стартанув після розрядки до 10,5В і переходу ДБЖ в стан "ждуна мережі", струм заряду виставив 20А згідно напису на АКБ, зарядка до відключення зарядного блоку в ДБЖ була 5годин для 100А*г. Відключення зарядки 13,90В на клемах АКБ, потім періодичний "пінг" чи треба ще заряджати.
На вихідних був графік 4/4, то після повного заряду силами ДБЖ ця сотка легко проходить цей цикл при навантажнні в межах 167-332Вт по показометру ДБЖ (2 сегменти з шагом 166,6666...Вт). Працює двоконтурний котел+холодильник (digital invertor аж 272кВт*г*рік)+деяке LED світло по хаті+TV. Після подачі світла, ДБЖ зарядне вимикає через 2,5-3 години по досягненню 13,9В на клемах АКБ.
Коротше, приймайте в ряди LiFePO4, буду тепер визначатися із шляхом, чи готовий 200А*г, чи самозбір на 280-314А*г.
По самозбору вияснив що котуються комірки EVE Grade A.
По BMS платі поки є розуміння що потрібна з активним балансиром, порогом відключення на 10,0В чи нижче (для автостарту з 10,5В ждуна ДБЖ), струмом заряду 30А+ (ДБЖ максимально може 30А, + потрібен для можливості використання альтернативної швидкої зарядки при зовсім коротких включеннях), можливість отримання інформації про стан АКБ якимось способом (суто локально, в межах будинку, дротове, чи бездротове - байдуже). Вияснив що BMS котуються JK.
Коротше, тепер треба глибше повивчати що і де купувати...
Востаннє редагувалось 24.11.2025 09:59 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Z440_User: ↑ 24.11.2025 09:45 Коротше, приймайте в ряди LiFePO4, буду тепер визначатися ыз шляхом, чи готовий 200А*г, чи самозбір на 280-314А*г.
Тільки там момент, 13,9 постійно тримати на ліфері ніби як не ок. В мене то BMS відсікає, а в готових акумах хто зна
-
Z440_User
Member
Геральт, ну там і немає постійних 13,9В, він дійшов до 13,91В, реле вимкнуло зарядку, раз на 2хв (чи щось біля того) йде "пінг" стану АКБ, якщо на АКБ 13,9В - нічого не відбувається, якщо впало - підзарядка до 13,91В і відключення зарядки. Тестував ткнувши амперметр між клемою та АКБ коли ДБЖ його зарядив. У мене тестер на 20А максимум впродовж 20сек, то коли ДБЖ вимикає зарядку - струму майже немає, там мА тече, "пінг" теж не високий, менше А (або дуже короткий і тестер його нормально зафіксувати не може).
-
Геральт
Member
Z440_User
Сама БМС також жере навіть в простої. І ДБЖ буде намагатись підтримувати ті 13,9 весь час. В мене навіть з обмеженням 13,6 на батарею періодично "доливає" (по звуку чую)
Сама БМС також жере навіть в простої. І ДБЖ буде намагатись підтримувати ті 13,9 весь час. В мене навіть з обмеженням 13,6 на батарею періодично "доливає" (по звуку чую)
-
MSiAventador
Member
- спойлер
-
Hotspur
Member
ахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахZ440_User: ↑ 24.11.2025 09:45Коротше, приймайте в ряди LiFePO4
-
yan1x
Member
Господа, товарищ купил инвертор Anern SCI-EVO-6200 и АКБ HinaESS by Luxpower POWERGEM 51,2V/100AH , не знаете как их подружить? Подключили кабель комплектный от акб в 485 порт и в инвертор 485. Выбирали режимы Lil l, Lil p на инверторе, пробовали dip поднимать первый. Но ничего, хотелось бы видеть проценты акб, да и чтобы bms общалась.
-
Z440_User
Member
Hotspur, а шо такоє, роман із свинцевими АКБ був чудовий, але не довгий. З липня 2023року. І все було чудово і графіки були жорсткіші, але місяць назад якось воно різко все деградувати почало. Ну якби ото і поліз читати відповідну гілку форуму та задавати питання 
-
DDt
Member
ну два года это, имхо, выносливый ещё свинец попался, считай повезлоZ440_User: ↑ 24.11.2025 14:54 Hotspur, а шо такоє, роман із свинцевими АКБ був чудовий, але не довгий. З липня 2023року. І все було чудово і графіки були жорсткіші, але місяць назад якось воно різко все деградувати почало. Ну якби ото і поліз читати відповідну гілку форуму та задавати питання![]()
ну или сильно бережно обращался
-
Hotspur
Member
ти їх не купиш ніколиZ440_User: ↑ 24.11.2025 09:45По самозбору вияснив що котуються комірки EVE Grade A.
Відправлено через 33 секунди:
такZ440_User: ↑ 24.11.2025 09:45Вияснив що BMS котуються JK.
-
Z440_User
Member
DDt, ДБЖ Елекс Кулон Q-1000v4. Підключив АКБ, виставив 20А, врізав в систему живлення будинку, увімкнув та забув де він знаходиться. Ну ок, ходив перемикав АВР зі стаба 7кВт на ДБЖ 1кВт коли зникало світло, або коли уходили з хати. Графіки та вимкнення були значно жорсткіші за сьогоднішний.
АКБ стартерні дніпровські Веста Inter Sport 100А*г (2шт в паралель).
АКБ стартерні дніпровські Веста Inter Sport 100А*г (2шт в паралель).
-
Hotspur
Member
це треба думати ДО купівліyan1x: ↑ 24.11.2025 14:19Господа, товарищ купил инвертор Anern SCI-EVO-6200 и АКБ HinaESS by Luxpower POWERGEM 51,2V/100AH , не знаете как их подружить? Подключили кабель комплектный от акб в 485 порт и в инвертор 485. Выбирали режимы Lil l, Lil p на инверторе, пробовали dip поднимать первый. Но ничего, хотелось бы видеть проценты акб, да и чтобы bms общалась.
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
я тобі казав а ти зі мною сперечався. фізику нікому обманути не вдалось . Навіть Li ion станції які накупили восени 2022 вже почали виходити з ладу по циклам акумуляторів а в Li ion циклів разів в 5 більше ніж в свинцюZ440_User: ↑ 24.11.2025 14:54Hotspur, а шо такоє, роман із свинцевими АКБ був чудовий, але не довгий. З липня 2023року. І все було чудово і графіки були жорсткіші, але місяць назад якось воно різко все деградувати почало. Ну якби ото і поліз читати відповідну гілку форуму та задавати питання
-
Z440_User
Member
В чому підстава? Ну окрім їх вартості... Та є ж Rept та інші на тому ж NKON'і, та і на OLX є ті хто вже натягав комірок та збирає АКБ на замовлення...Hotspur: ↑ 24.11.2025 15:32ти їх не купиш ніколиZ440_User: ↑ 24.11.2025 09:45По самозбору вияснив що котуються комірки EVE Grade A.
-
Hotspur
Member
це везіння 1 на 10 000DDt: ↑ 24.11.2025 15:12ну два года это, имхо, выносливый ещё свинец попался, считай повезло
ну или сильно бережно обращался
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
в тебе є людина в Китаї щоб прийшла відкрила ящик, подивилась тести завода (дають на кожен ящик А грейд) і купила 100-200 ячейок ? Немає ? Значить А грейд не світитьZ440_User: ↑ 24.11.2025 15:46В чому підстава? Ну окрім їх вартості... Та є ж Rept та інші на тому ж NKON'і, та і на OLX є ті хто вже натягав комірок та збирає АКБ на замовлення...
-
dimus8210
Member
просто існує в народі міф що грайд А на вільний ринок не йде, це типу відбраковка від корпоративних замовлень, але гарної якостіZ440_User: ↑ 24.11.2025 15:46В чому підстава? Ну окрім їх вартості... Та є ж Rept та інші на тому ж NKON'і, та і на OLX є ті хто вже натягав комірок та збирає АКБ на замовлення...Hotspur: ↑ 24.11.2025 15:32 ти їх не купиш ніколи
-
Hotspur
Member
іноді. не часто. не всі А грейдZ440_User: ↑ 24.11.2025 15:46 Та є ж Rept та інші на тому ж NKON'і
Відправлено через 34 секунди:
це не міф. це офіційна відповідь EVEdimus8210: ↑ 24.11.2025 15:48просто існує в народі міф що грайд А на вільний ринок не йде, це типу відбраковка від корпоративних замовлень, але гарної якості
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
там аж 1 людина в якої А грейд на весь ОЛХHotspur: ↑ 24.11.2025 15:48 OLX є ті хто вже натягав комірок та збирає АКБ на замовлення...
-
MSiAventador
Member
Ну ще можна погратися з тими AGM, замовив собі зарядний для АКБ LP AC-022 12V/24V 10A , подивимось чи вийде реанімувати.Z440_User: ↑ 24.11.2025 14:54 Hotspur, а шо такоє, роман із свинцевими АКБ був чудовий, але не довгий. З липня 2023року. І все було чудово і графіки були жорсткіші, але місяць назад якось воно різко все деградувати почало. Ну якби ото і поліз читати відповідну гілку форуму та задавати питання![]()